Si te perditesosh / update WhatsApp pa Play Store

Si te perditesosh / update WhatsApp pa Play Store

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te perditesosh/update WhatsApp pa Play Store. Kjo eshte nje procedure e nevojshme ne rastet kur bleni nje telefon te ri dhe ky nuk eshte i paisur me Google Play Store. Me poshte do ju tregojme se si te perdorni nje metode te sigurte dhe te thjeshte per te perditesuar WhatsApp.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te perditesosh / update WhatsApp pa Play Store

Mënyra më e sigurt për të shkarkuar dhe përditësuar aplikacionet në Android, siç e dini me siguri, është përdorimi i Play Store, i cili është tregu zyrtar i Google. Megjithatë, disa prodhues si Huawei, kanë vendosur në treg pajisje që nuk integrojnë shërbimet e Google.

Kjo nuk do të thotë që aplikacioni WhatsApp nuk mund të përditësohet. Gjithçka që duhet bërë në këtë rast, është të shkarkoni aplikacionin më të përditësuar në formatin APK dhe ta instaloni manualisht këtë të fundit në pajisje. Skedari në fjalë është i disponueshëm në faqen zyrtare të WhatsApp-it dhe mund të shkarkohet në mënyrë të sigurt dhe pa pagesë, me sigurinë se nuk do të hasë në viruse per Android ose rreziqe të tjera sigurie.

Megjithatë, kjo metodë nuk siguron që aplikacioni të përditësohet gjithmonë në versionin më të fundit. Do t’ju duhet të kryeni kontrolle periodike dhe në prani të përditësimeve, të shkarkoni manualisht aplikacionin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju mund te shkarkoni WhatsApp edhe nga faqe si APK Mirror, por më duhet t’ju këshilloj që të mos ndiqni këtë rrugë: aplikacionet e këtij lloji mund të bartin lehtësisht viruse dhe kërcënime të tjera kibernetike, duke vënë në rrezik serioz integritetin e të dhënave tuaja dhe të telefonit tuaj.

Në këtë drejtim, të vetmet tregje alternative që mund t’u besoni janë ato të publikuara dhe të menaxhuara nga firmat me besueshmëri të provuar, për shembull Huawei AppGallery, dyqani i integruar në pajisjet Huawei dhe Amazon AppStore. Për momentin, asnjëri prej tyre nuk lejon shkarkimin dhe përditësimin e drejtpërdrejtë të aplikacionit WhatsApp.

Si te perditesosh update WhatsApp pa Play Store

Si te perditesosh / update WhatsApp pa Play Store

Pas asaj qe thame me siper, e vetmja metodë aktualisht funksionale dhe shume e sigurt se si te perditesosh/update WhatsApp pa Play Store është shkarkimi i aplikacionit, në formatin APK, direkt nga faqja e tij zyrtare.

Megjithatë, përpara se të kryeni këtë hap, duhet të verifikoni që funksioni për instalimin e aplikacioneve nga burime të panjohura/fonti sconosciute është i aktivizuar, përndryshe nuk do të mund të instaloni skedarin WhatsApp APK të marrë përmes shfletuesit/browser.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë, hapni Cilësimet/Impostazioni Android, duke trokitur mbi simbolin e ingranazhit që ndodhet në ekranin home ose në sirtarin e pajisjes, prekni artikujt Aplikacionet dhe njoftimet/App e notifiche dhe Shfaqni të gjitha aplikacionet/Mostra tutte le app dhe shtypni emrin e shfletuesit/browser që zakonisht përdorni për të shfletuar internetin (p.sh. Chrome).

Tani trokitni lehtë mbi artikullin e Avancuar/Avanzate afer fundit, më pas në opsionin Instalo aplikacione të panjohura/Installa app sconosciute dhe lëvizni levën që korrespondon me artikullin Lejo nga ky burim/Consenti da questa origine në AKTIV/ON; nëse është e nevojshme, përgjigjuni pozitivisht paralajmërimit tjetër, për të konfirmuar ndryshimin.

