App qe te kursesh baterine e telefonit

Me kalimin e kohes bateria e telefonit mban gjithmon edhe me pak karikim. Ndodh qe te mundoheni ta coni deri ne fund te ditës me vetëm një karikim. Ka aplikacione që mund t’ju ndihmojnë të kurseni baterinë, por sigurisht nuk mund të prisni mrekulli në pajisjet pa root. Në përgjithësi në Android, aplikacionet e kursimit të baterisë janë të kufizuara në mbylljen e përkohshme të proceseve të sfondit dhe optimizimin momental të pajisjes. Megjithatë, me përdorimin e pajisjes, është e mundur që disa procese të rihapen, duke e bërë punën e optimizimit të kryer të padobishme. Per keto arsye mund te vijne ne ndihme app qe te kursesh baterine e telefonit.

Per paisjet iOS ndryshon muhabeti. Apple pajis pajisjet e saj me një sistem të mbyllur dhe kjo do të thotë që, nëse nuk kryhet jailbreak, nuk është e mundur të ndërhyhet drejtpërdrejt në mbylljen e proceseve ne sfond. Për iPhone ose iPad nuk ka asnje app qe te kursesh baterine e telefonit, por është e mundur të vazhdohet në mënyrën tradicionale, duke aktivizuar mënyrën e kursimit të baterisë përmes cilësimeve të pajisjes. Gjatë këtij udhezuesi, do t’ju ofroj udhëzime se si të kurseni baterinë në Android dhe iOS dhe do t’ju tregoj rreth disa aplikacioneve të dedikuara për optimizimin e baterisë për smartphone dhe tabletë të pajisur me sistemin operativ Google

Permbatja

App qe te kursesh baterine e telefonit

Siç sapo ju kam shpjeguar, në pajisjet Android ka app qe te kursesh baterine e telefonit, edhe nëse nuk bëjnë mrekulli, janë në gjendje të monitorojnë statusin e baterisë dhe të mbyllin aplikacionet e panevojshme në sfond. Më poshtë dua t’ju jap disa këshilla për aplikacionet më të mira që ndihmojnë në kursimin e baterisë.

Kapersky Battery Life (Android)

Krijuar nga prodhuesi i mirënjohur i softuerit antivirus, Kapersky Battery Life është një aplikacion falas që karakterizohet nga ndërfaqja e tij e efektshme, veçanërisht e pastër nga elementet e panevojshme, si dhe mungesa e reklamave.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shkarkojeni atë ne Android permes PlayStore duke shtypur butonin Install dhe pastaj butonin Accept/Accetto. Kur të përfundojë shkarkimi, shtypni butonin Open/Apri për të hapur aplikacionin dhe filloni ta përdorni, duke ndjekur udhëzimet me poshte.

Nga ekrani kryesor, anashkaloni udhëzuesin prezantues duke shtypur butonin Next/Avanti tre herë radhazi dhe më pas shtypni butonin Finish/Fine. Funksionaliteti kryesor i këtij aplikacioni është i lidhur me monitorimin e ngarkimit të baterisë dhe mundësinë e mbylljes së disa aplikacioneve në sfond për të kursyer kohëzgjatjen e saj.

Ju mund t’i shihni këto karakteristika direkt nga ekrani kryesor i këtij aplikacioni, ku përveç se gjeni një tregues me përqindjen e ngarkesës së mbetur të baterisë, mund të shihni të gjitha aplikacionet aktualisht në sfondin te listuara.

Për t’i mbyllur ato, sigurohuni që të ketë një shenjë kontrolli pranë shkrimit Deselect all/Deseleziona tutto dhe shtypni butonin e gjelbër Fito/Guadagna, pasuar nga simboli (+) dhe numri i minutave të karikimit që mund të ruhen duke mbyllur aplikacionet në sfond.

Aplikacioni në fjalë nuk ofron funksionalitet dytësor shtesë, pervec se aftësinë për të personalizuar mbylljen e aplikacioneve, duke treguar që disa aplikacione të paracaktuara qe të mos mbyllen. Ky cilësim mund të aktivizohet përmes seksionit të Aplikacioneve të preferuara/App preferite, i arritshëm nga menuja e aplikacionit (simboli i menusë me tre vija horizontale).

