Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram

Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te besh qe mos te ndjekin më ne Instagram. Ky mund te jete nje nga ato rastet kur mendoni se numri i personave qe ju ndjekin eshte i mjaftueshem apo thjesht deshironi qe disa njerez mos t’ju ndjekin më.

Me poshte do ju tregojme disa strategji qe mund te ndiqni per te arritur qellimin tuaj. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te besh qe mos te gjejne me ne Instagram

Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram

Meqenëse doni të dini se si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram, para së gjithash dua t’ju shpjegoj se si të zbatoni procedurën e bllokimit të një përdoruesi në rrjetin social, në mënyrë që ata të mos shohin përmbajtjen tuaj, si dhe mos ta gjejne profilin tuaj nese e kerkojne.

Këtë mund ta bëni nga telefoni juaj inteligjent, nëpërmjet aplikacionit Instagram për Android dhe iPhone, ose nga kompjuteri juaj, duke përdorur faqen zyrtare të Instagramit ose duke përdorur aplikacionin e tij për Windows.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të bllokuar një person në Instagram nga një smartphone, hyni në llogarinë tuaj përmes aplikacionit të rrjetit social (nëse është e nevojshme) dhe më pas, përmes motorit të kërkimit (ikona e xhamit zmadhues), gjeni profilin e personit që dëshironi të bllokoni duke kërkuar për të.

Tani, shtypni butonin (…) lart djathtas dhe në menunë që ju shfaqet, shtypni butonin Blloko/Blocca. Më në fund, konfirmoni operacionin duke përdorur butonin Blloko/Blocca, duke zgjedhur opsionalisht nëse do të bllokoni përveç profilit të tij edhe llogaritë e reja që mund të krijojë/nuovi account che potrebbe creare.

Procedura që duhet të kryhet nga kompjuteri është e ngjashme: pasi të identifikoni profilin e personit që do të bllokohet, klikoni në butonin (…) që ndodhet lart djathtas, shtypni butonin Blloko/Blocca në menunë që ju shfaqet dhe së fundi, konfirmoni funksionimin përmes butonit blloko/blocca.

Personi i bllokuar nuk do te lajmerohet per bllokimin.

Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram: pa i bllokuar

Nese dëshironi qe mos t’ju ndjekin më në Instagram, por nuk dëshironi të bllokoni përdoruesit e padëshiruar dhe për rrjedhojë po kërkoni zgjidhje alternative, atehere më poshtë do t’ju tregojme në detaje procedurat e tjera të dobishme për të bere qe mos t’ju ndjekjen më në Instagram pa bllokuar njeri.

Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram: Bej profilin privat

Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram

Alternativa e parë është privatizimi i profilit tend, një procedurë që mund të kryhet si nga telefonat inteligjentë ashtu edhe nga kompjuterët.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë mënyrë, llogaria juaj do të jetë e dukshme vetëm për ata që tashmë ju ndjekin dmth per follower. Të gjithë njerëzit e tjerë qe nuk ju ndjekin në Instagram, nuk do të mund të shohin përmbajtjen që postoni dhe informacionin publik të profilit tuaj. Për më tepër, duke vendosur profilin si privat, njerëzit nuk do të mund t’ju ndjekin, por do t’ju duhet t’ju dërgojnë një kërkesë për ndjekje që mund ta pranoni ose refuzoni.

Për të privatizuar profilin tuaj në Instagram nga telefoni inteligjent, hapni aplikacionin e rrjetit social dhe hyni në llogarinë tuaj nëse është e nevojshme. Më pas shkoni te seksioni i profilit tuaj, duke shtypur figuren e burrit te vogel ose miniaturen e fotos tuaj te profilit poshte djathtas dhe trokitni lehtë mbi simbolin ☰ që ndodhet lart djathtas.

Tani, në menunë që ju shfaqet, shtypni artikullin Cilësimet/Impostazioni dhe më pas shkoni te seksioni Privatësia/Privacy. Zhvendoseni levën e vendosur pranë formulimit Llogaria private/Account privato  ON/Aktiv dhe në fund, konfirmoni funksionin duke shtypur artikullin Kalo në modalitetin privat/Passa in modalità privata.

Nga një kompjuter, pasi të hyni në llogarinë tuaj, shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni (duket duke shtypur ikonën e profilit tuaj), trokitni lehtë mbi artikullin Privatësia dhe siguria/Privacy e sicurezza dhe në fund, vendosni shenjen ne kutinë e llogarisë private/Account privato.

