Si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram

Nese ka ndodhur qe papritur nuk arrini te shikoni disa informacione te nje miku qe ndiqni ne instagram dhe per kete arsye dyshoni se mos ju ka bllokuar, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te qartesuar idete tuaja. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram duke ju dhene disa informacione te cilat mund t’ju ndihmojne ne qellimin tuaj. Ne fakt Instagram nuk u dërgon njoftime përdoruesve kur ata bllokohen dhe për këtë arsye, të paktën për momentin, nuk është e mundur të dihet nëse jeni bllokuar apo jo nga një përdorues me saktesi ose të paktën jo zyrtarisht. Megjithatë, është e mundur që të mblidhen disa të dhëna që mund të ndihmojnë në sqarimin e ceshtjes, për të zbuluar nëse jeni bllokuar apo jo. 

Permbajtja

Informacion paraprak

Si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram

Përpara se të thellohemi në temë dhe të zbuloni në detaje se si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram, duket e drejtë t’ju jap disa informacione paraprake që mendoj se duhet t’i dini.

Para së gjithash, duhet të dini se kur një përdorues bllokohet në Instagram, ai nuk mund të kërkojë më profilin e personit që e ka bllokuar, nuk mund të ndërveprojë me postimet e tij dhe nuk mund t’i dërgojë mesazhe nëpërmjet funksionit Direct (nëse ka një chat me përdoruesin, mund të dërgojë mesazhe, por në fakt këto nuk i dorëzohen marrësit).

Për më tepër, siç ju thashë ne fillim te udhezuesit, nuk është e mundur të keni siguri absolute nese jeni bllokuar nga një përdorues: megjithatë është e mundur të gjeni disa informacione falë të cilave mund të kuptoni nëse ju kane bllokuar apo jo në kete rrjet social.

Duhet te themi se të dhënat të cilave u referohemi nuk japin sigurinë apsolute mbi faktin që jeni bllokuar nga një përdorues në Instagram, por ia vlen t’i merrni në konsideratë.

Si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram falas

Pra le të shkojmë në thelbin e temës dhe të zbulojmë se si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram. Në thelb është e mundur ta bëni këtë duke kërkuar profilin e personit në fjalë dhe duke u përpjekur të shikoni historitë e tyre.

Bllokim te profilit dhe postimeve

Si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram

Nëse një përdorues ju ka bllokuar në Instagram, mund të mos jeni në gjendje të gjeni profilin e tij (veçanërisht nëse përdorni versionin në internet të Instagramit) ose në çdo rast, mund të mos jeni në gjendje të shikoni përmbajtjet që janë pjesë e tij, siç janë postimet e pranishme në profil, listen e ndjekësve etj.

Për të kontrolluar nëse një përdorues ju ka bllokuar në Instagram, fillimisht kërkoni profilin e tij brenda rrjetit social, duke shtypur emrin e tij të përdoruesit në shiritin e kërkimit që ndodhet në krye të aplikacionit Instagram për pajisjet Android dhe iOS: nëse kur vizitoni profilin e përdoruesit nuk mund të shihni përmbajtjen më të fundit të postuar, edhe pse në shiritin e kërkimit ju janë shfaqur fjalët “[N] postime të reja/nuovi post” pranë emrit të përdoruesit që po kërkoni, ju ndoshta jeni bllokuar nga ky i fundit.

Për të qenë i sinqertë, nëse përdoruesi në fjalë ju ka bllokuar në të vërtetë, nuk do të mund të shihni as përmbajtjet e postuara në të kaluarën dhe do t’ju shfaqet mesazhi Ende pa postim/ Ancora nessun post, sikur përdoruesi të mos kishte publikuar kurrë asgjë ne Instagramin e tij. Sigurisht, nëse përpiqeni të shikoni profilin në fjalë nga një llogari tjetër ose nëse përpiqeni ta kërkoni në Google pasi keni dalë nga llogaria juaj (me kusht qe përdoruesi nuk e ka caktuar profilin e tij si privat ), duhet të jeni në gjendje për të parë përmbajtjen qe ndodhet në Instagramin e tij, duke kuptuar qe në të vërtetë jeni bllokuar.

Një tregues tjetër i rëndësishëm si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram, ka të bëjë me butonin Follow/Segui: provoni ta shtypni atë në mënyrë që të ndiqni profilin e tij dhe të bëni që fjala Following/Segui gia te shfaqet. Nëse fjalët Segui gia/following shfaqen për disa sekonda dhe më pas zevendesohet përsëri nga butoni Segui/Follow, ka një probabilitet shumë të lartë që përdoruesi në fjalë t’ju ketë bllokuar në të vërtetë.

