Si te lidhesh instagram me facebook

Nëse më jep disa minuta, do te tregoj se si ta lidhesh Instagram-in me Facebook dhe të ndash postimet në profilin tend personal. Përveç kësaj, unë do te tregoj procedurën qe te lidhesh llogarinë Instagram të biznesit tend me faqen përkatëse të Facebook duke kaluar në një llogari të Instagram dhe do t’ju tregoj, në detaje, procedurën për të vendosur ndarjen automatike të historive dhe postimeve nga Instagram në Facebook. 

Bëni veten rehat, lexoni me kujdes paragrafët vijues dhe identifikoni zgjidhjen e lidhjes që i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Kështu që përpiquni të vini në praktikë “këshillat” që do t’ju jap dhe ju siguroj se do të jeni në gjendje të lidhni llogaritë tuaja të dy rrjeteve sociale. 

Permbajtja

Lidhesh Instagram me një profil në Facebook
Lidhesh Instagram me një faqe në Facebook
Si të shkëputni Instagramin nga Facebook

Lidhesh Instagram me një profil në Facebook

Te lidhesh Instagram me Facebook është një procedurë që zgjat disa minuta kohë dhe e cila ju lejon të vendosni më pas ndarjen automatike të postimeve të Instagram në profilin tuaj në Facebook.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të lidhur profilin tuaj në Instagram me llogarinë tuaj në Facebook, filloni app e rrjetit social fotografik duke shtypur ikonën e tij në ekranin kryesor të pajisjes tuaj dhe prekni ikonën e burrit të vogël në menunë poshte. Tani, nëse keni një pajisje Android, shtypni ikonën e tre pikave vertikale të vendosura në të djathtë lart për të hyrë në Opsionet e llogarisë tuaj, ndërsa nëse keni një iPhone / iPad klikoni në ikonën e rrotave të ingranazheve.

Pastaj lëvizni poshtë në ekran, lokalizoni pjesën e Privatësisë dhe sigurisë/privacy and security/Privacy e sicurezza dhe zgjidhni artikullin Llogaritë e lidhura/Account collegati/Linked account , më pas prekni opsionin Facebook. Në faqen e re të hapur, shtypni butonin Vazhdo/Continua/Share to dhe zgjidhni nëse do të lidhni Facebook duke u futur përmes aplikacionit të rrjetit social (nëse është i instaluar në pajisjen tuaj) ose duke futur manualisht të dhënat e llogarisë suaj të Facebook.

Në rastin e parë, prekni butonin Login me aplikacionin Facebook, shtypni Open/Apri dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua/Continue për të konfirmuar hyrjen dhe përfunduar lidhjen. Nëse, nga ana tjetër, preferoni të futni manualisht të dhënat e hyrjes në llogarinë tuaj ose nëse llogaria që synoni të lidhni është e ndryshme nga ajo e përdorur me aplikacionin Facebook, shtypni butonin Login me numrin e telefonit/Log in with phone number/ ose emailin, futni hyrjen të dhënat e postës elektronike ose numrin e telefonit dhe fjalëkalimin e Facebook dhe prekni butonat  Login dhe Continue/Continua.

Sapo të përfundojë lidhja, mund të vendosni ndarjen automatike të postimeve tuaja në Facebook. Pastaj hyni në profilin tuaj duke shtypur ikonën e njeriut të vogël në të djathtë, trokitni lehtë mbi ikonën e tre pikave vertikale (Android) ose ikonën e rrotave të ingranazheve (iOS) për të hyrë në opsionet e llogarisë suaj, zgjidhni artikujt Llogaritë e lidhura/Account collegati/Linked account dhe Facebook dhe lëvizni levën tjetër tek artikulli Ndani postimet tuaja në Facebook/Share to/Condividi nga OFFON. Nëse dëshironi të ndani automatikisht Instagram Stories gjithashtu, zhvendosni butonin pranë opsionit Ndani historinë tuaj në Facebook/Condividi post su facebook/Share your posts to facebook nga OFFON.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju duhet ta dini që duke mos aktivizuar ndarjen automatike të postimeve, ju mund të vendosni nëse do të publikoni ose jo fotot tuaja, postimet tuaja dhe historitë tuaja gjithashtu në Facebook gjatë fazës së publikimit: pasi keni zgjedhur foton ose videon për të shpërndarë, lëvizni levën pranë hyrjes në Facebook nga OFFON dhe prekni opsionin Share/Condividi për të publikuar postimin si në Instagram ashtu edhe në profilin tuaj në Facebook.

