Si te besh Reel ne Instagram

Instagrami eshte nje nga rrjetet sociale me te perdorura ne bote. Aktualisht flitet shume per Reel, domethënë video te shkurtra vertikale që përmbajnë fotografi, video dhe muzikë, dhe qe e kane bere edhe me shume popullor kete rrjet social. Nese edhe ti do qe te realizosh keto filmime dhe po pyet veten se si te besh Reel ne Instagram, atehere ketu je ne vendin e duhur.

Në këtë udhezues do të shpjegoj në detaje se si të krijosh këtë lloj përmbajtje multimediale, duke përdorur app Instagram për telefonat dhe tabletët. Gjithashtu do t’ju flas se si të përdorni aplikacione të palëve të treta, për të krijuar Reel në një mënyrë më të avancuar.

Permbajtja

Si te besh video Reel ne Instagram

Si te besh Reel ne Instagram

Duke pare qe je i interesuar se si te besh Reel ne Instagram atehere do të shpjegoj se si të përdordoresh funksionin Reels, i disponueshëm vetëm në aplikacionin Instagram për smartphone dhe tableta, në mënyrë që të krijoni video të shkurtra me efekte vizive dhe muzikë.

Për të filluar, atëherë nisni aplikacionin në telefon dhe futuni në llogarinë tuaj nëse është e nevojshme. Pastaj shtypni butonin (+) të vendosur në krye dhe prekni artikullin Reel, për të hyrë në editorin multimedial të instrumentit në fjalë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, para së gjithash vendosni kohëzgjatjen e videos, duke shtypur butonin 30 ose 60, për të regjistruar një video që zgjat 30 sekonda ose një prej 60 sekondash.

Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin e rrumbullakët të vendosur në qendër, për të regjistruar një video ne moment ose shtypni ikonën e galerisë multimediale të vendosur në fund, për të importuar videon përmes galerisë multimediale të smartphone ose tabletit tuaj.

Karakteristika të tjera që lidhen me krijimin e një videoje që mund të jenë të dobishme janë ikona e notës muzikore, e cila ju lejon të shtoni një pjesë muzikore në sfond, butonin 1x, i cili përdoret për të rregulluar shpejtësinë e riprodhimit të videos, por edhe ikonën e shkëndijes që ju lejon të vendosni filtra në kohë reale ose ikonën e shkopit që ju lejon të bëni rregullime estetike në video. Ne fund, ikona e kronometrit përdoret për të vendosur kohëzgjatjen e videos dhe numërimin mbrapsht para regjistrimit.

Ndër mundësitë më interesante të mjetit Instagram Reels është mundësia e regjistrimit të një videoje në moment, duke bashkuar segmente të shumta të së njëjtës, kështu që ju mund të ribëni vetëm një pjesë të videos, në rast të gabimesh.

Në fakt pasi të keni regjistruar një pjesë të videos, shtypni ikonën e shigjetës qe drejtohet majtaz, në mënyrë që të rishikoni videon që sapo keni regjistruar dhe ndoshta ta prisni ose fshini atë, duke shtypur përkatësisht në ikonën e gërshërëve ose në atë të koshit te plehrave.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni të kënaqur me videon e bërë, vazhdoni regjistrimin e videos duke shtypur përsëri butonin e rrumbullakët të vendosur në qendër. Ne fund kur të përfundoni krijimin e videos, klikoni në butonin Preview/Anteprima.

Pasi të bëhet kjo, aplikoni çdo ndryshim tjetër qe deshirnoni në video, për shembull duke shtuar mbivendosje teksti (butoni Aa) ose duke regjistruar një zë (ikona e mikrofonit).

Pastaj shtypni butonin Next/Avanti, shkruani një mbishkrim shoqërues të videos së bërë, lëvizni ne ON levën që korrespondon me formulimin Share to Feed/Condividi anche nel Feed, nëse doni të publikoni videon në fjalë edhe në pjesën e profilit tuaj në Instagram dhe, më në fund, shtypni butonin Share/Condividi.

Si te besh Reel me foto ne Instagram

Si te besh Reel ne Instagram

Përmes funksionimit Reels ne Instagram, ju mund të bëni Reel duke përdorur fotografi në vend të videove. Për të filluar, gjithçka që duhet të bëni është të futeni në llogarinë tuaj përmes aplikacionit Instagram të instaluar në smartphone ose tabletin tuaj, në mënyrë që të filloni editorin multimedial të mjetit në fjalë.

Tani vendosni kohëzgjatjen e videos (30 ose 60 sekonda) dhe përfundimisht duke personalizuar krijimin e Reel përmes mjeteve të tjera që ju thashë në kapitullin e mëparshëm (të tillë si timer ose shtimi i filtrave), shtypni ikonën e galerisë, për të importuar fotografi nga galeria e pajisjes tuaj. Pastaj zgjidhni fotot për t’u importuar dhe shtypni butonin Shto/Aggiungi/Add për t’i futur ato.

Tani klikoni në butonin Preview/Anteprima për të parë Reel. Aplikoni nëse dëshironi, çdo ndryshim të tillë si shtimi i tekstit (Aa) ose muzikës (ikona e notës muzikore) dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua, për të vazhduar. Ne fund, për të publikuar videon e krijuar, shkruani një mbishkrim, duke përdorur fushën e duhur të tekstit, zgjidhni nëse do ta ndani videon në Feed dhe më pas shtypni butonin Share/Condividi për të publikuar videon e krijuar.

App qe te besh Reel Instagram

Nese po kërkon app qe te besh Reel për Instagram, pasi dëshiron të bësh video në një mënyrë më të avancuar, atehere mund te themi se kjo eshte e mundur.

Ka disa mundësi në dispozicionin tuaj, pasi mjafton të përdorni një nga aplikacionet e shumta të editimit të videove të disponueshëm falas për Android dhe iOS/iPadOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Një shembull mund te jete Canva, një aplikacion falas për Android (i shkarkueshëm nga Play Store) dhe për iOS/iPadOS (i shkarkueshëm nga App Store) që mund të përdoret, pas krijimit të një llogarie, për krijimin e Reel për Instagram (por edhe për të krijuar përmbajtje kushtuar shumë rrjeteve të tjera të njohura sociale), duke filluar nga modele të paracaktuara ose modele bosh.

Për ta përdorur atë, gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni kategorinë Video Reels për Instagram përmes motorit të kërkimit të vendosur në ekranin e tij kryesor, në mënyrë që të identifikoni modelin që do ta përdorni dhe pastaj klikojeni, për të filluar editimin duke përdorur mjetet në dispozicion nga aplikacioni që ju lejon të shtoni fotografivideotekste dhe të ndryshoni ngjyrat e modelit.

Në fund të personalizimit, ju mund të eksportoni videon duke shtypur ikonën e shigjetës në këndin e sipërm të djathtë dhe shtypni artikullin Ruaj si/Salva come/Save as për të shkarkuar videon në formatin MP4, duke përdorur butonin Scarica/Download.

Pasi ta keni videon, gjithçka që duhet të bëni është ta ngarkoni në editorin multimedial te Reel Instagram, në mënyrë që ta publikoni, duke ndjekur udhëzimet që ju kam dhënë në kapitullin e pare.