Si te zbulosh nese partneri ka dy facebook

Nese partnerja juaj ka Facebook, por keni vene re se nuk del me shpesh online dhe kjo sjellje ju duket mjaft e çuditshme?! Kjo ju ben te dyshoni se mund të ketë krijuar fshehurazi një profil tjetër Facebook, ndaj dhe gjendesh ketu sepse do te zbulosh nese partneri ka dy profile facebook.

Atehere nese pyesni veten se si të zbulosh nëse partneri ka dy profile në Facebook, ne kete udhezues do perpiqemi ta zbulojme. Në kapitujt vijues do t’ju shpjegoj se cilat janë operacionet që mund të zbatoni për të sqaruar çështjen pa ngjallur dyshime. Më konkretisht, bëhet fjalë për kryerjen e kontrolleve, gjithmonë duke mbetur brenda kufijve të ligjshmërisë.

Ju kujtoj se ky manual është shkruar vetëm për qëllime ilustruese: nuk është absolutisht qëllimi im të inkurajoj zbatimin e operacioneve që mund të konsiderohen të dëmshme për privatësinë e të tjerëve.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Para se të shpjegoj se si të zbulosh nëse partneri ka dy profile në Facebook, duhet tju jap disa informacione të rëndësishme paraprake në lidhje me to. Së pari, duhet të merrni parasysh që nuk ka ndonjë metodë zyrtare që ju lejon të zbuloni nëse një person ka një profil të dytë në Facebook, veçanërisht nëse kjo llogari mbahet e fshehur.

Sidoqoftë, me pak durim, është ende e mundur të supozohet ky informacion duke kryer kontrolle në Facebook që kërkojnë të analizojnë sjelljen e përdoruesit i cili dyshohet të ketë një profil të dytë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Natyrisht, këto kontrolle mund të mos jenë plotësisht përfaqësuese të çështjes: edhe nëse ndodhin situata ose veprime të dyshimta, nuk mund te marim tradhetine si te mireqene. Për më tepër, mund të ketë disa rastësi që nuk lidhen në mënyrë rigoroze me personin e interesit. Prandaj, përpara se të bëni ndonjë akuzë kundër personit që dyshoni se ka një profil të dytë, mbani në mend cfar thame me siper. 

Si të zbulosh nëse partneri ka dy profile Facebook dmth po përdor profil fallso

Eshte koha të shpjegojmë, në mënyrë më të detajuar, se si të zbulosh nëse partneri ka dy profile Facebook dhe nëse njërin prej tyre e përdor si një profil fallso pa u njohur brenda rrjetit social.

Siç është parashikuar, kjo përfshin vëmendjen e sjelljeve specifike dhe situatave specifike që mund të ndodhin brenda rrjetit social.

Kontrolloni aktivitetin në internet

Vlerësimi i parë që ju rekomandoj të bëni, për të zbuluar nëse një person ka dy profile në Facebook, është ai që ka të bëjë me kontrollimin e statusit  internet dmth online apo offline.

Për shembull, nëse ky person është i regjistruar në Facebook por kurrë nuk është aktiv brenda rrjetit social, ose është jashtë linje vetëm në raste të caktuara që mendoni se janë të dyshimtë, kjo mund të jetë për shkak të faktit se ata gjithmonë përdorin profilin e tyre të dytë për të shfletuar Facebook, ose që herë pas here, del nga profili i parë për të hyrë në të dytin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Natyrisht, kjo nuk mund të konsiderohet si 100% e besueshme, por gjithsesi mund të jetë një sinjal që duhet marrë në konsideratë. Sidoqoftë, para se të shpjegoj se si të veprosh, ju kujtoj se nëse ju ose ky person keni çaktivizuar statusin e aktivitetit, do të jetë e pamundur të shihet se kush është online në Facebook, ky informacion ka një kufizim reciprociteti. Prandaj, nga ana juaj, sigurohuni që ky cilësim të jetë aktiv.

Për të kontrolluar statusin e aktivitetit nga një smartphone ose tabletë, filloni aplikacionin Facebook Messenger për Android ose iOS / iPadOS, pastaj referojuni seksionit Njerëzit/Persone> Aktiv/attive për të parë emrat e të gjithë atyre që janë në internet në Facebook. Në rast se nuk jeni në gjendje të shihni këtë informacion, klikoni në butonin Aktivizo/Attiva që shfaqet në ekran, për të mundësuar statusin e aktivitetitIkona e profilit te atyre që janë në internet gjithashtu do të shënohet me një pikë të gjelbër.

Nëse preferoni të veproni nga Uebi, përmes faqes zyrtare të Facebook, lidhuni me këtë të fundit dhe shtypni ikonën e Facebook Messenger në shiritin e sipërm.

Pastaj sigurohuni që gjendja e aktivitetit është aktivizuar, përmes menusë Opsionet ()/Opzioni> Aktivizoni gjendjen e aktivitetit/Attiva lo stato di attività. Pasi të bëhet kjo, ata që janë në internet në Facebook do t’ju shfaqen në seksionin Kontaktet/Contatti, i cili ndodhet në shiritin anësor të djathtë të rrjetit social. Përveç kësaj, ikona e profilit të tyre do të shënohet me një pikë të gjelbër.

