App per te llogaritur kalorite

App per te llogaritur kalorite

Ne kete udhezues do te flasim per app per te llogaritur kalorite e djegura gjate dites, si dhe per app per te llogaritur kalorite e ushqimeve te ndryshme. Kjo eshte nje menyre e thjeshte dhe argetuese qe do ju ndihmoje te mbani peshen tuaj te ekuilibruar. Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

App per te llogaritur kalorite e djegura

Le të shohim së pari disa aplikacione/app per te llogaritur kalorite e djegura. Megjithëse aplikacionet Google Fit dhe Fitness janë tashmë të pranishme në Android dhe iOS, të cilat ju lejojnë gjithashtu të monitoroni hapat dhe kaloritë e djegura, ka zgjidhje në Play Store dhe App Store që shpesh janë më të plota. Këtu janë disa nga më interesantet.

Pedometer/Contapassi (Android)

App per te llogaritur kalorite

Aplikacioni i parë që dua t’ju tregoj është Pedometer/Contapassi. Ai eshte një zgjidhje e plotë që përveçse lejon numërimin e hapave të kryer, ju lejon të shikoni edhe peshën tuaj dhe çfarë ju intereson, të llogaritni kaloritë e djegura. Ofrohet vetëm në Android dhe është falas (por për të hequr reklamat duhet të bëni një blerje brenda aplikacionit prej 2,39 euro).

Pas instalimit dhe fillimit të aplikacionit Contapassi në pajisjen tuaj, tregoni nëse jeni grua apo burrë dhe shtypni butonin Avanti; më pas tregoni, nëpërmjet menuve përkatëse në ekran, lartësinë dhe peshën dhe shtypni butonin Start/Avvia.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe aplikacioni do të fillojë automatikisht të numërojë hapat e ndërmarrë. Në bazë të këtyre të dhënave, ai do të llogarisë gjithashtu kaloritë që keni djegur, të treguara në korrespondencë me artikullin Kcal (në fund, nën simbolin e flakës).

Nëse për ndonjë arsye ju duhet të ndaloni numërimin, shtypni butonin Pausa në qendër; më vonë, për të rifilluar numërimin e aktivitetit, shtypni butonin Resume/Riprendi.

Duke shtypur butonat në fund mund të aksesoni edhe seksione dhe funksione të tjera të aplikacionit: Raportoni/Segnala, për të konsultuar grafikët dhe ecurinë e progresit tuaj; Shëndeti/Salute, për të monitoruar gjendjen e shëndetit tuaj, si pesha dhe indeksi i masës trupore; dhe më shumë/altro, për të vepruar sipas cilësimeve, për të ndryshuar objektivin e hapave, ndjeshmërinë, peshën, aktivizoni integrimin me Google Fit dhe shumë më tepër.

StepsApp (Android/iOS)

App per te llogaritur kalorite

Një tjetër app per te llogaritur kalorite e djegura është StepsApp. Ky aplikacion i dedikuar për numërimin e hapave dhe monitorimin e kalorive të djegura, karakterizohet nga një ndërfaqe e thjeshtë dhe minimale, e pasuruar me animacione, përfshirë atë që mbledh të dhëna statistikore.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni përdorues i Apple, dijeni gjithashtu se është i optimizuar për Apple Watch, duke ju lejuar kështu të monitoroni të dhënat direkt nga pulsi i dorës. Në thelb është falas, por aksesi në të gjitha funksionet e tij dhe eliminimi i reklamave kërkon blerje brenda aplikacionit duke filluar nga 1,99 €/muaj. Është i disponueshëm për Android dhe për iOS.

Pas instalimit dhe fillimit të StepsApp në pajisjen tuaj, zgjidhni njësinë që do të përdorni (Metric ose Imperial) dhe gjininë tuaj (donna ose uomo), më pas tregoni madhësinë e trupitgjatësinë e hapitpeshën e trupit dhe vitin e lindjes; më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe mbyllni faqen që ju fton të provoni versionin me pagesë të aplikacionit.

