Si te ndryshosh gjuhen ne Google

Nese ke vendosur te ndryshosh gjuhen e sherbimeve te Google, pavaresisht arsyes qe mund te te shtyje ne kete drejtim, dije se ketu je ne vendin e duhur per te gjetur zgjidhje. Ne kete udhezues do te flasim pikerisht mbi temen se si te ndryshosh gjuhen ne Google, duke perfshire ndryshimin e gjuhes ne motorin e kerkimit, te llogarise ne Google dhe te shfletuesit Google Chrome.

Do gjeni gjithcka te shpjeguar hap pas hapi ne paragrafet ne vijim.

Permbajtja

Si te ndryshosh gjuhen e rezultateve te Google Search

Si te ndryshosh gjuhen ne Google

Nese do te mesosh se si te ndryshosh gjuhen e motorit te kerkimit te Google (domethen Google Search), ndoshta për të parë lajme dhe informacione nga vendet e tjera dhe të disponueshme në gjuhë të tjera, atehere te siguroj se është një operacion i thjeshtë për t’u kryer, pavarësisht nëse do veproni nga kompjuteri apo telefoni.

Procedura që do t’ju tregoj në paragrafët e ardhshëm do t’ju lejojë të shtoni një gjuhë të re kërkimi, plus asaj që është e vendosur si parazgjedhje/default dhe pasi ta keni ndjekur proceduren, rezultatet e kërkimit do të shfaqen në dy ose më shumë gjuhë (në varësi se cilat do zgjidhni).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ndersa për të përdorur, një gjuhë të re kërkimi (duke mos shfaqur më atë të vendosur më parë) do t’ju duhet të ndryshoni gjuhën e produkteve të Google duke ndjekur procedurën që gjeni të shpjeguar në detaje pak më poshte, përsëri në këtë udhezues.

Nga kompjuteri

Si te ndryshosh gjuhen ne Google

Nese dëshironi të ndryshoni gjuhën e rezultateve në Google Search nga shfletuesi/browser që përdorni në kompjuter, atehere vazhdoni lexoni me poshte. Para së gjithash, lidheni me faqen kryesore të Google duke klikuar në linkun që sapo kam dhënë, klikoni në artikullin Cilësimet/Impostazioni (poshtë djathtas) dhe në kutinë që hapet, klikoni në artikullin Cilësimet e kërkimit/Impostazioni di ricerca.

Në këtë pikë, klikoni në artikullin Gjuhët/Lingua/Language (në të majtë), zgjidhni lidhjen Edit/Modifica të vendosur pranë emrit të gjuhës së vendosur aktualisht (e vendosur nën titullin Rezultatet e kërkimit të paraqitura aktualisht në/Risultati di ricerca attualmente mostrati in), vendosni shenjën e kontrollit pranë emrit të gjuhës (ose gjuhëve) në të cilat dëshironi të shihni rezultatet dhe më në fund klikoni në butonin blu Save/Salva.

Nga ky moment e tutje, kërkimet që bëni në Google Search do të kryhen në gjuhën (ose gjuhët) që sapo keni zgjedhur.

Nga telefonat dhe tabletët

Si te ndryshosh gjuhen ne Google

Për të ndryshuar gjuhën e rezultateve te kërkimeve të Google, nga shfletuesi që përdorni në pajisjen tuaj celular, i lidhuni me faqen kryesore te Google duke shtypur linkun që sapo kam dhënë, shtypni simbolin (≡) i cili ndodhet në pjesën e sipërme të majtë dhe në menune që shfaqet anash, shtyp artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings (simboli i ingranazhit).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani lëvizni në fund të faqes që hapet dhe përdorni menutë zbritëse të vendosura nën seksionin Gjuha e rezultateve të kërkimit/Lingua dei risultati di ricerca për të ndryshuar gjuhën e rezultateve të kërkimit. Pastaj shtypni artikullin Shto një gjuhë tjetër/Aggiungi un’altra lingua, zgjidhni një gjuhë nga ato në dispozicion dhe prekni butonin blu Ruaj/Salva.

Sigurisht, nëse jeni duke përdorur një tabletë dhe nëse ekrani i modalitetit të desktopit është aktivizuar në shfletuesin në përdorim në pajisjen tuaj, mund të ndryshoni gjuhën në Google Search duke ndjekur udhëzimet që ju kam dhënë në kapitullin e mëparshëm, kushtuar procedurës për kompjuteri.

Nga App Google

Për të ndryshuar gjuhën e rezultateve te kërkimit në Google duke përdorur aplikacionin me të njëjtin emër, fillojeni atë në pajisjen tuaj Android (aplikacioni është gjithashtu i disponueshëm në iOS, por nuk ofron një funksion specifik që ju lejon të ndryshoni gjuhën e rezultateve të kërkimit), shtyp simbolin (≡) dhe në ekranin që hapet, shtyp artikujt Cilësimet> Gjuha e kërkimit > Gjuha e re e kërkimit; Impostazioni > Lingua di ricerca > Nuova lingua di ricerca.

Si te ndryshosh gjuhen e produkteve Google

Nese do te mesosh se si te ndryshosh gjuhen e produkteve te Google, në mënyrë që të ndryshosh gjuhën e vetë ndërfaqes së Google, përfshirë mesazhet dhe butonat që shihni në ekran, atehere gjithashtu në këtë rast mund ta përfundoni operacionin duke vepruar si nga kompjuteri ashtu edhe nga telefoni. Udhezimet i gjeni me poshte.