Kontrolloni listën e miqve, të miqve tuaj

Një konsideratë tjetër që mund të bëni, për të zbuluar nëse një person ka dy profile në Facebook, është të kontrolloni nëse, midis listës së miqve në Facebook të njerëzve që njihni të përbashkët, ka profile “të dyshimta”. Sidoqoftë, mbani mend se ky informacion mund të mos jetë i dukshëm pasi Facebook ju lejon të ndryshoni privatësinë për të fshehur listën e miqve tuaj.

Për të verifikuar këtë informacion, filloni aplikacionin Facebook për Android ose iOS / iPadOS ose hyni në rrjetin social nga webi. Pasi të bëhet kjo, identifikoni, përmes motorit të kërkimit të brendshëm, profilin e mikut të përbashkët për të cilin dëshironi të shihni listën e miqve. Pastaj shtypni mbi emrin e tij dhe së fundmi, në artikullin Miqtë/Amici.

Në këtë pikë, përdorni motorin e brendshëm të kërkimit, nëse doni të kërkoni manualisht emrin e profilit të dikujt që mendoni se është i dyshimtë, ose thjesht lëvizni nëpër listën që ju tregohet për të parë nëse ka ndonjë emër që mendoni se mund të jetë atë të profilit të rremë të përdorur nga personi që dyshoni.

Në rast se ka ndonjë profil që ju zgjon vëmendjen e veçantë, mund të shtypni emrin e tij, për të mësuar më shumë dhe duke vepruar kështu, të shihni të gjitha detajet e profilit të tij, padyshim në rast se përmbajtja e botuar në llogari nuk është vendosur më parë si private.

Kontrolloni bashkëveprimet në postimet e miqve

Një tjetër verifikim që mund të vendosni është ai që lidhet me pëlqimet dhe komentet që marrin postimet e miqve që keni të përbashkët.

Midis këtyre, në fakt, mund të ketë pëlqime të vendosura nga llogari “të dyshimta”. Duke verifikuar, të gjithë njerëzit që kanë pëlqyer një përmbajtje të caktuar, ju mund të bëni vlerësimet tuaja dhe të zbuloni, në eventualitet, praninë e një llogarie të rreme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të pasur sukses, filloni aplikacionin Facebook në smartphone / tablet tuaj ose futuni në llogarinë tuaj nga webi. Pastaj lokalizoni postimin që ju intereson dhe shtypni numrin e pëlqimeve për të parë të gjithë njerëzit që kanë shtuar një reagim. Përndryshe, trokitni lehtë mbi numrin e komenteve për të lexuar të gjitha komentet që posti i veçantë ka marrë.

Në të dy rastet, lëvizni nëpër profilet që kanë ndërvepruar ose komentuar, në mënyrë që të analizoni emrat e përdoruesve dhe ndoshta të kontrolloni nëse mendoni se ka ndonjë të dyshimtë.

Futuni në pajisjet e tyre

Një zgjidhje që mund ta vendosni, për të zbuluar në mënyrë më të besueshme nëse një person ka dy profile në Facebook, është sigurisht të keni mundesi te futeni në pajisjet e tij, të tilla si smartphone / tabletë ose kompjuteri i tij.

Natyrisht, në këtë rast, është mirë të merret parasysh se është një praktikë e konsideruar e padrejte, si dhe shkelje e privatësisë së personit për të cilin dyshoni. Mos harroni, se spiunimi ndaj njerëzve të tjerë mund të përbëjë një vepër penale.

Thene kjo, nëse i njihni të dhënat e hyrjes në pajisjet e personit në fjalë, të tilla si PIN-i i shkyçjes ose fjalëkalimi, ose nëse mbrojtja e hyrjes nuk është vendosur në këtë të fundit, gjithçka që duhet të bëni është të hapni aplikacionin Facebook ose të përdorni faqen e internetit të rrjetit social, në mënyrë që të dilni nga llogaria për të parë nëse ka profile të tjera, hyrjet e të cilave janë ruajtur.

Për të dalë nga smartphone / tabletë, shtypni ikonën ☰ në aplikacionin Facebook dhe më pas prekni artikullin Exit/Esci. Nga Webi, në vend të kësaj, klikoni në ikonën e vendosur në këndin e sipërm të djathtë dhe pastaj klikoni mbi fjalën Exit/Esci.

Në këtë pikë, në ekranin e hyrjes në Facebook, kontrolloni për ndonjë llogari shtesë të lidhur, nëse janë ruajtur të dhëna për hyrje të shpejtë.

Padyshim, nëse nuk i dini të dhënat e aksesit të pajisjes së personit për të cilin dyshoni ose nëse hyrja automatike në Facebook është çaktivizuar, mund të keni vështirësi në kryerjen e operacionit në fjalë.