App qe te rikuperosh foto te fshira

Nese ke fshirë pa dashje ndonje foto nga galeria e telefonit dhe do deshiroje te anulloje veprimit dhe te merje mbrapsht serish foton, atehere ne kete rast do te ndihmonin disa app qe te rikuperosh foto te fshira nga telefoni.

Në rreshtat e mëposhtëm do të gjeni ato që, sipas mendimit tim modest, përfaqësojnë aplikacionet/app më të mira qe te rikuperosh foto te fshira nga telefoni, të disponueshme për Android dhe iOS/iPadOS. 

E vetmja gjë që duhet të mbani në mend është se rivendosja e të dhënave të fshira është me të vërtetë e mundshme, por gjithashtu ju duhet pak fat dhe te veproni menjëherë. Në fakt, nëse imazhet që dëshironi të rikuperoni janë hequr për një kohë të gjatë, mund të mos e keni më këtë mundësi (pasi pjesët e memories që i kanë pritur ato mund të jenë zënë nga të dhëna të tjera). 

Permbajtja

App qe të rikuperosh foto te fshira ne Android

Nëse jeni duke përdorur një smartphone ose tabletë Androidapp qe te rikuperosh foto te fshira, tek të cilat mund të mbështeteni janë ato që raportohen në hapat e mëposhtëm. Vendosi ato në provë tani. Unë sinqerisht shpresoj qe te janë në gjendje t’ju ndihmojnë.

Google Foto/Galeria

Google Photos është aplikacioni i shërbimit Google i krijuar për të pasur një kopje rezervë automatike në internet të imazheve (dhe videove) të pranishme në Galeri. Eshtë instaluar “si standard” në shumicën e terminaleve të fundit të Android (dhe përndryshe mund të shkarkohet nga seksioni përkatës i Play Store) dhe unë do të doja ta theksoja për ju sepse integron një seksion të veçantë në të cilin ruhen, për një periudhë maksimale kohore të barabartë me 60 ditë, fotot që hiqen nga albumet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kështu që, nëse keni fshirë disa imazhe të caktuara gabimisht dhe afati i rikuperimit nuk ka kaluar ende, ju mund të dëshironi të hidhni një sy në këtë Shportë riciklimi dhe të shihni nëse skedarët për të cilët jeni të interesuar janë akoma atje për t’i rivendosur ato.

Për ta bërë këtë, hapni Google Photos në pajisjen tuaj duke zgjedhur ikonën e aplikacionit (atë me rrotën me ngjyrë) që gjeni në sirtar/drawer, më pas prekni butonin me tre vijat horizontale lart majtas dhe në menunë që shfaqet, zgjidhni artikullin Koshi/Cestino.

Nëse në Kosh ka fotot e fshira që dëshironi të rikuperoni, trokitni lehtë mbi butonin me tre pikat vertikale lart djathtas, zgjidhni opsionin Ripristina/restore nga menuja që ju tregohet, zgjidhni imazhet për të rivendosur dhe prekni fjalën Restore/Ripristina. Më pas, fotografitë do të duken përsëri në galerine e telefonit.

Ju lutemi vini re se, në disa smartphone dhe tableta Android, i njëjti operacion mund të bëhet gjithashtu duke përdorur aplikacionin Galeria, atë të paracaktuar për shikimin dhe menaxhimin e imazheve. Në disa pajisje, në fakt, kjo e fundit integron një funksionalitet të ngjashëm me atë të ofruar nga Google Photos. Për fat të keq, megjithatë, nuk mund t’ju jap informacion më të saktë se çfarë të bëni, pasi nuk jam në dijeni të modelit të saktë të smartphone ose tablet që po perdorni.

DiskDigger

Nese duke perdorur Google Foto nuk arritet te rikuperonit fotot e fshira nga telefoni, atehere ju sugjeroj të perdorni DiskDigger.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Eshtë një aplikacion/app që lejon te rikuperosh foto te fshira dhe cdo lloj file tjeter. Funksionon si me memorie të brendshme ashtu edhe me karta SD dhe nuk kërkon rrënjë/root, megjithëse zhbllokimi i pajisjes në këtë mënyrë ndihmon në marrjen e më shumë të dhënave.

