Si te vendosesh shenjen e gishtave ne telefon

Si te vendosesh shenjen e gishtave ne telefon

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te vendosesh shenjen e gishtave ne telefon Android. Thene ndryshe, ne kete menyre ju do mund te zhbllokoni telefonin tuaj duke perdorur gjurmen e gishtit tuaj. Ne kete menyre do evitoni qe te humbni kohe duke futur kodin e shkycjes, plus qe askush nuk mund t’ju kopjoj apo vjedhin shenjen e gishtave.

Shenim: jo te gjithe telefonat android te japin mundesine qe ti zhbllokosh me shenjen e gishtave, apo qe ta vendosesh kete opsion si menyre per te mbrojtur aplikacionet qe mos te hapen nga njerez te padeshiruar.

Permbajtja

Si të regjistrosh shenjen e gishtave në telefon Android

Si te vendosesh shenjen e gishtave ne telefon

Si fillim ju duhet te regjistroni shenjen/gjurmen e gishtave. Gjëja e parë që duhet të bëni është të gjeni pozicionin e lexuesit, i cili mund të vendoset në anën e pasme, përgjatë kornizës anësore (zakonisht i integruar në butonin e ndezjes) ose i integruar nën ekran (prandaj i padukshëm).

Pasi të keni konstatuar pozicionin e lexuesit, i cili zakonisht tregohet nga telefoni edhe gjatë fazës së regjistrimit të gjurmëve të gishtërinjve, mund të vazhdoni. Për ta bërë këtë, hapni Cilësimet/Impostazioni, i dallueshëm nga ikona e ingranazhit ne ekranin baze te telefonit dhe shkoni te Siguria dhe privatësia/Sicurezza e privacy > Bllokimi i pajisjes/Blocco del dispositivo: nga menyja rënëse, trokitni lehtë mbi artikullin Zhbllokoni me fytyrë dhe gjurmë gishtash/Sblocco con il volto e con l’impronta dhe futni kodin PIN të shkyçjes së pajisjes (ose modeli i shkyçjes). 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jeni në këtë seksion, trokitni lehtë mbi artikullin Zhbllokoni me gjurmë gishti/Sblocco con l’impronta dhe trokitni lehtë mbi artikullin Shto gjurmën e gishtit/Aggiungi impronta. Tani gjithçka që duhet të bëni është të regjistroni gjurmën tuaj të gishtit duke ndjekur udhëzimet në ekran dhe pasi të keni mbaruar, trokitni lehtë mbi butonin Finish/Fine vendosur poshte djathtas.

Nese nuk shikoni menute me siper, atehere mund te jete: Cilesimet/Impostazioni (rrota e ingranazhit ne ekranin baze) > Siguria/Sicurezza > Gjurmet e gishtave/Impronta digitale (aty gjeni edhe zhbllokimin me fytyre nese ekziston). Tani fusni kodin Pin ose Sekuencen, nese keni vendosur, pastaj ndiqni proceduren per te vendosur gishtin dhe regjistruar shenjen e tij.

Si te vendosesh shenjen e gishtave: ne telefon Samsung

Si te vendosesh shenjen e gishtave ne telefon

Nese keni një telefon të ri Samsung të pajisur me një lexues të gjurmëve të gishtave, atehere hapni fillimisht Cilësimet/Impostazioni, (ai ne forme ingranazhi ne ekranin baze) dhe më pas shkoni te Siguria dhe privatësia/Sicurezza e privacy > Ekrani i bllokimit/Schermata di blocco. Nga menuja rënëse, trokitni lehtë mbi artikullin Gjurmët e gishtave/Impronte digitali dhe futni PIN-in e shkyçjes së pajisjes (ose modelin e shkyçjes nese keni). 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jeni në këtë seksion, trokitni lehtë mbi artikullin Shto gjurmën e gishtit/Aggiungi impronta digitale dhe konfirmoni funksionimin duke trokitur në butonin Regjistro/Registra. Tani gjithçka që duhet të bëni është të regjistroni gjurmën tuaj të gishtit duke ndjekur udhëzimet në ekran dhe pasi të keni mbaruar, trokitni lehtë mbi butonin U krye/Fatto/Done poshte djathtas.

