Si te kthesh cdo kenge ne MP3

Nese keni nevojë të shndërroni disa këngë FLAC ose WMA në MP3 për të qenë në gjendje t’i perdorni ato pa probleme në media player ose ne makinën tuaj por nuk e dini në cilin program duhet te perdorni, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur zgjidhje.

Ketu do te mesosh se si te kthesh një kenge në MP3. Kete mund ta bëni atë në mënyra të ndryshme: duke përdorur programe speciale për PC, shërbime falas online ose aplikacione për smartphone dhe tableta. Cilindo mjet që zgjidhni të përdorni, mos kini frikë, nuk do të duhet të bëni asgjë veçanërisht komplekse ose jashtë mundësive tuaja.

Permbajtja

Si të shndërroni këngët në MP3

Nëse je i interesuar të kuptosh se si te kthesh një kenge në MP3 nga kompjuteri, programet e renditura më poshtë janë padyshim zgjidhja më e mirë në të cilën mund të mbështeteni. Ka për WindowsmacOS dhe Linux. 

Si ta ktheni një këngë në MP3 me Fre:ac

Softueri i parë që sugjeroj të konsideroni quhet Fre: ac. Eshtë një program falas dhe me burim të hapur për Windows, macOS dhe Linux, i cili ju lejon të ktheni të gjitha formatet kryesore të skedarëve audio dhe të nxirni muziken nga videot. Eshtë shumë e lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu ju lejon të veproni në skedarë të shumtë rradhaz.

Për të shkarkuar programin në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e tij të internetit dhe klikoni në Self extracting installer: freac-x.x.xx.exe (nëse jeni duke përdorur Windows) ose në Binary.dmg image: freac-x.x-alpha-xxxxxxxxx-macosx.dmg (nëse jeni duke përdorur macOS).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur të përfundojë shkarkimi, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shfaqet në ekran, klikoni në butonat Po/Si dhe Next/Avanti. Pastaj klikoni përsëri në butonat Po/Si dhe Next/Avanti (katër herë radhazi) dhe përfundoni konfigurimin duke klikuar në butonin Finish/Fine. Pastaj filloni Fre:ac duke përdorur lidhjen që u shtua në desktop.

Nëse jeni duke përdorur macOS, nga ana tjetër, hapni paketën e marrë.dmg dhe lëvizni ikonën Fare: ac në dosjen Mac Applications. Pastaj klikoni me të djathtën mbi të, zgjidhni artikullin Open/Apri në menunë e kontekstit dhe klikoni në Butoni i Apri që u shfaq në ekran, në mënyrë që të lëvizë rreth kufizimeve të dëshiruara nga Apple kundrejt aplikacioneve nga zhvilluesit jo të çertifikuar (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Tani që, pavarësisht nga sistemi operativ i përdorur, ju shihni ekranin kryesor të programit, klikoni në butonin me fletë dhe simbolin (+) në krye dhe zgjidhni skedarët audio që dëshironi t’i ktheni në MP3. Tjetra, klikoni në butonin Shfleto/Sfoglia që ndodhet poshtë djathtas dhe specifikoni vendin e daljes për këngët.

Nëse dëshironi të ndërhynni edhe në parametrat e kodimit, klikoni në butonin me çelësin në krye, zgjidhni artikullin LAME MP3 Encoder v3.100 nga menuja zbritëse Codec në dritaren që hapet, klikoni në butonin ngjitur Set/Imposta dhe veprojnë nga dritarja e mëtejshme e shfaqur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në fund, filloni procedurën e konvertimit duke klikuar në shigjetën ngjitur me butonin Play në shiritin e veglave në krye dhe duke zgjedhur opsionin LAME MP3 Encoder nga menuja që shfaqet.

Si ta kthesh një kenge në MP3 me MediaHuman Audio Converter

Një tjetër mjet ku mund të mbështetesh për të kthyer një kenge në MP3 është MediaHuman Audio Converter. Eshtë një program falas që punon në Windows dhe macOS, i cili ju lejon të konvertoni formatet kryesore audio dhe gjithashtu të nxirrni pjesët nga videot, të gjitha pa rënduar cilësinë origjinale.

Për të shkarkuar programin në kompjuterin tuaj, vizitoni faqen e tij të internetit dhe klikoni në butonin me logon e sistemit operativ që po përdorni, në pjesën e poshtme të majtë.

