Si te vendosesh numrin e telefonit ne instagram

Në rrjedhën e këtij udhëzuesi do te tregoj në detaje se si të vendosesh numrin e telefonit në Instagram kur regjistroheni në rrjetin social dhe gjithashtu do të shpjegoj se si të futni numrin tuaj të telefonit në informacionin e kontaktit privat ose publik, nëse jeni regjistruar tashmë në platformë dhe dëshironi të kaloni në një account Instagram.

Permbajtja

Vendosesh numrin e telefonit në Instagram përmes regjistrimit

Zgjidhja e parë që mund të besh për të vendosur numrin tend te telefonit në Instagram është ajo që përfshin regjistrimin në rrjetin fotografik përmes numrit tuaj celular. Në lidhje me këtë, në rreshtat e mëposhtëm, unë do të shpjegoj se si ta bëni këtë përmes aplikacionit Instagram për Android dhe iOS dhe nga kompjuteri juaj, përmes faqes zyrtare të rrjetit social dhe aplikimit të tij për Windows 10.

Android / iOS

Për t’u regjistruar në Instagram me numrin celular nga smartphone dhe tablet, filloni aplikacionin e rrjetit social të shkarkuar më parë në Android  ose iOS duke shtypur ikonën e tij.

Sapo të bëhet kjo, shtypni në artikullin Regjistrohuni me telefon ose e-mail që ndodhet në ekranin kryesor të aplikacionit, më pas prekni Cell phone/Telefono dhe shtypni, në fushën e tekstit që ju tregohet, numrin tuaj të celularit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, klikoni në butonin Next/Avanti dhe plotësoni formularin e regjistrimit që ju është propozuar me të gjitha informacionet e kërkuara, siç janë emri dhe fjalëkalimi/password që synoni të përdorni për të hyrë në llogarinë tuaj.

Web

Nëse preferoni të regjistroheni në Instagram nga PC mund të lidheni me faqen e internetit të rrjetit social duke përdorur ndonjë browser si google chrome.

Pasi të lidheni me faqen e Instagram, përdorni fushat e tekstit në faqe për të shkruar numrin tuaj të celularit, emrin dhe mbiemrin dhe emrin e përdoruesit që dëshironi të përdorni në Instagram, si dhe fjalëkalimin me të cilin dëshironi të përdorni platformën.

Për të vazhduar, klikoni në butonin Next/Avanti, pastaj konfirmoni numrin celular të futur duke shtypur kodin e konfirmimit të marrë me SMS në fushën tjetër të tekstit që ju tregohet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në butonin Konfirmo/Confirm për të vazhduar në fazën tjetër të regjistrimit të drejtuar. 

Windows 10

Për t’u regjistruar në Instagram nga PC përmes aplikimit zyrtar të rrjetit social për Windows 10, hapni këtë të fundit duke shtypur ikonën e tij në menunë Start.

Pastaj shtypni artikullin A nuk keni llogari? Regjistrohuni i/ Non hai un account?Iscriviti/Don’t have an account? Sing in evendosur në pjesën e poshtme, pastaj klikoni në opsionin Telefono/Phone number dhe në fushën e tekstit që ju tregohet, shkruani numrin tuaj të telefonit.

Për të vazhduar, klikoni në butonin Tjetër/Next/Avanti dhe siguroni, në fushat e mëposhtme të tekstit që ju tregohen, të dhënat e tjera të dobishme për regjistrim: emrin, mbiemrin dhe fjalëkalimin që synoni të përdorni për llogarinë tuaj.

Pasi të keni mbaruar kjo, shtypni përsëri butonin Tjetër/Avanti/Next dhe vazhdoni me regjistrimin, duke ndjekur udhëzimet që ju ofrohen në ekran. 

Vendosesh numrin e telefonit publik në Instagram

Nese dëshironi të publikoni numrin tuaj të telefonit në Instagram, në mënyrë që klientët e mundshëm të mund të ju kontaktojnë lehtësisht, duhet të kaloni nga një llogari personale në Instagram në një llogari biznesi në mënyrë që të mund të siguroni një numër celular si informacion kontakti që është i dukshëm për të gjithë. Ju mund ta bëni këtë direkt nga aplikacioni Instagram për Android dhe iOS.

Android/iOS

Kalimi në një llogari ndermarjesh në Instagram është një operacion shumë i thjeshtë për t’u kryer, i cili ka si avantazh kryesor mundësinë e lidhjes së një faqe para-ekzistuese në Facebook si dhe hyrjen në mjetin Instagram Insights, e cila ju lejon të hyni në një seksion që tregon statistikat e llogarisë tuaj.

