Si te lirosh RAM ne telefon

Keni vene re se herë pas here, pas përdorimit të shpeshtë, telefoni juaj celular ngadalësohet apo bllokohet! Sa herë që kjo ndodh, ju e gjeni veten të detyruar të rindizni telefonin ose te prisni disa kohe qe te funksionoj normalisht serish. Shkaku i kësaj ngadalësimi është për shkak të shumë proceseve që po zhvillohen ne background. Në telefonat inteligjentë, dhe në ata me sistem operativ Android kryesisht, ndodh që disa aplikacione të mbesin gjithmonë aktive. Meqenëse ky aktivitet i vazhdueshëm e mban gjithmonë të zënë memorjen RAM të pajisjes, kjo shkakton ngadalësime ndaj dhe behet thelbesore qe te lirosh RAM-in ne telefon.

Ne kete udhezues do t’ju jap disa këshilla se cfar hapash duhet te ndiqni. Në fakt, qe të lirosh memorjen RAM ne telefon, thjesht shkarko një nga aplikacionet/app që do t’ju rekomandoj; Kjo do t’ju lejojë të lironi memorien nga proceset të mbetura ne ekzekutim. Ka shumë aplikacione që ju lejojnë të kryeni këtë lloj operacioni, nëse dëshironi, unë mund t’ju rekomandoj disa nga më të mirat. Sigurisht, mos prisni rezultate stratosferike: nëse një telefon ka specifikime të ulëta hardware, nuk mund ta bëni te shpejt thjesht duke ndaluar proceset ne ekzekutim. Sidoqoftë, në disa raste, lirimi i RAM mund të jetë i dobishëm për të zgjidhur përkohësisht situatën.

App që do të rekomandoj qe të lirosh memorjen RAM ne telefon, do t’ju lejojnë të bëni disa pastrime në celularin tuaj Android dhe iOS. Kryerja e këtij lloji të pastrimit është një proces jashtëzakonisht i thjeshtë që nuk kërkon leje root. Do të duhen vetëm disa klikime dhe smartphone-i juaj do të jetë i lirë nga disa procese të mbetura në punë.

Memory Booster Lite (Android)

Nëse dëshiron të zbulosh se si të lirosh RAM në telefon android, unë ju rekomandoj që së pari të provoni aplikacionin Memory Booster Lite. Eshtë një aplikacion falas jashtëzakonisht i lehtë për t’u përdorur që ju lejon të krijoni hapësirë ​​në memorien e telefonit me një prekje të thjeshtë dhe të përfundoni proceset që aktualisht zhvillohen në sistem, duke i zgjedhur ato një nga një.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së pari, shkarkoni aplikacionin Memory Booster Lite nga Google Play Store. Unë mund t’ju tregoj lidhjen e instalimit më poshtë, për të shmangur kërkimin e saj midis aplikacioneve të dyqanit Google:

  • Memory Booster Lite – Shkarkoni aplikacionin falas nga Google Play Store në smartphone-in tuaj Android.

Pasi të klikoni në linkun e dhënë, shtypni butonin Install/Accept për të shkarkuar aplikacionin falas në pajisjen tuaj. Prisni që kjo të shkarkohet dhe instalohet si duhet dhe më pas trokitni lehtë mbi ikonën e saj për ta hapur.

Memory Booster Lite është një aplikacion me një veprim shumë intuitiv. Ekrani kryesor do t’ju tregojë nje përqindje e cila do tju paraqise se sa RAM është aktualisht në përdorim në pajisjen tuaj dhe sa është ende e lire. Me një trokitje në të djathtë, do të gjeni një ekran që do t’ju lejojë të monitoroni përdorimin e RAM me kalimin e kohës; kështu mund të kryeni një analizë të pavarur të performancës së pajisjes tuaj.