Më pas, jepni lejet e duhura qe StepsApp të funksionojë siç duhet. Më pas vendosni nëse do ta lejoni ose jo aplikacionin të funksionojë në sfond (gjë që do të ndikojë në autonominë e pajisjes) duke rënë dakord për të hyrë në cilësimet dhe për të hequr kufizimet (do t’ju kërkohet të rindizni pajisjen).

Tani gjithçka që duhet të bëni është të filloni aktivitetin fizik dhe ta lini aplikacionin të fillojë të numeroje hapat dhe kaloritë tuaja të djegura, të cilat do të shfaqen pranë artikullit kcal (nën simbolin e flakës). Duke trokitur te skedat në krye (DitaJava dhe Muaji) mund të shikoni gjithashtu statistikat me pamjen ditore, javore ose mujore. Megjithatë, duke shtypur butonin Share/Condividi (sipër djathtas), do të keni mundësinë të ndani rezultatet me përdoruesit e tjerë.

Duke përdorur butonin Goals/Obiettivi (poshtë majtas), ju mund të personalizoni qëllimet në lidhje me hapat që duhen arritur, kaloritë për të djegur (kjo vetëm në versionin Pro të aplikacionit) dhe shumë më tepër; duke përdorur butonin Settings/Impostazioni (poshtë djathtas), ju keni mundësinë të veproni në cilësimet e aplikacionit, të personalizoni matjet e trupit, kombinimet e ngjyrave (në versionin falas ka vetëm jeshile dhe blu) etj.

App te tjera per te llogaritur kalorite e djegura

App per te llogaritur kalorite

Nëse zgjidhjet që sapo përmenda nuk ju kenaqen, shikoni këto aplikacione të tjera për të llogaritur kaloritë e djegura

 • Pedometro (Android/iOS/iPadOS) kjo zgjidhje falas bashkon të gjitha të dhënat në lidhje me aktivitetin tuaj, duke përfshirë hapat e ndërmarrë dhe kaloritë e djegura, në një ekran të vetëm. Eshte i përsosur për ata që kërkojnë një aplikacion që është thelbësor përsa i përket grafikës dhe funksionimit.
 • Accupedo Pedometer (Android/iOS/iPadOS) aplikacion i karakterizuar nga një ndërfaqe tërheqëse dhe e lehtë për t’u përdorur që ju lejon të numëroni hapat dhe kaloritë e djegura dhe të keni nën kontroll informacione të tjera rreth aktivitetit tuaj fizik. Disa nga funksionet e tij, janë të disponueshme në versionin me pagesë, duke filluar nga 1,99 €/muaj.
 • Pacer (Android/iOS) falë këtij aplikacioni ju mund të numëroni hapat, të monitoroni kaloritë e djegura dhe madje të krijoni grupe stërvitore për të sfiduar miqtë tuaj dhe kështu të keni disa stimulime më shumë për t’u angazhuar në aktivitet fizik. Theksoj se integrohet në mënyrë të përsosur me Apple Watch. Qasja në të gjitha funksionet kërkon një abonim Premium duke filluar nga 4,49 €/muaj.
 • RunKeeper (Android/iOS) është një aplikacion për drejtimin dhe monitorimin e aktiviteteve sportive intensive, i cili mbledh të dhëna të dobishme për humbjen e peshës, duke përfshirë kaloritë e djegura. Falë tij, për më tepër, është e mundur të vendosni stërvitje të përshtatshme për trupin tuaj dhe të arrini qëllimet tuaja duke kontrolluar të dhënat e mbledhura. Ky aplikacion gjithashtu integrohet me Apple Watch. Qasja në të gjitha funksionet e tij kërkon një abonim duke filluar nga 9,99 €/muaj.
 • Adidas Running (Android/iOS/iPadOS) është një zgjidhje e zhvilluar nga Runtastic në bashkëpunim me Adidas, e cila ju lejon të monitoroni aktivitetet kryesore sportive dhe që ju lejon gjithashtu të mbani gjurmët e kalorive të djegura gjatë seancave stërvitore. Është në përputhje me Apple Watch. Ofrohet falas, por qasja në disa plane stervitje specifike dhe disa funksione shtesë është e rezervuar për ata që abonohen në një abonim, duke filluar nga 9,99 €/muaj.

