Si te shikosh kush eshte online Facebook

Ne kete udhezues do te shpjegoj se si te shikosh kush eshte online ne Facebook, ne menyre qe te bashkebisedosh ne kohe reale me personat e interesit tend.

Në kapitujt vijues do t’ju tregoj në detaje se si të kuptoni se kush është online ne Facebook në të njëjtën kohë me ju. Dije se eshte nje procedure shume e thjeshte dhe se mund ta bësh duke vepruar si nga smartphone dhe tableti, duke përdorur aplikacionin Facebook Messenger dhe nga PC, duke përdorur shfletuesin e internetit. 

Permbajtja

Informacioni paraprak

Para se të shpjegoj se si te shikosh kush eshte online ne Facebook, duhet t’ju jap disa informacione paraprake të dobishme në këtë drejtim.

Së pari, nëse në kërkimet tuaja në internet keni gjetur aplikacione qe pretendojne se shikojne se kush është online në Facebook, dijeni se duhet të qëndroni larg tyre, pasi ato janë pothuajse me siguri aplikacione qe mashtrojne.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nuk është e nevojshme të përdorni aplikacione të palëve të treta për të ditur se kush është online në Facebook. Në fakt ai ofron një veçori standarte që ju lejon të dini se kush, midis miqve tuaj, është aktiv.

Ky mjet, i quajtur Statusi i Aktivitetit/Stato di attività, mund të aktivizohet në çdo kohë si nga smartphone dhe tablet, duke përdorur aplikacionin Facebook Messenger për Android (të shkarkueshëm nga Play Store) dhe për iOS/iPadOS (i shkarkueshëm nga App Store), dhe nga PC, duke përdorur faqen zyrtare në Facebook.

Sidoqoftë, para se të shpjegoj se si të veprohet në aktivizimin e kësaj veçorie, duhet të specifikoj që mjeti Statusi i Aktivitetit/Stato di attività ka një kufizim reciprociteti: kjo do të thotë që aktivizimi i tij për të parë kush është online në Facebook do ti lejojë edhe miqtë tuaj të dinë nëse dhe kur je online ne Facebook.

Në çdo rast, mos u shqetëso: siç do ta shpjegoj në detaje në kapitujt vijues, nëse është e nevojshme mund ta çaktivizoni statusin e aktivitetit në çdo kohë dhe të mos dukeni online në Facebook. Nëse gjithçka është e qartë deri më tani, unë do të thoja që ne mund të vazhdojmë.

Si te shikosh kush eshte online ne Facebook

Siç u përmend më lart, qe te shikosh se kush është online në Facebook, duhet të aktivizoni statusin e aktivitetit/Stato di attività. Në kapitujt vijues, unë do të shpjegoj se si ta bësh atë duke vepruar si nga një smartphone dhe tabletë, ashtu edhe nga një kompjuter.

Si te shikosh kush eshte online ne Facebook nga telefoni

Për të aktivizuar statusin e aktivitetit të Facebook në smartphone dhe tabletë qe te shikoni se kush është online në rrjetin e famshëm social, filloni së pari aplikacionin Facebook Messenger.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj (nëse është e nevojshme), klikoni në ikonën e profilit tuaj të vendosur në këndin e sipërm të majtë. Pastaj, në ekranin që hapet, trokitni lehtë mbi Stato di attività dhe lëvizni te ON leven pran shkrimit Mostra quando sei attivo/a.

Sapo të bëhet kjo, shtypni artikullin Persone e vendosur në menunë e poshtme të aplikacionit Facebook Messenger dhe referojuni skedës Aktive/Attive: në këtë të fundit do t’ju tregohet lista e të gjithë personave aktualisht online në Facebook.

Si te shikosh kush eshte online ne Facebook nga PC

Nëse preferoni të veproni nga kompjutri, për të parë njerëzit aktualisht aktivë në Facebook, së pari lidhuni në faqen zyrtare të rrjetit social dhe hyni në llogarinë tuaj nëse është e nevojshme.

Pastaj, klikoni në ikonën e Messenger vendosur në menunë e sipërme dhe pastaj klikoni në ikonën (…) të vendosur në kutinë e chat te Messenger. Tani në menunë që ju shfaqet (ajo kushtuar Cilësimeve/settings/impostazioni të chat), shtypni artikullin Aktivizoni statusin e aktivitetit/Attiva lo stato di attività.

Në këtë pikë, për të parë se kush është online në Facebook, referojuni skedës Kontaktet/Contatti që ndodhet në shiritin anësor të djathtë të Facebook: të gjithë njerëzit aktualisht online do të jenë të dukshëm në këtë seksion dhe emrat e tyre do të shënohen me një pike jeshile.

Si te mos shikosh kush eshte online ne Facebook

Nese dëshironi të çaktivizoni statusin e aktivitetit/Stato di attività për të mos parë kush është online në Facebook, atehere qe të kesh sukses në këtë qëllim është shumë e thjeshtë. Në kapitujt vijues do të shpjegoj se si të veprojmë si smartphone, tablet dhe PC.

Si te mos shikosh kush ë shtë online në Facebook nga telefoni

Për të çaktivizuar statusin e aktivitetit nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, duhet së pari të nisni aplikacionin Facebook Messenger. Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj (nëse kërkohet), klikoni në ikonen e profilit tuaj që ndodhet në këndin e sipërm të majtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani në ekranin e ri që u hap, shtypni fjalën Statusi i aktivitetit/Stato di attività dhe së fundi, lëvizni levën e vendosur pranë fjalës Mostra quando sei attivo/a  OFF. Në fund, konfirmoni operacionin duke shtypur butonin Çaktivizo/Disattiva.

Duke vepruar kështu do të çaktivizoni statusin e aktivitetit dhe nuk do të keni më mundësi të shihni se kush është online në Facebook. Kontaktet tuaja në rrjetin social nuk do të jenë më në gjendje të dinë se kur do të jeni online.

Si te mos shikosh kush është online në Facebook nga PC

Për të mos parë kush është në internet në Facebook, ju gjithashtu mund të veproni nga një PC, duke u lidhur direkt me faqen zyrtare të Facebook dhe duke vepruar përmes cilësimeve të chat Messenger.

Për të filluar, nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni në llogarinë tuaj në Facebook. Pastaj, në menunë e vendosur në krye, klikoni në ikonën Messenger dhe më pas shtypni butonin (…) që mund të shihni në kutinë e Messenger.

Tani klikoni në artikullin Çaktivizoni statusin e aktivitetit/Disattiva lo stato di attività dhe zgjidhni nëse do të shtypni artikullin Çaktivizoni statusin e aktivitetit për të gjitha kontaktet/Disattiva lo stato di attività per tutti contatti ose vendosni nëse do të çaktivizoni statusin e aktivitetit vetëm për disa kontakte/disattivare lo stato di attività solo per alcuni contatti ose për të gjitha kontaktet, përveç disa/tutti contatti tranne alcun, duke specifikuar ato për t’u vendosur në listën e zezë ose listën e bardhë.

Në fund, për të konfirmuar zgjedhjet tuaja, shtypni butonin OK. Në këtë mënyrë, në skedën Kontaktet te Facebook nuk do të shfaqen më përdorues aktivë dhe reciprokisht, kontaktet tuaja nuk do të dinë nëse jeni online.