Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas ne kompjuterin tuaj Windows. Ky program eshte i pershtatshem per file ZIP, 7Zip dhe te gjitha llojet e skedareve te ngjeshur. Ai krijon arkiva ne formatin RAR te cilat nuk mund te krijohen me programe te tjera falas.

Shenim: ky artikull ka si qellim thjesht ilustrimin e procedures per te shkarkuar, instaluar dhe aktivizuar WinRAR Falas dhe nuk mbajme asnje pergjegjesi mbi perdorimin qe mund ti behet informacionit.

Permbajtja

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Përpara se të futemi ne detaje duke ilustruar se si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas, ka disa informacione paraprake që duhet te dini.

Siç ju thashë, WinRAR mund të shkarkohet dhe përdoret pa kosto, por në realitet nuk është një program 100% falas. Për të qenë të saktë kerkon nje pagese (ka një kosto prej 29,95 €) dhe vlen pergjithmon.

Zyrtarisht WinRAR prezanton një periudhë prove prej 40 ditësh, në fund të së cilës, vazhdon të funksionojë duke shfaqur ekrane të bezdisshme që vazhdimisht e ftojnë përdoruesin të blejë një licencë dhe çaktivizon disa funksione të avancuara, siç është krijimi i arkivave të mbrojtura me fjalëkalim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Një tjetër gjë që duhet theksuar është se WinRAR është i disponueshëm vetëm për sistemet operative Windows

Si te shkarkosh dhe instalosh WinRAR

Ne proceduren se si te shkarkosh, instalosh dhe aktivizosh WinRAR Falas, hapi i pare eshte shkarkimi i file nga siti zyrtar. Per te shkarkuar programin e kompresimit klikoni ketu.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Ne faqen kryesore te programit qe do ju shfaqet perpara, shkoni poshte me ngadale deri te shkrimi me shkronja te medha Ultima Versione, ne kete rast versioni fundit eshte 6.0.2 ose 5.90.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Ne kete pike zgjidhni file WinRAR te interesit tuaj midis dy te pareve, 32 bit dhe 64 bit, sipas sistemit tuaj operativ te keni dhe ne fund klikoni butonin preleva/download ne te djathte. Tani hapet nje faqe e re dhe do te filloj shkarkimi i file setup dhe kur te mbaroj, gjejeni ne dosjen downloads (apo cfaredo vendi keni zgjedhur per downloads) dhe hapeni duke i klikuar siper. Tani do hapet nje faqe e cila do ju kerkoj autorizimet, tek e cila duhet te shtypni butonin po/si. Me pas do hapet nje dritare e re tek e cila duhet te klikoni ne Installa.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Me pas shtypni OK.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Pastaj ne fund shtypni Chiudi.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Pasi mbaruam hapat e mesiperm mund te themi se perfunduam proceduren e shkarkimit dhe instalimit te programit.

Si te aktivizosh WinRAR Falas

Hapi i dyte ne kete udhezues se si te shkarkosh instalosh dhe aktivizosh WinRAR Falas, eshte te shkarkosh file e aktivizimit nga nje faqe e google drive. Mund te shkoni ne faqen e shkarkimit duke klikuar ketu. Tani shtypni butonin me shigjete drejtuar poshte, siper djathtas dhe prisni qe file te shkarkohet.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Mund ta gjeni ne dosjen downloads ne vendin qe keni vendosur qe te shkojne file qe shkarkohen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kujdes: nese ndodh qe antivirusi i kompjuterit tuaj mos te lejoj shkarkimin, duhet ta caktivizoni perkohesisht dhe pastaj riaktivizoni kur te keni mbaruar pune.

Tani klikoni ne butonin Start dhe ne fushen e shkrimit shtypni WinRAR. Ne rezultatin qe ju shfaqet, klikoni me te djathten mbi te dhe ne menune qe do ju shfaqet zgjidhni apri percorso file.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Me pas do shfaqen disa lidhje dhe midis tyre ju duhet te zgjidhni, WinRAR.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Klikoni me te djathten mbi lidhjen WinRAR dhe ne menune qe do hapet zgjidhni apri percorso file.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Ketu jemi brenda dosjes ku ndodhen te gjithe file e WinRAR dhe ky eshte vendi i duhur ku duhet te nderhyjme. Hapi i radhes eshte qe, duhet te spostojme file e aktivizimit qe shkarkuam pak me siper, brenda dosjes qe sapo hapem.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Nese del nje lajmerim qe na pengon te vazhdojme sepse thote qe duhet te kesh autorizimet e administratorit per te vazhduar, atehere jepni autorizimin duke shtypur continua. Programi yne i kompresimit te file, tani duhet te jete aktivizuar.

Si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas

Per te kontrolluar nese aktivizimi eshte arritur me sukses, shtypni butonin start dhe ne fushen e shkrimit shtypni winrar. Ne rezultatet qe do ju shfaqen zgjidhni programin e kerkuar me ikonen e arkivave dhe hapeni duke klikuar mbi te.

Para jush do shfaqet faqa kyesor e programit tek e cila do shikoni shiritin e menuse dhe disa ikona te medha qe kane te bejne me arkivat.

Per te pare nese programi eshte aktivizuar shtypni ne shenjen e pikepyetjes qe ndodhet djathtas Opzioni dhe ne menune qe hapet zgjidhni Informazioni su WinRAR.

Ne ekranin e ri qe do shfaqet duhet te lexoni shkrimin Registrato. Shtypni ok dhe dilni. Qe nga ky moment ju keni mundesine per te perdorur WinRAR falas dhe pergjithmon ne kompjuterin tuaj.

Keto ishin te gjitha hapat qe duheshin djekur per te mesuar se si te shkarkosh instalosh aktivizosh WinRAR Falas ne kompjuter Windows.