Si te perditesosh / update App pa Play Store

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te perditesosh/update App pa Play Store. Kjo eshte nje situate qe mund te verifikohet ne rastet kur keni blere nje telefon Android i cili nuk ka Play Store dhe per te perditesuar app tuaja te preferuara ju duhet te perdorni Store/Dyqane alternative. Si fillim kontrolloni nese keni te instaluar nje Store tjeter ne telefon, nese jo, atehere vazhdoni me proceduren e instalimit. Keshtu mund te perditesoni dhe shkarkoni aplikacione (keto dyqane alternative mund ti instaloni edhe ne paisjet Android qe kane Google Play Store nese deshironi).

Permbajtja

Operacionet paraprake

Si te perditesosh / update App pa Play Store

Përpara se të hyjme në thelbin e udhëzuesit dhe të shpjegojme se si te perditesosh update app pa Play Store, duhet t’ju tregojme si të aktivizoni burimet e jashtme (të quajtura edhe burime të panjohura/origini sconosciute) në Android. Kjo është një procedurë thelbësore në këtë situatë, e cila lejon ju të instaloni paketat.apk të aplikacioneve për Android nga burime që nuk njihen zyrtarisht, pra nga burime të ndryshme nga Google Google Play.

Procedura është shumë e thjeshtë, por potencialisht e rrezikshme. Në internet nuk është e vështirë të gjesh paketa të modifikuara.apk që përmbajnë viruse, prandaj ju ftojme të përdorni vetëm dyqane të besueshme (të tilla si ato që do të rekomandoj në këtë udhëzues) dhe të shmangni shkarkimin e aplikacioneve nga faqe te tjera, përveç nëse ato kontrollohen nga kompani të njohura në mbarë botën (p.sh. Amazon ose Facebook).

Tani te shikojme si të aktivizoni burimet e jashtme: në versionet më të fundit të Android gjithçka është shumë e menjëhershme. Në fakt, kur përpiqeni të shkarkoni dhe instaloni një skedar.apk te jashtem, shfaqet automatikisht një paralajmërim që ju lejon të aktivizoni funksionin në fjalë thjesht duke aktivizuar një levë që lidhet me aplikacionin që përdorni për të hapur skedarin.apk (p.sh. shfletuesi për të naviguar në Internet ose file manager). Me poshte keni tre menyra.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

1.Përndryshe, mund të shkoni te menuja Cilësimet/Impostazioni > Siguria/Sicurezza > Cilësimet e tjera/Altre impostazioni > Instaloni aplikacione nga burime të jashtme/Installa app da fonti esterne (këta artikuj mund të ndryshojnë pak në varësi të versionit të Android në përdorim), zgjidhni aplikacionin me të cilin do të hapni skedarin.apk për ta instaluar në pajisjen tuaj dhe aktivizoni çelësin Lejo instalimin e aplikacionit/Consenti installazione di app.

2.Sidoqoftë, në versionet e vjetra të Android, duhet të aktivizoni levën që lidhet me burime të panjohura/origini sconosciute në menunë Cilësimet/Impostazioni > Siguria/Sicurezza

3.Menyra tjeter (sipas modelit te android) se si te aktivizoni instalimin nga burime te panjohura: hapni Cilësimet/Impostazioni Android, duke trokitur mbi simbolin e ingranazhit që ndodhet në ekranin home ose në sirtarin e pajisjes, prekni artikujt Aplikacionet dhe njoftimet/App e notifiche dhe Shfaqni të gjitha aplikacionet/Mostra tutte le app dhe shtypni emrin e shfletuesit/browser që zakonisht përdorni për të shfletuar internetin (p.sh. Chrome).

Tani trokitni lehtë mbi artikullin e Avancuar/Avanzate afer fundit, më pas në opsionin Instalo aplikacione të panjohura/Installa app sconosciute dhe lëvizni levën që korrespondon me artikullin Lejo nga ky burim/Consenti da questa origine në AKTIV/ON; nëse është e nevojshme, përgjigjuni pozitivisht paralajmërimit tjetër, për të konfirmuar ndryshimin.

Si te perditesosh/update App pa Play Store

Duke bërë sqarimet e nevojshme më sipër, më lejoni t’ju tregoj për disa dyqane alternative që mund t’i përdorni, në vend të Google Play Store, për të shkarkuar dhe përditësuar aplikacione në Android. Nëse ato nuk janë tashmë të pranishme në pajisjen në përdorim, dyqanet në fjalë mund të instalohen thjesht përmes paketës.apk duke i shkarkuar nga faqet përkatëse të internetit. Gjeni gjithçka që shpjegohet më poshtë.