Pasi të përfundojë shkarkimi, nëse jeni duke përdorur Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shfaqet në desktop, klikoni në butonin Po/Si. Pastaj zgjidhni artikullin që unë pranoj kushtet e marrëveshjes së licencës/ Accetto i termini del contratto di licenza dhe klikoni në butonat Next/Avanti (katër herë rresht) dhe Instalo, pastaj përfundoni konfigurimin duke klikuar në butonin Finish/Fine.

Nëse jeni duke përdorur macOS, hapni paketën e marrë.dmg, tërhiqni ikonën e programit në dosjen Mac Applications, klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni artikullin Open/apri. Pastaj klikoni në butonin Open/Apri në dritaren që shfaqet në tavolinën e punës, në mënyrë që të filloni programin që do të anashkalojë kufizimet e dëshiruara nga Apple ndaj programeve nga zhvilluesit jo të çertifikuar (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë )

Tani që shihni dritaren kryesore të MediaHuman Audio Converter në ekran, klikoni në butonin (+) që ndodhet sipër majtas dhe zgjidhni skedarët audio që dëshironi t’i ktheni në MP3.

Në këtë pikë, klikoni në butonin Format në krye dhe, në dritaren shtesë që shfaqet, zgjidhni MP3 si format i daljes audio nga menuja në të majtë, rregulloni cilësinë duke përdorur menunë në të djathtë dhe kliko butonin Mbyll/Close.

Në fund, klikoni në ikonën me dy shigjetat e vendosura në të djathtë, në mënyrë që të filloni konvertimin. Kur procesi të ketë përfunduar, si parazgjedhje, skedari i daljes do të ruhet në dosjen Music në kompjuterin tuaj.

Nëse dëshironi të ruani skedarin përfundimtar në një dosje tjetër, klikoni në butonin me çelësin, zgjidhni skedën Output në dritaren që hapet, klikoni në butonin () që gjendet në seksionin e Output folder dhe specifikoni vendin e daljes.

Si të kthesh kenget nga iTunes në MP3

Ti mund mund gjithashtu të kthesh një kenge në MP3 duke përdorur iTunes, softuerin e njohur për të luajtur dhe organizuar bibliotekën tuaj të muzikës, si dhe për të menaxhuar pajisjet iOS / iPadOS. Mund ta përdorni si në macOS (ku programi është i instaluar paraprakisht) ashtu edhe në Windows. Sidoqoftë, në rastin e kompjuterëve me markë Apple, mbani në mend se duke filluar nga macOS Mojave programi është zëvendësuar, për sa i përket çështjes së muzikës, nga aplikacioni Music.

Thënë kjo, për të përdorur iTunes / Music për qëllimin tuaj, filloni fillimisht programin duke klikuar në ikonën e tij (atë me notë muzikore dhe sfond të bardhë ) që gjeni në shiritin Dock (nëse jeni duke përdorur macOS) ose duke zgjedhur lidhjen e duhur në menunë Start (nëse jeni duke përdorur Windows).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sapo të shfaqet dritarja e programit në ekran, nëse jeni duke përdorur iTunes, së pari zgjidhni artikullin Music nga menuja në të majtë lart, pastaj klikoni në skedën Biblioteka/Libreria në krye dhe zgjidhni artikullin Këngët/Brani në anën e majtë menu. Nëse jeni duke përdorur aplikacionin Music, në vend të kësaj, zgjidhni drejtpërdrejt artikullin Këngët/Brani që gjeni në seksionin Biblioteka/Libreria, të vendosur në të majtë.

Në këtë pikë, klikoni në menunë Redakto/Modifica (nëse jeni duke përdorur iTunes) ose Muzikë/Musica (nëse jeni duke përdorur Muzikë) që ndodhet sipër majtas, zgjidhni artikullin Preferences nga kjo e fundit dhe, në dritaren shtesë që shfaqet në ekran, zgjidhni skedën General (nëse jeni duke përdorur iTunes) ose skedën File (nëse jeni duke përdorur Music).

Pastaj, shtypni butonin e Cilësimeve të Importit/Impostazioni importazione, zgjidhni opsionin e kodifikuesit MP3 nga Importi duke përdorur menunë, rregulloni cilësinë nga menuja e Cilësimeve dhe ruani ndryshimet e bëra duke shtypur butonin OK.

Pasi të keni përfunduar hapat e mësipërm, nëse skedari audio që dëshironi të veproni nuk është importuar ende në iTunes / Music, tërhiqeni atë në dritaren e programit, më pas zgjidhni atë nga lista, klikoni në menunë File në të majtë dhe zgjidhni artikullin Krijoni versionin MP3/Crea versione MP3 nga kjo e fundit.