DiskDigger është në dispozicion në një variant falas, ai që kam përdorur dhe është i dobishëm për qëllimin, i cili ju lejon të rikuperoni vetëm skedarët JPG dhe PNG, dhe në një Pro, për një tarifë (me një kosto prej 3.37 euro), e cila lejon për të ndërhyrë edhe në formatet e tjera të skedarëve.

Për të shkarkuar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni seksionin përkatës të Play Store dhe prekni butonin Instalo. Pastaj, fillojeni duke prekur butonin Open/Apri që u shfaq në ekran ose duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në ekranin kryesor ose sirtar/drawer.

Tani që shihni ekranin kryesor të aplikacionit, jepni atij leje rrënjësore/root (nëse keni zhbllokuar pajisjen tuaj), refuzoni kalimin në versionin e paguar (duke prekur formulimin në No, thanks) dhe zgjidhni artikullin që lidhet me memorien qe do skanohet.

Më pas, vendosni një shenjë kontrolli pranë artikujve JPG ose PNG dhe trokitni lehtë mbi butonin OK, në mënyrë që të filloni procedurën e analizës. Në fund të operacionit, zgjidhni pamjen paraprake te fotove që do të rikuperohen, shtypni butonin Recovery vendosur në krye dhe trokitni lehtë mbi simbolin e dosjes, për të eksportuar imazhet në një vendndodhje të zgjedhjes suaj, ose në simbolin e reve/cloud, per ti ruajtur ne cloud.

Undeleter Recover Files & Data

Një tjetër app qe të rikuperosh foto te fshira në Android që ju ftoj të merrni në konsideratë është Undeleter Recover Files & Data. Ajo vepron ne menyre te ngjashme me DiskDigger, por është pak më e ngadaltë në gjetjen e skedarëve. Në çdo rast, ai është akoma plotësisht i aftë të përmbushë qëllimin për të cilin është menduar. Eshtë falas, por ju lejon vetëm të rikuperoni foto. Për të rikuperuar gjithashtu dokumentet, arkivat dhe llojet e tjera të skedarëve (të cilat, megjithatë, nuk mendoj se ju interesojnë në këtë moment) duhet të kaloni në versionin e paguar, përmes blerjeve brenda aplikacionit (me koston bazë prej 3.19 euro) Edhe atëherë, aplikacioni punon pa rrënjë/root, por në pajisjet e shkyçura është i aftë të japë më të mirën e tij.

Për të shkarkuar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni seksionin përkatës të Play Store dhe prekni butonin Instalo. Pastaj, filloni aplikacionin duke prekur butonin Open/Apri që u shfaq në ekran ose duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në ekranin kryesor.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që shihni ekranin kryesor të Undeleter Recover Files & Data, shtypni së pari në butonin Prossimo/Next dhe më pas në Grant/Concedi, në mënyrë që të jepni leje rrënjësore/root (nëse keni zhbllokuar pajisjen tuaj). Pastaj, prekni përsëri butonin Next/Prossimo dhe tregoni nëse keni ndërmend të rikuperoni imazhet nga memoria e pajisjes ose nga karta SD. Pastaj specifikoni llojet e skedarëve qe do riktheni/restore (JPG dhe PNG) dhe prekni butonin Skan/Scansione.

Sapo të ketë përfunduar procedura e analizës së smartphone ose tablet, fotot që mund të rikuperohen do t’ju shfaqen në formën e miniaturave. Për të rivendosur ato që ju interesojnë, trokitni lehtë mbi ta, shtypni butonin me tre pikat vertikale të vendosura në të djathtë dhe zgjidhni artikullin Ruaj skedarin/salva file nga menuja që shfaqet.