Battery Saver (Android)

Fatkeqësisht, shumica e app qe te kursesh baterine e telefonit, kanë reklama veçanërisht invazive, duke ofruar një përvojë të keqe përdorimi. Pikërisht për këtë arsye, duke dashur të zgjedh ato që janë vërtet aplikacionet më të mira, dua t’ju tregoj rreth aplikacionit Battery Saver.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shkarkohet falas në smartphone dhe tabletë Android, ky aplikacion është në gjendje të diferencohet nga shumë të tjerë falë ndërfaqes tërheqëse të përdoruesit dhe veçorive të tij të dobishme shtesë. Shkarkojeni atë pa hezitim nga Android PlayStore duke shtypur butonin Install dhe më pas butonin Accept/Accetta. Sapo të përfundojë shkarkimi, fillojeni atë duke shtypur butonin Open/Apri dhe lexoni me kujdes udhezimet qe gjeni me poshte.

Sapo të hapni aplikacionin, do ta gjeni veten përpara ekranit kryesor, si dhe veçorive më të kompletuara të funksioneve shtesë. Gjëja e parë që mund të vëreni është prania e tre paneleve kryesore kushtuar vlerësimit të gjendjes së karikimit, përdorimit të memories së brendshme dhe numrit të aplikacioneve aktive.

Për më tepër, më duket shumë e dobishme të tregoj praninë e kutisë poshtë, në të cilën mund të shihni butona te shpejte për aktivizimin ose çaktivizimin e cilësimeve të tilla si modaliteti i aeroplanit, Wi-Fi, Bluetooth, rrotullimi automatik dhe ndriçimi. Në këtë mënyrë ju gjithmonë mund të vëzhgoni mjetet e cilësimeve të shpejta.

Për të aktivizuar mënyrën e kursimit të energjisë përmes këtij aplikacioni, shtypni artikullin Optimizo/Ottimizza. Aplikacionet në sfond që konsiderohen të padobishme dhe të kota për baterinë do të analizohen. Në këtë pikë ju mund të optimizoni baterinë e pajisjes tuaj duke klikuar në Optimizo/Ottimizza ose Super Optimize.

Në të dy rastet, mund t’ju kërkohet të autorizoni aplikacionin për të përdorur shërbimin Accessibilità në Android. Ju mund ta konfirmoni këtë cilësim duke shtypur butonin Prano/Accetta. Pastaj veproni nga Cilësimet, lokalizoni elementin Kursyesit të Baterisë/Risparmio Batteria dhe lëvizni levën nga OFF në ON për të lejuar që aplikacioni të hyjë në mjetin Accessibilità. Pastaj konfirmoni edhe një herë këtë cilësim duke shtypur OK.

Karakteristika të tjera dytësore të rëndësishme për aplikacionin Battery Saver përfshijnë mjetin Mode/Modalità (simbol i një celesi në menunë e poshtme të aplikacionit). Duke aktivizuar modalitetin e Telefonit dhe duke vendosur shenjën e kontrollit në artikullin Sospensione, Bilanciato o Standard, mund të bëni kursime shtesë të baterisë duke çaktivizuar në një goditje disa karakteristika të panevojshme të pajisjes tuaj dhe duke zvogëluar përdorimin e disa prej tyre. Me pak fjalë, siç mund ta kuptoni, ky aplikacion bën gjithçka që është e nevojshme për t’ju lejuar një kursim efektiv të baterisë.

App është falas dhe mbështetet falë pranisë së reklamave, edhe pse këto nuk janë veçanërisht invazive.

