Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Mund te ndodh qe, mos te shikoni më perditesimet e statusit te nje miku ne Facebook, apo ta kerkoni profilin e tij dhe mos ta gjeni. Ne keto rate mundesite jane, qe mund ta kete caktivizuar, fshire profilin, ose t’ju kete bllokuar. Pikerisht per te sqaruar kete teme, do te shpjegojme se si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook. Me poshte do t’ju japim disa informacione dhe do t’ju tregojme disa teknika që mund t’i përdorni për të kuptuar nëse dikush ju ka bllokuar në kete rrjet social.

Permbajtja

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Përpara se të shpjegoj se si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook, në radhë të parë më duhet të parashtroj disa ceshtje me rëndësi thelbësore.

Në fakt duhet ta dini se, nëse nuk e pyet direkt të interesuarin, nuk ka asnjë zgjidhje zyrtare për të kuptuar nëse dikush na ka bllokuar në Facebook.

Prandaj në rast se po pyesni veten nëse ka aplikacione për të parë se kush ju ka bllokuar në Facebook, duhet të dini se përgjigjja është jo. Në të vërtetë, nëse gjeni ndonjë aplikacion ose shërbim në internet që ju lejon ta bëni këtë, qëndroni larg tyre, pasi ato janë mashtrime ose malware.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithate mund të përpiqeni të merrni me mend nëse dikush ju ka bllokuar në Facebook, (pa pasur siguri absolute) duke zbatuar një sërë strategjish që do t’i ilustroj më poshtë.

Kontrollo listën e miqve

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Zgjidhja e parë mbi temen, si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook, është të kontrollosh listën e miqveNë rast bllokimi ky përdorues nuk do të jetë më i pranishëm në listën e miqve tuaj në Facebook.

Për të filluar, nisni aplikacionin Facebook nga Android (pasi ta shkarkoni nga Play Store) ose në iOS/iPadOS (pasi ta shkarkoni nga App Store). Nëse preferoni, hyni në Facebook nga kompjuteri juaj, duke u lidhur me faqen e tij zyrtare, shtypni foton e profilit tuaj dhe më pas zgjidhni skedën Miqtë/amici/friends, për të parë listën e tyre.

Më pas përdorni motorin e integruar të kërkimit për të gjetur emrin e personit që dyshoni se ju ka bllokuar. Në bazë të këtij kerkimi, nëse përdoruesi në fjalë nuk shfaqet në listën e miqve tuaj në Facebook, atëherë ai mund t’ju ketë bllokuar (duke përjashtuar rastin kur nuk e ka çaktivizuar apo fshirë profilin e tij nga rrjeti social).

Kontrollo tag

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Një zgjidhje tjetër si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook është të kontrollosh tag: zakonisht pasi bllokohesh nga dikush, Facebook fshin automatikisht lidhjet reciproke të bëra përmes tag.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pra, nëse së fundi keni ndarë një postim, një foto, një link ose keni postuar një koment në të cilin keni tag-uar personin që mendoni se mund t’ju ketë bllokuar, përpiquni ta gjeni atë: nëse tag është zhdukur dhe ka ngelur vetëm emri dhe mbiemri i personit qe mendoni se ju ka bllokuar, plus qe nuk eshte më mundesia qe te klikoni mbi të, mund të jeni bllokuar.

Mund të arrini në të njëjtin përfundim nëse ju ofrohet ende mundësia të klikoni ose shtypni emrin e kontaktit te interesit, por pasi ta bëni këtë, shihni një mesazh gabimi (p.sh. Përmbajtja nuk disponohet ose Gabim lidhjeje).

Megjithatë, mos bëni gjykime të nxituara, pasi miku juaj mund të ketë hequr vullnetarisht tag, ose të ketë çaktivizuar/fshirë profilin e tij.

Përdor kërkimin në Facebook

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Një metodë tjetër si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook është të kërkoni të dyshuarin drejtpërdrejt në motorin e kërkimit të rrjetit social. Në rast bllokimi, mund të mos e gjeni dot llogarinë e tij.

Edhe në këtë rast, nisni aplikacionin e rrjetit social në pajisjen tuaj ose hyni në llogarinë tuaj nga kompjuteri juaj, për të parë ekranin bazë të Facebook.

Pasi të bëhet kjo, përdorni motorin e kërkimit që ndodhet në krye dhe shkruani emrin dhe mbiemrin e përdoruesit që mendoni se ju ka bllokuar, më pas konfirmoni me butonin Enter. Nëse mund të gjeni dhe shikoni profilin e tyre, nëpërmjet skedës Persone, atëherë është e qartë se nuk jeni bllokuar.

Përndryshe, një bllok mund të jetë aplikuar për ju, duke përjashtuar gjithmonë rastin e një çaktivizimi ose fshirje te mundshme të profilit nga përdoruesi në fjalë.