Kur të përfundojë procesi i konvertimit, do të gjeni versionin e konvertuar të këngës në dritaren e programit. Nëse dëshironi, mund ta eksportoni në çdo vend që dëshironi, thjesht duke e tërhequr dhe hedhur në dosjen e interesit tuaj.

Si ta kthesh një kenge në MP3 online

Nese nuk doni ose nuk mund të shkarkoni programe të reja në kompjuterin tuaj dhe a dëshironi që unë t’ju sugjeroj disa mjete përmes të cilave mund të kthesh një kenge në MP3 duke vepruar drejtpërdrejt në internet, atehere me poshtë në fakt do të gjeni të treguara ato që për mendimin tim përfaqësojnë burimet më të dobishme për qëllimin në fjalë.

Media.io

Media.io është një konvertues në internet, falas, shumë i lehtë për t’u përdorur dhe duke punuar nga çdo shfletues, i cili ju lejon të konvertoheni në dhe nga të gjitha formatet kryesore të skedarëve audio. Për më tepër, për ta përdorur atë, nuk kërkohet prania e ndonjë shtese të veçantë.

Për të përdorur Media.io, shkoni në faqen kryesore të shërbimit dhe tërhiqni këngët që dëshironi t’i ktheni në MP3. Përndryshe, mund t’i zgjidhni “manualisht” duke klikuar në butonin (+).

Më pas, klikoni në menunë Shndërroni të gjithë skedarët/Convert all files to në krye, zgjidhni skedën Audio nga menuja që shfaqet dhe pastaj klikoni në fjalën MP3. Pastaj filloni shndërrimin duke shtypur butonin Convert. Nëse dëshironi, gjithashtu mund të zgjidhni të merrni një njoftim specifik në fund të procedurës, duke kontrolluar kutinë Njoftomë mua kur të përfundojë/Notify me when it is finished dhe duke u regjistruar për shërbimin.

Në fund të procesit, klikoni në butonin Download All qe ndodhet në pjesën e poshtme, për të shkarkuar të gjitha këngët e konvertuara në MP3 në kompjuterin tuaj. Nëse dëshironi, gjithashtu mund të vendosni të ruani MP3 në llogarinë tuaj Dropbox, duke klikuar në shigjetën poshtë pranë butonit dhe duke zgjedhur artikullin e duhur nga menuja që shfaqet.

Shndërroni këngët në MP3 nga YouTube

Një tjetër zgjidhje që mund të konsideroni është YouTube Music, shërbimi i transmetimit të muzikës i vënë në dispozicion direkt nga YouTube, siç mund të shihet nga vetë emri, baza e të dhënave e të cilit përbëhet nga shumë video muzikore të pranishme në portalin e famshëm. Sidoqoftë, mbani në mend se në të vërtetë nuk ju lejon të ktheni këngët në MP3, por të shkarkoni këngët e disponueshme në formatin në fjalë.

Në parim është falas, por duhet të merret parasysh që për të shkarkuar këngët dhe për të dëgjuar në modalitetin vetëm audio, edhe në sfond, duhet të regjistroheni në pajtimin e duhur me një kosto prej 9.99 euro / muaj (ose 14.99) euro / muaj për planin familjar të përdorshëm nga 6 persona) me 30 ditët e para të provës falas. Ajo gjithashtu duhet të konsiderohet se shërbimi mund të përdoret edhe nga Web dhe nëpërmjet Apps për smartphones dhe tableta, por pa i këngëve është e lejuar vetëm në pajisje të lëvizshme.

Thënë kjo, për të shkarkuar dhe instaluar aplikacionin YouTube Music, në mënyrë që ta përdorni atë për qëllimin tuaj, nëse keni një pajisje Android, vizitoni seksionin përkatës të Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Nëse, nga ana tjetër, po përdorni iOS / iPadOS, hyni në seksionin përkatës të App Store, shtypni butonin Get/Ottieni, më pas butonin Install dhe autorizoni shkarkimin përmes Face IDTouch ID ose fjalëkalimit të Apple ID. Pastaj, filloni aplikacionin duke prekur butonin Open/Apri që u shfaq në ekran ose duke trokitur mbi ikonen që është shtuar në ekranin kryesor.

Pasi të shfaqet ekrani kryesor i YouTube Music, hyni në llogarinë tuaj të Google dhe zgjidhni të aktivizoni provën falas/attivare la prova gratuita për të përdorur shërbimin (nëse e keni përdorur tashmë në të kaluarën do t’ju ofrohet pajtim direkt). Shtypni lupën lart djathtas, shkruani emrin e këngës që dëshironi të shkarkoni ose emrin e përpilimit, listës për te degjuar ose artistit që ju intereson dhe zgjidhni sugjerimin e duhur nga lista që ju shfaqet.