Qe te fillosh te lirosh sa me shume RAM ne telefon, thjesht shtyp butonin e Optimizimit të Shpejtë/Ottimizzazione rapida. Në fund të këtij operacioni (do të duhen disa sekonda), do t’ju shfaqet një paralajmërim i shkurtër që tregon sasinë e memories që aplikacioni ishte në gjendje të lirojë.

Për të kryer një pastrim më të thellë të pajisjes tuaj, shtypni butonin Speed ​​up/Velocizza. Më pas do të keni qasje në një ekran shtesë, i cili do të rendisë aplikacionet dhe proceset e lidhura me të cilat po zhvillohen aktualisht, të cilat do të jeni në gjendje t’i mbyllni manualisht. Për ta bërë këtë, thjesht vendosni shenjën e kontrollit pranë emrave të proceseve që do të mbyllen dhe shtypni butonin Optimize/Ottimizza në fund të ekranit. Në fund të operacionit do t’ju tregohet një përmbledhje e operacionit të kryer, me proceset e përfunduara dhe përqindjen e memories RAM të liruar. Duke shtypur butonin Start në vend të kësaj mund të parandaloni, përmes një procedure manuale, disa aplikacione të fillojnë automatikisht kur pajisja juaj është e ndezur. Për ta bërë këtë, lëvizni levën në ON relativisht me aplikacionet e renditura dhe shtypni butonin Optimize/Ottimizza.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ekziston edhe një version Pro i aplikacionit, me një tarifë, e cila përfshin një sistem automatik të optimizimit të RAM dhe widget për të shpejtuar procesin e pastrimit të memories. Mund ta gjeni në Dyqanin Google Play me një çmim prej 2.49 euro.

CCleaner (Android)

Një nga aplikacionet më të famshme që mund ta perdoresh qe te lirosh RAM ne telefon është CCleaner, versioni për pajisjet mobile Android, të softuerit të famshëm për Windows PC.

Në fakt është një aplikacion i përdorur gjerësisht nga pronarët e një pajisjeje Android që te lejon të lirosh në mënyrë efektive memorjen RAM. Ndër avantazhet e përdorimit të këtij aplikacioni ekziston mundësia e përdorimit të Menaxherit të App/Manager applicazioni të përfshirë, përmes të cilit mund të shikoni listën e plotë të aplikacioneve të instaluara në pajisjen tuaj, dhe më pas mundësisht të kryeni një çinstalim manual.

Për të filluar përdorimin e aplikacionit CCleaner në Android, së pari shkarkoni aplikacionin falas nga Google Play Store. Nëse jeni duke lexuar këtë udhëzues nga smartphone-i juaj, mund ta bëni shpejt dhe menjëherë: thjesht klikoni në linkun që ju kam dhene me poshte.

  • CCleaner – Shkarkoni aplikacionin falas nga Google Play Store në smartphone-in tuaj Android.

Pasi të keni hapur Google Play Store përmes lidhjes së treguar, shtypni butonin Install/Accept për të shkarkuar aplikacionin falas në pajisjen tuaj. Prisni që kjo të shkarkohet dhe instalohet si duhet dhe më pas trokitni lehtë mbi ikonën e saj për ta hapur.

Kur hapni aplikacionin do ta gjeni automatikisht veten në ekranin Cleaner. Një grafik do t’ju tregojë sasinë e RAM-it të zënë, si dhe sasinë e memories të zënë nga aplikacionet e instaluara. Për të skanuar pajisjen tuaj, atëherë shtypni butonin Analizo/Analizza. Kur të përfundojë procedura, do t’ju shfaqet një listë e skedarëve, aplikacioneve dhe proceseve në pajisjen tuaj që mund të hiqen në mënyrë që të lirojnë memorjen RAM. Në përgjithësi në këtë listë do t’ju shfaqen skedarë dhe aplikacione të panevojshme, të tilla si skedarët e shkarkuar në dosjen Download të pajisjes suaj dhe skedarëve të lënë në memorje të fshehtë, por edhe dosjeve të mbetura bosh, pas çinstalimit të një ose më shumë aplikacioneve. Në këtë ekran më pas mund të zgjidhni manualisht, duke vendosur një shenjë kontrolli në artikujt përkatës, nëse do të lironi memorjen RAM të pajisjes tuaj. Kështu mund të pastroni smartphone-in tuaj nga të gjitha ose vetëm disa prej skedarëve të pranishëm. Për të pastruar, thjesht shtypni butonin Pastro/Pulisci.

