Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger

Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger. Ky i fundit eshte aplikacioni qe Facebook perdor per menaxhimin e mesazheve dhe telefonatave, dmth eshte nje app shtese qe rendon memorien e telefonit tuaj.

Nese nuk deshironi ta instaloni kete app ne telefon apo thjesht doni ta fshini, sepse po kerkoni nje menyre alternative per te lexuar mesazhet e mara ne Facebook, atehere ajo që duhet të bëni, eshte të përdorni rrjetin e famshëm social nga shfletuesi (prsh chrome) duke perdorur versionin per kompjuter/desktop të Facebook ose Messenger. Duke përdorur app Facebook nuk është e mundur të kryhet operacioni në fjalë.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger

Përpara se të hyjmë në thelbin e temës, duke shpjeguar se si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger, duket e nevojshme të bëhen disa sqarime.

Në gjendjen aktuale aplikacioni Facebook, si varianti Android ashtu edhe ai iPhone, nuk ju lejon të kryeni operacionin në fjalë. Aplikacioni, në fakt nuk ofron ndonjë funksion të veçantë përmes të cilit mund të lexoni mesazhet e marra në chat pa pasur nevojë të instaloni edhe aplikacionin Messenger.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë të saktë, aplikacioni Facebook përfshin një buton për të lexuar mesazhet e marra në Messenger por duke trokitur mbi të hapet aplikacioni në fjalë. Megjithatë, nëse aplikacioni Messenger nuk është i instaluar, shfaqet një ekran që ju fton të vazhdoni me shkarkimin e të njëjtit Play Store (në Android) ose App Store (në iPhone).

I vetmi sistem i vlefshëm për të përmbushur objektivin tuaj është përdorimi i Facebook përmes shfletuesit të instaluar në smartphone me hapjen e versionit desktop të faqes.

Duhet të theksohet se versioni per celular i faqes së internetit te Facebook-ut ka të njëjtat veçori si aplikacioni. Pra nëse nuk hapet versioni desktop i rrjetit social, duke shtypur butonin për të lexuar mesazhet, do të shfaqet një ekran përmes të cilit përdoruesi ftohet të shkarkojë aplikacionin Mwssenger.

Përveç mënyrës që tregova më lart, duhet të dini gjithashtu se mund t’i lexoni bisedat tuaja duke u lidhur drejtpërdrejt me sitin e Messenger-it, gjithmonë duke aktivizuar shfaqjen e variantit të tij per desktop, pa pasur nevojë të shkoni më parë në Facebook.com.

Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger

Pasi kemi bërë më sipër sqarimet e nevojshme, le të zbulojmë menjëherë se cilat janë operacionet e sakta që duhen kryer për të qenë në gjendje të lexoni mesazhet në Facebook pa instaluar Messenger, në Android dhe në iOS. Mund ta bëni, siç ju thashë, si duke u lidhur me faqen e Facebook-ut ashtu edhe me faqen e Messenger.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më poshtë do të gjeni gjithçka të shpjeguar në detaje. Kini parasysh se hapat për të hapur versionin desktop të faqes së rrjetit social ndryshojnë pak në varësi të shfletuesit të përdorur.

Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger: Faqja e Facebook

Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger

Nëse dëshironi të lexoni mesazhet e marra në Messenger nga faqja e Facebook-ut, gjëja e parë që duhet të bëni është të merrni pajisjen tuaj, të hyni në ekranin bazë dhe trokitni lehtë mbi ikonën e shfletuesit (prsh chrome Firefox etj) që zakonisht përdorni për të shfletuar internetin.

Më pas, lidhuni me faqen kryesore të Facebook-ut dhe hyni në llogarinë tuaj duke plotësuar fushat Numri i celularit ose adresa e postës elektronike dhe Fjalëkalimi/Password i vendosur në qendër të ekranit me të dhënat tuaja të aksesit. Më pas prekni butonin Hyr/Accedi/Login.

Pasi të identifikoheni, hapni versionin e desktopit të faqes duke vazhduar siç tregohet më poshtë sipas shfletuesit që po përdorni.

  • Chrome: në Android, trokitni lehtë mbi butonin me tre pika vertikale lart djathtas dhe zgjidhni opsionin e Sito Desktop nga menyja që shfaqet duke vendosur shenjen te kutia bosh. Në iPhone shtypni butonin […] që ndodhet në fund djathtas dhe zgjidhni artikullin Kërko sitin per desktop/Richiedi sito desktop nga menuja që hapet.
  • Safari: prekni ikonën e ndarjes (ajo me drejtkëndëshin dhe shigjetën) që ndodhet në fund të ekranit dhe zgjidhni artikullin Kërko faqen e desktopit/Richiedi sito desktop që gjeni në fund të menusë që shfaqet (nëse nuk jeni në gjendje ta shikoni atë, kryeni një rrëshqitje nga e djathta në të majtë).
  • Firefox: në Android, prekni butonin me tre pikat vertikale të vendosura lart djathtas dhe zgjidhni opsionin Modaliteti i desktopit/Modalità desktop ose sposto djathtas celesin te shkrimi Sito desktop nga menuja që hapet. Në iPhone shtypni butonin […] në shiritin e adresave dhe zgjidhni artikullin Kërko versionin e desktopit/Richiedi versione desktop nga menuja e shfaqur.
  • Shfletues të tjerë: shtypni butonin për të hyrë në menu ose në atë për ndarjen e përmbajtjeve (zakonisht ato shënohen me tre vija horizontale ose me tre pika vertikalisht ose horizontalisht) dhe zgjidhni artikullin për të parë faqen në versionin e desktopit nga menuja që hapet.