App qe të rikuperosh foto te fshira ne iOS

Nëse paisja që përdorni është një iPhone ose iPad, unë ju informoj se, për shkak të kufizimeve të vendosura nga Apple në sistemet e saj operative për pajisjet mobile, nuk ka asnjë app qe te rikuperosh foto te fshira nga iOS/iPad, dmth të aftë për të “gërmuar” ne memorien e pajisjes.

Duke marrë parasysh atë që sapo është thënë, ajo që mund të bësh, sidoqoftë, është të mbeshtetesh tek aplikacionet për menaxhimin e Galerisë që integrojnë koshin, në të cilat fotot e fshira mbeten të disponueshme për një periudhë të kufizuar kohore. Për të gjitha detajet e çështjes, ju lutemi vazhdoni të lexoni.

Foto

Foto eshte aplikacioni i paracaktuar iOS/iPad për ruajtjen, shikimin dhe organizimin e fotove dhe videove. Jo të gjithë e dinë atë, por gjithashtu ofron një funksion të veçantë falë të cilit është e mundur të rikuperoni fotot e fshira për më pak se 30 ditë, duke i marrë ato nga seksioni i dedikuar ku transferohen para heqjes përfundimtare, prandaj zgjodha të t’ju tregoj rreth tyre në këtë udhëzues.

Nëse mes fotove te fshira mund te kete ndonje qe keni interes atehere, veproni si më poshtë: hapni aplikacionin në pajisjen tuaj, duke prekur relative ikonën (sfond i bardhe dhe lule shumengjyreshe) që e gjeni në ekranin kryesor/home screen, më pas zgjidhni fjalën Album që gjendet në pjesën e poshtme.

Pastaj lëvizni poshtë në ekranin që ju është treguar, lokalizoni pjesën e albumeve të tjerë/Altri album dhe prekni artikullin e fshirë së fundmi/Eliminati di recente. Pastaj hidhni një vështrim në fotot e fshira së fundmi që mund të jenë të pranishme në seksionin në fjalë.

Nëse gjeni imazhet që keni qenë të interesuar të riktheni, shtyp Zgjidh/Seleziona/Select në krye djathtas, zgjidhni pamjen paraprake të fotove që ju interesojnë dhe prekni fjalën Recover/Ripristina/Recupera qe ndodhet në pjesën e poshtme. Pastaj konfirmoni cilat janë synimet tuaja duke shtypur butonin Recover photo/Recover N photos; Recupera foto/Recupera N foto që shihni në ekran. Më pas, imazhet do të duken përsëri në Galeri.

Google Foto

Google Photos, aplikacioni që përmenda në hapin në fillim të udhëzuesit në lidhje me anën Android, është gjithashtu i disponueshëm për iOS/iPadOS dhe madje në këtë rast ofron një funksion që ju lejon të rikuperoni fotot e fshira nga pajisja brenda 60 ditësh.

Sidoqoftë, në iPhone dhe iPad, aplikacioni nuk gjendet i parainstaluar. Në këtë rast specifik, së pari duhet të jetë shkarkuar nga seksioni përkatës i App Store. Më pas, pasi të fillojë aplikacioni në pajisje, hapat që duhet të ndërmerren për të rikuperuar fotot në kosh janë të njëjtat me ato që shihen për Android, absolutisht asgjë nuk ndryshon.

Programe qe te rikuperosh foto te fshira nga celulari

Nese duke perdorur app qe te rikuperosh foto te fshira nga telefoni, keni dështuar në qëllimin tuaj apo po kërkoni një alternativë me te mire, atehere unë theksoj se ju gjithashtu mund të përdorni disa programe kompjuterikë të specializuara në rikuperimin e skedarëve në pajisjet mobile, pasi të keni lidhur smartphone ose tablet me PC përmes kabllit, si në rastin e dr.fone dhe EaseUS MobiSaver.

Per me shume mund te vizitoni edhe faqen se si te rikuperosh video te fshira duke klikuar ketu.