Fshih story

Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram

Një zgjidhje tjetër e zbatueshme për të bere qe mos te ndjekin më ne Instagram është kufizimi i shfaqjes së historive/story për disa përdorues, duke vendosur një listë të përdoruesve specifikë për të cilët do të ndani ose fshihni këtë përmbajtje. Në këtë rast megjithatë, mund të vazhdoni vetëm nga një smartphone pasi (të paktën në kohën e shkrimit) nuk është e mundur të menaxhoni cilësimet e story nga një kompjuter.

Për ta bërë këtë përmes aplikacionit Instagram, shkoni te seksioni Settings/Impostazioni > Privacy > Story/Storia, më pas referojuni seksionit Fshih historine te/Hide the story to/Nascondi la storia a: këtu mund të shtoni manualisht emrin e përdoruesit të njerëzve që dëshironi të mos e shohin përmbajtjen që postoni në story, më pas duke vendosur shenjën për të konfirmuar.

Përndryshe, mund të vendosni një listë të dedikuar për miqtë më të afërt/Amici più stretti me të cilët mund të ndani story në Instagram. Në këtë rast, pasi të keni kërkuar dhe zgjedhur emrat nga ky ekran, shtypni butonin Fine për të konfirmuar operacionin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, kur publikoni një histori/story në Instagram, shtypni butonin Historia jote/Your story/La tua storia nëse doni ta ndani me të gjithë ndjekësit tuaj, përveç atyre për të cilët keni vendosur ta fshehni ose trokitni lehtë mbi butonin Shokët më të afërt/Amici più stretti për ta ndarë atë vetëm me listën e njerëzve te zgjedhur nga ju në grupin e sipërpërmendur.

Si te besh qe mos te ndjekin me ne Instagram: Ndrysho emrin e perdoruesit

Ndër zgjidhjet e dobishme për të bere qe mos te ndjekin më ne Instagram është edhe ndryshimi i emrit që përdorni në rrjetin social (ky i fundit mund të ndryshohet vetëm dy herë në çdo 14 ditë) ose emrin e përdoruesit të profilit tuaj. Duke vendosur një emër fantazi (sado të ndryshëm nga ai i mëparshmi), në fakt mund të kufizoni shanset për t’u gjetur brenda rrjetit social, veçanërisht nga ata që ju kërkojnë duke përdorur emrin dhe mbiemrin tuaj.

Pra, në vend që të përdorni emrin dhe mbiemrin tuaj si emër përdoruesi ose një pseudonim me të cilin njiheni lehtësisht nga ata që ju njohin, mund të përdorni një emër përdoruesi të sajuar dhe përveç kësaj, mund të konsideroni gjithashtu ndryshimin e fotografisë së profilit tuaj qe t’ju bere të panjohur nga shumica.

Nëse dëshironi të ndryshoni emrin e përdoruesit dhe foton e profilit tuaj në Instagram nga smartphone, shkoni te seksioni i profilit tuaj përmes aplikacionit të rrjetit social dhe shtypni butonin Edit profile/Modifica profilo. Tani bëni ndryshime në seksionet Emri/Nome dhe Emri i përdoruesit/Nome utente, duke vendosur disa emra sipas zgjedhjes suaj. Në fund, për të konfirmuar funksionimin, trokitni lehtë mbi butonin  lart djathtas.

Për të ndryshuar foton e profilit, duhet të veproni gjithmonë përmes seksionit të modifikimit të profilit. Trokitni lehtë mbi butonin Ndrysho foton e profilit/Cambia l’immagine del profilo dhe ngarkoni një imazh të ri ose importojeni atë nga Facebook, duke përdorur butonat e duhur. 

Nëse keni ndërmend të veproni nga një kompjuter, për të ndryshuar emrin, emrin e përdoruesit dhe madje edhe foton e profilit, thjesht duhet të shkoni në seksionin e profilit tuaj dhe të klikoni në butonin Ndrysho profilin/Modifica profilo. Në këtë pikë, ndryshoni fushat e tekstit në lidhje me emrin/nome dhe emrin e përdoruesit/nome utente dhe shtypni butonin Ndrysho foton e profilit/Cambia l’immagine del profilo, nëse dëshironi të vendosni një tjetër. Në fund për të ruajtur ndryshimet, klikoni butonin Submit/Invia.