HUAWEI AppGalery

Si te perditesosh / update App pa Play Store

Nëse keni një smartphone Huawei me HMS dhe për rrjedhojë, pa shërbime të Google (për shembull Mate 30 Pro, P40 lite, Mate Xs, P40, P40 Pro ose P40 Lite), mund t’i përditësoni lehtësisht aplikacionet tuaja me HUAWEI AppGallery,dyqani i Huawei perfshire si standard në të gjitha pajisjet në fjalë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përditësimet mund të shkarkohen automatikisht dhe manualisht. Për të vazhduar, hapni HUAWEI AppGallery duke zgjedhur ikonën e duhur në ekran, më pas shtypni në skedën Përdoruesi/Utente/User (poshtë djathtas), shkoni te Përditësimet/Aggiornamenti/Updates dhe do t’ju shfaqet lista e të gjitha aplikacioneve që duhen përditësuar.

Për të vazhduar me përditësimin e aplikacioneve individuale, klikoni në butonin përkatës Përditëso/Aggiorna/Update. Për të aktivizuar përditësimin automatik të të gjitha aplikacioneve (i vlefshëm vetëm kur pajisja është e lidhur me rrjetet Wi-Fi), lëvizni levën që lidhet me funksionin e përditësimit automatik nëpërmjet Wi-Fi/Aggiornamento automatico tramite Wi-Fi  AKTIV/ON.

Amazon Appstore

Si te perditesosh / update App pa Play Store

Tani te shikojme se si te perditesosh/update App pa Play Store, me sakte, duke perdorur Amazon Appstore. Ky është dyqani zyrtar i Amazon, në të cilin mund të gjeni mijëra aplikacione dhe lojëra, falas dhe me pagesë. Të gjitha, natyrisht, të testuara dhe te sigurta.

Për të shkarkuar Amazon Appstore lidhuni me kete faqe dhe pranoni shkarkimin e file.apk. Nëse shkarkimi nuk fillon automatikisht, klikoni në artikull Provoni përsëri shkarkimin/Riprova Download (dhe përgjigjuni pozitivisht çdo paralajmërimi që shfaqet në ekran).

Pasi të përfundojë shkarkimi, hyni te menyja e njoftimeve (duke rrëshqitur ekranin nga lart poshte) ose në aplikacionin Download dhe hapni skedarin që sapo keni shkarkuar. Në këtë pikë, lejoni të gjitha lejet e kërkuara, shtypni butonin Instalo dhe kaq.

Nëse instalimi i aplikacionit është i bllokuar sepse mbështetja për burime të jashtme nuk është aktive, aktivizojeni siç shpjegohet në kapitullin me siper.

Pasi të keni instaluar Amazon Appstore, filloni atë, identifikohuni me llogarinë tuaj në Amazon dhe përdorni atë për të instaluar aplikacionet tuaja të preferuara. Ne fakt dyqani nuk i sheh aplikacionet e instaluara tashmë në pajisje dhe për rrjedhojë, nuk ju lejon të instaloni ato. Nëse dëshironi t’i mbani aplikacionet tuaja të përditësuara në një mënyrë të thjeshtë, ju rekomandoj t’i çinstaloni dhe riinstaloni ato nëpërmjet Amazon Appstore.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të instaluar një aplikacion me Amazon Appstore, gjithçka që duhet të bëni është ta zgjidhni atë (duke shfletuar Faqen kryesore ose duke e kërkuar në shiritin që ndodhet në krye) dhe shtypni butonin Merr/Get/Ottieni. Pasi të keni mbaruar, do të gjeni të gjitha përditësimet e disponueshme në seksionin Aplikacionet e mia/Le mie App (më poshtë), duke zgjedhur skedën Përditësimet e aplikacionit/Aggiornamenti applicazioni.

Për të marrë njoftime kur përditësimet janë të disponueshme për aplikacionet që keni instaluar nga Amazon Appstore (nuk ka përditësim automatik), shkoni te seksioni Llogaria/Account, zgjidhni skedën Cilësimet/Impostazioni, shkoni te Njoftimet/Notifiche dhe zhvendoseni levën përkatëse te përditësimet e aplikacioneve/aggiornamenti delle applicazioni ne ON.