Cilesimet qe te kursesh baterine e telefonit Android

Metoda alternative më efektive se, app qe te kursesh baterine e telefonit, në pajisjet Android është të veproni përmes cilësimeve të pajisjes dhe të aktivizoni mënyrën e kursimit të energjisë. Kjo është një mundësi që nuk duhet të nënvlerësohet pasi praktikisht çdo pajisje mobile Android, pavarësisht nga marka, modeli dhe versioni i sistemit operativ, sigurisht që do të ketë të integruar një mjet të kursimit të baterisë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Procedura që do t’ju tregoj, megjithatë ka të bëjë me modelet më të fundit të telefonave inteligjentë Android, të pajisur me versionin më të fundit të sistemit operativ Google (i cili, në kohën e shkrimit, është versioni 8). Thënë kjo, shkoni te lista e aplikacioneve të instaluara në pajisjen tuaj dhe lokalizoni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni/Settings duke trokitur mbi të.

Në ekranin tjetër qe hapet, lokalizoni artikullin Bateria dhe më pas prekni këtë për të hyrë në cilësimet e baterisë dhe kursimit të energjisë. Ju do të jeni në gjendje të shihni statusin e karikimit të baterisë dhe informacione të tjera të dobishme si p.sh. karikimi i fundit i përfunduar dhe përdorimi i ekranit që nga karikimi i fundit.

Nga ana tjetër, përmes seksionit të Menaxhimit të Energjisë/Gestione Alimentazione, ju mund të aktivizoni mënyrën e kursimit të energjisë duke lëvizur levën që mund të gjeni pranë formulimit Kursimi i Energjisë/Risparmio Energetico nga OFF në ON. Për më tepër, duke trokitur në artikullin Kursimi i Energjisë/Risparmio Energetico, mund të vendosni aktivizimin automatik të së njëjtës kur bateria ulet poshte nje perqindje te caktuar.

Cilesimet qe te kursesh baterine e telefonit iOS

Edhe nga pajisjet mobile Apple, mund të aktivizoni disa cilësime të kursimit të baterisë. Kjo është zgjedhja më e mirë për të bërë në të dy sistemet operative për pajisjet mobile por veçanërisht në iOS, pasi nuk ka app qe te kursesh baterine e telefonit per to.

Trokitni lehtë mbi aplikacionin Cilësimet/Impostazioni/Settings te pajisjes suaj Apple dhe lokalizoni artikullin Bateria në ekran. Duke trokitur mbi të, mund të aktivizoni mënyrën e kursimit të energjisë; për ta bërë këtë, thjesht lëvizni levën që do të gjeni pranë formulimit Kursimi i energjisë/Risparmio energetico nga OFF në ON.

Gjithashtu merrni parasysh aftësinë për të monitoruar përdorimin e baterisë përmes formulimit Përdorimi i baterisë/Utilizzo Batteria te cilin mund ta shihni duke lëvizur poshtë. Më pas do të gjeni një tregues të aplikacioneve që, në 24 orët e fundit, kanë përdorur një përqindje më të lartë të baterisë.

App të tjera qe te kursesh baterine e telefonit

  • DU Battery Saver – kursyes baterie: është ndër aplikacionet që ju rekomandoj të përdorni pasi është një nga më të shkarkuarit në Android PlayStore. Përveç lejimit të kursimit të baterisë, ajo gjithashtu ofron funksione dytësore për ftohjen dhe boost te pajisjes. Eshtë falas por ka reklama. Përndryshe ekziston versioni Pro, i cili kushton 2.20 euro.
  • 360 Battery Plus – Një tjetër app qe te kursesh baterine e telefonit duke mbyllur proceset ne sfond. Ai gjithashtu bën analizën dhe pastrimin e skedarëve dhe ftoh telefonin duke mbyllur aplikacione në sfond që mbinxehin telefonin duke konsumuar më shumë energji. Ky është gjithashtu një aplikacion falas që përmban reklama, disa prej të cilave janë edhe invazive.
  • Kursyes i baterisë – Battery Saver – Një aplikacion falas i aftë për të kryer funksione të ngjashme me aplikacionet e listuara më parë me një ndërfaqe përdorimi vërtet tërheqëse. Për fat të keq, potenciali i shkëlqyeshëm i aplikacionit përplaset me një përvojë përdoruesi që është paksa “shkatërruar” nga prania e shume reklamave.