Si te kthesh video MP4 ne MP3

Nese ke shkarkuar video MP4 dhe dëshiron ta kthesh në këngë MP3 për ta ruajtur në telefonin ose MP3 player, atehere duhet te dish se eshte shume e thjeshte per tu realizuar. E vetmja gjë që duhet të bësh është të instalosh disa aplikacione falas në PC, si ato që do të të them dhe t’i përdorësh për të kthyer videot qe deshiron ne muzike MP3.

Nese jeni duke përdorur një Mac dhe jo një PC Windows, ska problem sepse ka shumë programe për të nxjerrë audio nga videot si për Windows ashtu edhe për macOS: thjesht duhet të zgjidhni atë që ju “frymëzon” më shumë, ose më saktë, atë që i përshtatet më mirë nevojave tuaja dhe ta instaloni në kompjuterin tuaj duke përdorur sugjerimet.

Video to Video Converter (Windows)

Nese po kërkoni një program qe te kthesh video MP4 në MP3 falas dhe të lehtë për t’u përdorur, atehere hidhni një vështrim në Video në Video Converter, një konvertues video dhe skedar audio në përputhje me të gjitha versionet e Windows. Ndër avantazhet e tij, përveç lehtësisë së përdorimit, ai gjithashtu ka aftësinë për të funksionuar pa pasur nevojë të përballet me procedurat e mërzitshme të instalimit.

Për të shkarkuar Video në Video Converter në versionin portabël (ai që funksionon pa instalim), lidhuni me faqen e internetit të programit dhe klikoni së pari në butonin Download dhe pastaj në artikull Click here to download ZIP archive në fund të faqes që hapet. Tjetra, hapni paketën zip që përmban Video to Video Converter, nxirni përmbajtjen në një dosje të zgjedhur nga ju dhe filloni programin vv.exe.

Në këtë pikë, zgjidhni gjuhen nga menuja në rënie për zgjedhjen e gjuhës, klikoni në butonin OK dhe do të shfaqet dritarja kryesore e Video to Video Converter. Pastaj tërhiqni videon MP4 që dëshironi të konvertoni në MP3 në dritaren Video to Video Converter, zgjidhni skedën Profilet Audio, klikoni në ikonën MP3 audio dhe rregulloni preferencat që lidhen me skedarin e daljes duke përdorur cilësimet në shiritin anësor të majtë: Unë rekomandoj vendosjen e Bitrate audio në 320kbps (në mënyrë që të ketë cilësinë maksimale) dhe nëse dëshironi, për të ndryshuar volumin e këngës duke përdorur shiritin e duhur të rregullimit.

Në fund, klikoni në butonin OK, shtypni butonin Converti vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe prisni me durim që video MP4 (ose video) që keni importuar në Video to Video Converter të shndërrohet në MP3. Nuk duhet të zgjasë shumë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të ndryshoni dosjen ku ruhen këngët e daljes, klikoni në butonin (…) në fund dhe zgjidhni vendin e preferencës suaj.

MediaHuman Audio Converter (Windows/Mac)

Një tjetër aplikacion i shkëlqyeshëm falas që ju lejon të kthesh video MP4 në MP3 është MediaHuman Audio Converter, i cili është i pajtueshëm me Windows dhe macOS dhe përveç nxjerrjes së audios nga videot, është gjithashtu i aftë të shndërrojë të gjitha formatet kryesore të skedarëve muzikorë: WMA, MP3, AAC, WAV, FLAC, OGG, AIFF dhe Apple Loseless. Për ta shkarkuar në kompjuterin tuaj, lidhuni me faqen e tij zyrtare dhe klikoni në butonin Download.

Në fund të shkarkimit, hapni skedarin MHAudioConverter.exe dhe klikoni në butonin Si. Pastaj pranoni kushtet e përdorimit të MediaHuman Audio Converter, duke vendosur shenjën e kontrollit pranë artikullit Unë pranoj kushtet e marrëveshjes së licencës/Accetto i termini del contratto di licenza dhe të përfundoni procesin e instalimit të softuerit duke klikuar gjithmonë në Tjetër/Avanti/Next dhe pastaj në Install dhe Finish/Fine. Mos harroni të hiqni zgjedhjen e artikullit në lidhje me Yahoo! Smartbar për të shmangur instalimin e shiritave të veglave shtesë në shfletuesin tuaj (nëse propozohet).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse përdorni Mac, për të instaluar MediaHuman Audio Converter thjesht duhet të hapni paketën dmg që përmban programin dhe tërhiqni ikonën e këtij të fundit në dosjen Applications të macOS. Për të filluar programin, nëse shfaqet një mesazh gabimi, klikoni me të djathtën në ikonën e tij dhe zgjidhni artikullin Apri nga menyja që shfaqet.

