Si te shkarkosh video nga Instagram

Ne Instagram mund te gjesh nje sasi te madhe videosh te te gjitha llojeve dhe preferencave. Njerezit gjithmon e me shume po e perdorin kete platforme jo vetem per argetim, duke publikuar videot e preferuara, por edhe per biznes duke vene video dhe foto te bisnesit apo produkteve te tyre. Tani lind pyetja se si te shkarkosh video nga Instagram dhe ky udhezues eshte shkruar pikerisht per t’ju pergjigjur asaj pyetje.

Ne poshte do t’ju shpjegoj hap pas hapi, gjithçka që duhet bërë për të pasur sukses në qellimin tuaj. Duke supozuar se për momentin nuk ka asnjë funksion zyrtar në dispozicion përmes të cilit mund të shkarkoni video nga Instagram, atehere për të kryer këtë operacion është e nevojshme të drejtoheni në përdorimin e disa mjeteve shtesë. Ketu do t’ju flas për programe, shërbime online dhe aplikacione që ju lejojnë të shkarkoni video nga Instagram në mënyrë që t’i ruani ato drejtpërdrejt në kompjuterin tuaj ose ne telefon apo tablet, duke pasur mundesine ti rishikoni kur te deshironi.

Permbajtja

Programe qe te shkarkosh video nga Instagram: PC

4K Stogram

Nje menyre se si te shkarkosh video nga Instagram eshte te perdoresh 4K Stogram. Eshtë një program falas për Windows, OS X dhe Linux që ju lejon të shkarkoni video nga Instagram sipas deshires. Në versionin e tij falas, ai kufizon numrin e përdoruesve që mund te ndjekesh në të njëjtën kohë, domethënë numrin e atyre nga të cilët mund të shkarkoni automatikisht video sapo i postojne.

Për të shkarkuar video nga Instagram me 4K Stogram klikoni këtu në mënyrë që të lidheni me faqen e internetit të programit dhe më pas shtypni butonin Get 4K Stogram për të shkarkuar softuerin në kompjuterin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, klikoni mbi të për të hapur skedarin që sapo keni shkarkuar dhe ndiqni procedurën e shpejtë të instalimit që shfaqet në ekran.

Pastaj filloni programin duke klikuar në ikonën e tij dhe pastaj shkruani emrin e përdorueseve të Instagram-it, videot e të cilëve dëshironi të shkarkoni, në fushën e tekstit të vendosur në krye dhe pastaj klikoni në butonin Ndiqni/Segui/Follow.

Pasi të bëhet kjo, videot (por edhe fotot) e publikuara në Instagram nga përdoruesi/perdoruesit në fjalë do të shkarkohen automatikisht në kompjuter dhe do të ruhen në dosjen Images/Immagini.

Për të ndaluar dhe rifilluar shkarkimin, klikoni në butonat e duhur që shfaqen pranë username të personit, videot e të cilit po shkarkoni. Për të fshirë një përdorues nga aplikacioni dhe për të mos shkarkuar më përmbajtjen e tij, thjesht klikoni në x-in e kuq që shfaqet në të djathtën e sipërme.

JDownloader

Si te shkarkosh video nga Instagram

Një program tjetër i shkëlqyeshëm qe i pergjigjet pyetjes se si te shkarkosh video nga Instagram është JDownloader. Ky është një menaxher i famshëm i shkarkimeve që ju lejon të shkarkoni çdo lloj skedari nga Interneti, përfshirë videot natyrisht, në një mënyrë jashtëzakonisht të thjeshtë dhe të shpejtë. Programi është falas dhe me burim të hapur dhe mund të përdoret në Windows, OS X dhe Linux.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar video nga Instagram duke përdorur JDownloader, gjëja e parë që duhet të bëni është të klikoni këtu në mënyrë që të lidheni me faqen e shkarkimit të softuerit. Pastaj shtypni lidhjen nën imazhin e sistemit operativ që perdorni dhe prisni që skedari i instalimit të programit të shkarkohet në kompjuterin tuaj.

