Si te shikosh like e bera ne Instagram

Si te shikosh like e bera ne Instagram

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shikosh like e bera ne Instagram. Me poshte do te shikojme se si mund të shikoni pëlqimet që keni marrë në Instagram, ato që keni bere në fotot dhe videot e të tjerëve dhe ato që janë bere nga përdoruesit e interesit tuaj në postimet e tjera. Per te arritur qellimn mund te veproni si telefoni ashtu edhe nga kompjutri. Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te shikosh like/pelqimet ne Instagramin e te tjereve

Si te shikosh like e bera ne Instagram

Le të fillojmë menjëherë duke parë se si të shohim pëlqimet/like në Instagram e të tjerëve. Krahasuar me të kaluarën, të shohësh pëlqimet e një personi në Instagram është më e ndërlikuar, në kuptimin që nuk mund të shihen më të gjitha pëlqimet e të tjerëve, siç ndodhte më parë falë skedës Followed/Seguiti të rrjetit social. E vetmja gjë që mund të bëni tani është te shikoni se kush ka pëlqyer një postim publik ose kush ka pelqyer një postim te dikujt që ndiqni. 

  • Nga telefoni: hyni në Instagram nga aplikacioni zyrtar i shërbimit për Android ose iOS, gjeni postimin/foto/video që dëshironi të shikoni pëlqimet e vendosura nga të tjerët dhe prekni artikullin Likes/Piace a [emri i përdoruesit] ose altre persone/other people qe ndodhen poshte fotos ose videos. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të identifikoni se kush e ka pëlqyer postimin.
  • Nga kompjutri: hyni në Instagram nga versioni i tij Web ose aplikacioni i tij për Windows 10, gjeni postimin që dëshironi të shihni pëlqimet e vendosura nga njerëz të tjerë dhe klikoni mbi fjalët Likes/Piace a [emri i përdoruesit] ose altre persone/other people, në mënyrë që të shihni informacionin e interesin tuaj.

Si te shikosh like e bera ne Instagram

Nese dëshiron te mesosh se si te shikosh like e bera ne Instagram, domethen te shikosh listen me like/pelqime, qe ke vendosur ne fotot dhe videot e te tjereve apo tuat, atehere mund ta bëni lehtësisht duke shkuar te cilësimet e profilit tuaj, ku mund të gjeni një seksion dedikuar pëlqimeve që vendosni ne Instagram.

Si te shikosh like e bera ne Instagram nga Android

Si te shikosh like e bera ne Instagram

Për të kryer operacionin në fjalë në telefon Android, gjëja e parë që duhet të bëni është të hyni në Instagram nga aplikacioni i tij zyrtar, pastaj shtypni ikonën e njeriut te vogel ose ne miniaturën e fotografisë së profilit tuaj që ndodhet poshtë djathtas. Tani prekni butonin ☰ dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni në menunë e hapur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e ri që ju shfaqet, trokitni lehtë mbi Llogaria/Account > Post che ti piacciono/Postimet qe te pelqejne dhe kaq. Në ekranin që hapet, në fakt do të mund të shihni të gjitha pëlqimet që keni vendosur në Instagram, të renditura në mënyrë kronologjike. Nëse dëshironi të hiqni një pëlqim, thjesht trokitni lehtë mbi pamjen paraprake të përmbajtjes dhe shtypni simbolin zemer te kuqe.

Si te shikosh like e bera ne Instagram nga iPhone

Si te shikosh like e bera ne Instagram

Për të parë pëlqimet/like qe ke bere në Instagram nga një pajisje iOS/iPhone, fillimisht duhet të futeni në Instagram nga aplikacioni i tij zyrtar dhe të shkoni në faqen e profilit tuaj, duke shtypur simbolin e njeriut të vogël ose në miniaturën e fotografisë së profilit tuaj (poshte djathtas). Më pas prekni butonin ☰ dhe shtypni Cilësimet/Impostazioni > Llogaria/Account > Post che ti piacciono/Postimet që ju pëlqejnë.

Në ekranin që shfaqet, mund të shikoni të gjitha pëlqimet e postuara në rrjetin social në rend kronologjik. Nëse është e nevojshme, mund të hiqni gjithashtu një pëlqim duke shtypur në pamjen paraprake të postimit që ju intereson dhe duke trokitur mbi simbolin e zemres se kuqe

Si te shikosh like e bera ne Instagram nga Kompjutri

Si te shikosh like e bera ne Instagram

Duhet t’ju themi se nga një kompjuter nuk është e mundur të shihni të gjitha pëlqimet/like e bera në Instagram në një ekran të vetëm, pasi mungon seksioni Postimet që ju pëlqejnë/Post che ti piacciono, i cili është i pranishëm në versionin e Instagram për pajisjet celulare. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

E vetmja gjë që mund të bëni aktualisht, është të shkoni personalisht në postimet individuale dhe të kontrolloni nëse mbi fjalët Like/Piace a qe ndodhet nën foton ose videon e interesit tuaj, simboli i zemrës së vogël është me ngjyrë të kuqe. Nëse është e bardhë, pelqimi juaj mungon.