Mbani mend se, në disa versione të Android, rruga që duhet ndjekur mund të jetë paksa e ndryshme: për shembull, duhet të hapni Cilësimet/Impostazioni > Siguria/Sicurezza > Cilësimet e tjera/Altre impostazioni > Instaloni aplikacionet nga burimet e jashtme/Installa le app da fonti esterne, gjeni emrin e shfletuesit në përdorim dhe pasi ta shtypni, lëvizni çelësin pranë formulimit Lejo instalimin e aplikacioneve/Consenti l’installazione di app  AKTIV/ON.

Pasi të keni aktivizuar lejet e nevojshme, mund të vazhdoni me shkarkimin e skedarit WhatsApp APK. Për të filluar, hapni shfletuesin që keni autorizuar më parë, shkruani URL-në whatsapp.com/android ne shiritin e adresave te shfletuesit ose klikoni direkt linkun qe ju dhashe dhe shtypni enter.

Në pak çaste, duhet të drejtoheni në faqen zyrtare të WhatsApp për Android. Pastaj trokitni lehtë mbi butonin Shkarko/Scarica/Download dhe më pas përsëri në artikullin Shkarko/Scarica/Download, për të filluar shkarkimin e skedarit APK. Nëse është e nevojshme, autorizoni operacionin duke iu përgjigjur pozitivisht paralajmërimit pasues.

Pasi shkarkimi të përfundojë, skedari APK duhet të hapet automatikisht, përndryshe, trokitni lehtë mbi artikullin Hap/Apri/Open që ndodhet në mesazhin që shfaqet në fund të ekranit ose në njoftimin në lidhje me shkarkimin e përfunduar. Së fundi, prekni artikullin Install dhe prisni disa momente që procedura të përfundojë. Kur kjo të ndodhë, thjesht duhet të shtypni butonin Hap/Apri/Open për të nisur menjëherë aplikacionin.

Fatkeqësisht, në kohën e shkrimit të këtij udhëzuesi, nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për ta bërë WhatsApp të përditësohet automatikisht, edhe në mungesë të Play Store.

Megjithatë, mund të kontrolloni periodikisht versionin e aplikacionit të instaluar në pajisjen tuaj dhe ta krahasoni atë me atë në sitin e WhatsApp. Së pari, hapni WhatsApp në smartphone tuaj, prekni butonin () që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin cilësimet/impostazioni/settings, i vendosur në menunë që shfaqet. Tani trokitni lehtë mbi artikujt Ndihmë/Aiuto/Help dhe Informacion i aplikacionit/Info App dhe mbani shënim numrin e versionit të WhatsApp.

Pasi të jetë bërë kjo, kthehuni në faqen kryesore të aplikacionit dhe kontrolloni versionin e specifikuar menjëherë nën butonin Shkarko/Scarica/Download: nëse është më i vonshëm se ai në smartphone tuaj, përditësoni aplikacionin duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë pak më parë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju këshilloj, pasi të përfundojë procedura e përditësimit, të bllokoni përsëri shfletuesin që të instalojë aplikacione nga burime te panjohura. Për ta bërë këtë, shkoni te menuja Cilësimet/Impistazioni > Aplikacionet dhe njoftimet/App e notifiche > Shfaq të gjitha aplikacionet/Mostra tutte le app, pastaj klikoni mbi shfletuesin (prsh. chrome) tuaj nga lista e app te shfaqura dhe ne faqen qe hapet zgjidhni avanzate, pastaj ne Instalo aplikacione të panjohura/Installa app sconosciute dhe tani spostoni leven, qe korrispondon me Lejo nga ky burim/Consenti da questa origine, manjtaz domethen ne OFF.

Rruga tjeter qe mund te ndiqni (sipas versionit te android) Cilësimet/Impostazioni > Siguria/Sicurezza > Cilësimet e tjera/Altre impostazioni > Instaloni aplikacionin nga burime te jashtme/Installa le app da fonti esterne Android, trokitni lehtë mbi emrin e shfletuesit dhe lëvizni levën që lidhet me instalimin e aplikacioneve nga burime të panjohura/installazione di app da fonti sconosciute nga ON në OFF (manjtaz).