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, shtypni skedarin e instalimit të marrë dhe më pas ndiqni hapat që shfaqet në ekran për të konfiguruar programin.

Pastaj filloni JDownloader duke klikuar në ikonën e tij dhe sigurohuni që butoni i funksionit që korrespondon me aktivizimin ose çaktivizimin kontrollit të shenimeve/Abilita o disabilita controllo appunti në pjesën e sipërme të dritares së programit ka shenjen e kontrollit aktive.

Tani hapni shfletuesin e internetit që përdorni zakonisht për të shfletuar në internet, shkruani www.instagram.com në shiritin e adresave dhe shtypni butonin Enter në tastier. Në faqen në internet që do të hapet në këtë pikë, futuni në llogarinë tuaj Instagram duke futur emrin e përdoruesit/username dhe fjalëkalimin/password tuaj ose duke u lidhur përmes Facebook, pastaj lëvizni nëpër news feed të shfaqur ose përdorni shiritin e kërkimit të vendosur në krye për të gjetur llogarinë të një përdoruesi të caktuar. Gjeni videon që ju intereson, klikoni mbi të dhe kopjoni linkun e saj qe ndodhet në shiritin e adresave të shfletuesit.

Pasi të bëhet kjo, JDownloader automatikisht do të shtojë videon e Instagramit që dëshironi të shkarkoni në listën e skedarëve për të ruajtur. Për të filluar procedurën e shkarkimit, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në butonin Play në pjesën e sipërme të majtë të dritares JDownloader. Ju gjithashtu mund të shtoni më shumë video në listën e skedarëve për t’u shkarkuar përmes JDownloader thjesht duke përsëritur hapat që tregova në rreshtat e mëparshëm për secilen video me interes.

Tani prisni që procedura e shkarkimit të fillojë dhe përfundojë, pastaj shkoni te dosja Download e kompjuterit tuaj (ose në çdo rast ajo që i kushtohet ruajtjes së skedarëve nga Interneti) për të parë të gjitha videot që janë shkarkuar nga Instagram.

Shërbime online qe te shkarkosh video nga Instagram

Save From Net 

Si te shkarkosh video nga Instagram

Nese do te dish se si te shkarkosh video nga Instagram nga PC, në këtë rast, unë mund të sugjeroj vetëm përdorimin e një mjeti online, të quajtur Save From Net, i aftë për të kryer qëllimin në fjalë shumë mirë.

Shërbimi i lartpërmendur, në fakt, është plotësisht falas dhe i arritshëm përmes faqes përkatëse, si dhe një shtesë falas për shfletuesit me bazë Chromium (për shembull Google Chrome dhe Microsoft Edge), si dhe për Firefox. Ai funksionon mire dhe e realizon shpejt shkarkimin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, gjithçka që duhet të bëni, është të ngjisni URL-në e videos në Instagram të kopjuar me pare nga shiriti i adresave të shfletuesit, në fushën e tekstit të vendosur në qendër të ekranit. Pasi të bëhet kjo, sapo të njihet video, shtypni butonin Download MP4, në mënyrë që ta shkarkoni në kompjuterin tuaj.

DreDown

Si te shkarkosh video nga Instagram

Nëse nuk mund ose nuk doni të shkarkoni dhe instaloni programe të reja në kompjuterin tuaj, atehere nje menyre se si te shkarkosh video nga Instagram eshte te perdoresh DreDown. Eshtë një shërbim i thjeshtë në internet që ju lejon të shkarkoni përmbajtje të ndryshme multimediale të publikuara në rrjet përmes shërbimeve të tjera, përfshirë videot nga Instagram. Shërbimi mund të përdoret drejtpërdrejt nga një shfletues/browser dhe nuk kërkohet regjistrim për ta përdorur atë.

Për të shkarkuar video nga Instagram me DreDown, hapi i parë që duhet të bëni është të klikoni këtu ne mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen e internetit të shërbimit. Pastaj shtypni butonin Instagram në anën e majtë.