Përveç asaj që sapo tregova, mund të siguroheni që pëlqimi juaj të jetë i pranishëm në një përmbajtje të caktuar duke kerkuar nëse emri juaj tregohet pranë artikullit të lartpërmendur Likes to/Piace a ose nëse nëse klikoni mbi të, pseudonimi juaj shfaqet në listën që do të hapet.

Si te shikosh like e marra ne Instagram

Tani le të zbulojmë se si të shikojme pëlqimet/like e marra në Instagram. Kjo eshte nje procedure e thjeshte per tu kryer, si nga celulari ashtu edhe nga kompjuteri.

Android

Nëse dëshironi të shikoni pëlqimet që keni marrë në Instagram nga telefoni Android, hyni në Instagram nga aplikacioni i tij zyrtar (nëse nuk e keni bërë tashmë këtë) dhe shkoni te seksioni Aktivitetet/Attività, ku do të gjeni aktivitete të ndryshme në lidhje me llogarinë tuaj, duke përfshirë pëlqimet e marra.

Për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi ikonën e shtëpisë (poshtë majtas) dhe shtypni simbolin e zemrës që ndodhet lart djathtas. Më pas do të gjeni listën e plotë të pëlqimeve të marra së fundmi (së bashku me njoftimet për komentet e marra dhe ato që kanë të bëjnë me njerëzit që kanë filluar t’ju ndjekin). Duke trokitur mbi njoftimin e interesit tuaj, do të dërgoheni direkt në postimin perkates.

Përveç asaj që sapo tregova, mund t’i shikoni pëlqimet që keni marrë duke shkuar direkt në foton ose videon që keni publikuar. Për ta bërë këtë, klikoni në simbolin e njeriut të vogël ose në miniaturën e fotografisë së profilit tuaj (poshtë djathtas), zgjidhni postimin e interesit tuaj dhe hidhini një sy emrave që gjeni nën imazhin ose videon, pranë shkrimit Pëlqyer nga/Piace a/Likes to (fillimisht duhet të shtypni mbi të për të parë se cilët përdorues e kanë pëlqyer).

Dua të theksoj gjithashtu se, nëse jeni të interesuar për këtë, mund të aktivizoni marrjen e njoftimeve specifike sa herë që merrni një pëlqim të ri. Për ta bërë këtë, shtypni simbolin e njeriut të vogël ose në miniaturën e fotografisë së profilit tuaj (poshte djathtas), për të hapur faqen tuaj personale, shtypni butonin ☰, zgjidhni artikujt Cilësimet/Impostazini > Notifiche push > Post, storie e commenti dhe zgjidhni qe te aktivizoni marrjen e njoftimeve kur merrni një pëlqim nga kushdo (Nga të gjithë/Da tutti) ose vetëm nga përdoruesit që ndiqni (Nga njerëzit që ndjek/Dalle persone che seguo).

iPhone

Nëse dëshironi të shihni pëlqimet që keni marrë në Instagram duke vepruar nga iOS/iPhone, fillimisht hyni në llogarinë tuaj nga aplikacioni zyrtar i platformës dhe shkoni te seksioni Aktivitetet/Attività, i cili përmban në fakt, listën e pëlqimeve më të fundit të marra dhe jo vetëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të arritur në seksionin në fjalë, shtypni ikonën e shtëpisë (poshtë majtas) dhe prekni simbolin e zemrës që ndodhet lart djathtas. Në këtë mënyrë do të mund të shikoni listën e like që keni marrë, si dhe njoftimet për komentet dhe ndjekësit e rinj. Duke shtypur njoftimin e interesit tuaj, do të shihni drejtpërdrejt postimin perkates.

Përndryshe, ju mund të shikoni pëlqimet që keni marrë duke shkuar drejtpërdrejt në postimin e interesit tuaj. Për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi ikonën e burrit te vogel ose miniaturën e fotografisë së profilit tuaj (poshtë djathtas), shtypni postimin e interesit tuaj dhe shikoni emrat që shihni nën imazhin ose videon, pranë fjalës Like/Piace a (trokitni lehtë mbi të për të parë listën e atyre që e kanë pëlqyer).

Dijeni gjithashtu se nëse jeni të interesuar, mund të aktivizoni edhe marrjen e njoftimeve për çdo pëlqim të marrë. Per ta bere kete trokitni lehtë mbi ikonën e njeriut të vogël ose miniaturën e fotografisë së profilit tuaj (poshtë djathtas), shtypni butonin ☰, shtypni Settings/Impostazioni > Push notifications/Notifiche push > Post, storie e commenti dhe vendosni nëse do të aktivizoni njoftimet kur të merrni një pëlqim nga kushdo (Nga të gjithë/Da tutti) ose vetëm nga njerëzit që ndiqni (Nga njerëzit që ndjek/Dalle persone che seguo). 

Kompjuter

Për të parë pëlqimet që keni marrë në Instagram nga Kompjutri, pasi të keni hyrë në Instagram nga versioni i tij ueb ose nga aplikacioni i tij për Windows 10, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në simbolin e zemrës së vogël që gjeni në pjesën e sipërme djathtas.

Pasi të bëhet kjo, do të hapet një menu që tregon të gjitha pëlqimet (si dhe komentet dhe njoftimet në lidhje me përdoruesit që kanë filluar t’ju ndjekin) të shtuara së fundmi në postimet tuaja.