Si te shkarkosh story / historite nga Instagram

Nese deshiron te mesosh se si te shkarkosh story/historite nga Instagram, atehere ketu je ne vendin e duhur. Ne kete menyre mund ti ruash story ne telefonin tend dhe ti shikosh ne momentin qe deshiron duke anashkaluar kufirin prej 24 ore te vendosur nga Instagram.

Ka mundesi te ndryshme se si te shkarkosh story/historite nga Instagram. Për shembull, mund të përdorni aplikacionin zyrtar të Instagram për të shkarkuar historitë që ndani ju ose ato qe ndajne te tjerët, ose të përdorni zgjidhje të jashtme, të tilla si aplikacione per smartphone, shtesat e shfletuesit/browser dhe shërbimet online të përshtatshme për këtë qëllim.

Permbajtja

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram

Për të shkarkuar histori/story nga Instagram, mund të përdorni drejtpërdrejt aplikacionin e rrjetit të instaluar në pajisjen tuaj Android ose në iPhone tuaj. Për të vazhduar, filloni aplikacionin Instagram dhe regjistrohuni nese eshte e nevojshme.

Pastaj shtypni ikonën e shtëpisë (poshtë majtas), shtypni foton e profilit tuaj të vendosur në pjesën e sipërme të majtë (sipër shkrimit Historia jote/La tua storia) dhe pasi të identifikoni përmbajtjen që dëshironi të shkarkoni, rrëshqitni/swipe nga poshtë siper. Pastaj shtypni ikonën me shigjetën drejtuar poshtë në menunë që ju shfaqet dhe përmbajtja që keni zgjedhur do të ruhet në Galeri.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më tepër, nëse keni aktivizuar opsionin Ruaj në arkiv/Salva nell’archivio në seksionin Opsionet në lidhje me historite/Opzioni relative alle Storie (të arritshme duke shtypur së pari në ikonën e kamerës në menunë kryesore të Instagram dhe në ikonën e ingranazhit në ekranin e hapur), gjithashtu mund të ruani në pajisjen tuaj historite/story te pranishme në Arkiv, vend në të cilën ruhen historitë e publikuara nga më shumë se 24 orë.

Sidoqoftë para se të vazhdoni, mos harroni të kaloni në ON levën që gjeni në përputhje me formulimin Salva sul rullino foto, gjithmonë në seksionin Opsionet që lidhen me Stories/Opzioni relative alle Storie, për tu siguruar që historitë e publikuara në Instagram të ruhen automatikisht në memorien e pajisjes tuaj.

Për të hyrë në Arkiv dhe për të ruajtur manualisht historitë e përmbajtura në të, prekni fotografinë e profilit tuaj (poshtë djathtas), shtypni butonin (≡) (lart djathtas), shtypni fjalën Arkiv/Archivio dhe në ekran që hapur, gjeni historinë qe do runani dhe trokitni lehtë mbi pamjen paraprake të saj. Pastaj shtypni ikonën (…) dhe në menunë që ju shfaqet, prekni artikullin Ruaj foto/Ruaj video; Salva foto/Salva video.

Si te shkarkosh story/historite e njerëzve të tjerë nga Instagram

Qe të shkarkosh story/historite Instagram të njerëzve të tjerë, mund të bëni një screenshot të ekranit të smartphone -it tuaj Android ose iPhone, në rastin e fotografive, ose të beni një regjistrim të ekranit të pajisjes, ne rastin e videove. Në të dy rastet, kush ka publikuar foton ose videon nuk do te lajmerohet per ate qe po beni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përndryshe, mund t’i drejtoheni aplikacioneve falas të palëve të treta, të tilla si ato për të cilat do të flas në kapitujt e ardhshëm, të cilat ju lejojnë të ruani ne telefonin tuaj fotografi ose video të publikuara në stories e përdoruesve të tjerë te Instagram.

Kjo lloj zgjidhjeje e fundit është shumë më e rehatshme për t’u përdorur dhe për më tepër, ju lejon të shihni historitë në mënyrë anonime: kjo është arsyeja pse unë vendosa të përqendrohem në këtë të fundit. Eshtë e qartë se këto aplikacione dhe shërbime funksionojnë vetëm me llogari/account Instagram publik, jo me ato private.

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram ne Android

Nëse keni një smartphone Android, mund të përdorni aplikacionin falas Save Stories. Në versionin e tij falas, aplikacioni ka reklama: për t’i hequr ato duhet të blini versionin e paguar, i cili kushton 2.39 euro.

Pasi të keni instaluar Save Stories, hapeni atë dhe pranoni politikën e privatësisë dhe duke shtypur butonin Essere d’accordo qe u shfaq në ekran. Pastaj, prekni butonin Hyr me Instagram/Accedi con Instagram, shtypni artikullin Prano/Accetta dhe futuni në llogarinë tuaj Instagram.