App per te llogaritur kalorite e ushqimeve

Nëse po kërkoni aplikacione/app per te llogaritur kalorite e ushqimeve, kjo pjesë e artikullit eshte per ju. Më poshtë do të gjeni zgjidhje të ndryshme të dobishme për Android dhe iOS/iPadOS. Provoni ato dhe shikoni se cila prej tyre është e duhura për ju.

Lifesum (Android/iOS/iPadOS)

App per te llogaritur kalorite

LifeSum eshtë një zgjidhje me një ndërfaqe përdoruesi shumë tërheqëse, e cila ndihmon për të mbajtur një mënyrë jetese të shëndetshme duke ju lejuar të numeroni kalorite në vakte të ndryshme, të vendosni lajmerim, të dini sasinë e ujit të marrë dhe kështu me radhë. Ofrohet pa kosto si në Android dhe në iOS/iPadOS. Eliminimi i reklamave dhe aksesi në të gjitha funksionet e tij, si shikimi më i detajuar i informacionit dhe hyrja në dietat e ndryshme, ofrohet duke u regjistruar për një abonim që fillon nga 9,99 €/muaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, shkarkoni, instaloni dhe nisni LifeSum në pajisjen tuaj, më pas prekni butonin Regjistrohu/Registrati që shihni më poshtë, përgjigjuni pyetjeve të thjeshta që bëhen në ekran në lidhje me personin tuaj dhe pse vendosët të përdorni aplikacionin, duke krijuar llogarinë me adresën tuaj të emailit (ose duke u identifikuar nëpërmjet Facebook ose Google) dhe mbyllni ekranin që ju fton të abonoheni, duke shtypur (x) në krye. Do t’ju kërkohet të filloni regjistrimin e ushqimeve: zgjidhni vaktin që do të regjistroni (MëngjesiDrekaDarka ose Snack) dhe tregoni ushqimet që keni ngrënë tashmë. Përndryshe, ju gjithashtu mund ta kaloni këtë hap.

Tani do ta gjeni veten në prani të asaj që përkufizohet si Ditar/Diario, një lloj përmbledhjeje ditore e vakteve dhe aktiviteteve tuaja. Në fakt, ju mund ta plotësoni këtë seksion duke shtypur butonin (+), duke zgjedhur se cilin vakt dëshironi të shtoni ushqime dhe duke kërkuar ushqimet, kaloritë e të cilave dëshironi të numëroni në ekranin e ri të shfaqur, duke përdorur shiritin e kërkimit në krye ose duke skanuar barkodin, duke përdorur butonin e duhur.

Pasi të keni zgjedhur ushqimin që dëshironi të shtoni në ditar, do të mund të shikoni vlerat e plota ushqyese të tij si dhe natyrisht, numrin e kalorive që lidhen me të dhe gjithashtu mund të tregoni sasinë e saktë të konsumuar duke përdorur fushat e duhura qe duken duke shtypur emrin e ushqimit. Për të shtuar gjithçka në ditar, zgjidhni butonin Done/Fatto, i cili ndodhet në fund. Ju gjithashtu mund të krijoni një listë të ushqimeve ose vakteve tuaja të preferuara, në mënyrë që ti keni gjithmonë gati.

