Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook

Nese ke vendosur ti ndryshosh gjuhen Facebook-ut sepse nuk e kupton mire ate qe ke aktualisht apo thjesht per te praktikuar nje gjuhe tjeter, atehere ketu je ne vendi e duhur per te gjetur zgjidhje. Ne fakt ne kete udhezues do flasim se si te ndryshosh gjuhen ne Facebook, duke perdorur nje telefon inteligjent ose nje kompjuter.

Me poshte do të shpjegoj, në detaje se si të kryhet operacioni në fjalë, si në lidhje me faqen e Facebook, ashtu edhe në lidhje me gjuhën e përdorur për postimet e miqve, faqet dhe grupet. Sido që të jetë, gjithçka është shumë e thjeshtë. E njëjta gjë mund të bëhet edhe për aplikacionin Messenger.

Permbajtja

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook nga Android

Nese ke nje telefon Android dhe je i interesuar të mesosh se si te ndryshosh gjuhen e app Facebook dhe te seksionit te lajmeve të së njëjtës, atehere ndiq udhezimet që do gjesh më poshtë. 

App

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook

Për të ndryshuar gjuhën e përdorur për aplikacionin Facebook në telefonin tuaj celular, hapi i parë që duhet të bëni është të hyni në ekranin ku ndodhen ikonat e të gjitha aplikacioneve dhe të shtypni ikonen e Facebook.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani duhet të dilni nga llogaria juaj. Për ta bërë këtë, shtypni butonin me tre viza horizontale te vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe prekni artikullin Dil/Exit/Esci. Nëse pas daljes vazhdoni të shikoni foton e profilit tuaj në ekranin e hyrjes në aplikacion, shtypni butonin […] pranë tij dhe zgjidhni opsionin për të harruar llogarinë/dimenticare l’account nga menuja që hapet.

Në këtë pikë, duke vepruar akoma nga ekrani për tu futur/login në Facebook, trokitni lehtë mbi artikullin tjetër/Altro të vendosur nën logon e rrjetit social, zgjidhni gjuhën/lingua/language që dëshironi të përdorni nga lista që shfaqet dhe futuni përsëri në profilin tuaj duke plotësuar, me adresë e-mail dhe fjalëkalim, fushat e duhura të shfaqura në ekran dhe më pas shtypni butonin blu në pjesën e poshtme.

Nëse keni mendime të dyta, mund të rivendosni përdorimin e gjuhës për aplikacionin Facebook duke kryer sërish hapat e mësipërm, në mënyrë që t’ju sjellë në ekran për t’u futur në Facebook, por këtë herë, duke u kujdesur të zgjidhni gjuhen tjeter nga lista për zgjedhjen e gjuhës që ju shfaqet.

Seksioni i lajmeve

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook

Nëse dëshironi të ndryshoni gjuhën e seksionit të Lajmeve, merrni smartphone-in tuaj Android dhe hyni në ekranin ku ka të gjitha aplikacionet dhe shtypni ikonën e Facebook.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të shfaqet ekrani kryesor i aplikacionit, shtypni butonin me tre vija horizontale në pjesën e sipërme të majtë, prekni artikullin Cilësimet dhe privatësinë/Impostazioni e privacy dhe më pas në atë Cilësimet/Impostazioni.

Në ekranin tjetër, zgjidhni opsionin Language/Lingua dhe rregulloni funksionimin e aplikacionit sipas nevojave tuaja: duke zgjedhur në cilën gjuhë dëshironi të përkthehen lajmet?/In quale lingua desideri che vengano tradotte le notizie?, mund të ndryshoni gjuhën në të cilën përkthehen komentet dhe postimet e shkruara në një gjuhë tjetër; duke zgjedhur opsionin Cilat gjuhë dini?/Quali lingue conosci?, mund të tregoni gjuhët për të cilat nuk keni ndërmend të shfaqni opsionet e përkthimit, ndërsa prekni Për cilat gjuhë nuk doni përkthim automatik?/Per quali lingue non desideri la traduzione automatica?, mund të përcaktoni gjuhët për të cilat nuk keni ndërmend të aktivizoni përkthimin automatik. Më pas, vazhdoni të shtypni butonin Ruaj/Salva për të aplikuar ndryshimet.