Si te vendosesh shenjen e gishtave: ne telefon Xiaomi

Si te vendosesh shenjen e gishtave ne telefon

Per te vendosur shenjen e gishtave ne telefon Xiaomi, fillimisht hapni Cilësimet/Impostazioni (ikona me rrote ingranazhi ne ekranin baze) dhe më pas shkoni te Fjalëkalimi dhe siguria/Password e sicurezza dhe më pas prekni artikullin Shkyç me gjurmë gishti/Sblocco tramite impronta. Tani futni kodin PIN ose zhbllokoni për të vazhduar. Pasi të jeni në këtë seksion, trokitni lehtë mbi artikullin Shto gjurmë gishtash/Aggiungi impronta, shkruani përsëri kodin PIN ose shkyçni dhe më pas ndiqni udhëzimet në ekran për të regjistruar gjurmën tuaj të gishtit. Pasi të përfundojë procedura, trokitni lehtë mbi butonin Done/Fatto në fund.

Si te vendosesh shenjen e gishtave: ne telefon Huawei

Nese keni një smartphone Huawei, fillimisht hapni Cilësimet/Impostazioni (ikona me rrote ingranazhi ne ekranin baze) dhe më pas shkoni te Të dhënat biometrike dhe fjalëkalimi/Dati biometrici e password > ID-ja e gjurmës së gishtit/ID impronta. Për të hyrë në këtë seksion, shkruani kodin PIN të shkyçjes (ose vizatoni modelin e shkyçjes) dhe më pas prekni artikullin Shenj e re gishti/Nuova impronta. Në ekranin që shfaqet, vazhdoni me regjistrimin e gjurmës së gishtit tuaj duke ndjekur udhëzimet në ekran dhe pasi regjistrimi të përfundojë, trokitni lehtë mbi butonin U krye/Fatto/Done.

Si të vendosesh gjurmët e gishtave në Whatsapp

Nese përdorni WhatsApp per te folur, derguar mesazhe me njerezit, por ndodh qe t’ja lini ne dore telefonin dikujt tjeter, atehere rrezikoni qe te lexoj mesazhet tuaja.

Per ta evituar kete, ju mund te vendosni gjurmën tuaj të gishtit në WhatsApp duke përdorur një funksion të integruar, që do t’ju lejojë të mbroni aplikacionin nga aksesi i paautorizuar nga njerëzit e tjerë.

Për të qenë në gjendje të përfitoni prej tij, hapni WhatsApp, trokitni lehtë mbi butonin me tre pika siper djathtas dhe nga menuja që shfaqet, trokitni lehtë mbi artikullin Cilësimet/Impostazioni. Pasi të futeni në cilësimet e aplikacionit, shkoni te Llogaria/Account > Privatësia > Bllokimi me gjurmë gishtash/Blocco con impronta digitale dhe vendosni levën e artikullit Zhbllokimi me gjurmë gishti/Sblocca con impronta digitale  AKTIV/ON. Tani konfirmoni funksionimin duke vendosur gishtin në lexuesin e gjurmëve të gishtave të telefonit inteligjent dhe kaq.

Shenim: ky opsion nuk eshte i disponueshem ne te gjithe telefonat e kesaj marke.

Si të vendosesh gjurmët e gishtave në Instagram

Duhet të dini se aplikacioni Instagram nuk ka një funksion që të mund të bllokojë aksesin në aplikacion me anë të gjurmës së gishtit. Megjithatë, në këtë rast, mund të përfitoni nga një nga funksionet që zakonisht paraqitet në telefonat Android që ju lejojnë të bllokoni aplikacionet, përfshirë Instagramin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për shembull, nëse përdorni një telefon Xiaomi, mund të përfitoni nga funksioni i integruar i bllokimit te aplikacioneve. Prandaj, për të vazhduar, hapni Cilësimet/Impostazioni, i njohur nga ikona e ingranazhit dhe shkoni te App > Bllokimi i app/Blocco app. Në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi butonin Aktivizo/Attiva në fund. Vendosni një model, PIN ose fjalëkalim, në varësi të preferencave tuaja dhe më pas trokitni lehtë mbi butonin Next/Avanti.

Më pas, shtoni llogarinë tuaj Mi, e cila mund të jetë e dobishme nëse harroni kodin PIN ose fjalëkalimin tuaj. Për ta futur atë, trokitni lehtë mbi artikullin Hyr dhe shto/Accedi e aggiungi. Nëse preferoni të mos e bëni, shtypni artikullin Jo tani/Non ora dhe më pas butonin Jo tani/Non ora nga dritarja që shfaqet.

Në ekranin qe shfaqet, thjesht duhet të zgjidhni aplikacionin që dëshironi të bllokoni nga lista që shfaqet duke vendosur levën pranë aplikacionit Instagram në ON/Aktiv.

Shenim: ky opsion nuk eshte i disponueshem ne te gjithe telefonat e kesaj marke.