Gjithashtu theksoj se duke shtypur simbolin e dosjes (më poshtë) mund të hyni në seksionin Programet, i cili ju lejon të bëni një test për të zbuluar dietën që i përshtatet më mirë nevojave tuaja; ndërsa nese shtypni simbolin e kapelës së kuzhinierit (poshtë djathtas) mund të hyni në seksionin Receta, plot me receta të shijshme dhe të shëndetshme për mëngjes, drekë, darkë.

Së fundi mund të lëvizni poshtë ekranit kryesor të aplikacionit në mënyrë që të gjeni artikullin Ottieni Life Score. Nese e shtypni, do t’ju kërkohet t’i përgjigjeni disa pyetjeve në lidhje me preferencat tuaja ushqimore dhe do të merrni pikë bazuar në dietën tuaj aktuale si dhe këshilla të dobishme për të përmirësuar edhe më shumë stilin tuaj të të ushqyerit. Rezultati më pas do të evoluojë bazuar në sjelljet tuaja me kalimin e kohës. 

MyFitnessPal (Android/iOS/iPadOS)

Një zgjidhje tjetër e shkëlqyer që ju këshilloj ta konsideroni seriozisht për të numeruar kalorite që do të merrni ose keni marrë tashmë është MyFitnessPal. Është një aplikacion i njohur dhe i vlerësuar që i përket kategorisë në fjalë që integron edhe këshilla të dobishme për ushtrimet fizike që duhen kryer çdo ditë. Është falas (por ofron një abonim duke filluar nga 9,99 €/muaj për të zhbllokuar më shumë veçori) dhe është i disponueshëm si për Android dhe iOS/iPadOS.

Për të përdorur aplikacionin, shkarkojeni, instaloni dhe niseni në telefonin ose tabletin tuaj, më pas regjistrohuni duke shtypur butonin e duhur të dukshëm në ekran dhe duke zgjedhur nëse do të krijoni llogarinë tuaj me adresën tuaj të emailit ose përmes Facebook. Më pas përgjigjuni pyetjeve të thjeshta që bëhen në lidhje me personin tuaj dhe qëllimet që duhen arritur dhe pasi ta bëni këtë, shtypni butonin Fillo monitorimin tani/Inizia a monitorare ora dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të treguar nëse keni ngrënë tashmë një vakt dhe çfarë lloji (p.sh. MëngjesiDrekaDarka), duke u kujdesur t’i përgjigjeni saktë pyetësorit që do t’ju dërgohet.

Më pas, do të gjendeni përballë ekranit kryesor të aplikacionit, atij të quajtur Home. Nga ky i fundit mund të shtoni ushqimet e konsumuara në ditën tuaj dhe për rrjedhojë të gjeni kaloritë si dhe të dhënat që kanë të bëjnë me aktivitetin fizik të kryer, sasinë e ujit të pirë etj. Më pas do të mund të shihni përmbledhjen me kaloritë e mbetura për ditën aktuale.

Përsa i përket shtimit të ushqimeve, thjesht prekni butonin (+) në fund djathtas, zgjidhni nga menuja artikullin Ushqime/Alimenti dhe llojin e vaktit (p.sh. Dreka). Më pas përdorni shiritin e kërkimit në krye për të gjetur ushqimin që ju intereson ose skanoni barkodin e tij duke shtypur ikonën e duhur që ndodhet lart djathtas. Më pas zgjidhni ushqimin përkatës nga lista e shfaqur, për të ditur kaloritë e tij dhe detaje të tjera. Më pas tregoni shumën që keni marrë ose që keni ndërmend të merrni, duke përdorur menunë në krye dhe trokitni lehtë mbi simbolin () që ndodhet lart djathtas.

