Si funksionon Messenger pa Facebook

Ne kete udhezues do te shpjegome se si funksionon Messenger pa Facebook, domethen duke ju treguar se si te perdorni Messenger pa pasur nevoje te perdorni dhe aplikacionin e Facebook. Ne fakt ky i fundit eshte pak i rende dhe mund te jete gjithashtu i bezdisshem me njoftimet e shpeshta qe shfaq. Me poshte do gjeni informacionet se si funksionon Messenger pa Facebook nga telefonat android, iOS dhe nga kompjutrat. Duhet theksuar se: per te perdorur Messenger duhet patjeter te krijoni nje llogari ne Facebook.

Permbajtja

Si funksionon Messenger pa Facebook nga telefoni dhe tableti

Përpara se të shpjegojme se si funksionon Messenger pa Facebook, duhet te dini se në smartphone dhe tablet, mund të përdorni direkt aplikacionin Messenger për Android dhe iOS/iPadOS.

Aplikacioni Messenger ju lejon të bisedoni me miqtë tuaj në Facebook përmes mesazheve, si dhe të bëni telefonata dhe videotelefonata. Megjithatë, për t’u përdorur ai domosdoshmërisht kërkon që të futeni me llogarinë tuaj në Facebook. Kjo do të thotë që ju mund të përdorni Messenger pa aplikacionin Facebook, por jo pa krijuar nje llogari ne Facebook (shtyp butoni jeshil crea nuovo account). Në fund, nëse vërtet nuk dëshironi të futeni me llogarinë tuaj aktuale në Facebook, mund të mendoni të krijoni një llogari dytësore dhe t’ia caktoni atë Messenger-it. Per te krijuar nje llogari ne Facebook (nese nuk e keni) lexoni udhezuesin: Si te regjistrohesh ne Facebook.

Duke thënë këtë, ndiqni udhëzimet që do t’ju jap, për të mësuar se si të përdorni veçoritë më të rëndësishme të Messenger në telefonat inteligjentë dhe tabletët.

Android

Si funksionon Messenger pa Facebook

Për të përdorur Messenger në Android, duhet të nisni aplikacionin e shkarkuar më parë në pajisjen tuaj. Ju mund ta shkarkoni ate nga Play Store, duke shtypur butonin Instalo.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jetë bërë kjo, në ekranin kryesor, futuni në llogarinë tuaj në Facebook, duke shtypur numrin tuaj të telefonit ose adresën e postës elektronike/email dhe fjalëkalimin në fushat e tekstit që ju shfaqen, më pas shtypni butonin Accedi.

Tani mund të filloni të bisedoni me miqtë tuaj në Facebook: lista e njerëzve aktivë shfaqet në seksionin Njerëzit/Persone. Në lidhje me këtë, për të rregulluar cilësimet e privatësisë së Messenger, për shembull për të qenë jashtë linje/offline, duhet të shtypni ikonën e profilit tuaj, në mënyrë që të çaktivizoni statusin e aktivitetit/Stato di attività, i cili me një kufizim reciprociteti, ju lejon qe kontaktet te mos ju shikojne ne linje.

Në vend të kësaj, përmes skedës Chat, ju mund të shihni biseda aktive, kështu që mund t’i rifilloni ato në çdo kohë. Për të nisur mesazhet me një përdorues, trokitni lehtë mbi emrin e tij për të hapur ekranin e bisedës private.