Tani plotësoni fushën Video Link : http://duke ngjitur linkun e videos në Instagram që dëshironi të shkarkoni. Për të gjetur linkun e videos në Instagram që ju intereson, shikojeni direkt nga shfletuesi juaj. Për ta bërë këtë, mund të klikoni në videot e interesit tuaj në Instagram që janë ndarë nga përdoruesit e tjerë dhe të kopjoni linkun në shiritin e adresave të shfletuesit të internetit. Përndryshe, mund të hyni në Instagram nga një shfletues siç jua kam shpjeguar tashmë në rreshtat e mëparshëm, gjeni videon që dëshironi të shkarkoni, klikoni mbi të dhe kopjoni linkun që shihni në shiritin e adresave të shfletuesit.

Pasi të keni ngjitur lidhjen në formën e duhur ne DreDown, shtypni butonin DreDown! Vendosur siper. Në pak momente duhet të shihni Yaay! Ne gjetëm videon që po kërkoni!/Yaay! We found the video you are lookinf for! duke treguar faktin se procedura që ju lejon të shkarkoni video nga Instagram në të vërtetë ka qenë e suksesshme.

Në këtë pikë, për të shkarkuar videon në Instagram, gjithçka që duhet të bëni është të klikoni në lidhjen MP4 Video pranë shkrimit Download as e dukshme në ekran. Video do të shkarkohet direkt në kompjuterin tuaj në formatin MP4.

IFTTT + Dropbox

Nese programet se si te shkarkosh video nga Instagram te paraqitura deri tani nuk ju kane kenaqur, atehere mund te perdorni IFTTT në kombinim me Dropbox.

IFTTT është një shërbim online që ju lejon të automatizoni shkëmbimin e të dhënave dhe informacionit midis shërbimeve të ndryshme në internet. Dropbox është një platformë shumë e popullarizuar e ruajtjes ne cloud që ju lejon të ruani skedarët në internet dhe t’i sinkronizoni ato në të gjitha pajisjet tuaja.

Për të shkarkuar video nga Instagram duke përdorur këto dy shërbime, klikoni këtu për t’u lidhur me faqen kryesore të IFTTT, pastaj klikoni në butonin Sign Up që ju shfaqet në ekran dhe plotësoni formularin e regjistrimit për shërbimin duke treguar adresën tuaj e-mail dhe fjalëkalimin që dëshironi të përdorni për t’u regjistruar. Pastaj shtypni butonin Krijo llogari/Create account. Nëse nga ana tjetër, ju tashmë keni një llogari në IFTTT, në vend që të klikoni në Regjistrohuni/Sign Up, shtypni butonin Hyni/Sign In pastaj plotësoni formularin duke shtypur emrin e përdoruesit ose adresën tuaj të postës elektronike që në përgjithësi përdorni për të përfituar nga shërbimi dhe fjalëkalimi i shoqëruar dhe pastaj klikoni në butonin blu Sing in.

Pasi të jeni regjistruar në shërbim, përdorni script Archive my video Instagram to Dropbox i cili ju lejon të arkivoni të gjitha videot që ndani në Instagram direkt në llogarinë tuaj Dropbox. Për të hyrë në script, klikoni këtu. Për ta aktivizuar atë, shtypni butonat Connect (për të lidhur IFTTT me llogaritë tuaja në Instagram) dhe Dropbox dhe Add.

Për më tepër, nëse dëshironi të merrni një njoftim sa herë që një video në Instagram shkarkohet dhe ruhet në llogarinë tuaj në Dropbox, para se të shtypni butonin Add, vendosni shenjen e kontrollit qe ndodhet pranë shkrimit Recive notifications when this Recipe runs. Mbani mend se në mënyrë që operacioni të përfundojë saktë, do t’ju duhet të autorizoni IFTTT për të hyrë në llogarinë tuaj në Instagram dhe llogarinë tuaj Dropbox (mos u shqetësoni, ky është një shërbim i sigurt dhe i besueshëm).

Pasi të aktivizohet skripti, atëherë mund të shikoni videot e shkarkuara nga Instagram thjesht duke hyrë në Dropbox me llogarinë tuaj nga cilado paisje dhe më pas duke shkuar te dosja e krijuar automatikisht për ruajtjen e skedarëve.