Gjithashtu do të doja të theksoja se, duke zgjedhur opsionin Postime në shumë gjuhë/Post in più lingue dhe duke e kthyer celesin relativ në ON ose OFF, ju përkatësisht, mund të zgjidhni të publikoni postimet tuaja në më shumë se një gjuhë në të njëjtën kohë pa aktivizuar përkthimin automatik (duke e levizur ne ON ose ne OFF).

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook nga iPhone

Nese ke një iPhone dhe dëshiron të kuptosh se si te ndryshosh gjuhen ne Facebook, atehere ndiq udhëzimet që gjen në rreshtat e mëposhtëm, për atë që ka të bëjë me aplikacionin Facebook në përgjithësi dhe pjesën e Lajmeve. Do të shihni që në pak momente do të jeni në gjendje të përfundoni të gjithë procedurën.

App

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook

Për të qenë në gjendje të ndryshoni gjuhën e aplikacionit Facebook në iPhone, duhet të shkoni dhe të ndërhyni në gjuhën e përdorur nga iOS. Duke vepruar kështu, gjuha e përdorur për aplikacionin gjithashtu do të ndryshohet automatikisht. Kjo mund të jetë pak jopraktike, por për fat të keq për atë që ka të bëjë me pajisjet e markës Apple, kjo është mënyra e vetme për tu ndjekur.

Për të vazhduar me ndryshimin e gjuhës së iOS (dhe prandaj, edhe të Facebook), hapi i parë që duhet të bëni është të hyni në home screen dhe të trokitni lehtë mbi ikonën e Cilësimeve/Impostazioni (ajo me ingranazh)

Në ekranin e ri që do t’ju shfaqet në këtë pikë, zgjidhni artikullin e Përgjithshëm/Generali, prekni formulimin Gjuha dhe zona/Lingua e zona, shtypni Gjuha e iPhone/Lingua iPhone dhe zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi të përktheni iOS dhe aplikacionin Facebook, nga lista që ju tregohet

Në fund, trokitni lehtë mbi butonin Fine të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë, konfirmoni qëllimet tuaja duke shtypur butonin Edit in/Modifica in [gjuhën që keni zgjedhur] (në vend të [gjuhës që keni zgjedhur] do të gjeni gjuhën që keni seleksionuar) dhe prisni disa sekonda që ndryshimet të aplikohen në të vërtetë në sistem.

Më pas, gjithçka që duhet të bëni është të ktheheni në ekranin fillestar, të shtypni ikonën e aplikacionit Facebook dhe të përdorni rrjetin social të përkthyer në gjuhën e re te zgjedhur më parë!

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur te dëshironi, mund ta ndryshoni gjuhën e perdorur duke u kthyer te Impostazioni > Generali > Lingua e zona > Lingua iPhone e iOS, duke zgjedhur gjuhen nga lista e gjuhëve dhe pastaj duke shtypur artikullin Fine në krye djathtas.

Seksioni i lajmeve

Nese dëshironi të ndryshoni gjuhën e seksionit të Lajmeve në Facebook, në mënyrë që të përktheni postimet e miqve, faqeve dhe grupeve, atehere hapat që duhen ndërmarrë janë shumë të ngjashëm me ato që pame së bashku per android.

Së pari hyni në ekranin kryesor dhe shtypni ikonën e aplikacionit Facebook (ai me sfondin blu dhe “f” të bardhë).

Tani që shihni ekranin kryesor të aplikacionit të rrjetit social, shtypni butonin me tre vizat horizontale në pjesën e poshtme të djathtë dhe nga menuja që ju shfaqet, së pari zgjidhni artikullin Cilësimet dhe privatësinë/Impostazioni e privacy dhe më pas atë Cilësimet/Impostazioni.

