Si te ndryshosh emrin ne Facebook

Nese jeni regjistruar ne Facebook me nje emer fiktiv dhe deshironi ta ndryshoni, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur nje zgjidhje. Ne kete udhezues do te flasim se si te ndryshosh emrin ne Facebook, duke perdorur nje kompjuter, telefonin apo tabletin tuaj.

Për të ndryshuar emrin tuaj në Facebook, ne rastin e mendimeve te dyta, mjafton te perdoresh cilesimet e rrjetit social. Me pak fjalë, është një operacion i thjeshtë edhe i shpejtë dhe për realizimin e të cilit nuk është thelbësore të jesh ekspert i internetit dhe teknologjise.

Shënim: Ndryshimi i emrit tuaj në Facebook është një operacion që mund të kryhet një numër i kufizuar herësh (Facebook nuk specifikon saktësisht sa) dhe nuk mund të përsëritet deri pas 60 ditësh. Gjithashtu mbani në mend se kur do të shkruani një emër të ri në Facebook, ai nuk duhet të përmbajë shkronja të mëdha të panevojshme, shenja pikësimi, karaktere speciale ose fjalë të rastësishme.

Permbajtja

Si te ndryshosh emrin ne Facebook nga kompjuteri

Emri, emri i dyte dhe nickname

Si te ndryshosh emrin ne Facebook

Nese deshiron te mesosh se si te ndryshosh emrin ne Facebook nga kompjuteri Windows apo Mac atehere gjen gjithcka te shpjeguar me poshte.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të ndryshuar emrin tuaj në Facebook nga kompjuteri, si fillim lidhuni me rrjetin social duke hapur shfletuesin që përdorni për të shfletuar në internet, duke shtypur www.facebook.com në shiritin e adresave dhe duke shtypur butonin Enter, pastaj plotësoni fushat e duhura të vendosura në të djathtën e sipërme duke shtypur adresën e emailit ose numrin e telefonit me të cilin keni zgjedhur të regjistroheni në rrjetin social dhe fjalëkalimin përkatës. Pasi të bëhet kjo, klikoni në butonin Accedi/Login.

Në këtë pikë, klikoni në shigjetën e vendosur në shiritin blu në krye djathtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings nga menuja që shfaqet. Në faqen që hapet, klikoni në opsionin Edit/Modifica pranë hyrjes Emri/Nome/Name, plotësoni fushat që shfaqen duke zëvendësuar emrin tuaj aktual në Facebook me emrin tuaj të vërtetë ose atë me të cilin keni ndërmend ta zëvendësoni dhe klikoni në butonin Kontrollo ndryshimet/Controlla la modifica qe te ruani ndryshimet.

Në këtë pikë, do t’ju kërkohet të konfirmoni operacionin. Pra sigurohuni që keni shtypur emrin tuaj në mënyrë korrekte dhe klikoni në butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche për të dërguar përfundimisht kërkesën tuaj për ndryshimin e emrit në Facebook.

Nëse dëshironi të shtoni pseudonimin tuaj në emrin tuaj të vërtetë, klikoni përsëri në artikullin Edit/Modifica të vendosur pranë formulimit Emër/Nome/Name dhe zgjidhni opsionin Shto emra të tjerë/Aggiungi altri nomi te vendosur në pjesën e poshtme të djathtë. Në faqen që hapet, klikoni mbi artikullin Shto një pseudonim, emër pagezimi…/Aggiungi un soprannome, il nome di battesimo…, plotësoni fushat që ju propozohen dhe shtypni butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche.

Pseudonimi gjithashtu mund të shfaqet pranë emrit të vërtetë në faqen e profilit në Facebook, thjesht vendosni shenjën e kontrollit pranë artikullit Visibile nella parte superiore del profilo para se të klikoni në Ruaj ndryshimet/Salva Modifiche.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk ju intereson të ndryshoni emrin tuaj në Facebook dhe as nuk doni të shtoni një pseudonim, por do të donit te ndryshoni emrin tuaj te dyte, athere ne këtë rast, kthehuni në seksionin Cilësimet/Impostazioni/Settings te Facebook dhe klikoni në Edit/Modifica të pranishëm pranë Emri/Nome/Name dhe pastaj plotësoni fushen që shfaqet në korrespondencë me shkrimin Secondo nome dhe shtypni butonin Kontrolloni ndryshimin/Controlla la modifica për të ruajtur ndryshimet.

Përsëri, do t’ju kërkohet të konfirmoni operacionin. Pra sigurohuni që keni shtypur saktë emrin tuaj te dyte dhe klikoni butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche.

Emri i përdoruesit/Username/Nome utente

Si te ndryshosh emrin ne Facebook

Nëse dëshiron te mesosh se si te ndryshosh emrin e përdoruesit ne Facebook, domethënë atë që duhet të shkruash në shiritin e adresave të shfletuesit së bashku me adresën e Facebook për të qenë në gjendje të shikosh profilin tend drejtpërdrejt, atehere hapat që duhet të ndërmerresh janë paksa të ndryshme nga ato që sapo janë parë, por gjithsesi shumë të thjeshta.

Për të filluar, hyni në seksionin Cilësimet/Impostazioni/Settings te Facebook duke klikuar në ikonën në formë shigjete të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë të shiritit blu, gjeni shkrimin Emri i përdoruesit/nome utente/username dhe pastaj klikoni në lidhjen Edit/Modifica që ndodhet në anë.

