Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te vendosesh nje kenge si zile telefoni ne paisjet Android dhe iPhone. Ne kete menyre ju do mund te degjoni kengen tuaj te preferuar sa here qe ju marin ne telefon.

Permbajtja

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni: në Android

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni

Per te personalizuar zilen e nje telefoni Android, gjëja e parë që duhet të bëni është të keni kengen që ju intereson. Per te gjetur kengen ju mund te përdorni edhe aplikacione si ZEDGE.

Nëse, tani e keni kengen që dëshironi të përdorni, duhet të shkoni dhe ta përshtatni atë në formatin e ziles. Në thelb ju duhet të prisni këngën duke zgjedhur vetëm një pjesë të saj (për shembull refrenin), që zgjat rreth 30/40 sekonda. Zakonisht kete mund ta beni nga telefoni gjate procedures se vendosjes se kenges, nese jo, mund te përdorni aplikacionin Ringtone Maker, i disponueshëm për shkarkim në Play Store.

Pasi aplikacioni të jetë shkarkuar dhe instaluar, hapeni atë dhe trokitni lehtë mbi butonin Lejo nga dritarja që shfaqet në ekran. Nga lista që shfaqet, zgjidhni këngën që dëshironi të modifikoni. Nëse nuk është e pranishme, trokitni lehtë mbi butonin Meny lart majtas dhe nga menuja anësore trokitni lehtë mbi artikullin Skan. Pas disa sekondash kënga do të shfaqet në listë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përshtatur këngën si zile, trokitni lehtë mbi butonin me tre pika pranë tij dhe nga menuja që shfaqet, trokitni lehtë mbi artikullin Edit/Modifica, i cili do t’ju lejojë të përdorni redaktuesin e muzikës të integruar në aplikacion.

Tani, duke përdorur përzgjedhësin gri në krye dhe në fund, duhet të zgjidhni pjesën e këngës që dëshironi të përdorni si zile. Përndryshe, mund të vendosni sekondat në seksionet Fillimi/Inizio dhe Fundi/Fine qe gjen më poshtë.

Pasi të keni zgjedhur pjesën e këngës që preferoni, trokitni lehtë mbi butonin e ruajtjes (ikona e disketës). Në seksionin Lloji/Tipo, vendosni artikullin Ringtone/Suoneria dhe përfundoni operacionin duke shtypur butonin Ruaj/Salva.

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni: në Samsung

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni

Nese keni një telefon Samsung, për të vazhduar me vendosjen e ziles se personalizuar, hapni Cilësimet/Impostazioni (ikona ne forme ingranazhi ne ekranin baze) dhe trokitni lehtë mbi artikullin Tinguj dhe dridhja/Suoni e vibrazione. Më pas prekni artikullin Ringtone/Suoneria dhe prekni butonin + lart djathtas. Nga lista që shfaqet në ekran, zgjidhni kengen që keni shkarkuar ose përgatitur më parë dhe konfirmoni nese nevoitet.

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni: në Huawei

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni

Per te vensosur nje zile te personalizuar ne telefon Huawei, hapni Cilësimet/Impostazioni (ikona ne forme ingranazhi ne ekranin baze) dhe trokitni lehtë mbi Tingujt dhe dridhja/Suoni e vibrazione. Në ekranin tjetër, shkoni te Zilja e telefonit/Suoneria telefono > Muzika në pajisje/Musica sul dispositivo. Tani zgjidhni këngën që dëshironi të përdorni si zile nga lista që shfaqet. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nje rruge tjeter: hapni Cilësimet/Impostazioni (ikona ne forme ingranazhi ne ekranin baze), shtypni Audio pastaj Zilja e SIM/Suoneria Sim, shkoni te Musica in Archivio siper, gjeni dhe zgjidhni kengen, pastaj shtypni shenjen e kontrollit per ta vendosur si zile.

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni: në Xiaomi Redmi

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni

Per te vendosur nje kenge si zile ne Xiaomi Redmi, hapni Cilësimet/Impostazioni (ikona e ingranazhit ne ekranin baze) dhe shkoni te Tingujt dhe dridhja/Suoni e vibrazione > Zilja/Suoneria.

Pasi të jeni në këtë seksion, trokitni lehtë mbi artikullin Tjetër/Altro dhe më pas trokitni lehtë mbi artikullin Zgjidhni një zile lokale/Scegli una suoneria locale. Tani zgjidhni këngën që dëshironi të përdorni si zile nga lista që shfaqet. Keshtu kënga do të vendoset si zile e pajisjes tuaj Xiaomi.

Si te vendosesh nje kenge si zile telefoni: në iPhone

Tani do shikojme se si te vendosesh nje zile te personalizuar ne iPhone, dmth nje kenge qe ju pelqen. Me poshte do ju tregojme se si të vazhdoni qofte përmes iTunes, qofte edhe pa te.

Si të vendosni një këngë si zile: në iPhone nga iTunes

Për të filluar, do tregojme se si të vendosni një këngë si zile në iPhone nga iTunes.