App qe te shkarkosh video nga Instagram: Android

Tani do te shikojme se si te shkarkosh video nga Instagram duke perdorur App. Ju me siguri do t’i gjeni zgjidhjet e listuara më poshtë shumë të dobishme.

Do të doja t’ju kujtoja se, ndryshe nga rrjetet e tjera sociale, Instagram nuk ka një veçori standarte që lejon eksportimin e videove të njerëzve të tjerë, për të mbrojtur përmbajtjen e krijuar nga përdoruesit. Prandaj para se të shkarkoni videot, sigurohuni që të merrni autorizimin e pronarit te videove, qe të mos shkelni kushtet e përdorimit të shërbimit.

INS Video Downloader

Aplikacioni i parë qe do t’ju ndihmoje ne qellimin se si te shkarkosh video nga Instagram, është INS Video Downloader, i cili është i disponueshëm në Play Store. Ai ka një ndërfaqe të thjeshtë dhe intuitive. Kjo ju lejon të shkarkoni një maksimum prej dy videosh në ditë falas (por numri mund të rritet duke shikuar video reklamuese). Për të hequr kufizimet dhe reklamat është e nevojshme të blini versionin e plotë me një kosto prej 1.09 €/muaj.

Për ta përdorur atë, pasi ta shkarkoni, së pari duhet të gjeni linkun e videos për ta shkarkuar brenda aplikacionit Instagram. Pastaj filloni aplikacionin në fjalë në smartphone tuaj dhe pasi të keni identifikuar videon që ju intereson, trokitni lehtë mbi ikonën me simbolin e tre pikave që gjeni në këndin e sipërm ose të poshtëm të djathtë dhe më pas shtypni artikullin Copia link/Copy link. Në këtë mënyrë do të keni kopjuar URL-në e videos në fjalë.

Tani filloni aplikacionin INS Video Downloader i cili automatikisht, pasi të keni dhënë lejet e nevojshme për funksionimin e tij, do të njohë videon, duke ju ofruar imazhin paraprak. Në këtë pikë për ta shkarkuar, klikoni në butonin Scarica/Download.

Pasi të përfundojë shkarkimi, videoja do të ruhet në galerinë e paracaktuar të pajisjes tuaj dhe gjithashtu mund ta gjeni në seksionin Scarica > Scaricato të aplikacionit.

Downloader for Instagram

Si te shkarkosh video nga Instagram

Një aplikacion tjetër qe ju ndihmon ne qellimin se si te shkarkosh video nga Instagram, është Downloader for Instagram. Ka nje nderfaqe perdoruesi minimale dhe intuitive. Mund ta shkarkoni falas nga Play Store.

Ai përbëhet nga vetëm dy ekrane: i pari quhet Guide qe shpjegon perdorimin e tij në gjuhën angleze. Ekrani i dytë, i quajtur Download, është ai i dobishëm për shkarkimin e videove nga Instagram.

Nëse dëshironi të shkarkoni një video nga Instagram duke përdorur këtë aplikacion, gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni videon për ta shkarkuar në aplikacion. Pasi të bëhet kjo, klikoni në ikonën me simbolin e tre pikave që mund të shihni në këndin e poshtëm të djathtë ose të sipërm të djathtë.

Pastaj prekni artikullin Copy Link/Copia Link dhe duke e bërë këtë, do të keni marrë linkun e videos te Instagram qe do shkarkoni. Pastaj kthehuni te app Downloader for Instagram dhe prisni që URL-ja të njihet automatikisht (ose ngjiteni/paste/incolla në fushën e tekstit në krye).

Në këtë pikë, për të shkarkuar videon, jepini aplikacionit lejet e nevojshme për funksionimin e tij dhe shtypni butonin Ruaj videon/Salva video/Save video. Pastaj do të gjeni përmbajtjen në galerinë e paracaktuar të pajisjes tuaj.