Në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi butonin e shigjetës poshtë poshtë kapakut ose prekni atë me tre pikat vertikale dhe zgjidhni opsionin Scarica nga menyja që ju tregohet.

Pasi të përfundojë shkarkimi, ju do të gjeni këngët në seksionin Download të aplikacionit, në të cilat mund të hyni duke prekur formulimin Koleksioni/raccolta ndodhet në fund të ekranit. 

Aplikacion për të kthyer një këngë në MP3

Për të përfunduar dua të sugjeroj disa aplikacione që mund t’i përdorni nga smartphone ose tableti juaj për të kryer operacionin që është subjekt i këtij udhëzuesi pa pasur nevojë të kaloni përmes PC. Më poshtë, pra, do të gjeni të raportuara ato që unë besoj të jenë zgjidhjet më interesante për Android dhe iOS / iPadOS.

Media Converter (Android)

Nëse jeni duke përdorur një smartphone ose tabletë Android, aplikacioni që duhet të perdorni për të kthyer këngët tuaja në MP3 është Media Converter. Eshtë falas dhe shumë i thjeshtë për t’u përdorur dhe ju lejon të ktheni skedarët video dhe audio në dhe nga pothuajse çdo format. Kjo gjithashtu ju lejon të vendosni bitrate, marrjen e mostrave dhe parametra të tjerë, të gjitha pa asnjë kosto.

Për të shkarkuar dhe instaluar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni seksionin përkatës të Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Pastaj, filloni aplikacionin duke shtypur butonin Open/Apri që u shfaq në ekran ose duke zgjedhur ikonën relative që sapo është shtuar në sirtar/drawer.

Pasi të shfaqet ekrani kryesor i Media Converter, zgjidhni, duke përdorur menaxherin e skedarëve të disponueshëm në ekran, këngën në pajisjen tuaj që dëshironi të konvertoni, më pas prekni butonin Convert to mp3 dhe prisni që të fillojë dhe të përfundojë procedura e konvertimit. Si parazgjedhje, skedari i daljes do të ruhet në të njëjtin vend me skedarin burimor.

Mbani në mend se nëse keni ndërmend të personalizoni parametrat e skedarit të daljes, mund ta bëni, para se të filloni konvertimin, duke shtypur butonin e modalitetit të Ekspertit/Expert mode, duke zgjedhur artikullin mp3 nga menuja zbritëse e Profilit të Daljes/Output Profile dhe duke vepruar opsionet në lidhje me kohëzgjatjen, cilësinë, etj., përmes opsioneve në ekran. Tjetra, shtypni butonin Konverto/Convert.

The Audio Converter (iOS / iPadOS)

Nëse ajo që po përdorni është iPhone ose iPad, mund të ktheheni te aplikacioni The Audio Converter. Kjo është një zgjidhje specifike për iOS / iPadOS, e cila, siç kuptohet lehtë nga vetë emri, ju lejon të konvertoni skedarët audio, duke mbështetur të gjitha formatet më të njohura. Eshtë falas, por për të punuar në skedarë që peshojnë më shumë se 5 MB duhet të zhbllokoni versionin Premium, përmes blerjeve brenda aplikacionit (me një kosto prej 4.49 eurosh një herë).

Për të shkarkuar dhe instaluar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni seksionin përkatës në App Store, prekni butonin Getbutonin Install dhe autorizoni shkarkimin duke përdorur Face IDTouch ID ose fjalëkalimin e Apple ID. Pastaj filloni aplikacionin duke shtypur butonin Open që u shfaq në ekran ose duke zgjedhur ikonën relative që sapo është shtuar në ekranin kryesor.

Pasi të shfaqet ekrani kryesor i aplikacionit, tregoni se ku mund ta merrni këngën për ta kthyer duke përdorur ikonat e duhura dhe zgjidhni skedarin audio. Në ekran tjetër, zgjidhni MP3 Audio (.mp3) opsion nga një drop-down menu dhe shtypni Convert butonin e vendosur në pjesën e poshtme.

Prisni, pra, që procedura e konvertimit të fillojë dhe të përfundojë. Më pas, zgjidhni vendin në të cilin do të ruani skedarin përfundimtar, duke shtypur butonin Open in, ose shtypni butonin Share për të, në fakt, të ndani MP3 të marrë përmes WhatsApp, Messenger ose aplikacione të tjera.