Një mënyrë tjetër si te shikosh kush te ka bllokuar ne Instagram është të provoni të shikoni emrin e ndjekësve/follower të përdoruesit që mendoni se ju ka bllokuar: nëse përpiqeni të shikoni listën e ndjekësve të tij, por nuk mund ta konsultoni atë, sepse shfaqet shkrimi Impossibile caricare gli utenti ose Utente non trovato, ka shumë të ngjarë që t’ju kete bllokuar.

Nëse përdoruesi për të cilin keni frikë se ju ka bllokuar në Instagram e ka caktuar llogarinë e tij si private, mund të mos jeni në gjendje të kërkoni as profilin e tij me llogarinë tuaj në Instagram. Nëse përpiqeni të shikoni profilin në fjalë nga një llogari tjetër dhe më pas arrini ta shikoni atë, ka shumë të ngjarë që në të vërtetë ju kane bllokuar.

Nëse provoni të kërkoni për profilin e një përdoruesi duke përdorur versionin Web të rrjetit social, në vend që të përdorni aplikacionin Instagram për Android dhe iOS, nuk do të mund ta shikoni profilin e tij pasi nuk do të ekzistojë. Mund ta vizitoni ende profilin e tij duke dalë nga llogaria juaj në Instagram dhe duke e kërkuar atë në Google ose si alternativë, duke përdorur një llogari tjetër në Instagram (për sa kohë që ai nuk e ka caktuar profilin e tij si privat).

Bllokim i story-t

Siç lexon një nga faqet e Qendrës së Ndihmës në Instagram, nëse një përdorues ju ka bllokuar, jo vetëm që nuk do të jeni në gjendje të shikoni profilin dhe postimet e tij (siç e kam ilustruar gjerësisht në paragrafët e mëparshëm), por nuk do të jeni në gjendje të gjeni historitë/story e tij. Prandaj, kushtojini vëmendje aktivitetit të përdoruesve që ndiqni: nëse njëri prej tyre zakonisht përdor gjerësisht historitë/story e Instagramit, por kohët e fundit nuk ju është shfaqur asnjë e re, mund të jetë se ju ka bllokuar.

Në këtë rast, për të larguar çdo dyshim, përpiquni të shikoni profilin e përdoruesit në fjalë nga një llogari tjetër në Instagram (mund të krijoni një dytësore ose përndryshe, t’i kërkoni një te njohuri t’ju ndihmoje): Nëse arrin te shikosh një Histori/Story të re të krijuar nga ai përdorues, mund të jetë qe ju ka bllokuar.

Meqenëse është e mundur të fshihen historitë përmes përdorimit të disa cilësimeve specifike, mund të mos jeni në gjendje të shikoni një histori edhe nëse nuk është bllokuar nga përdoruesi që po hetoni. Po i referohem në mënyrë specifike veçorisë Hide my story to [username]/Nascondi la mia storia a [nome utente], e cila mund të aktivizohet si përpara ashtu edhe pas krijimit të një historie në Instagram, siç tregohet qartë në Qendrën e Ndihmës se rrjetit social.

Si të besh qe te zhbllokojne në Instagram

Nese informacioni i përfshirë në paragrafët e mëparshëm ju lejoi të arrini në përfundimin se në të vërtetë jeni bllokuar nga një përdorues specifik dhe tani po pyesni veten se si të beni qe t’ju zhbllokojne në Instagram, atehere duhet te dini se ky rrjet social nuk ka një funksion specifik që ju lejon të kërkoni zhbllokimin e llogarisë tuaj (pasi zyrtarisht nuk është as e mundur të përcaktohet nëse jeni bllokuar apo jo).

Megjithatë, askush nuk ju pengon të përpiqeni të kontaktoni përdoruesin në fjalë duke përdorur rrjete të tjera sociale për ta pyetur atë për arsyet që e shtynë t’ju bllokojë dhe ndoshta ta pyesni nëse është i gatshëm të revokojë bllokimin.

Nëse nuk ju kujtohet se keni ofenduar apo mërzitur disi përdoruesin e Instagram-it që ju ka bllokuar, atehere mund ta ketë bërë pa dashje ose gabimisht. Në këtë rast mund të jetë dakort për t’ju zhbllokuar menjëherë!

Më pas kontaktoni përdoruesin duke përdorur një rrjet tjetër social, një shërbim të mesazheve të çastit (p.sh. WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Skype, etj), duke e thirrur në telefon ose, akoma më mirë, duke e takuar personalisht. 

Nëse ai nuk ka ndërmend t’ju zhbllokojë, nuk mund të mos respektoni zgjedhjen e tij: në fund të fundit, të gjithë janë të lirë të zgjedhin se çfarë të bëjnë me llogarinë e tyre në Instagram. Ndoshta një ditë përdoruesi që ju ka bllokuar mund t’ju zhbllokoje me vullnetin e tij të lirë.