Për të filluar, hapni Cilësimet/Impostazioni, i dallueshëm nga ikona e ingranazhit ne ekranin baze dhe trokitni lehtë mbi Tinguj/Suoni e feedback aptico. Më pas, trokitni lehtë mbi artikullin Ringtone/Suoneria dhe më pas në Ringtones/Suonerie në iTunes Store. Nga këtu mund të blini një ton zileje të ndryshme, duke përfshirë këngën e artistit tuaj të preferuar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të përdorni një pjesë muzikore që e keni shkarkuar tashmë në kompjuterin tuaj, do t’ju duhet të përdorni iTunes në një kompjuter Windows ose aplikacionin Music në Mac të pajisur me macOS 10.15 Catalina ose version më të ri.

Pasi programi të ketë filluar në kompjuterin tuaj, nga menuja anësore klikoni në artikullin Këngët/Brani, më pas kliko me të djathtën mbi pjesën muzikore që dëshironi të përdorni si zile në iPhone dhe klikoni në artikullin Informacion. Nga menuja që shfaqet, zgjidhni skedën Opsionet/Opzioni, vendosni shenjën pranë artikujve Fillimi/Inizio dhe Fundi/Fine dhe zgjidhni pjesën e këngës që dëshironi të përdorni si zile (një kohëzgjatje maksimale prej 30-40 sekondash eshte ok) dhe klikoni butonin OK për të ruajtur ndryshimet e bëra.

Pasi të jetë bërë kjo, klikoni mbi këngën për ta zgjedhur atë dhe më pas klikoni në menunë File > Konverto > Krijo/Crea versionin AAC. Në këtë mënyrë skedari do të konvertohet në formatin AAC, i cili është ai që mbështet iPhone për zilet.

Pasi operacioni të ketë përfunduar, kliko me të djathtën mbi skedarin që shfaqet në bibliotekën iTunes/Music dhe nga menuja që shfaqet zgjidhni artikullin Show/Mostra in Windows Explorer (në Windows) ose Show/Mostra in Finder (në macOS). Tani riemërto skedarin AAC qe sapo u krijua duke ndryshuar shtrirjen e tij nga m4a në m4r dhe më pas hiqni atë nga biblioteka juaj iTunes duke zgjedhur të ruani skedarët origjinalë.

Tani lidheni iPhone me kompjuterin duke përdorur kabllon që gjeni në paketën e shitjes dhe për të autorizuar lidhjen, klikoni në butonin Vazhdo/Continua që shfaqet në dritaren iTunes/Music dhe më pas në butonin Autorizo nga dritarja që shfaqet në ekran. Konfirmoni operacionin duke shtypur kodin e zhbllokimit te iPhone.

Pasi të lidheni, në iTunes zgjidhni ikonën e iPhone që ndodhet lart majtas, zgjidhni artikullin Ringtones/Suonerie dhe tërhiqeni skedarin që sapo keni riemërtuar në ekranin që hapet për ta shtuar në bibliotekën e ziles së pajisjes tuaj.

Sidoqoftë, nëse përdorni një Mac me macOS 10.15 Catalina ose sistem operativ më të ri, do t’ju duhet të veproni përmes Finder. Për ta hapur atë, klikoni në ikonën e tij të vendosur në dok poshte, zgjidhni iPhone tuaj nga shiriti anësor në të majtë, shkoni te skeda Përgjithshme/General dhe tërhiqni skedarin e ziles në të.

Pasi të bëhet kjo, do të mund të zgjidhni kengen përmes Cilësimeve/Impostazoni/Settings, pikërisht siç ju tregova më parë.

Si të vendosni një këngë si zile: në iPhone pa iTunes

Nese nuk mund të përdorni një kompjuter për të vendosur një këngë si zile të iPhone-it tuaj, atehere ju duhet vetëm të përdorni aplikacionin GarageBand të instaluar si parazgjedhje në iPhone. Nëse e keni hequr më parë, mos u shqetësoni, sepse mund ta shkarkoni përsëri përmes App Store.

Pasi të hapet aplikacioni në fjalë, zgjidhni skedarin muzikor që dëshironi të përdorni si zile. Për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi butonin e zgjedhjes së ciklit/loop lart djathtas, zgjidhni skedën File dhe lundroni në vendndodhjen ku ndodhet skedari audio që dëshironi të përdorni. Pasi të gjendet, shtypni dhe mbajeni gishtin shtypur mbi të dhe tërhiqeni këngën në vijen kohore të GarageBand.

Tani gjithçka që duhet të bëni është të zgjidhni pjesën e këngës që dëshironi të përdorni si zile (për shembull refrenin), derisa të merrni një këngë që zgjat rreth 30-40 sekonda. Më pas, trokitni lehtë mbi ikonën me shigjetën drejtuar poshtë lart majtas, më pas prekni artikullin Këngët e mia/I miei brani, gjeni projektin që sapo keni krijuar dhe bëni një trokitje të gjatë mbi të.

Nga menuja që shfaqet zgjidhni artikullin Share/Condividi dhe më pas Ringtone/Suoneria, tani shkruani një emër për t’i caktuar tonit të ziles dhe trokitni lehtë mbi artikullin Eksporto/Esporta lart djathtas. Nëse preferoni, mund ta vendosni tonin e ziles direkt nga këtu duke zgjedhur opsionin Ringtone/Suoneria në kutine Përdorni zilen si/Usa suoneria come qe shfaqet në ekran.