Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram

Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te besh qe mos te gjejne ne Instagram. Ky eshte nje nga ato rastet kur deshironi qe disa nga te njohurit tuaj, mos te marin vesh qe ju jeni regjistruar ne kete rrjet social, ose ta kene te pamundur te kontaktojne drejtperdrejt apo shikojne ate qe ju publikoni.

Shenim: berja e profilit privat apo ndryshimi i emrit, nuk ju ben te padukshem per followers-at tuaj, sepse ata do vazhdojne te shikojne profilin tuaj. Ne kete rast nuk ju ngelet vecse ti hiqni nga follower ose bllokoni pastaj beni ndryshimet.

Permbajtja

Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram

Tani le të kalojmë në pjesën praktike të këtij udhezuesi dhe të shohim së bashku se si te besh qe mos te gjejne ne Instagram, duke zbatuar operacione që mund të kryhen nga telefonat inteligjentë, përmes aplikacionit Instagram për Android dhe iPhone, dhe nga një kompjuter, nëpërmjet faqes zyrtare të Instagram-it ose duke përdorur aplikacionin e tij Windows.

Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram: Blloko perdoruesit

Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram

Zgjidhja më efektive për të shmangur gjetjen në Instagram është bllokimi i përdoruesve që dëshironi të parandaloni që të gjejne llogarinë tende. Të bësh këtë është vërtet e thjeshtë dhe përdoruesit e bllokuar nuk do të njoftohen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të bllokuar një përdorues në Instagram nga një smartphone, hapni aplikacionin e rrjetit social dhe hyni në llogarinë tuaj nëse është e nevojshme. Më pas shtypni simbolin e xhamit zmadhues, shkruani emrin e përdoruesit të personit që dëshironi të bllokoni në shiritin e kërkimit dhe trokitni lehtë mbi rezultatin përkatës të kërkimit. Tani qe hapet profilin e përdoruesit në fjalë, shtypni simbolin (…) lart djathtas, zgjidhni artikullin Blloko/Blocca nga menuja që shfaqet, konfirmoni duke shtypur artikullin Blloko/Blocca [emri i përdoruesit] dhe kaq.

Edhe nga një kompjuter, operacioni është po aq i thjeshtë. Pasi të identifikoni përdoruesin e interesit përmes shiritit te kërkimit, shtypni butonin (…) që korrespondon me profilin e tij dhe më pas shtypni butonin Blloko/Blocca dy herë radhazi.

Nga ky moment, përdoruesi që bllokuat nuk do të jetë më në gjendje t’ju gjejë në Instagram. Në sytë e tij ju do të jeni praktikisht inekzistent, por kujdes sepse ai mund t’ju gjente duke krijuar një llogari tjeter Instagram, të panjohur për ju dhe duke kryer një kërkim me emrin tuaj.

Menyra me se sigurte do ishte: bllokoni personin, pastaj nderroni emrin tuaj te perdoruesit dhe foton apo numrin e kontakteve qe ndiqni apo ju ndjekin sepse mund t’ju gjente nese keni ndonje follower te perbashket (me thjeshte bllokoni ose fshini edhe follower te perbashket).

Vendos profilin tend ne privat

Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram

Çdo përdorues që nuk e keni bllokuar në Instagram dhe qe nuk eshte follower apo eshte follower, eshte në gjendje të gjejë llogarinë tuaj. Prandaj, mund ta vendosni profilin si privat në mënyrë që të parandaloni ata që ju gjejnë dhe qe si keni follower, të shikojnë përmbajtjen që keni postuar, listën e përdoruesve që ndiqni (ose që ju ndjekin) dhe të gjitha informacionet e tjera publike të profilit tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të privatizuar llogarinë tuaj në Instagram nga telefoni inteligjent, filloni aplikacionin zyrtar të rrjetit social, hyni në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme), shtypni simbolin e njeriut të vogël ose në miniaturën e fotografisë së profilit të vendosur poshte djathtas, prekni në simbolin ☰ që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që shfaqet.

Tani, shkoni te seksioni Privatësia/Privacy dhe zhvendoseni çelësin e vendosur në artikullin e llogarisë private/Account privato  AKTIV/ON. Më pas, konfirmoni funksionin duke shtypur butonin Kalo në modalitetin privat/Passa in modalità privata që shfaqet në ekran.

Nga kompjuteri, hyni në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme), klikoni në ikonën e njeriut të vogël që ndodhet lart djathtas, shtypni butonin Cilësimet/Impostazioni, zgjidhni artikullin Privatësia dhe siguria/Privacy e sicurezza nga menuja e vendosur në të majtë dhe vendosni shenjën e kontrollit në shkrimi i llogarisë private/Account privato.

Ju kujtoj se, duke vendosur llogarinë tuaj si private, vetëm njerëzit që miratoni do të mund të shikojnë fotot dhe videot që ngarkoni në Instagram (ndjekësit tuaj aktualë padyshim nuk do të preken nga ky ndryshim). 

Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram: Ndrysho emrin e perdoruesit

Si te besh qe mos te gjejne ne Instagram

Një truk tjetër që mund të ndërmerrni për të bere qe mos t’ju gjejne ne Instagram është të ndryshoni emrin ose emrin e përdoruesit, duke vendosur një tjeter, në mënyrë që të kufizoni shanset për t’u gjetur nga ata që ju kërkojnë në rrjetin social duke përdorur emrin dhe mbiemrin tuaj.

Ju kujtoj se edhe nëse në kushtet e përdorimit të shërbimit Instagram thuhet qartë se nuk është e mundur të regjistroheni duke përdorur identitetin e të tjerëve ose duke dhënë informacion të pasaktë, asgjë nuk ju pengon të përdorni një emri i përdoruesi te shpikur, në mënyrë që të mashtrojë njerëzit që duan të përpiqen t’ju kërkojnë në Instagram.

Prandaj, në vend që të përdorni emrin dhe mbiemrin tuaj si emër përdoruesi, mund të përdorni, për shembull, emrin e kafshës suaj ose ndonjë pseudonim tjetër të shpikur. Gjithashtu për të mos u gjetur përmes fotos së profilit tuaj, ju rekomandoj ta ndryshoni atë, duke zgjedhur një në të cilën nuk jeni të njohur ose që nuk ju portretizon fare.

Për të ndryshuar emrin tuaj në Instagram nga telefoni, shkoni te seksioni profili dhe shtypni butonin Ndrysho profilin/Modifica profilo. Pasi të jetë bërë kjo, ndryshoni seksionet Emri/Nome dhe Emri i përdoruesit/Nome utente, duke vendosur disa emra sipas zgjedhjes suaj. Për të konfirmuar funksionimin, shtypni butonin  lart djathtas. Megjithatë, emri mund të ndryshohet vetëm dy herë çdo 14 ditë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ndersa për të ndryshuar foton e profilit, përmes seksionit Modifiko profilin/Modifica profilo, shtypni butonin Ndrysho foton e profilit/Cambia l’immagine del profilo, në mënyrë që të ngarkoni një në moment (Foto e re e profilit/Nuova immagine del profilo) ose ta importoni nga Facebook (Importo nga Facebook).

Nga një kompjuter, për të ndryshuar emrin, emrin e përdoruesit ose fotografinë e profilit, shkoni te seksioni i profilit tuaj dhe shtypni butonin Ndrysho profilin/Modifica profilo. Pasi të bëhet kjo, modifikoni fushat e tekstit Emri/Nome dhe Emri i përdoruesit/Nome utente dhe shtypni butonin Ndrysho foton e profilit/Cambia l’immagine del profilo për të importuar një të re. Për të ruajtur ndryshimet, klikoni në butonin Invia/Submit.

Shenim: ndryshimi i emrit dhe fotos nuk prek personat qe ju ndjekin, ndaj nese deshironi qe dikush nga ata qe ju ndjek mos te shikoj profilin, fshijeni dhe bllokojeni, pastaj beni ndryshimet.

Kufizo shikimin e story

Nese deshironi te kufizoni shikuesit e story tuaja, duke kufizuar shfaqjen e tyre për disa përdorues ose duke vendosur një listë përdoruesish me të cilët do të ndani përmbajtjen, atehere mund te veproni si me poshte. Ju kujtojme se nuk eshte e mundur te veproni nga versioni ne internet i Instagram.

Nisni aplikacionin zyrtar të Instagramit në pajisjen tuaj, hyni në llogarinë tuaj (nëse kërkohet), shtypni simbolin e burrit të vogël ose në miniaturën e fotografisë së profilit të vendosur në fund djathtas, prekni simbolin ☰ që ndodhet në lart në të djathtë dhe shtypni artikullin Cilësimet/Impostazioni në menunë që ju shfaqet.

Tani, shkoni te seksioni Privatësia/Privacy > Historia/Story/Storia, shtypni mbi shkrimin Fshih historine te/Hide the story from/Nascondi la storia a dhe zgjidhni përdoruesit nga të cilët dëshironi të fshehni historinë, duke vendosur një shenjë në emrat e tyre.

Nëse dëshironi të ndani histori në Instagram vetëm me një listë të kufizuar përdoruesish, referojuni artikullit Shokët e afërt/Amici più stretti, vendosni shenjën në korrespondencë me miqtë me të cilët dëshironi të ndani historinë, shtypni Fund/Fine dhe kaq.

Shkeput kontaktet e rubrikes

Së fundmi, një zgjidhje tjetër e zbatueshme për të mos u gjetur në Instagram është shkëputja e kontakteve te rubrikes, në mënyrë që të mos gjendeni nga përdoruesit e rubrikes suaj.

Për ta bërë këtë, duhet të veproni nga një telefon. Nisni aplikacionin dhe hyni në llogarinë tuaj, nëse është e nevojshme, në mënyrë që të shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni, duke përdorur artikullin e duhur në menunë anësore.

Tani shtypni në artikujt Llogaria/Account > Sinkronizimi i kontakteve/Sincronizzazione dei contatti dhe së fundi, në ekranin tjetër, lëvizni levën në lidhje me artikullin Lidhni kontaktet/Collega i contatti  OFF, në mënyrë që të çaktivizoni sinkronizimin.