Ju do të mund të shikoni tendencën ditore dhe të përgjithshme të dietës suaj, si dhe detajet e kalorive të konsumuara, përmes seksionit Ditari/Diario të aplikacionit dhe menutë me opsionet përkatëse. Së fundi, dua të theksoj se aplikacioni ka shumë veçori të tjera shtesë të krijuara për ata që duhet të ndjekin një dietë të caktuar ose në përgjithësi, për ata që duan të humbin peshë. Për të hyrë në të, thjesht shtypni simbolin me tre vijat horizontale lart majtas dhe zgjidhni seksionet e ndryshme të disponueshme (p.sh. Receta, ushqime, Hapat ose Komunitetet).

App te tjera per te llogaritur kalorite e ushqimeve

E përfundojme kete artikull me një listë aplikacionesh të tjera për të llogaritur kaloritë e ushqimeve. Nëse ato që ju thame në rreshtat e mëparshëm nuk ju kënaqën, provoni këto alternativa shumë të vlefshme.

 • YAZIO Conta calorie (Android/iOS/iPadOS) është shumë më tepër se një numërues i thjeshtë kalorish. Ai ju lejon të menaxhoni ditarin tuaj ushqimor në baza ditore, të monitoroni aktivitetet tuaja dhe të humbni peshë. Është shumë i lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu ka një ndërfaqe të këndshme. Është falas, por aksesi në të gjitha funksionet e tij kërkon një abonim duke filluar nga 8,99 euro/muaj (në disa periudha zbritet edhe me 75%).
 • Contacalorie di FatSecret (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion me një ndërfaqe thelbësore dhe shumë të saktë, i cili është mjaft i thjeshtë për t’u përdorur dhe përmes të cilit mund të njiheni me informacionin ushqyes të asaj që hani. Ka një skaner të barkodit të ushqimit dhe një ditar personal për të planifikuar dhe shenuar stërvitjet dhe për të kontrolluar kaloritë e djegura dhe për të parë se çfarë po ndodh. Mund ta shkarkoni falas, por për të përdorur të gjitha funksionet e tij duhet të abonoheni nga 6,99 euro/muaj.
 • Fitau Contatore di Calorie e Dieta (Android/iOS/iPadOS) është një tjetër aplikacion për numërimin e kalorive me veçori të ngjashme për të organizuar një dietë të shëndetshme, dobësuese dhe të personalizuar. Përveç kësaj, databaza e saj përfshin ushqime dhe pjata nga disa zinxhirë të famshëm, si McDonald’s, KFC, Subway dhe Pizza Hut. Për të përdorur të gjitha funksionet e tij, duhet të abonoheni për një abonim që fillon nga 3,99 euro/muaj.
 • Lose It! Calorie Counter (Android/iOS/iPadOS) eshte një tjetër aplikacion i mirë për numërimin e kalorive me statistika ushqimore shoqëruese, grafikët dhe këshilla të shpërndara. Është falas, por futja në të gjitha funksionet e tij është e rezervuar për ata që abonohen në një abonim duke filluar nga 39,99 €/vit.
 • MyPlate Calorie Tracker (Android/iOS/iPadOS) është një tjetër aplikacion për llogaritjen e kalorive dhe shenimin e vakteve që përmban një bazë të dhënash të madhe dhe gjithashtu një ndërfaqe të këndshme. Megjithatë, duhet pasur parasysh që është në anglisht dhe se aksesi në shumë funksione kërkon një abonim duke filluar nga 9,99 euro/muaj.
 • Contatore di calorie e grassi (Android) eshte nje aplikacion që ju lejon të krijoni një plan ushqimor të personalizuar dhe falas dhe që ju ndihmon të mbani gjurmët e kalorive të konsumuara në ushqime në mënyrë të thjeshtë dhe të shpejtë. Është falas, me blerjet përmes aplikacionit që fillojnë nga 5,99 € për të zhbllokuar të gjitha veçoritë.
 • Calorie alimenti (iOS) është një aplikacion i thjeshtë për iPhone që ofron tabela të plota dhe të detajuara të shumë ushqimeve me kalori dhe vlera të tjera të ndryshme ushqyese. Është plotësisht falas.