Në ekranin tjetër, zgjidhni artikullin Language/Lingua dhe vendosni funksionimin e Facebook sipas nevojave dhe preferencave tuaja: përzgjedhja e formulimit Në cilën gjuhë dëshironi të përkthehen lajmet?/In quale lingua desideri che vengano tradotte le notizie?, mund të ndryshoni gjuhën në të cilën përkthehen komentet dhe postimet e shkruara në një gjuhë tjetër; duke përzgjedhur Cilat gjuhë dini?/Quali lingue conosci?, mund të tregoni gjuhët për të cilat nuk doni të shihni opsionet e përkthimit, ndërsa shtypni mbi Për cilat gjuhë nuk doni përkthim automatik?/Per quali lingue non desideri la traduzione automatica? mund të vendosni gjuhët për të cilat nuk dëshironi përkthim automatik. Në të gjitha rastet, atëherë mos harroni të prekni butonin Ruaj/Salva për të siguruar që ndryshimet e bëra të zbatohen në të vërtetë.

Theksoj gjithashtu se, duke shtypur formulimin Post në gjuhë të shumta/Post in più lingue, ju mund të zgjidhni të publikoni postimet tuaja në më shumë se një gjuhë në të njëjtën kohë pa shkuar në aktivizimin e përkthimit automatik (duke e kthyer çelësin përkatës respektivisht në ON ose OFF).

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook nga kompjuteri

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook

Hapi i parë që duhet të bësh nëse do të mesosh se si te ndryshosh gjuhen në Facebook nga kompjuteri, është të lidhesh me faqen kryesore të rrjetit social dhe të futesh në llogarinë tende. Për ta bërë këtë, hapni shfletuesin e internetit që përdorni dhe shkruani www.facebook.com në shiritin e adresave dhe shtypni butonin Enter. Pastaj plotësoni fushat e duhura të vendosura në krye të djathtë duke futur adresën e emailit ose numrin e telefonit me të cilin keni zgjedhur të regjistroheni në rrjetin social dhe fjalëkalimin përkatës. Për të përfunduar, klikoni në butonin Hyni/Accedi/Login.

Pasi të shfaqet faqja e Facebook, klikoni në ikonën që përshkruan një shigjetë drejtuar poshtë në të djathtën e sipërme dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings nga menuja që ju shfaqet. Pastaj klikoni në artikullin Language/Lingua të bashkangjitur në shiritin anësor të majtë dhe pastaj klikoni në Edit/Modifica që gjeni pranë formulimit Çfarë gjuhe doni të përdorni në Facebook?/Che lingua vuoi usare su Facebook? paraqitur në anën e djathtë të faqes në internet që ju shfaqet.

Tani, klikoni në menunë që gjeni nën titullin Shikoni Facebook në këtë gjuhë/Visualizza Facebook in questa lingua dhe zgjidhni gjuhën në të cilën keni ndërmend të përdorni Facebook duke zgjedhur atë që ju pëlqen nga menuja zbritëse që ju shfaqet. Për të konfirmuar ndryshimet e bëra, shtypni butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche dhe prisni disa momente që faqja e internetit që po shihni të ngarkohet dhe të jetë e dukshme në gjuhën e re.

Nëse keni mendime të tjera në të ardhmen, gjithmonë dhe në çdo rast mund të anuloni të gjithë procedurën me të cilën të ndryshoni gjuhën në Facebook duke përsëritur hapat e parë më lart, por këtë herë, duke u kujdesur të vendosni gjuhën tuaj ose atë në të cilën ju zakonisht përdorni ne rrjetin social, duke përdorur menunë zbritëse.

Seksioni i lajmeve

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook

Nëse ne vend që të ndryshoni gjuhën në Facebook duke vepruar në të gjithë rrjetin social, jeni të interesuar që vetëm lajmet në faqen kryesore të përkthehen në një gjuhë të caktuar, atehere lidhuni përsëri me seksionin Gjuha/Lingua/Language nga cilësimet e Facebook. Gjeni titullin Preferencat që lidhen me përkthimin e Seksionit të Lajmeve/Preferenze relative alla traduzione della Sezione Notizie dhe klikoni në lidhjen Edit/Modifica që gjeni në korrespondencë me titullin Në cilën gjuhë dëshironi lajmet që do të përkthehen?/In quale lingua desideri che vengano tradotte le notizie?.