FastSave for Instagram

Si te shkarkosh video nga Instagram

Fast Save eshte nje tjeter app qe i pergjigjet pyetjes se si te shkarkosh video nga Instagram. Ajo fokusohet në shpejtësinë e përdorimit, me qëllim që t’ju lejojë të shkarkoni video në pak sekonda.

Filloni aplikacionin, pasi ta keni shkarkuar nga Play Store për Android dhe aktivizoni shërbimin e shkarkimit të shpejtë. Për ta bërë këtë, thjesht lëvizni levën nga OFF në ON ne korrispondence me shkrimin Servizio FastSave.

Në këtë pikë, prekni butonin Open Instagram/Apri Instagram: Instagram do te hapet dhe mund të kërkoni videon që dëshironi të shkarkoni. Trokitni lehtë mbi ikonën me simbolin e tre pikave në pjesën e sipërme të djathtë ose poshtë djathtas dhe më pas shtypni artikullin e Copia Link/Copy Link.

Pasi të bëhet kjo, aplikacioni FastSave do ta shkarkojë, duke treguar përparimin e tij në menunë zbritëse Android: kur shkarkimi të ketë përfunduar, trokitni lehtë mbi njoftimin, në mënyrë që të filloni aplikacionin dhe të shihni videon e shkarkuar, duke klikuar te figura e saj e vogel.

App qe te shkarkosh video nga Instagram: iPhone

Tani le të shohim disa zgjidhje se si te shkarkosh video nga Instagram në iPhone.

InstDown

Nëse jeni duke përdorur një pajisje me një sistem operativ iOS/iPadOS, siç është një iPhone ose një iPad, një nga aplikacionet që ju sugjeroj të instaloni, për të shkarkuar një video nga Instagram, është InstDown, i cili mund të shkarkohet falas nga App Store.

Për të përdorur InstDown, së pari duhet të shkoni në aplikacionin Instagram dhe të gjeni videon që dëshironi të shkarkoni. Pasi të gjendet, trokitni lehtë mbi të, në mënyrë që ta shikoni, dhe më pas prekni ikonën me simbolin e tre pikave që mund të gjeni në pjesën e sipërme të djathtë ose poshtë djathtas. Pastaj, trokitni lehtë mbi Copia Link/Copy Link për të kopjuar linkun e videos në fjalë në memorien e telefonit.

Tani hapni aplikacionin Instdown dhe prisni që linku të njihet automatikisht, përndryshe kopjoni atë me dorë në kutinë e tekstit të dukshme në ekran, që korrespondon me shkrimin put your link. Pastaj shtypni butonin me simbolin e shigjetës poshtë dhe prisni që videoja të shkarkohet në memorien e pajisjes tuaj.

Nëse kërkohet, ju pranoni që aplikacioni të ketë qasje në aplikacionin Foto e iOS/iPadOS; në këtë mënyrë do të jetë në gjendje të ruajë videon në galerinë e paracaktuar të pajisjes tuaj.

InstaSave

Si te shkarkosh video nga Instagram

InstaSave eshte nje tjeter app qe i pergjigjet pyetjes tuaj se si te shkarkosh video nga Instagram. Ajo ju lejon të shkarkoni video nga Instagram sa hap e mbyll sytë. Eshte një aplikacion falas për iOS/iPadOS që ju lejon të ngjitni lidhjet e kopjuara më parë në Instagram, duke ju lejuar t’i shkarkoni ato me lehtësi dhe shpejt. Aplikacioni, edhe pse falas, ka reklama, të cilat mund të hiqen me një kosto prej 1.09 €.

Pasi ta shkarkoni nga App Store iOS/iPadOS, gjeni videon që ju intereson në aplikacionin Instagram dhe shtypni simbolin me tre pika dhe më pas në butonin Copia link/Copy Link, për të kopjuar URL-në në memorien e paisjes.

Tani nisni aplikacionin InstaSave dhe në ekranin kryesor, shtypni butonin Paste Link. Pastaj prisni që videoja të përpunohet dhe më pas shtypni butonin Repost. Pas reklamave qe do shfaqen, ju mund ta shkarkoni videon duke shtypur përsëri butonin Repost dhe më në fund, në artikullin Save Video.