Pasi të shfaqet versioni desktop i faqes së internetit të Facebook-ut, trokitni lehtë mbi ikonën e mesazheve që ndodhet në shiritin blu në krye të ekranit, zgjidhni biseden/chat ne listë dhe lexoni mesazhet e marra përmes ekranit në vijim.

Nëse dëshironi, mund t’i përgjigjeni gjithashtu bisedës duke shkruar në fushën përkatëse në fund dhe më pas duke shtypur Enter në tastierën virtuale që shfaqet në ekran. Në të majtë, megjithatë, do të gjeni butonat për të futur emoticon dhe foto, ndërsa në të djathtë është butoni për të dërguar stickers në formë Like.

Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger: Faqja e Messenger

Si te lexosh mesazhet ne Facebook pa instaluar Messenger

Siç ju thashë, është gjithashtu e mundur të lexoni mesazhet e Facebook duke vizituar faqen e Messenger. Edhe ne kete rast duhet të aktivizoni versionin e desktopit ne shfletues për të shmangur përdorimin e aplikacionit Messenger. Merrni pajisjen tuaj celulare, hyni në ekranin bazë, trokitni lehtë mbi ikonën e shfletuesit (prsh Chrome, Firefox etj) që përdorni zakonisht për të shfletuar internetin nga telefoni inteligjent dhe lidhuni me faqen kryesore të Messenger.

Në këtë pikë, hapni versionin desktop të faqes që po vizitoni siç tregova në kapitullin e mëparshëm, në varësi të shfletuesit të internetit që po përdorni. Më pas, plotësoni fushat E-mail ose numrin e telefonit dhe Fjalëkalimin/Password që ndodhen lart majtas me detajet e hyrjes në Facebook dhe trokitni lehtë mbi butonin Hyr/Accedi/Login pak më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hyrë, zgjidhni bisedën, mesazhet e së cilës dëshironi të lexoni nga lista në të majtë dhe kaq. Duke përdorur fushën e zbrazët në fund, mund t’i përgjigjeni gjithashtu bisedës duke shtypur mesazhet tuaja dhe duke i dërguar ato duke shtypur Enter të bashkangjitur në tastierën virtuale të dukshme në ekran.

Butonat e vendosur pak më poshtë ju lejojnë të futni imazhe, sticker, GIF, emoticons, të dërgoni mesazhe zanore, të filloni lojëra dhe të dërgoni foto. Në të djathtë, megjithatë, do të gjeni butonat për të nisur telefonatat dhe video-telefonatat dhe për të menaxhuar të gjitha aspektet e ndryshme të bisedës (prsh. ndryshimi i pseudonimeve, aktivizimi ose çaktivizimi i njoftimeve, etj).

Shenim: ne Messenger duhet te hysh me te njejtat te dhena qe perdor per tu futur ne llogarine tende te Facebook.

Ne rast dyshimesh apo problemesh

Nese i keni ndjekur me detaje udhëzimet që ju dhashë në rreshtat e mëparshëm, por ende nuk keni mundur t’i lexoni mesazhet në Facebook pa instaluar Messenger, atehere këshilla më e mirë që mund t’ju ofroj është t’i hidhni një sy Qendrës së Ndihmës së rrjetit social. Aty do të gjeni shpjegime të shumta të detajuara për të gjitha funksionet e panumërta të Facebook.

Nga një telefon inteligjent mund të hyni në Qendrën e Ndihmës së Facebook duke nisur aplikacionin, duke shtypur butonin me tre vija horizontale, duke trokitur në artikullin Asistencë dhe mbështetje/Assistenza e supporto dhe më pas në Qendër Ndihme/Centro assistenza. Më pas, shkruani fjalën kyçe në lidhje me problemin ose shqetësimin tuaj në fushën e mësipërme dhe zgjidhni temën përkatëse nga sugjerimet e disponueshme. Të njëjtat operacione mund të kryhen edhe nga versioni celular i faqes së rrjetit social.

Nga një kompjuter, mund të hyni në Qendrën e Ndihmës duke u lidhur me faqen e saj kryesore. Pasi të bëhet kjo, shkruani fjalën kyçe të interesit tuaj në shiritin e kërkimit që ndodhet në krye dhe zgjidhni sugjerimin përkatës nga ato që shihni të shfaqen.