Tani zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi të përktheni lajmet nga menuja rënëse që gjeni në korrespondencë me artikullin Ju keni mundësinë të përktheni lajmet në këtë gjuhë/Hai la possibilità di tradurre le notizie in questa lingua dhe pastaj klikoni në Ruaj ndryshimet/Salva modifiche.

Edhe në këtë rast, nëse do nderronit mendje, gjithmonë dhe në çdo rast mund të anuloni procedurën e parë për të ndryshuar gjuhën në Facebook duke u kthyer në cilësimet e rrjetit social dhe duke ndryshuar gjuhën e përdorur për të përkthyer lajmet.

Si te ndryshosh gjuhen ne Facebook Messenger

Nese je i interesuar të kuptosh se si te ndryshosh gjuhen e përdorur për aplikacionin Facebook Messenger, atehere le të shohim menjëherë procedurat ne Android dhe iOS. Gjeni gjithçka të shpjeguar më poshtë.

  • Android: për të përkthyer aplikacionin Facebook Messenger në Android, gjuha e përdorur nga sistemi duhet të ndryshohet. Merrni telefonin, zhbllokojeni, shkoni në ekranin ku ka të gjitha aplikacionet dhe hyni në seksionin Impostazioni > Generale > Lingua e inserimento ose Impostazioni > Sistema > Lingue e inserimento. Pastaj shtyp në Language/Lingua dhe pastaj në Add Language/Aggiungi lingua. Gjeni gjuhën që dëshironi të përdorni në listën që hapet, shtypni butonin Edit/Modifica dhe silleni në krye të listës për ta përdorur si parazgjedhje dhe më pas për të përkthyer Messenger.
  • iOS: edhe në këtë rast, për të përkthyer Messenger ju duhet të ndryshoni gjuhën e përdorur për iOS, siç pame në hapin kushtuar përkthimit të aplikacionit të Facebook. Pra zhbllokoni iPhone, hyni në ekranin kryesor dhe shkoni te seksioni Impostazioni > Generali > Lingua e zona > Lingua iPhone di iOS. Zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi të përktheni iOS dhe aplikacionin Messenger dhe shtypni fjalën Fine siper djathtas. Konfirmoni zgjedhjen e bërë duke shtypur butonin e duhur të bashkangjitur në menunë që shfaqet në ekran.

Shënim: persa i përket Android-it, mbani mend se udhëzimet për ndryshimin e gjuhës së sistemit që sapo ju kam dhënë mund të jenë paksa të ndryshme nga ato që shihni në ekran, në varësi të versionit të sistemit operativ të përdorur si dhe në markën dhe modelin e smartphone-it.

Në rast dyshimesh ose problemesh

Ne rast se keni ndjekur udhëzimet se si te ndryshosh gjuhen në Facebook nga celulari dhe prap ka ndonjë pengesë me të cilën nuk mund të përballeni dhe dëshironi të merrni ndihmë të mëtejshme, atehere këshilla më e mirë është sigurisht që të hidhni një sy në faqes kushtuar Qendrës së Ndihmës te Facebook.

Për të gjetur përgjigjen e pyetjeve tuaja, lidhuni me të dhe shkruani fjalën kyçe që lidhet me problemin ose dyshimin tuaj në shiritin e kërkimit në krye. Ju gjithashtu mund të shihni nëse ka ndonjë gjë që lidhet me nevojat tuaja në mesin e artikujve në seksionin Argomenti popolari.

Qendra e Ndihmës në Facebook është gjithashtu e arritshme përmes aplikacionit të rrjetit social për Android dhe iOS. Për të hyrë në të, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin me tre viza horizontale në ekranin kryesor të Facebook dhe pastaj të shkoni te seksioni Assistenza e supporto > Centro assistenza. Operacioni është identik me variantin e web që sapo ju thashë.

Nëse mendoni se keni nevojë për më shumë detaje në lidhje me të, ju sugjeroj të lexoni udhezuesin tim se si te kontaktosh Facebook.