Si te ndryshosh password / fjalekalimin Instagram

Nese Instagrami eshte nje nga rrjetet sociale te preferuara, ne te cilin publikon shume foto dhe video personale, atehere eshte e llogjikshme qe per te mbrojtur privatesine duhet ti vendosesh nje password te forte. Nese po pyet veten se si te ndryshosh password/fjalekalimin e Instagram, atehere ketu je ne vendin e duhur per te gjetur zgjidhje.

Në rrjeshtat e meposhtem do të shpjegoj, hap pas hapi, cilat janë procedurat që duhen kryer për të kryer këtë operacion, përmes aplikacionit Instagram për Android dhe iOS, por edhe nga një kompjuter, duke u lidhur me faqen zyrtare të rrjetit social, ose duke përdorur aplikacionin e tij Windows 10.

Permbajtja

Si te ndryshosh fjalekalimin/password Instagram ne telefon dhe tablet

Si te ndryshosh password / fjalekalimin Instagram

Nëse pyet veten se si te ndryshosh password/fjalekalimin e Instagram në Android ose si te ndryshosh password/fjalekalimin e Instagram në iPhone, do të jesh i lumtur të dish se është e mundur të vazhdoni në një mënyrë shumë të thjeshtë përmes aplikacionit zyrtar të rrjetit social që ke shkarkuar nga Play Store ose App Store.

Për të filluar, hapni aplikacionin Instagram në smartphone tuaj, duke shtypur ikonën e vendosur në Ekranin kryesor ose në drawer dhe futuni në llogarinë tuaj duke shtypur, në ekranin kryesor të aplikacionit, emrin e përdoruesit/username/nome utente ose adresën tuaj email dhe fjalëkalimin/password-in tuaj. Nëse jeni regjistruar më parë me llogarinë tuaj në Facebook, shtypni butonin Identifikohu si [emri yt]/Accedi come [tuo nome] në vend, për te hyre në aplikacion me profilin tënd social.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të regjistroheni, trokitni lehtë mbi ikonën me simbolin e njeriut të vogël (ose në miniaturen e profilit tuaj) të vendosur në pjesën e poshtme ne të djathtë, në mënyrë që të shihni ekranin që lidhet me profilin tuaj.

Tani, prekni ikonën ☰ të vendosur në këndin e sipërm të djathtë dhe në menunë që ju shfaqet, shtypni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings. Pasi të bëhet kjo, klikoni në artikujt Sicurezza > Password për të parë fushat e tekstit të dedikuara për ndryshimin e fjalëkalimit.

Në fushën Fjalëkalimi aktual/Password Attuale duhet të shkruani fjalëkalimin aktual te llogarisë tuaj, në fushën e tekstit Fjalëkalimi i ri/Nuova password duhet të shkruani fjalëkalimin e ri që dëshironi te vendosni dhe në fund, në fushën e tekstit Përsëriteni fjalëkalimin e ri/Ripeti la nuova password duhet të shtypni fjalëkalim e ri përsëri, për verifikim.

Në fund të modifikimit, konfirmoni ndryshimin e fjalëkalimit duke shtypur butonin Fine të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë dhe passwordi u ndryshua.

Si te ndryshosh fjalekalimin/password Instagram nga kompjuteri

Si te ndryshosh password / fjalekalimin Instagram

Nese ke nevojë të ndryshosh fjalëkalimin e llogarisë Instagram, por nuk ke mundësi të veprosh përmes smartphone, atehere mund ra besh duke vepruar nga faqja zyrtare e rrjetit social ose duke përdorur aplikacionin Instagram për Windows 10. Procedurat që do të zbatohen janë shumë të thjeshta dhe identike në të dyja rastet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, lidhuni me faqen zyrtare të Instagram përmes shfletuesit që përdorni për internetin, ose filloni aplikacionin për Windows 10, duke shtypur ikonën e tij të vendosur në menunë Start të Windows.

Pasi të bëhet kjo, së pari hyni në llogarinë tuaj, duke shtypur emrin e përdoruesit/username/nome utente (ose adresën e postës elektronike) dhe fjalëkalimin/password e përdorur deri më tani, ose duke hyrë shpejt permes llogarise tuaj në Facebook.

Pasi të jeni futur, shtypni ikonën me simbolin e njeriut të vogël (ose miniaturen e profilit tuaj), në të djathtën e sipërme, për të shkuar në ekranin e profilit tuaj.

Pasi të bëhet kjo, hyni në cilësimet e Instagram duke klikuar në butonin me simbolin e ingranazhit; pastaj në menunë që ju shfaqet, klikoni mbi Modifica Password.

Në këtë pikë, për të ndryshuar fjalëkalimin e llogarisë tuaj në Instagram, shkruani fjalëkalimin e vjetër/vecchia password dhe fjalëkalimin e ri/Nuova password në fushat e tekstit përkatës. Pastaj shtypni fjalëkalimin e ri përsëri në fushën Conferma la nuova password për verifikim. Së fundi, për të konfirmuar ndryshimin e fjalëkalimit, klikoni në butonin Modifica Password.

Si te ndryshosh fjalekalimin/password e harruar të Instagram

Nese pyet veten nëse është e mundur të ndryshosh password/fjalekalimin në Instagram pa e ditur atë të vjetrin, pasi e keni harruar, apo dëshironi të dini se si te ndryshosh password/fjalekalimin e Instagram pa email, apo si të keni sukses në ndryshimin e fjalëkalimit të Instagram me numrin e telefonit, atehere në këto raste, ju duhet të kryeni procedurën e rikuperimit të fjalëkalimit, në mënyrë që të jeni në gjendje të hyni në ekranin tjetër të modifikimit, falë të cilit mund të rivendosni kredencialet tuaja.

Thënë kështu, për të vazhduar, mund të përdorni aplikacionin Instagram për Android ose iOS ose të lidheni me faqen zyrtare të rrjetit social. Në të dy rastet, e tëra çfarë ju duhet të bëni është të klikoni në fjalën Password dimenticata (Hai dimenticato la password nga Web) në mënyrë që ta rikuperoni atë duke përdorur emrin tuaj të përdoruesit/nome utente/username ose duke përdorur adresën e-mail që lidhet me llogarinë tuaj.

Përndryshe, duke përdorur fushën e tekstit Telephone/Telefono, mund të rikuperoni fjalëkalimin e llogarisë tuaj duke marrë një SMS nga Instagram me linkun që ju nevojitet për të rimarrë llogarinë tuaj. Për më shumë informacion në lidhje me procedurën se si te rikuperosh password Instagram, ju sugjeroj të lexoni udhëzuesin tim kushtuar temës. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web