Si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook

Si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Facebook. Nese dikur keni bllokuar nje person/profil ne Facebook dhe tani keni ndryshuar mendje dhe deshironi ta zhbllokoni, por si kujtoni emrin, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si te shikoni listen me personat e bllokuar. Me poshte do te shikojme se si te veproni nga telefoni, tableti dhe kompjutri si dhe do shikojme se si ti zhbllokoni personat ne fjale. Per detajet lexoni me tej.

Permbajtja

Si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook

Procedura se si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook është e shpejtë dhe e lehtë. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të hyni në llogarinë tuaj dhe të hyni në cilësimet e profilit tuaj. 

Si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Facebook: telefoni & tableti

Si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook

Për të parë profilet qe ke bllokuar në Facebook nga telefoni dhe tableti, hap aplikacionin për pajisjet Android ose iOS/iPadOS dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni në llogarinë tuaj duke futur të dhënat në fushat numer telefoni ose email dhe Fjalëkalimi/Password dhe duke shtypur butonin Accedi/Log in.

Tani trokitni lehtë mbi butonin ☰, i vendosur në menunë në krye (ose djathtas poshtë nëse keni një iPhone), më pas shtypni opsionin Cilësimet dhe privatësia/Impostazioni e privacy dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja e shfaqur. Në ekranin e ri, gjeni seksionin Privatësia/Privacy dhe prekni artikullin Blloko/Blocco/Block për të parë listën e plotë të njerëzve që keni bllokuar më parë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të zhbllokuar një përdorues, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin Zhblloko/Sblocca për përdoruesin e deshiruar dhe të konfirmoni qëllimin tuaj duke zgjedhur sërish opsionin Zhblloko/Sblocca. Duhet të dini se, në rast se ndryshoni mendje, për të bllokuar përsëri personin në fjalë, do të duhet të prisni 48 orë. Gjithashtu, nëse personi i bllokuar ka qenë më parë mes miqve tuaj, pas zhbllokimit do t’ju duhet ti dergoni serish kerkese miqësie ne Facebook.

Nese ishe i bindur që ke bllokuar një person por ky i fundit nuk figuron në listën e përdoruesve të bllokuar, atehere nëse personi në fjalë është mes miqve tuaj në Facebook dhe nuk shihni asnjë nga përmbajtjet e tij në seksionin Lajme/Notizie të llogarisë tuaj, thjesht keni bllokuar përmbajtjen e tij.

Për të zbuluar nëse kjo është në të vërtetë, trokitni lehtë mbi butonin ☰, shtypni artikujt Cilësimet dhe privatësia/Impostazioni e privacy dhe Cilësimet/Impostazioni dhe në ekranin e ri të shfaqur, zgjidhni opsionin Preferencat në seksionin Lajmet/Preferenze della sezione Notizie, i dukshëm në seksionin Cilësimet e seksionit Lajme/Impostazioni della sezione Notizie.

Tani trokitni lehtë mbi artikullin Kontaktoni me njerëzit që nuk i ndiqni më/Entra di nuovo in contatto con le persone che non segui più dhe kontrolloni nëse personi që keni menduar se keni bllokuar është ndër përdoruesit që nuk ndiqni më: nëse po, mund të filloni të ndiqni përdoruesin dhe të shikoni postimet e tij në seksionin Lajmet te llogarisë suaj duke trokitur mbi emrin e personit në fjalë.

Si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook: Kompjuteri

Si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook

Nëse preferon te mesosh se si te shikosh personat qe ke bllokuar ne Facebook nga kompjuteri, lidhu me faqen kryesore të facebook, kliko në shigjetën drejtuar poshtë, e dukshme në menunë e vendosur në krye dhe zgjidhni opsionin Settings/Impostazioni nga menuja që shfaqet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në faqen e re të hapur, klikoni në artikullin Blocco në shiritin anësor të majtë dhe në ekranin Menaxho blloqet/Gestisci i blocchi, do të shihni personat që keni bllokuar më parë, të ndarë sipas llojit të bllokut: Bllokimi i përdoruesve/Blocco di utenti, me njerëz të bllokuar që nuk mund t’ju gjurmojnë në Facebook; Bllokimi i mesazheve/Blocco dei messaggi, me përdorues që nuk mund t’ju kontaktojnë në Messenger; Bllokimi i ftesave ne app/Blocco di inviti alle app, me miqtë që nuk mund t’ju dërgojnë ftesa të lidhura me app dhe Bllokimi i ftesave për ngjarje/Blocco di inviti agli eventi, me miqtë që keni bllokuar për të shmangur marrjen e ftesave të tyre per ngjarjeve në Facebook.

Nëse përveç shikimit të profileve që keni bllokuar, synoni gjithashtu të zhbllokoni një person, mjafton të identifikoni përdoruesin e interesit tuaj, klikoni në opsionin Zhblloko/Sblocca që shihet pranë emrit të tij dhe shtypni butonin Konfirmo/Conferma, për të konfirmuar qëllimin tuaj. Siç tregohet në procedurën e zhbllokimit nëpërmjet aplikacionit Facebook, edhe në këtë rast është e nevojshme të prisni 48 orë përpara se të mund të bllokoni përsëri një përdorues qe zhbllokuat.

