Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram. Ne rastet kur keni bllokuar nje person, por keni ndryshuar mendje dhe deshironi ta zhbllokoni edhe pse nuk i kujtoni emrin, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si ta gjeni.

Ne fakt nje zgjidhje do ishte te shikosh listen e personave qe ke bllokuar, me qellim qe te gjesh personin qe kerkon dhe pastaj ta zhbllokosh nese deshiron. Me poshte do ju tregojme se si te veproni nga telefoni permes app apo nga kompjutri, per tu futur ne listen e personave te bllokuar ne Instagarm. Per me shume detaje vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram

Ne fakt për të parë personat qe ke bllokuar në Instagram mund të veprosh nga telefoni dhe tableti, përmes aplikacionit Instagram për Android ose iOS, ose nga një kompjuter/telefon, duke u lidhur me faqen zyrtare të rrjetit social ose nga duke përdorur aplikacionin e tij Windows. Në rreshtat e mëposhtëm do të shpjegoj në detaje se si veprohet.

Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram: Android/iOS

Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram

Për të parë listën e personave që ke bllokuar në Instagram duke vepruar nga smartphone, hapni aplikacionin e rrjetit social në pajisjen tuaj dhe hyni në llogarinë tuaj nëse është e nevojshme.

Shkoni te ekrani i profilit tuaj, duke shtypur miniaturën e fotografisë së profilit në menunë më poshtë, më pas prekni butonin () dhe shtypni artikullin Cilësimet/Impostazioni.

Tani në ekranin që ju propozohet, shkoni te Privacy > Llogaritë e bllokuara/Account bloccati dhe në këtë mënyrë do t’ju shfaqet lista e të gjitha llogarive të bllokuara në Instagram.

Bllokimi i një llogarie në Instagram, ju kujtojme qe është i ndërsjellë: në fakt i bllokuari nuk mund të shohë përmbajtjen që ju publikoni dhe për rrjedhojë as ju nuk mund të shihni fotot, videot apo historitë e publikuara nga ky i fundit.

Ju mund t’i hiqni bllokimin një përdoruesi të Instagramit duke vepruar nga menuja qe hapet. Për të vazhduar në këtë kuptim, shtypni emrin e përdoruesit që dëshironi të zhbllokoni dhe shtypni butonin Zhblloko/Sblocca dy herë radhazi.

Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram: Kompjuter

Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram

Për të parë personat qe ke bllokuar në Instagram duke perdorur kompjutrin, lidhuni me faqen zyrtare të Instagramit dhe hyni në llogarinë tuaj. Pastaj klikoni në miniaturën e profilit tuaj lart djathtas dhe klikoni në artikullin Cilësimet/Impostazioni.

Tani në menynë që ju shfaqet, klikoni së pari në artikullin Privatësia dhe siguria/Privacy e sicurezza, më pas te Organizuesi grafik/Graphic organizer, që korrespondon me seksionin të dhënat e llogarisë/Dati dell’account. Pasi të jetë bërë kjo, klikoni mbi Shiko të gjitha/Visualizza tutto, që korrespondon me seksionin Llogaria që keni bllokuar/Account che hai bloccato. Nga një kompjuter, duke vepruar nga ekrani me listën e llogarive të bllokuara, nuk është e mundur të zhbllokoni një përdorues të bllokuar.

Për ta bërë këtë, pasi të keni gjetur emrin e përdoruesit të personit në fjalë, gjeni manualisht llogarinë që do të zhbllokohet duke shtypur emrin e saj përmes fushes se kërkimit në Instagram. Së fundi, për të konfirmuar zhbllokimin e përdoruesit, shtypni butonin Zhblloko/Sblocca dy herë radhazi.

Si te zhbllokosh personat qe ke bllokuar ne Instagram

Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Instagram

Nese keni kuptuar se si të futeni në listën e njerëzve që keni bllokuar në Instagram dhe për këtë arsye, tani po pyesni veten se si të fshini njerëzit e bllokuar në Instagram nga lista, atehere mjafton të ndiqni udhëzimet që ju dhashë në kapitujt e mëparshëm, të cilat i referohen mënyrës së gjetjes së listës së personave të bllokuar dhe rrjedhimisht zhbllokimit te tyre nga telefoni dhe kompjutri. Pas zhbllokimit ata do te zhduken nga lista.

Si te shikosh personat qe te kane bllokuar ne Instagram

Nese dëshironi të dini se si t’i shihni njerëzit që ju bllokojnë në Instagram, atehere duhet të keni parasysh se bllokimi i një përdoruesi është një veçori e heshtur, e cila nuk i njoftohet personit që është objekt i kufizimit.

Siç mund ta keni marrë me mend, prandaj nuk ka asnjë metodë reale për të parë nëse dikush ju ka bllokuar në Instagram: megjithatë, mund ta kuptoni duke kërkuar në rrjetin social profilin e personit që mendoni se ka aplikuar kufizimin për ju.

Në fakt nëse jeni bllokuar nga një përdorues, nuk duhet të jeni në gjendje të gjeni profilin e tij brenda rrjetit social ose, në përputhje me emrin e përdoruesit, mund të shihni një gabim dhe fjalët “përdoruesi nuk u gjet/utente non trovato/user not found”.

Ose përsëri, në rast se do të mund të gjenit llogarinë e tij, nëse jeni bllokuar nga ai përdorues, nuk do t’ju shfaqen postimet e tij, historitë e tij apo edhe emrat e njerëzve që ai ndjek dhe që e ndjekin. Me pak fjalë, profili i tij në Instagram do të jetë bosh dhe nuk do të mund ta ndiqni.

Nese nuk jeni i sigurt nëse jeni bllokuar në Instagram dhe dëshironi të keni konfirmim të mëtejshëm të bllokimit, atehere ju rekomandojme që të hyni në Instagram nga smartphone ose kompjuteri juaj, por duke përdorur një llogari tjetër. Nëse mund të gjeni profilin e përdoruesit që dyshoni se ju ka bllokuar dhe mund të shihni gjithashtu përmbajtjen e tij, ka të ngjarë që ju ka bllokuar.

Megjithatë, ju kujtoj se ky operacion i fundit mund të mos jetë i dobishëm për zgjidhjen e problemit tuaj pasi përdoruesi që mendoni se ju ka bllokuar, mund të bllokojë llogarinë tuaj nëpërmjet opsionit të duhur të vënë në dispozicion nga Instagrami dhe te bllokoje gjithashtu të gjitha llogaritë e tjera të lidhura me ju.