Si te perditesosh/update App pa Play Store: me APK Pure

APKPure është një dyqan i pavarur për Android, falë të cilit mund të shkarkoni/përditësoni me lehtësi mijëra aplikacione. Edhe pse në përgjithësi është i sigurt dhe i besueshëm, ju këshilloj ta përdorni vetëm nëse nuk gjeni aplikacionet e interesit tuaj në dyqanet që kam rekomanduar më parë (kjo për shkak se nuk menaxhohet nga kompani me pak te njohura).

Për të shkarkuar APKPure në pajisjen tuaj, lidhuni me faqen zyrtare te Apkpure, shtypni butonin Shkarko/Download, mbyllni çdo reklamë dhe prisni që të merret paketa.apk (duke iu përgjigjur pozitivisht çdo paralajmërimi në ekran).

Pasi të keni paketën e instalimit APKPure, zgjeroni menynë e njoftimeve (duke rrëshqitur nga lart poshte ekranin) ose hapni aplikacionin Download dhe filloni skedarin që sapo keni shkarkuar. Në këtë pikë, lejoni të gjitha lejet e kërkuara, shtypni butonin Instalo dhe kaq.

Nëse instalimi i dyqanit bllokohet sepse nuk keni ende aktivizuar burimet e jashtme, aktivizojeni siç shpjegohet më sipër.

Pasi të përfundojë shkarkimi dhe instalimi i APKPure, hapni dyqanin në fjalë, jepni lejet e nevojshme për funksionimin e tij (përveç atij për thirrjet, jo thelbësore) dhe shkarkoni aplikacionet e interesit tuaj, duke i kërkuar ato përmes Showcase/Vitrines ose shiriti i kërkimit dhe shtypjes se butonit përkatës të shkarkimit/download.

Për të shkarkuar përditësime (të disponueshme vetëm për aplikacionet e shkarkuara me PureAPK), shtypni butonin ☰ që ndodhet lart djathtas dhe pasi të zgjidhni skedën Përditësimet/Aggiornamenti/Updates, do të gjendeni menjëherë përpara listës së aplikacioneve për t’u përditësuar.

Mund të zgjidhni nëse do t’i përditësoni të gjitha aplikacionet në të njëjtën kohë, duke shtypur butonin Përditëso të gjitha/Aggiorna tutto në fund të ekranit, ose nëse do të vazhdoni me përditësimin e secilit prej tyre veç e veç, duke shtypur butonin përkatës Përditëso/Aggiorna. Më pas do t’ju duhet të konfirmoni instalimin e çdo aplikacioni duke iu përgjigjur Install paralajmërimeve që do të shfaqen në ekran.

Për të marrë njoftime në lidhje me disponueshmërinë e përditësimeve të aplikacioneve (nuk ka funksion të përditësimit automatik), zgjidhni skedën Me, në fund djathtas, më pas ikonën e ingranazhit (lart djathtas) dhe aktivizoni levën në lidhje me artikullin App updates available.

Si te perditesosh update App pa Play Store: me APK Mirror

Në rastin kur nuk i keni gjetur aplikacionet e interesit tuaj në dyqanet e përmendura më sipër, mund të shkarkoni përditësimin e aplikacioneve tuaja duke shkarkuar manualisht paketat.apk nga disa site interneti.

Megjithate ka aplikacione, si Facebook dhe WhatsApp, të cilët mund të shkarkohen lirisht nga faqet e tyre zyrtare përkatëse (pra nga burime të sigurta) dhe ka site, si APKMirror, të cilat konsiderohen mjaft të sigurta nga komuniteti dhe që mund të merret në konsideratë në rast nevoje reale (edhe pse duhet do të përdoret gjithsesi me pak kujdes).

Për të përdorur skedarët.apk të aplikacioneve, nuk duhet të bëni asgjë ndryshe nga ajo që ju kam treguar tashmë në hapat e mëparshëm të udhezuesit: aktivizoni burimet e jashtme/te panjohura, hapni paketën e instalimit të aplikacionit që do të instalohet (duke përdorur njoftimet ose menaxherin e skedarëve) dhe përgjigjuni Përditëso/Instalo në lajmerimin qe shfaqet në ekran. APKMirror eshte nje nga faqet me komplete persa i perket shkarkimit te aplikaconeve, plus aty mund te gjeni edhe perditesimet me te fundit. Nese po kerkoni me shume dyqane/store ku te shkarkosh aplikacione, atehere lexoni udhezuesin: Store ku te shkarkosh app per telefon Android falas.