Kontrollo bisedën/chat ne Messenger

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Nëse dyshoni se jeni bllokuar nga dikush, mund të përdorni Messenger (aplikacionin e bisedës/chat të Facebook) për të kuptuar më shumë: në rast të bllokimit nga një përdorues ne Facebook, do t’ju shfaqet një mesazh gabimi në bisedën e rrjetit social.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pra nëse keni ndërmend të vazhdoni nga telefoni, filloni aplikacionin Messenger që keni instaluar në smartphone ose tabletin tuaj Android ose iOS/iPadOS, për të parë listën e bisedave/chat aktive.

Pasi të bëhet kjo, shtypni mbi emrin e përdoruesit që mendoni se ju ka bllokuar: nëse po, do t’ju shfaqen fjalët Ky person nuk është i disponueshëm në Messenger/Questa persona non è disponibile su Messenger dhe për rrjedhojë, do të pengoheni t’i dërgoni mesazhe të reja.

Mund ta bëni këtë edhe nga PC, duke hyrë në llogarinë tuaj në Facebook nga faqja zyrtare e rrjetit social. Në këtë rast, klikoni në ikonën e Messenger në krye dhe në ekranin e bisedës/chat, gjeni dhe klikoni mbi bisedën e ndodhur më parë me përdoruesin që mendoni se ju ka bllokuar.

Në këtë pikë, nëse keni marrë një bllokim nga përdoruesi në fjalë, do të pengoheni t’i dërgoni mesazhe të reja dhe përveç kësaj, do të shihni mesazhin e gabimit Ky person nuk është i disponueshëm në Messenger/Questa persona non è disponibile su Messenger.

Merr ndihmë nga një mik i përbashkët

Nese keni provuar të gjitha zgjidhjet e tjera të përmendura deri më tani, por ende nuk keni mundur të kuptoni nëse dikush ju ka bllokuar, ju sugjeroj të kërkoni ndihmën e një miku të përbashkët, pra një personi që me siguri absolute ka personin që dyshoni se ju ka bllokuar, në listën e miqve të tij në Facebook.

Gjithçka që duhet të bëni është të kontaktoni mikun në fjalë dhe t’i kërkoni atij të kërkojë personin që dyshoni se ju ka bllokuar në listën e miqve, siç u shpjegua në kapitullin e mëparshëm.

Nëse eshe ne listen e miqve te mikut tuaj nuk ka gjurmë të personit që dyshoni se ju ka bllokuar, atëherë ka të ngjarë që përdoruesi në fjalë të ketë çaktivizuar ose fshirë profilin e tij. Përndryshe, përfundimi është pothuajse i qartë: i dyshuari ju ka bllokuar vërtet në Facebook.

Si të shikosh profilin e kujt ju ka bllokuar në Facebook

Si te kuptosh kush te ka bllokuar ne Facebook

Nëse deshironi te shikoni profilin e personit qe ju ka bllokuar ne Facebook, ju do të jeni në gjendje ta bëni këtë, por do të mund të shikoni vetëm informacionet dhe postimet që ky person ka ndarë në profilin e tij në Facebook me dukshmëri publike.

Për ta bërë këtë, hyni në Google dhe filloni të shfletoni në mënyrë të fshehtë/navigazione anonima nga shfletuesin tuaj, në mënyrë që të shkruani në fushën e tekstit të motorit të kërkimit [emri mbiemër] Facebook (për shembull elfait elfaweb Facebook).

Pasi të jetë bërë kjo, klikoni mbi rezultatin me URL-në e Facebook (www.facebook.com), në mënyrë që të shikoni profilin e personit që ju bllokoi dhe informacionet përkatëse të disponueshme për shikim publik.

Si të bllokosh personin qe ju ka bllokuar në Facebook

Nese keni zbuluar se dikush ju ka bllokuar dhe për rrjedhojë, do të dëshironit ta bllokonit edhe ju atë, më duhet t’ju informoj se kjo përpjekje nuk është e mundur të ketë sukses.

Siç u shpjegua në kapitujt e mëparshëm, në fakt, në rast bllokimi nuk është më e mundur të shikohet profili i përdoruesit që ka zbatuar kufizimin dhe për rrjedhojë, nuk ka mundësi të zbatohet një bllok reciprok.

Si të zhbllokohesh nga personi qe ju ka bllokuar në Facebook

Pasi mësuat se jeni bllokuar nga një miku juaj, po pyesni veten se si të zhbllokohesh nga personi qe ju ka bllokuar në Facebook, pasi do të dëshironit qe ta hiqni kufizimin, atehere nuk mund të bëni asgjë tjetër veçse ti shkruani privatisht në një rrjet tjetër social ose në një aplikacion mesazhesh (për shembull WhatsAppTelegram ose Skype) ku keni mundësinë të kontaktoni atë, në mënyrë të tillë që të kërkoni sqarime që mund të çojnë në revokimin e këtij kufizimi.