Si te hapesh bised / chat sekrete ne Messenger

Si te hapesh bised / chat sekrete ne Messenger

Messenger ka nxjer nje funksion te ri, duke ju lejuar qe te dergoni mesazhe veteshkaterruese. Kjo eshte nje menyre per te rritur privatesine tuaj sepse jo vetem qe mesazhet mund te fshihen pasi jane lexuar por jane edhe te kriptuara end-to-end, qe do te thote se vetem ju mund ti lexoni. Me poshte do t’ju shpjegojme se si te hapesh bised/chat sekrete ne Messenger dhe se si ti perdoresh ato. Vazhdoni lexoni per detajet.

Permbajtja

Si te hapesh bised/chat sekrete ne Messenger (Android)

Si te hapesh bised / chat sekrete ne Messenger

Duke ndjekur përditësimet më të fundit, ne Messenger mund të përdorni një seksion të fshehur të aplikacionit për të nisur një bisedë sekrete me një përdorues të Facebook.

Bisedat sekrete nuk janë gjë tjetër veçse një seksion i fshehur brenda të cilit mund të dërgoni mesazhe në respekt të plotë të privatësisë. Bisedat që zhvillohen brenda bisedave sekrete të Messenger në fakt mund të vetëshkatërrohen pas një periudhe të caktuar kohore të paracaktuar.

Për më tepër, mesazhet që shkruhen mbrohen nga enkriptimi end-to-end, duke e bërë kështu të pamundur për t’u përgjuar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të filloni një bisedë sekrete me nje mik në Facebook ose dëshironi të shihni mesazhet e dërguara më parë në të njëjtën bisedë, mund të veproni përmes aplikacionit Facebook Messenger që keni instaluar në pajisjen Android.

Për ta bërë këtë, fillimisht prekni ikonën e aplikacionit Messenger (është ai me simbolin e një tullumbace blu dhe një rrufe të bardhë në qendër), më pas sigurohuni që jeni në ekranin ku gjeni listën e të gjitha bisedave/chat aktive brenda aplikacionit.

Më pas, për të nisur një bisedë sekrete ose për të parë mesazhet e përfshira në një bisedë të mëparshme sekrete, klikoni lehtë mbi emrin e personit me të cilin keni filluar një bisedë sekrete ose me të cilin dëshironi ta filloni atë.

Kjo do të hapë bisedën standarte të Messenger, përmes së cilës mund të dërgoni mesazhe me tekst, të dërgoni foto dhe video dhe të dërgoni mesazhe zanore, ashtu siç bëni zakonisht. Në këtë pikë, për të hyrë në seksionin e fshehur të Facebook Messenger, në lidhje me bisedën sekrete, trokitni lehtë mbi simbolin i rrethuar që mund ta shihni të vendosur në këndin e sipërm djathtas të këtij ekrani.

Kjo do të hapë seksionin Detajet që i referohet cilësimeve të Facebook Messenger për kontaktin e zgjedhur dhe bisedën e lidhur me të. Në këtë pikë, gjeni dhe trokitni lehtë mbi artikullin e menusë Accedi/Apri conversazione segreta që do të shihni në ekran.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas do t’ju prezantohet një ekran i ri dhe mund ta përdorni për t’i shkruar mesazh personit që dëshironi në këtë seksion të fshehur.

Mesazhet e dërguara në bisedën sekrete të Facebook Messenger mund të jenë tekstuale dhe multimediale, pasi është e mundur të bashkëngjitni foto dhe video duke trokitur në ikonën e kamerës ose të galerisë multimediale. Ju gjithashtu mund të dërgoni një vendndodhje përmes bisedës sekrete të Facebook Messenger duke shtypur butonin (+) dhe më pas artikullin e menysë Vendndodhja/Luogo.

Në këtë ekran mund të gjeni edhe mesazhet e mëparshme të dërguara dhe të marra, nëse ato nuk janë caktuar me një afat kohor.

Biseda sekrete e Facebook Messenger ju lejon të caktoni një afat për mesazhet e dërguara; pasi të ketë skaduar afati, mesazhet do të fshihen nga të dyja pajisjet dhe nuk mund të lexohen më.

Në rast se dëshironi të vendosni një afat kohor për dërgimin e mesazheve përmes bisedës sekrete të Facebook Messenger, do t’ju duhet të prekni butonin me simbolin e kronometërit dhe nga menuja rënëse që do të shihni të shfaqet në ekran, vendosni afati duke zgjedhur mes një minimumi prej 5 sekondash dhe një maksimumi 1 ditë.

Pasi të zgjidhet kohëzgjatja, ky cilësim do të zbatohet për të gjitha mesazhet e ardhshme të dërguara. Nëse dëshironi ta çaktivizoni këtë opsion, do të duhet të prekni sërish butonin me simbolin e kronometrit dhe sigurohuni që të jetë zgjedhur Jo/No.

Mbani mend se, pasi të ketë filluar një bisedë sekrete, ajo do të jetë e dukshme edhe në ekranin kryesor të Facebook Messenger. Nëse më parë keni pasur një bisedë aktive tradicionale me atë person, të dyja bisedat do të shfaqen në ekranin kryesor të Facebook Messenger.