Si te shikosh personat qe ke bllokuar Facebook

Nëse dëshironi të shihni miqtë e të cilëve ju keni bllokuar shikueshmërinë e përmbajtjes së postuar prej tyre në seksionin Lajme të llogarisë tuaj në Facebook, klikoni në shigjetën drejtuar poshtë dhe zgjidhni opsionin Preferencat në seksionin Lajme/Preferenze della sezione Notizie.

Më pas shtypni opsionin Hyni ne kontakt me njerëzit dhe grupet që nuk i ndiqni më/Entra di nuovo in contatto con le persone e i gruppi che non segui più dhe zgjidhni artikullin Friends only/Solo amici përmes menusë rënëse Të gjithë/Tutti/All, për të parë personat, përmbajtjet e të cilëve keni bllokuar. Pasi të bëhet kjo, për të zhbllokuar postimet e një personi të caktuar, thjesht klikoni mbi emrin e tij dhe kaq.

Si te shikosh profilet private ne Facebook

Nëse qëllimi juaj është të shihni profilet private në Facebook, duhet të dini se e vetmja zgjidhje e disponueshme për ju është të kërkoni miqësi nga personi, profilin e të cilit dëshironi të shikoni. Nëse nuk dëshironi të zbuloni identitetin tuaj dhe ende keni akses në informacionin e përdoruesit në fjalë, mund të përdorni një llogari tjetër dhe të kërkoni miqësinë ose të zbuloni një mik të mundshëm të përbashkët dhe t’i kërkoni këtij të fundit të shikojë profilin me llogarinë e tij.

Nëse keni zgjedhur të krijoni një profil dytësor në Facebook (procedurë që shkel kushtet e përdorimit të Facebook), fillimisht nisni aplikacionin, lidhuni me faqen zyrtare të Facebook dhe shkëputuni nga llogaria juaj kryesore duke shtypur butonin ☰ (nga kompjuteri klikoni në ikonën e shigjetës drejtuar poshtë) dhe zgjidhni opsionin Dil/Esci.

Pasi të bëhet kjo, filloni procedurën e regjistrimit dhe ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran për të krijuar një llogari të re në Facebook. Në këtë pikë, kërkoni për personin profilin e të cilit dëshironi të shikoni, duke shkruar emrin e tij në fushën e kërkimit në krye (nëse keni një iPhone, shtypni ikonën e xhamit zmadhues) dhe trokitni lehtë mbi emrin e tij për të hyrë në profilin e tij. Më pas shtypni butonin Shto/Aggiungi/Add për të dërguar një kërkesë miqësie dhe prisni që kjo e fundit të pranohet, për të filluar shikimin e informacionit që ju intereson.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse preferoni të mos shkelni kushtet e përdorimit të Facebook duke krijuar një llogari të dytë, mund të kërkoni për personin që ka vendosur profilin privat përmes funksionit të kërkimit në Facebook dhe shikoni ndonjë mik të përbashkët.

Më pas, mund të kontaktoni mikun në fjalë dhe të kërkoni të verifikoni informacionin e interesit tuaj ose të organizoni një takim personalisht, për ta parë vetë duke përdorur smartfonin ose kompjuterin e tij. 

Ne rast problemesh

Nëse keni ndjekur udhëzimet që ju kam dhënë në paragrafët e mëparshëm, por, nuk keni mundur të shikoni listën e personave që keni bllokuar në Facebook, ju rekomandoj të hyni në Qendrën e Ndihmës/Centro di assistenza së rrjetit social dhe përpiquni t’i zgjidhni problemet tuaja në autonomi të plotë.

Për të vazhduar nga telefoni inteligjent dhe tableti, nisni aplikacionin Facebook në pajisjen e interesit tuaj, shtypni butonin ☰ dhe zgjidhni opsionet Asistenca dhe mbështetja dhe qendra e ndihmës/Assistenza e supporto e Centro assistenza. Në ekranin e ri të shfaqur, trokitni lehtë mbi artikujt Privatësia dhe siguria dhe Heqja e një personi nga miqtë ose bllokimi i një personi/Privacy e sicurezza e Rimozione di una persona dagli amici o blocco di una persona, më pas gjeni seksionin Blocco dhe shtypni temën e interesit tuaj.

Në kompjuter klikoni në butonin të dukshme në menunë e vendosur në krye dhe zgjidhni opsionin Qendra e ndihmës/Centro assistenza nga menuja që shfaqet. Më pas zgjidhni artikujt Privatësia dhe siguria dhe Heqja e një personi nga miqtë ose bllokimi i një personi/Privacy e sicurezza e Rimozione di una persona dagli amici o blocco di una persona dhe në seksionin Blocco, klikoni mbi temën që preferoni.

Nese preferoni të kontaktoni Facebook për mbështetje të drejtpërdrejtë, atehere trokitni lehtë mbi butonin ☰, zgjidhni opsionet Assistance and support/Assistenza e supporto dhe Raportoni një problem/Segnala un problema dhe trokitni lehtë mbi artikullin Diçka nuk po funksionon/Qualcosa non funziona. Në kompjuter, në vend të kësaj, klikoni në butonin dhe zgjidhni artikujt Raportoni një problem dhe Diçka nuk po funksionon/Segnala un problema e Qualcosa non funziona.

Tani, pavarësisht nga pajisja në përdorim, zgjidhni opsionin Privacy, për të treguar funksionin për të cilin keni probleme, futni mesazhin tuaj në fushën përkatëse dhe shtypni butonin Dërgo/Invia/Send për të dërguar raportin tuaj.