App per te shenuar oret e punes

App per te shenuar oret e punes

Ne kete udhezues do ju flasim per app per te shenuar oret e punes, ne menyre qe te jeni sa me shume korrekt ne llogaritjen e rroges.

Ne fakt, ka aplikacione për Android, iPhone dhe iPad që ju lejojnë të mbani shënim orët e punës nga telefoni, shpesh pa kosto dhe përmes ndërfaqeve të lehta për t’u përdorur. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

App per te shenuar oret e punes: Android

Nëse dëshironi të dini se cilat app për te shenuar/regjistruar oret e punes mund të përdorni në telefonin inteligjent ose tabletin tuaj Android, atehere në kapitujt e ardhshëm do t’ju sugjeroj disa që mund të jenë të përshtatshme për ju.

Ore Lavorative 4b

App per te shenuar oret e punes

Ndër aplikacionet më të mira për të shenuar/regjistruar orët e punës  eshte Ore lavorative 4b. Ky është një aplikacion falas që ju lejon të regjistroni orët standarde dhe oret shtesë të punës që bëni. Ju gjithashtu mund të bëni blerje brenda aplikacionit për të hequr reklamat ose për të aktivizuar projekte të shumta.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar aplikacionin 4b, shkoni në këtë link nëpërmjet pajisjes tuaj Android, në mënyrë që të arrini skedën e aplikacionit në Play Store. Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin Instalo për të vazhduar me shkarkimin dhe instalimin automatik. 

Pas fillimit të aplikacionit, shtypni butonin Avanti/Next derisa të arrini seksionin që lidhet me aksesin me llogarinë tuaj. Më pas shtypni butonin Hyr/Log in dhe identifikohuni me llogarinë tuaj FacebookGoogleTwitterMicrosoftYahooApple ose me një email dhe fjalëkalimPërndryshe, shtypni butonin Anonim për të ruajtur të dhënat vetëm në pajisje, pa mundësinë e ruajtjes së tyre në cloud.

Funksionimi i aplikacionit është i thjeshtë. Duke përdorur butonin + në fund mund të futni orët e punës (orë normale) ose jashtë orarit (orët shtesë/extra) për punën që po bëni, duke treguar edhe pagesen për orë. Këto artikuj disponohen edhe në variantin me pushime, nëse puna që keni bërë nuk ka qenë e vazhdueshme. Përndryshe, duke shtypur artikullin Work range/Intervallo di lavoro, mund të krijoni një projekt kompleks me kombinimin e opsioneve që ju tregova në rreshtat e mëparshëm.

Në ekranin kryesor, megjithatë, mund të shihni numrin e orëve dhe të ardhurave (si dhe shpenzimet) të punës që keni bërë, duke qenë në gjendje të tregoni gjithashtu se sa është paguar dhe sa kërkohet ende ne bilanc.

Nga ana tjetër, duke përdorur distinktivin/badge në fund, mund të shënoni fillimin e një projekti dhe përfundimin e tij në kohë reale, si dhe pushimet që bëni. Ky funksion është gjithashtu i aksesueshëm nëpërmjet miniaplikacioneve/widget në ekranin bazë të Android.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Theksoj se aplikacioni 4b është gjithashtu i disponueshëm falas në iPhone dhe iPad dhe mund ta shkarkoni lehtësisht nga App Store.

Timesheet

App per te shenuar oret e punes

Nje tjeter app qe mund te perdorni per te shenuar oret e punes ne android eshte Timesheet. Ky është një aplikacion falas që ju lejon të regjistroni në detaje orët tuaja të punës, të mbani gjurmët e projekteve aktive dhe madje të lëshoni shënime per pagese. Mund ta shkarkoni nga Play Store.

Pasi ta keni marrë, hapni aplikacionin për të lexuar udhëzimet për përdorimin e tij. Ju këshillojme të lexoni me kujdes atë që tregohet pasi ekrani i aplikacionit nuk është shumë intuitiv. Më pas shtypni butonin X në krye për të arritur në ekranin kryesor.

Së pari, shtypni butonin Cilësimet/Impostazioni dhe përdorni artikujt  Klienti/Cliente dhe projekti/progetto për të krijuar projektet e punës që lidhen me klientë të veçantë, duke shtypur të gjithë informacionin e kërkuar në ekran, si të dhënat personale të klientit dhe tarifat për orë ose fikse për projekte specifike. Kjo duhet të bëhet për çdo klient dhe projekt, në mënyrë që gjurmimi i punëve tuaja të jetë i saktë.

Në skedën Cilësimet/Impostazioni, më pas klikoni Kompania juaj/Tua Azienda për të futur informacione për kompaninë tuaj ose të dhënat tuaja si profesionist i pavarur. Rekomandojme gjithashtu që të konsideroni modifikimin e të gjithë artikujve që i gjykoni të përshtatshëm në cilësimet e këtij aplikacioni për të aktivizuar ose çaktivizuar tatimet, periudhën e pushimeve, formatet e shfaqjes dhe informacionin e faturimit.

Pasi të bëhet kjo, mund të shtypni butonin Start/Inizia për të aktivizuar numërimin në kohë reale të orëve të punës për një projekt specifik (të cilin mund ta zgjidhni në zonën më poshtë), një operacion që mund ta kryeni edhe nëpërmjet miniaplikacionit/widget në ekranin bazë. Përndryshe mund të vazhdoni manualisht, duke shtypur artikullin Orari, më pas duke shtypur ikonën + në fund dhe duke plotësuar të dhënat në lidhje me projektin, klientin, tarifën për orë, kohën e fillimit dhe të përfundimit.