Në fakt, gjatë regjistrimit, pasi keni futur të dhënat tuaja në numrin e telefonit ose adresën e postës elektronike, emrin dhe mbiemrin dhe fjalëkalimin dhe konfirmoni moshën tuaj, mund të shtypni butonin Lidhu në Facebook/Connetti a facebook/Link to facebook për të lidhur dy rrjetet sociale dhe për të gjetur miqtë tuaj në Facebook për tu ndjekur në Instagram.

Lidhesh Instagram me një faqe në Facebook

Nëse qëllimi yt është të lidhesh Instagram me një faqe në Facebook që menaxhon, duhet ta dish se këtë mund ta bësh vetëm nëse je administratori i faqes Facebook në fjalë.

Së pari, atëherë, filloni aplikacionin Facebook dhe futuni në llogarinë tuaj për të verifikuar që jeni administratori i faqes. Pastaj shtypni ikonën e tre viza horizontale pranishëm në menu e poshtme, pastaj trokitni lehtë mbi emrin e faqes tuaj, dhe pastaj të shtypni ikonën me tre pika në krye, zgjidhni opsionin Change Settings/Cambia impostazioni dhe kliko lehtë në Ruoli della pagina/Page role: nëse roli i Administratorit shfaqet nën emrin tuaj, kjo do të thotë që mund të vazhdoni me lidhjen e faqes me profilin tuaj në Instagram.

Tani, filloni aplikacionin Instagram dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni me kredencialet tuaja të hyrjes. Pastaj klikoni në ikonën e burrit të vogël në menunë e poshtme për të parë profilin tuaj, hyni te Opsionet duke shtypur ikonën e tre pikave horizontaleAndroid dhe ikonën e rrotave të ingranazheveiOS dhe zgjidhni llogarite e lidhur/Account collegati/Linked account . Shtypni hyrjen në Facebook dhe prekni butonin VazhdoContinua për të lidhur Instagramin me profilin tuaj personal në Facebook, siç përshkruhet në paragrafët e mëparshëm.

Sapo emri juaj të shfaqet pranë hyrjes në Facebook, shtypni mbi të dhe trokitni lehtë mbi Profili i Facebookut/Facebook profile pranë opsionit Share on/Condividi, më pas vendosni shenjën pranë faqes që dëshironi të lidheni me Instagram (duket nën artikullin Zgjidhni një faqe) dhe kaq.

Ju duhet ta dini se nëse keni një llogari të biznesit tuaj dhe dëshironi ta shoqëroni atë me faqen përkatëse të Facebook, gjithashtu mund të vazhdoni ndryshe. Në fakt, duke vendosur një profil të kompanisë në Instagram (i cili ju lejon të monitoroni mbulimin e postimeve, të shtoni një buton kontakti në profil dhe madje të merrni informacion në lidhje me ndjekësit tuaj), ju menjëherë mund të lidhni faqen tuaj në Facebook me profilin tuaj.

Për të vendosur profilin e kompanisë tuaj në Instagram futu tek profili yt duke shtypur pak ikonën e burrit te vogel në menynë e poshtme, trokitni lehtë mbi ikonën e tre pika vertikale (ose në ingranazh në pajisjet iOS) dhe shtypni në tre pika qe të kaloni në profilin e kompanisë në seksionin Account.

Tani, prekni butonin Vazhdo/Continua katër herë radhazi dhe shtypni Zgjidhni faqen, pastaj vendosni shenjën e kontrollit pranë faqes që do të lidhet me Instagram, prekni butonin  Next/Avanti, futni detajet e kontaktit tuaj në Email, Telefon dhe Adresë dhe shtypni mbi sendi Fundi/Fine/End.

Si të shkëputni Instagramin nga Facebook

Për të shkëputur Instagramin nga Facebook, pavarësisht nëse keni lidhur profilin tuaj personal ose një faqe në Facebook që menaxhoni, gjithçka që duhet të bëni është të përsëritni “Mbrapsht” udhëzimet e dhëna në paragrafët e mëparshëm për të lidhur dy llogaritë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj në Instagram, prekni ikonën e burrit të vogël në fund të djathtë për të hyrë në profilin tuaj, shtypni ikonën e tre pikave nëse keni Android ose ikonën e rrotave të ingranazheve nëse keni një iPhone / iPad dhe zgjidhni Llogaritë e Lidhura/Linked account/Account collegati.

Shtyp më pas, në emrin e Facebook, trokitni lehtë mbi opsionin Llogaria e Shkëputjes/Scollega account/Unlink account dhe shtypni butonin Po, konfirmoj që të konfirmoj qëllimin tuaj dhe të shkëputni Instagramin nga Facebook.