Tani shkruani emrin e përdoruesit që dëshironi të përdorni në fushën që gjeni nën shkrimin Nome utente dhe pastaj klikoni në butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche për të konfirmuar dhe zbatuar ndryshimet e bëra.

Vini re se jo të gjithë emrat e përdoruesve janë të disponueshëm. Nëse emri i përdoruesit që keni zgjedhur mund të përdoret pa probleme, pranë tij do t’ju shfaqet një shenjë e gjelbër e treguar nga artikulli Emri i përdoruesit është i disponueshëm/Il nome utente è disponibile. Nëse jo, do të shihni shkrimin Emri i përdoruesit nuk është i disponueshëm/Il nome utente non è disponibile.

Si te ndryshosh emrin ne Facebook nga telefoni dhe tableti

Emri, emri i dyte dhe nickname

Nëse përdorni Facebook kryesisht nga smartphone juaj, mund të ndryshoni emrin e shfaqur në faqen tuaj të profilit po aq lehtë sa keni parë tashmë duke përdorur një kompjuter. Tani do t’ju shpjegoj se si ta bëni atë menjëherë.

Për të filluar, hyni në ekranin ku grupohen të gjitha aplikacionet, shtypni ikonën e aplikacionit Facebook dhe më pas prekni butonin Menu (ikona me tre vija horizontale), zgjidhni artikullin Cilësimi/Impostazioni/Settings dhe më pas prekni Cilësimet e llogarisë/Impostazioni dell’account, butoni i bashkangjitur me menunë që shfaqet në ekran.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në menunë që hapet, shtypni së pari artikullin Generali dhe më pas kliko ne Emer/Nome/Name dhe me pas plotësoni fushat që gjeni në artikullin Emri/Nome/Name i bashkangjitur në seksionin Ndrysho emrin/Modifica nome/Edit name. Pastaj shtypni butonat Kontrolloni ndryshimet/Controlla la modifica dhe Ruaj ndryshimet/Salva modifiche për t’i ruajtur ndryshimet.

Nëse dëshironi të shtoni një pseudonim, kthehuni te menuja e Cilësimeve të Llogarisë/Impostazioni, shtypni mbi Të përgjithshme/Generali, prekni Emri/Nome dhe më pas zgjidhni artikullin Shto një pseudonim, emrin e pagezimit…/Aggiungi un soprannome, il nome di battesimo… të cilin e gjeni te seksioni Altri nomi.

Në ekran që është treguar për ju në këtë pikë, zgjidhni llojin e emrin që dëshironi të shtoni në llogarinë tuaj duke zgjedhur atë nga menuja renese në krah të Tipo di nome dhe pastaj shtypni emrin që ju dëshironi të përdorni në fushen pranë artikullit Emri/Nome. Për të konfirmuar dhe zbatuar ndryshimet e bëra, klikoni në butonin Ruaj/Salva te vendosur në fund.

Nëse preferoni, mund të zgjidhni që pseudonimi të jetë i dukshëm në krye të profilit duke vendosur një shenjë kontrolli në kutinë pranë Visibile nell parte superiore del profilo.

Nese dëshironi të shtoni emrin tuaj të dyte në profilin e Facebook, atehere kthehuni te seksioni Cilësimet/Impostazioni te llogarisë, prekni General, shtypni Emri/Nome dhe më pas plotësoni fushen që gjeni nën shkrimin Emri i dytë/Secondo nome i bashkangjitur në seksionin Edit name/Modifica nome. Pastaj shtypni së pari butonin Kontrolloni ndryshimin/Controlla la modifica dhe pastaj butonin Ruaj ndryshimet/Salva modifiche për të ruajtur ndryshimet.

Emri i përdoruesit/nome utente/username

Nese deshiron te mesosh se si te ndryshosh emrin e perdoruesit ne Facebook duke perdorur një smartphone ose tablet, atehere duhet te them se nuk është e mundur nese perdor app Facebook.

Atehere per te gjetur zgjidhje keni dy mundesi: Përdorni aplikacionin Messenger (nëse e keni) ose lidhuni me Facebook nga shfletuesi i internetit te telefonit tuaj celular ose tabletit. 

Në rastin e parë, filloni aplikacionin Facebook Messenger duke trokitur në ikonën e tij, shtyp artikullin Io vendosur në pjesën e poshtme të djathtë të ekranit që ju shfaqet ose ne foton e vogel te profilit siper majtas (ne varesi te versionit te messenger), tani shtyp Emrin e përdoruesit/Nome utente/Username dhe më pas zgjidhni artikullin Ndrysho emrin e përdoruesit/Modifica nome utente/Edit username nga menuja qe hapet.

Në këtë pikë, shkruani emrin e përdoruesit që dëshironi të përdorni në fushën e bashkangjitur në ekranin e ri të shfaqur dhe pastaj klikoni në butonin Ruaj/Salva të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë për të konfirmuar dhe aplikuar ndryshimet e bëra.

Në rastin e dytë, lidhuni me rrjetin social duke përdorur shfletuesin web që në përgjithësi përdorni për të shfletuar internetin nga celulari, duke trokitur në ikonën e tij, pastaj kërkoni shfaqjen e versionit të desktopit të të njëjtit dhe ndiqni hapat që tregova në rrjeshtat e mëparshm, kur ju shpjegova se si të ndryshoni emrin tuaj në Facebook nga kompjuteri.