Duke përdorur opsionin Grafikët/Grafici, mund të shikoni grafikisht faturat ditore, ndërsa duke përdorur butonin Fatura, mund të gjeneroni shënime pagese për projekte specifike. Seksioni i të dhënave/dati, ju lejon të eksportoni automatikisht ose manualisht të gjitha të dhënat e regjistruara në aplikacion në memorien lokale ose në Google Drive.

App per te shenuar oret e punes: iPhone

Nese keni një iPhone ose një iPad  dhe dëshironi të dini se cilin aplikacion për të shenuar orët e punës mund të instaloni në pajisjen tuaj Apple, atehere në kapitujt e ardhshëm do ju rekomandojme disa aplikacione që mund të jenë të dobishme.

Planningify

App per te shenuar oret e punes

Nëse jeni duke kërkuar për një aplikacion falas për shenimin/regjistrimin  e orëve të punës ne iPhone, mund t’ju sugjerojme te perdorni Planningify.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në versionin e tij falas, ju keni disa mjete në dispozicion për të mbajtur shënim fillimin dhe fundin e turneve tuaja të punës, duke treguar pushimet dhe orët shtese. Versioni me pagesë (duke filluar nga 3.99 euro/vit), ju mundëson të hiqni reklamat ose të krijoni më shumë orare, turne pune dhe të llogaritni orët shtese etj.

Për të përdorur Planningify në iPhone ose iPad tuaj, instaloni aplikacionin duke klikuar ketu ose duke kerkuar emrin ne App Store. Niseni atë, shtypni ikonën dhe riemërtoni planin orar. Tregoni gjithashtu nëse keni nevojë të numëroni orët shtese/ore supplementari dhe pushimet/pause  dhe shtoni ndonjë koment.

Pasi të jetë bërë kjo, kthehuni në ekranin kryesor duke shtypur ikonën ☰ dhe duke zgjedhur artikullin Planifikimi/Plannings. Më pas shtypni emrin e planit tuaj orar dhe prekni qelizat boshe që shihni në ekran, në lidhje me ditët e punës.

Ju mund të tregoni kohën e Nisjes/Partenza dhe të Mbërritjes/Arrivio, domethënë orët në të cilat përkatësisht keni filluar dhe përfunduar punën tuaj. Më pas tregoni nëse ka pasur ndonjë ndërprerje dhe rrëshqitni djathtas për të parë informacione të tjera që do të futen, si orët shtesë dhe komentet.

Të gjitha të dhënat e futura nga ju mund të ruhen në Dropbox. Ajo që duhet të bëni është të arrini në seksionin e Planifikimit/Plannings dhe të shtypni butonin Ruaj/Salvare për të rezervuar të dhënat. Nese shtypni butonin Ngarko/Caricare për të importuar një kopje rezervë/backup në aplikacion.

Ju lutemi vini re se aplikacioni Planningify është gjithashtu i disponueshëm në telefonat inteligjentë dhe tabletët Android: mund ta gjeni në Play Store.

FlexLog

FlexLog është një aplikacion falas për të shenuar kohën e kaluar duke punuar. Veçoritë shtesë me pagesë, me kosto që fillojnë nga 0,99 €/një herë, ju lejojnë të menaxhoni oraret dhe pushimet, të eksportoni të dhëna në CSV dhe më shumë.

Nëse dëshironi të përdorni FlexLog në iPhone ose iPad tuaj, instaloni atë nga App Store, niseni, shtypni butonin Personalizo cilësimet e projektit/Personalizza le impostazioni di progetto dhe plotësoni ekranin me informacionin rreth projektitorët e punëspagat për orë dhe çdo informacion tjetër që ju konsiderohen të dobishem për të futur.

Pasi të bëhet kjo, në ekranin kryesor të orarit të punës, rrëshqitni levën e hyrjes/log in për të nisur kohëmatësin/timer për seancën tuaj aktuale të punës. Duke kryer një rrëshqitje tjetër në të njëjtin leve, mund të ndaloni së numëruari orët tuaja të punës në kohë reale. Për të shtuar manualisht një sesion, shtypni butonin + në krye dhe plotësoni formularin.

Në rast se dëshironi të përdorni aplikacionin FlexLog në telefonin inteligjent ose tabletin tuaj Android, dijeni se ky është gjithashtu i disponueshëm në Play Store.

App te tjera per te shenuar oret e punes

Përveç aplikacioneve që treguam ne kapitujt e mëparshëm, ka të tjerë që mund t’ju ndihmojnë të regjistroni orët e punës. Më poshtë do të gjeni disa që mund të jenë të dobishem.

  • Timesheet (Android/iOS/iPadOS )  është një aplikacion për regjistrimin e orëve të punës po aq i lehtë dhe intuitiv sa aplikacionet e trajtuara në kapitujt e mëparshëm. Në versionin e tij falas, nuk disponohet backup ne cloud, krijimi i shënimeve të pagesës dhe qasja nga interneti nuk janë të disponueshme, por mund t’i zhbllokoni këto veçori me një abonim që fillon nga 8 dollarë në muaj.
  • Work log (Android/iOS/iPadOS)  është një aplikacion falas për shenimin e orëve te punes, i mbështetur nga reklamat. Nëpërmjet versionit me pagesë (3,99 euro/një herë në Android ose 0,99 euro/muaj në iPhone/iPad) është e mundur të zhbllokoni disa veçori shtesë, si heqja e reklamave ​​dhe rezervimi i të dhënave.
  • Record Hours/Registra orari (Android)  është një tjetër aplikacion shumë i plotë i menaxhimit të orarit së punës, por me një ndërfaqe spartane. Është shumë gjithëpërfshirëse dhe të gjitha veçoritë e dobishme janë në dispozicion falas. Me abonimin 1,09 euro/vit mund të hiqni reklamat dhe të zhbllokoni sinkronizimin në cloud.