Pasi të jeni futur, shtypni butonin e xhamit zmadhues në pjesën e sipërme të djathtë, kërkoni përdoruesin që ju intereson me anë të emrit të tij të përdoruesit/username (pa vendosur simbolin @ para këtij të fundit) dhe më pas zgjidhni llogarinë që dëshironi “të spiunoni”. Pastaj zgjidhni skedën Historia/Story (lart), prekni pamjen paraprake/anteprima/preview të interesit tuaj dhe shtypni butonin Shkarko/Scaricare/Download

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram ne iPhone

Nëse ke një iPhone, ju sugjeroj të përfitoni nga Storized for Instagram

Në thelb, është një aplikacion që ju lejon të shikoni në mënyrë anonime përmbajtjen e story te llogarive/account publik dhe të shkarkoni përmbajtjen në telefon. Për të eleminuar reklamat që karakterizojnë versionin e tij falas si dhe për të parë përmbajtje të pakufizuar dhe për të hyrë në të gjitha tiparet e aplikacionit, kërkohet një abonim. Abonimi fillon nga 1.49 €/javë.

Pas instalimit dhe fillimit të aplikacionit, duhet të kërkoni emrin e përdoruesit/username (të ndjekur me @) në lidhje me profilin e interesit tuaj: thjesht shkruani atë në fushën e tekstit, të vendosur në krye, dhe pastaj zgjidhni atë nga menuja e hapur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Trokitni lehtë mbi skedën Storie/Story (nëse është e nevojshme) dhe nëse ka përmbajtje të disponueshme në të, prekni pamjen paraprake/anteprima/preview të asaj që dëshironi të shkarkoni. Në ekranin e hapur, shtypni butonin (…) djathtas sipër, trokitni lehtë mbi artikullin Ruaj/Salav/Save dhe jepini aplikacionit leje për të hyrë në skedarët multimedialë të pajisjes tuaj, duke shtypur artikullin OK në kutinë që shfaqet në ekranin.

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram nga kompjuteri

Për të shkarkuar histori/story nga Instagram nga PC, mund të përdorni mjete të palëve të treta. Gjeni më shumë informacion për këtë në paragrafët e ardhshëm.

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram ne Google Chrome

Për të shkarkuar historite/story nga Instagram me Google Chrome, mund të përfitoni nga shtesa Story Saver, e cila është gjithashtu në përputhje me Microsoft Edge (në versionin e tij të bazuar në Chromium) dhe Opera.

Për ta përdorur atë, hapni Google Chrome në kompjuterin tuaj), shkoni në faqen e Chrome Web Store ku ndodhet shtesa e nevojshme dhe shkarkojeni atë, duke shtypur butonat Shto/Aggiungi dhe Shto shtesen/Aggiungi estensione.

Tani futuni në llogarinë tuaj Instagram nga shfletuesi, shkoni te profili i përdoruesit që ju intereson (duke e kërkuar atë në fushën e kërkimit në krye dhe duke klikuar në rezultatin përkatës), hapni historinë që dëshironi të shkarkoni (duke klikuar në foton e profilit të llogarisë në fjalë) dhe shtypni në ikonën StorySaver Stories for Instagram të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë (nëse nuk e shihni, klikoni në ikonën e puzzle qe ndodhet djathtas siper dhe klikoni mbi të nga menuja e hapur).

Skedari (qoftë foto apo video) do të shkarkohet automatikisht në vend: nëse nuk i keni ndryshuar cilësimet e kompjuterit tuaj, duhet ta gjeni në dosjen Shkarkimet/Downloads te kompjuterit tuaj.

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram Online

Nëse doni të shkarkoni historite/story Instagram online (dmth pa pasur nevoje qe te shkarkoni nje aplikacion), ju sugjeroj të përdorn Story Saver. Funksionimi i tij është mjaft i thjeshtë: gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në faqen në fjalë, të kërkoni llogarinë nga e cila do të shkarkoni historite dhe të vazhdoni t’i shkarkoni ato duke klikuar në butonin e duhur.

Tani shkoni ne faqen kryesore te Story Saver , shkruani emrin e përdoruesit/username të llogarisë që ju intereson në fushën e tekstit Enter Instagram Acoount Username, e vendosur në qendër të faqes dhe shtyp butonin Download.

Pastaj, zgjidhni story dhe nëse përmbajtja është e disponueshme për llogarinë që kërkoni (ju kujtojme qe llogarite Instagram duhet te jene publike), mund ta shkarkoni duke klikuar në butonin Save as të vendosur nën fotot dhe videot e pranishme.

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram pa u kuptuar

Për të shkarkuar histori/story nga Instagram pa u parë, mund të përfitoni nga aplikacionet falas për Android dhe iPhone të përmendura më parë, të cilat gjithashtu mund të përdoren për të parë dhe shkarkuar përmbajtjen multimediale të publikuar nga përdoruesit e tjerë të Instagram në mënyrë anonime.

Ju gjithashtu mund të përdorni shtesat dhe shërbimet online të përmendura në artikull. Siç ju kam thënë tashmë, megjithatë, këto zgjidhje nuk funksionojnë për llogaritë private.

Si te shkarkosh story/historite nga Instagram pa account/llogari

Nese dëshironi të shkarkoni histori nga Instagram pa hyrë në llogarinë tuaj te Instagram, gjithashtu në këtë rast mund të përfitoni nga zgjidhjet e përmendura tashmë në udhëzues, pasi ato nuk kërkojnë futjen në Instagram.

Siç ju kam shpjeguar tashmë, falë tyre është e mundur të shihni dhe ruani vetëm historitë e llogarive publike, jo ato private.