Nga kompjuteri

Si te ndryshosh gjuhen ne Google

Për të ndryshuar gjuhën e produkteve të Google nga kompjuteri, lidhuni me faqen kryesore te Google nga shfletuesi/browser, klikoni në artikullin Cilësimet/impostazioni (poshtë djathtas) dhe në kutinë që hapet, klikoni në artikullin Cilësimet e kërkimit/Impostazioni di ricerca. Në faqen e re që hapet, klikoni mbi artikullin Gjuhët/Lingue (në të majtë) dhe më pas zgjidhni emrin e gjuhës/nome della lingua që preferoni nga lista e vendosur nën titullin Në cilën gjuhë dëshironi të përdorni produktet e Google?/In quale lingua vuoi utilizzare i prodotti Google?.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk gjeni gjuhën tuaj të preferuar në listën që ju shfaqet, klikoni në lidhjen Trego më shumë/Mostra di più për të zgjeruar listën që ju shfaqet dhe provoni të kërkoni më mirë. Sapo të keni gjetur dhe zgjedhur gjuhën tuaj të preferuar, klikoni në butonin blu Ruaj/Salva.

Nga telefonat dhe tabletët

Si te ndryshosh gjuhen ne Google

Për të ndryshuar gjuhën e produkteve të Google nga shfletuesi që përdorni në telefon ose tabletë, lidhuni me faqen kryesore te Google, shtypni simbolin (≡) i cili ndodhet në pjesën e sipërme të majtë dhe në menunë që shfaqet anash, trokitni lehtë mbi artikullin e cilësimeve/impostazioni.

Pastaj lëvizni në fund të faqes që hapet dhe përdorni menunë zbritëse të vendosur menjëherë nën titullin Gjuha në produktet e Google/Lingua nei prodotti Google për të ndryshuar gjuhën e produkteve të Google. Pastaj shtypni në menunë zbritëse ku tregohet emri i gjuhës aktuale/nome della lingua corrente, zgjidhni një gjuhë nga ato në dispozicion dhe më pas ruani/salva ndryshimet e bëra duke përdorur butonin e duhur.

Si te ndryshosh gjuhen ne Google Chrome

Nese dëshiron të dish se si te ndryshosh gjuhen në Google Chrome, por nuk mund të gjeni cilësimin që ju lejon ta bëni këtë, atehere duhet te dini se ne kohen e shkrimit te ketij udhezuesi nga celulari kjo nuk eshte e mundur.

Mund te themi gjithashtu se në macOS dhe Linux nuk është e mundur ta bëni këtë, pasi Chrome automatikisht përdor gjuhën e paracaktuar të sistemit. Udhëzimet e përfshira në paragrafët e mëposhtëm janë të vlefshëm për versionin e Google Chrome për Windows dhe Chromebook.

Për të ndryshuar gjuhën në Google Chrome, filloni së pari këtë të fundit në kompjuterin tuaj, klikoni në simbolin () që ndodhet në të djathtën e sipërme dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shfaqet.

Pastaj lëvizni në fund të faqes së cilësimeve që është hapur, klikoni në artikullin Advanced/Avanzate dhe gjeni kategorinë gjuhët/Lingue që është pak më poshtë. Në këtë pikë, klikoni në artikujt Lingua > Aggiungi lingue, zgjidhni një gjuhë nga ato të listuara në menunë zbritëse dhe klikoni në butonin blu Shto/Aggiungi/Add për të përfunduar procedurën.

Pasi të keni shtuar gjuhën në të cilën dëshironi të shikoni Google Chrome, klikoni në simbolin () të vendosur në përputhje me gjuhën që sapo keni shtuar, kontrolloni opsionin Shfaq Google Chrome në këtë gjuhë/Visualizza Google Chrome in questa lingua dhe rinisni Chrome në mënyrë që bëhen ndryshimet.

Si te ndryshosh gjuhen e account/llogarise Google

Tani le te flasim per menyren se si te ndryshosh gjuhen e llogarise/account Google. Si fillim lidhuni me faqen kryesore të llogarisë Google nga shfletuesi që përdorni në kompjuterin tuaj ose pajisjen tuaj celular, gjeni seksionin e preferencave të llogarisë/Preferenze account dhe pastaj klikoni në linkun Lingua e strumenti di immissione. Në faqen që hapet, klikoni në artikullin Language/Lingua, klikoni në simbolin e lapsit për të ndryshuar gjuhën e vendosur aktualisht dhe zgjidhni një nga gjuhët në dispozicion. 

Nëse dëshironi të shtoni një gjuhë tjetër në llogarinë tuaj Google, duke mos fshirë kështu gjuhën e paracaktuar, lidhuni me faqen kryesore te llogarisë, gjeni seksionin Preferencat e llogarisë/Preferenze account dhe më pas klikoni në lidhjen Lingua e strumenti di immissione. Në faqen që hapet, klikoni në artikullin Gjuha/Lingua, klikoni në artikullin Shto një gjuhë tjetër/Aggiungi un’altra lingua dhe zgjidhni një nga gjuhët në dispozicion nga ato që ju janë propozuar në menunë zbritëse.