Duke thënë këtë, për ta bërë këtë, hapni aplikacionin Instagram në smartphone tuaj dhe nëse është e nevojshme, futuni në llogarinë tuaj. Pastaj shkoni në ekranin e profilit tuaj, duke shtypur ikonën e burrit të vogël ose në miniaturën e profilit tuaj (poshtë djathtas), më pas prekni butonin ☰ që ndodhet në këndin e sipërm të djathtë të ekranit. Në faqen që ju shfaqet, prekni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings, më pas shtypni fjalën Llogari/Account. Në fund, shtyp fjalën Kalo në një llogari biznesi/Passa a account aziondale/Go to business account.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj klikoni në butonin Next/Avanti, vendosni shenjën e kontrollit në faqen Facebook që dëshironi të lidhni (ose klikoni mbi artikullin Krijoni një faqere në Facebook për të krijuar një në vend ) Pastaj, klikoni në Next/Avanti dhe, në fushën e numrit të telefonit të biznesit që ju tregohet, shkruani numrin celular që dëshironi të shtoni në llogarinë tuaj. Në fund, përfundoni procedurën duke klikuar në butonin Finish/Fine.

Vendosni numrin tuaj të telefonit privat në Instagram

Nëse jeni regjistruar në Instagram përmes adresës së postës elektronike, në vend të numrit të telefonit, më vonë mund ta vendosni këtë të fundit në informacionin privat të llogarisë tuaj në Instagram. Ndërsa do të shpjegoj, për të kryer këtë operacion mund të veproni përmes aplikacionit Instagram për Android ose atij për iOS, por edhe nga një kompjuter, përmes versionit Web të rrjetit social ose aplikacionit të tij zyrtar për Windows 10.

Android/iOS

Për të vendosur numrin e telefonit në informacionin privat të llogarisë tuaj në Instagram duke përdorur një smartphone dhe tabletë, hapni aplikacionin e rrjetit social në pajisjen tuaj dhe, nëse është e nevojshme, futuni në llogarinë tuaj.

Pasi të ketë përfunduar kjo, shkoni në ekranin e profilit tuaj, duke shtypur ikonën e burrit të vogël ose në miniaturën e profilit tuaj (poshtë djathtas) dhe shtypni butonin Redakto profilin/Modifica profilo/Edit profile. Në këtë pikë, prekni në fushën e tekstit të Telefonit dhe në ekranin tjetër, shkruani numrin tuaj të telefonit. Pastaj klikoNext/Avanti, për të konfirmuar shtimin, dhe kjo është e gjitha.

Web

Nëse preferoni të veproni nga një PC, dhe më saktësisht nga një browser, lidhuni në faqen kryesore të Instagram dhe hyni në llogarinë tuaj. Pasi të keni mbaruar klikoni në ikonën e njeriut të vogël të vendosur në të djathtë, për të shkuar në profilin tuaj.

Në faqen tjetër që ju shfaqet, klikoni në butonin Redakto profilin/Modifica profilo/Edit profile dhe shtypni, në fushën e tekstit të numrit të telefonit, numrin tuaj celular që dëshironi të shtoni në Instagram. Pasi të jetë bërë kjo, konfirmoni shtesën duke klikuar në butonin Dërgo/Invia/send ndodhet në pjesën e poshtme.

PC

Nëse keni një kompjuter të pajisur me Windows 10, për të vendosur numrin e telefonit në Instagram brenda informacionit privat të llogarisë mund të veproni edhe përmes aplikimit zyrtar të rrjetit social.

Pasi të keni thënë këtë, pasi të shkarkoni dhe filloni aplikacionin përmes Microsoft Store, futuni në llogarinë tuaj dhe shtypni ikonën e burrit të vogël ose miniaturen e profilit tuaj në fund, më pas shtypni butonin Redakto profilin/Modifica account/Edit account dhe përdorni fushën Teksti i telefonit për të shtypur numrin tuaj celular. Në fund, konfirmoni operacionin duke klikuar në butonin Next/Avanti.

Mos e vendos numrin tënd të telefonit në Instagram

Nëse jeni regjistruar në Instagram përmes numrit të telefonit ose, nëse e keni futur atë më vonë duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë në kapitullin e mëparshëm, por më pas menduat për këtë, mos u shqetësoni.

Në çdo kohë, në fakt mund të hiqni numrin e telefonit në Instagram duke vepruar nga seksioni kushtuar informacionit privat të llogarisë tuaj. Sidoqoftë, për të kryer këtë operacion siç duhet, duhet së pari të siguroni një adresë të vlefshme email, e cila do të përdoret për regjistrim në vend të numrit të telefonit.