Duke shtypur butonin e menusë (simboli i tre vijave horizontale) do të jeni në gjendje të shihni funksionet e tjera të disponueshme të CCleaner. Ndër mjetet e tjera që mund të përdorni është Application Manager i cili do t’ju lejojë të çinstaloni manualisht aplikacionet e instaluara në pajisjen tuaj. Vegla Storage Analyzer, nga ana tjetër, është e dobishme për të kontrolluar në mënyrë të pavarur përmbajtjen në memorien e pajisjes tuaj. Më në fund, duke trokitur në artikullin System Information/Informazioni sul sistema, do të keni qasje në një ekran me të gjithë informacionet e dobishëm në lidhje me pajisjen tuaj, rrjetin, memorien dhe performancën.

CCleaner Pro është një aplikacion falas por në rast se dëshironi të keni akses në funksione shtesë, ju mund të blini versionin Professional, i cili mund të blihet përmes të njëjtit aplikacion, me një kosto prej 1.95 €.

Power Clean (iOS/Android)

Nëse keni një pajisje iOS, unë mund t’ju shpjegoj se si të lirosh RAM-in ne telefon, por së pari duhet të bëni disa konsiderata. Ajo që duhet të dini është se, duke pasur më shumë kufizime në mënyrën se si funksionojnë aplikacionet sesa keni ne Android, iOS (sistemi operativ i iPhone) tashmë administron memorien e telefonit në mënyrë mjaft efikase. Kjo do të thotë që ti mund të përpiqesh të lirosh RAM-in ne telefon iPhone por do të merresh rezultate më pak të kënaqshme. Ndryshon muhabeti per terminalet që i nënshtrohen jailbreak, të cilat duke ekzekutuar aplikacionet lirisht, janë në gjendje të modifikojnë plotësisht sjelljen e sistemit dhe për këtë arsye mund të përfitojnë më shumë nga pastrimi i memorjes RAM të kryer përmes aplikacioneve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni një iPhone pa jailbreak, përsëri mund të përpiqeni të lironi RAM-in e pajisjes duke përdorur aplikacionin Power Clean, i disponueshëm për shkarkim falas nga App Store. Pasi të keni shkarkuar aplikacionin Power Clean në pajisjen tuaj iOS, thjesht shtypni butonin Clean dhe pastaj butonin Boost për të liruar memorjen RAM të smartphone-it tuaj iOS. Aplikacioni sigurisht që është i dobishëm edhe për pastrimin e smartphone-it nga skedarët e panevojshëm, që nga momenti kur e çliron smartphone-in duke fshirë memorjen e aplikacionit (butoni i skedarëve të padobishëm). Për më tepër, unë do të doja të theksoja praninë e funksionit Clean Images (butoni Images) e dobishme për kërkimin dhe fshirjen e çdo figure dopje ose shumë të ngjashme të pranishme në e pajisjes tuaj.

Power Clean është një aplikacion i disponueshëm falas për pajisjet iOS (dhe është gjithashtu i disponueshëm falas për Android) që mbështetet falë pranisë së banderolave ​​reklamuese që ofrojnë instalimin e aplikacioneve të rekomanduara. Në rast se dëshironi të hiqni këto reklama, mund të blini versionin Pro të aplikacionit, me një kosto prej 0,99 € (i disponueshëm vetëm për telefonat inteligjentë iOS).