Do ta dalloni lehtësisht bisedën sekrete dhe do ta dalloni nga ajo normale: e para do të shënohet me ngjyrë të zezë dhe me një simbol kyci.

Në këtë pikë, nëse dëshironi të kaloni shpejt nga biseda normale në atë sekrete, mund të prekni njërën nga të dyja, trokitni lehtë mbi butonin me simbolin i dhe më pas trokitni lehtë mbi butonin Hyni në bisedën normale/Accedi alla conversazione normale ose Hyni në bisedën sekrete/Accedi alla conversazione segreta.

Si te hapesh bised/chat sekrete ne Messenger (iOS)

Si te hapesh bised / chat sekrete ne Messenger

Ne paisjet iOS, hapni Messenger dhe të nisni aplikacionin e mesazheve të Facebook.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nga ekrani home (lista me te gjitha chat), gjeni dhe prekni emrin e personit me të cilin dëshironi të kontaktoni dhe me të cilin dëshironi të filloni një bisedë sekrete. Duke bërë këtë, ju gjithashtu do të jeni në gjendje të shikoni mesazhet e mëparshme të shkëmbyera në atë bisedë të veçantë.

Pasi të shihni bisedën normale të Facebook Messenger në ekran, trokitni lehtë mbi emrin e personit që ndodhet në shiritin e sipërm të bisedës. Në këtë mënyrë do të mund të shihni seksionin Contatto dhe mund të prekni fjalën Bisedë sekrete/Conversazione segreta.

Kjo është e gjitha. Pasi të keni kryer këtë procedurë, do të shihni një bisedë të mëtejshme në Facebook Messenger në ekran, e cila (zakonisht e shënuar me të zezë) do të jetë biseda sekrete ne Facebook Messenger.

Më pas, mund të përdorni fushën e tekstit më poshtë për të filluar dërgimin e mesazheve në të njëjtën mënyrë si zakonisht: mund të dërgoni foto, video, të regjistroni një mesazh zanor ose thjesht të shkruani një mesazh me tekst.

Nese dëshironi ta bëni këtë seksion edhe më të sigurt, domethen që mesazhet të vetëshkatërrohen, atehere prekni butonin me simbolin e një kronometëri dhe nga menuja Set timer/Imposta timer, zhvendoseni kursorin në një periudhë kohore të paracaktuar: mund t’i bëni mesazhet të vetëshkatërrohen pas një minimumi prej 5 sekondash dhe maksimumi 1 dite. Më pas prekni butonin Fine për të konfirmuar opsionin që keni zgjedhur.

Kohëmatësi i vendosur nga ju do të zbatohet automatikisht për të gjitha mesazhet e ardhshme që dërgoni, por nëse doni të hiqni këtë kufizim, trokitni sërish butonin me simbolin e kronometrit dhe e zhvendosni kursorin te artikulli No.

Ju kujtojme se, pasi të ketë filluar një bisedë sekrete, ajo do të shihet si një pamje paraprake në ekranin kryesor të Facebook Messenger.

Nëse tashmë ka një bisedë normale aktive, do t’i shihni të dyja bisedat në ekran. Biseda sekrete është në ngjyrë të zezë dhe është e shënuar me një simbol kyci.

Si te hapesh bised/chat sekrete ne Messenger (Web)

Në momentin e shkrimit të këtij udhezuesi, nga versioni Web i rrjetit social nuk është e mundur të shikoni seksionin e bisedave sekrete të Facebook Messenger pasi këto janë të pranishme vetëm në versionin celular të Facebook.

Nëse keni kërkuar në internet për informacion se si të shihni një bisedë sekrete nga versioni në Web i rrjetit social, ndoshta i referoheni atij seksioni të fshehur nga Facebook në të cilin përfundojnë kërkesat për mesazhe.

Në rast se dikush në Facebook Messenger ju kontakton dhe ai nuk është pjesë e listës së miqve tuaj në Facebook, mesazhet e tij filtrohen automatikisht nga rrjeti social dhe fshihen në një dosje të veçantë.

Ky seksion i fshehur dhe sekret është i dukshëm nga versioni Web i rrjetit social. Për ta bërë këtë, hyni në platformën Facebook dhe së pari klikoni në simbolin Facebook Messenger.

Më pas do të hapet një seksion për mesazhet e marra: më pas klikoni në titullin Kërkesat për mesazhe/Richieste di messaggi dhe mundësisht, nëse nuk shihni asnjë mesazh, klikoni mbi artikullin Shiko kërkesat me filtra/Vedi richieste con filtri.

Ky seksion i fshehur është gjithashtu i dukshëm përmes platformës Facebook Messenger në versionin web. Pasi të keni hyrë në faqen e internetit të Facebook Messenger, klikoni në butonin me simbolin e një ingranazhi të vendosur në këndin e sipërm majtas dhe më pas klikoni në artikullin e menusë Kërkesat për mesazhe/Richieste di messaggi.

Më pas klikoni mbi artikullin Shiko kërkesat me filtra/Vedi richieste con filtri dhe do shfaqen mesazhet e filtruara nëse ka.