Pasi të përfundojë konfigurimi, filloni konvertuesin, tërhiqni videon nga e cila dëshironi të nxirrni audion në dritaren e saj kryesore dhe klikoni në menunë që lëshohet për zgjedhjen e formatit të daljes (ai me fjalën AAC brenda ). Në dritaren që hapet, atëherë vendosni opsionin MP3 në menunë e parë në rënie, opsioni që lidhet me cilësinë e këngës që dëshironi të merrni (p.sh. stereo, 44100Hz, 320kbps ) nga menyja e dytë dhe klikoni në butonin Close për të ruajtur preferencat tuaja.

Në këtë pikë, thjesht duhet të klikoni në butonin e Star conversion (ikonën me dy shigjeta të vendosura në të djathtë) dhe të prisni që konvertimi të përfundojë. Si parazgjedhje, skedarët ruhen në dosjen Windows Music \ Converted by MediaHuman. Nëse dëshironi të ndryshoni vendin e output, shkoni te cilësimet e MediaHuman Audio Converter duke klikuar në ikonën e çelësit, zgjidhni skedën Output dhe klikoni butonin […] për të zgjedhur një dosje tjetër të destinacionit.

Online Convert (Online)

Nese dëshiron të kthesh video MP4 në MP3 pa shkarkuar ndonjë program në PC, dije se mund te behet. Ndoshta me pak më shumë përpjekje sesa përdorimi i softverit “tradicional”, por mund të bëhet. Thjesht drejtohuni tek një konvertues në internet siç është Online Convert përmes të cilit mund të konvertoni jo vetëm skedarë multimedialë por edhe dokumente, arkiva të kompresuara, libra elektronikë dhe përmbajtje të tjera. Ai punon me të gjithë shfletuesit kryesorë dhe të gjithë sistemet operative pa kërkuar pajtime ose llogari sociale të çfarëdo lloji. Për më tepër, kjo ju lejon të konvertoni video që janë tashmë në internet “në lëvizje” duke anashkaluar procedurën e ngarkimit nga kompjuteri juaj.

Për të nxjerrë audion nga një film MP4 me Online Convert, atëherë lidheni në faqen kryesore të shërbimit dhe zgjidhni artikullin Convert to MP3 nga menuja që gjendet poshtë titullit Audio converter. Në faqen që hapet, klikoni në butonin Shfleto/Zgjidh skedarin/Sfoglia/Scegli file për të zgjedhur skedarin që do të konvertohet nga PC tuaj ose nëse doni të nxirrni audion nga një film tashmë në internet, ngjisni adresën e këtij të fundit në fushën Ose shkruani URL të skedarit që dëshironi të shndërroni në MP3/Or enter URL of the file you want to convert to MP3 dhe klikoni në butonin Convert file (i vendosur më poshtë) për të filluar procesin e transformimit të skedarit. Mund të ngarkoni video me një madhësi maksimale prej 100 MB.

Në fund të konvertimit – kohëzgjatja e së cilës varet nga pesha e skedarit burimor dhe shpejtësia e lidhjes suaj të Internetit – kënga MP3 do të shkarkohet automatikisht në PC tuaj. Nëse dëshironi, mund të personalizoni gjithashtu cilësinë e këngëve të daljes duke përdorur komandat e gjetura në fushën e Cilësimeve Opsionale/Optional settings dhe të normalizoni vëllimin duke vendosur shenjën e kontrollit pranë artikullit të Normalizimit të audios/Normalize audio.

Nëse Online Convert nuk është i disponueshëm (mund të ndodhë herë pas here), ju mund t’i ktheni videot tuaja MP4 në skedarë MP3 duke përdorur Media.io. Ky është një tjetër shërbim plotësisht falas online që funksionon nga të gjithë shfletuesit e njohur të internetit. Për ta përdorur atë, gjithçka që duhet të bësh është të lidhesh me faqen kryesore të saj, të klikosh në butonin Zgjidh skedarin për të ngarkuar/Seleziona file da caricare dhe të zgjedhësh videon MP4 për tu kthyer në MP3. Pastaj duhet të shtypni butonin MP3, duhet të zgjidhni cilësinë e skedarit të daljes (p.sh. 320 kbit/s ) dhe duhet të klikoni në butonin Convert për të filluar konvertimin e videos tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese deshironi te mesoni me shume se si te ktheni cdo kenge ne MP3, atehere klikoni ketu.