Nëpërmjet Messenger mund të dërgoni mesazhe me tekst ose multimedial, duke përdorur ikonat e vendosura në menunë e poshtme të bisedës private. Për shembull ikona e mikrofonit përdoret për të dërguar një mesazh zanor, ndërsa përmes ikonës së kamerës ose figurës, mund të dërgoni foto ose video. Nëse dëshironi të bëni telefonata ose videotelefonata, shtypni ikonën e celularit ose ikonën e kamerës.

iOS/iPadOS

Si funksionon Messenger pa Facebook

Nese dëshiron te mesosh se si funksionon Messenger pa Facebook në iPhone ose iPad, atehere së pari duhet të shkarkoni aplikacionin Messenger në pajisjen tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Prandaj shkoni te App Store i iOS/iPadOS, gjeni aplikacionin nëpërmjet motorit të kërkimit, ose shtypni drejtpërdrejt këtë link dhe shtypni butonin Merr/Get/Ottieni, duke konfirmuar shkarkimin dhe instalimin përmes Face IDTouch ID ose duke shtypur fjalëkalimin tuaj të Apple ID. 

Pasi ta shkarkoni, hapni aplikacionin dhe hyni në llogarinë tuaj në Facebook, duke shtypur informacionin tuaj të hyrjes siç bëni zakonisht.

Përsa i përket mënyrës se si funksionon, aplikacioni Messenger për iPhone dhe iPad ka të njëjtat veçori si aplikacioni Android : prandaj, përmes skedës Chat ose seksionit People/Persone mund të shihni përkatësisht bisedat aktive, për të filluar bisedën me një mik në Facebook, ose shikoni listën e përdoruesve aktivë.

Si funksionon Messenger pa Facebook nga Kompjutri

Nese dëshironi të përdorni Messenger pa Facebook nga kompjuteri juaj, atehere duhet të dini se keni dy opsione: përfitoni nga Messenger.com, faqja zyrtare e chat në Facebook, ose shkarkoni dhe përdorni aplikacionin Messenger për Windows 10 ose ai për macOS

Messenger.com

Si funksionon Messenger pa Facebook

Për të përdorur Messenger nga një kompjuter, mund të lidheni me faqen zyrtare të Messenger, në mënyrë që të përdorni chat në Facebook drejtpërdrejt nga shfletuesi juaj, pa shpërqendrimet e News Feed të rrjetit social qe tashme ndryshoi emrin nga Facebook ne Meta.

Për të filluar, në ekranin kryesor të Messenger.com fillimisht hyni në llogarinë tuaj, duke shtypur të dhënat e hyrjes në llogarinë tuaj në Facebook në fushat e tekstit që ju shfaqen dhe më pas shtypni butonin Accedi/Login.

Në këtë pikë, do të mund të shikoni të gjitha bisedat/chat aktive me përdoruesit e Facebook dhe të filloni të bisedoni me miqtë tuaj duke klikuar mbi emrat e tyre. Gjithashtu përmes Messenger.com mund të dërgoni mesazhe me tekst ose multimedial, duke përdorur fushën e tekstit të vendosur më poshtë dhe mundësisht të dërgoni foto ose video (ikona e galerisë multimediale). Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të bëni telefonata dhe video thirrje duke shtypur përkatësisht ikonën e celularit ose ikonën e kamerës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, nëse dëshironi, mund të rregulloni edhe cilësimet tuaja të privatësisë nëpërmjet Messenger.com, duke aktivizuar ose çaktivizuar statusin e aktivitetit në menunë Preferencat, në mënyrë që të jeni në linjë ose jashtë linje në Messenger.

App Messenger

Për të përdorur Messenger në Kompjuter, mund të përdorni edhe aplikacionin e tij për Windows dhe macOS. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të hyni në llogarinë tuaj në Facebook, në mënyrë që të mund të shihni bisedat e mëparshme aktive me miqtë tuaj të rrjetit social dhe të filloni të bisedoni me ta duke klikuar mbi emrat e tyre.

Funksionalitetet e aplikacionit Messenger për Windows dhe macOS janë të njëjta me versionin nga shfletuesi. Më pas mund të dërgoni mesazhe me tekst dhe multimedial, të bëni telefonata dhe video thirrje përmes internetit dhe të rregulloni cilësimet e privatësisë, për të aktivizuar ose çaktivizuar statusin e aktivitetit, nëpërmjet menuse Preferencat.