Si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger

Nese keni dyshime qe nje person mund t’ju kete bllokuar ne Messenger sepse nuk po i pergjigjet mesazheve, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te qartesuar kete teme. Ne rreshtat e meposhtem do te shpjegojme se si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger, duke te treguar hap pas hapi disa informacione te cilat do t’ju ndihmojne qe te hiqni dyshimet tuaja. Te me shume vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger

Në rreshtat e ardhshëm do te japim disa këshilla se si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger. Së pari, ekziston një premisë e vogël: nëse jeni bllokuar nga një person në Messenger, nuk do të jeni në gjendje të ndërveproni me të në aplikacionin, por gjithsesi do të mund të shihni profilin e tij në Facebook dhe të ndërveproni me të (për shembull duke lënë komente ose reagime nën postimet e tij ose duke postuar përmbajtje në profilin e tij). Prandaj, mos nxirrni përfundime pozitive të nxituara nëse jeni ende në gjendje të ndërveproni me një person në Facebook: mund të jeni bllokuar vetëm në Messenger.

Thënë këte, le të shohim se si të kuptoni nese ju kane bere një bllok të mundshëm në Messenger duke vepruar nga aplikacioni për Android dhe iOS/iPadOS ose nga një PC.

Kontrollo statusin e aktivitetit

Si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger

Zgjidhja e parë mbi temen se si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger është ajo që lidhet me verifikimin e statusit të aktivitetit në lidhje me kontaktin që dyshoni se ju ka bllokuar. Në fakt, nëse ekziston një bllok nga një përdorues, nuk do të mund ta dini kur ky person është në linjë/online në Messenger.

Megjithatë, duhet thënë se kjo zgjidhje nuk mund të përdoret nëse përdoruesi, për arsye privatësie, ka çaktivizuar mundësinë e shikimit të statusit të aktivitetit të tij për të gjithë.

Sido që të jetë, ju ende mund ta provoni. Për të vazhduar nga smartfoni ose tableti juaj, nisni aplikacionin Messenger dhe hyni në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme). Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në foton e profilit tuaj, në krye, dhe më pas në artikullin Statusi i aktivitetit/Stato di attività. Së fundi, kaloni ne ON leven Mostra quando sei attivo/a, për të aktivizuar këtë opsion (nëse nuk aktivizoni funksionin në fjalë, nuk mund të shihni gjendjen e aktivitetit të përdoruesve të tjerë).

Në këtë pikë, shtypni artikullin Persone dhe kontrolloni nëse emri i përdoruesit që dyshoni se ju ka bllokuar është në listën e përdoruesve aktivë në Messenger. Në rast bllokimi, nuk do të shihni pikën jeshile që tregon se përdoruesi është në linjë dhe nuk do të shihni as treguesin që lidhet me kohën kur ai ishte aktiv për herë të fundit (p.sh. Aktiv tani ose Aktiv 20 minuta më parë).

Duke përdorur chat e Messenger nga Facebook dhe më pas duke vepruar nga një shfletues Web, është e mundur të shikoni statusin e aktivitetit të miqve përmes seksionit Kontaktet/Contatti në shiritin anësor të rrjetit social.

tani, hyni në faqen e Facebook ose hyni në faqen e Messenger dhe sigurohuni që të keni aktivizuar statusin e aktivitetit/Stato di attività (për të parë atë të njëri tjetrit). Më pas shtypni ikonën (…) në shiritin anësor të Facebook që ndodhet në seksionin Kontaktet/Contatti dhe klikoni mbi artikullin Aktivizo statusin e aktivitetit/Attiva lo stato di attività. Duke vepruar nga faqja e Messenger-it, pasi shtypni ikonën (…) klikoni mbi artikullin Preferenze dhe më pas shtypni butonin Aktivizo statusin e aktivitetit/Attiva lo stato di attività.

Pasi të bëhet kjo, emrat e atyre që nuk ju kanë bllokuar, që nuk e kanë çaktivizuar statusin e aktivitetit dhe që janë aktualisht online në Facebook do të shfaqen në seksionin Kontaktet/Contatti dhe do të shënohen me një pikë të gjelbër pranë emrit të tyre.

Kontrollo statusin e dërgimit të mesazheve

Si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger

Një tjetër element se si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger është të kontrolloni statusin e dërgimit të mesazheve.

Në rast të bllokimit nga një përdorues, mesazhi juaj i dërguar në Messenger te përdoruesi që ka zbatuar kufizimin do të rezultojë si i dërguar, por jo i dorëzuar dhe as i shfaqur.

Për të kryer këtë verifikim mund të veproni nga smartphone dhe tabletë ose nga PC. Në rastin e parë, nisni aplikacionin Messenger dhe prekni bisedën/chat me përdoruesin e interesit tuaj, për të parë mesazhet që keni dërguar.

Më pas shtypni një mesazh për të parë statusin e tij të dërgimit: nëse një mesazh rezulton vetem i dërguar por nuk shfaqet shkrimi visualizzato, atëherë mund të jeni bllokuar.

Mund ta kontrolloni gjithashtu nga kompjuteri juaj, duke u lidhur me faqen zyrtare të Facebook (ose faqja zyrtare e Messenger) dhe më pas hapni bisedën e Messenger, duke përdorur ikonën e saj të vendosur në shiritin e sipërm. Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në bisedën/chat me përdoruesin e interesit tuaj, për të parë mesazhet e dërguara që gjenden brenda.

Së fundi, lëvizni miun te mesazhi i fundit i dërguar: në rast bllokimi, kjo mund të shënohet me formulimin i dërguar dhe nuk do jene shkrimet i dorëzohuar/consegnato apo i shfaqur/visualizzato.

Kontrollo aftësinë për të bërë telefonata dhe thirrje video

Si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger

Një tregues shtesë si te kuptosh nese te kane bllokuar ne Messenger është pamundësia për të kryer thirrje zanore dhe video. Një përdorues që ju ka bllokuar në Messenger nuk do të mund të marrë telefonata ose videotelefonata nga ju.

Nisni aplikacionin Messenger ose hapni bisedën e Messenger nga PC, duke u lidhur me faqen zyrtare të internetit të Facebook ose Messenger. Pasi të jetë bërë kjo, shkoni te biseda me përdoruesin e interesit tuaj dhe shtypni ikonën e celularit ose ikonën e kamerës, për të provuar të bëni një telefonatë zanore ose një videotelefonatë.

Në rast bllokimi, në fakt, do të informoheni se përdoruesi nuk është i arritshëm ose se ai nuk merr thirrje zanore ose video (nga një smartphone) dhe se nuk ka përgjigje (nga një PC).

Si të kontaktosh një person që ju ka bllokuar në Messenger

Nese dëshironi të kontaktoni personin që mendoni se ju ka bllokuar, për të kërkuar sqarime për këtë çështje, duhet të keni parasysh se fakti që një person ju ka bllokuar në Messenger nuk do të thotë që ju nuk mund ta kontaktoni atë person në një mënyrë alternative.

Për shembull, nëse keni numrin e telefonit, mund ta telefononi, t’i dërgoni një SMS klasik ose t’i shkruani në WhatsApp. Përndryshe, mund të kontaktoni edhe me personin e interesit tuaj duke përdorur aplikacione të tjera të mesazheve, si Telegram ose Skype.