Si te zvogelosh madhesine ne Mb video

Nese ke deshire te dergosh nje video ne internet, por ajo eshte shume e rende (domethen peshon shume Mega Byte Mb) dhe nuk mund ta dergoni, atehere nje zgjidhje mund te jete te zvogelosh madhesine e videos. Atehere per te zgjidhur kete ceshtje, po pyet veten se si te zvogelosh madhesine ne Mb video dhe ne jemi ketu per te dhene nje zgjidhje.

Ne kete udhezues do te flasim ne fakt per strumente me te cilat mund të ndërhyni në cilesi dhe bitrate të videove më të rënda dhe nëse është e nevojshme, gjithashtu të ndryshoni formatin, në mënyrë që ato të mund të spostohen dhe ndahen me te tjeret pa vështirësi. Ka disa zgjidhje të këtij lloji, si për kompjuterat ashtu edhe për telefonat dhe tabletët, falas dhe me pagesë. Janë shume të thjeshtë për t’u përdorur dhe rezultati përfundimtar është i mire. 

Permbajtja

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video në PC

Nëse ke nevojë të dish se si te kompresosh/zvogelodh madhesine ne Mb te një video nga kompjutri, atehere do të bëje mirë t’i drejtoheshe zgjidhjeve që kam listuar më poshtë. Ka disa në dispozicion si për Windows ashtu edhe për macOS dhe Linux. Gjeni atë që mendoni se mund të bëjë më shumë për ju dhe vazhdoni me shkarkimin.

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video me Adapter

Si te zvogelosh madhesine ne Mb video

E para ndër mjetet për të kompresuar/zvogeluar madhesine ne MB te një video MP4 ose ndonjë format tjetër, është Adapter. Eshtë një softuer falas që mbështet të gjitha formatet kryesore të skedarëve që i përkasin kategorisë në fjalë dhe që përfshin disa profile të krijuara posaçërisht për të zvogeluar videot, në mënyrë që t’i bëj ato të lehta për t’u lëvizur në smartphone, tableta, etj. Ajo gjithashtu vepron si një konvertues, kështu që jo vetëm ju lejon të zvogëloni madhësinë e videove duke ndryshuar rezolucionin, por edhe formatin. Eshtë për Windows dhe macOS dhe është shumë i thjeshtë për t’u përdorur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar Adapter në kompjuterin tuaj, para së gjithash vizitoni faqen zyrtare të programit, pastaj klikoni në butonin Download Adapter në të djathtën e sipërme.

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, nëse përdorni Windows, hapni skedarin.exe të marrë dhe në dritaren që hapet në desktop, klikoni në butonat PoOK dhe Next. Pastaj, zgjidhni artikullin Unë e pranoj marrëveshjen/I accept the agreement, shtypni përsëri butonin Next (gjashtë herë rresht) dhe butonat Install dhe Finish.

Nëse jeni duke përdorur macOS, hapni paketën.dmg të marrë dhe tërhiqni ikonën e Adapter në dosjen Aplication te Mac, pastaj klikoni me të djathtën mbi të, zgjidhni artikullin Apri/Open nga menuja që shfaqet dhe shtypni butonin Apri/Open, në mënyrë që të filloni Adapter duke anashkaluar kufizimet e Apple drejt zhvilluesve të pa certifikuar (operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Mbani mend se gjatë konfigurimit do shkarkohen edhe FFmpeg (është thelbësore për funksionimin e duhur të programit) dhe VLC. 

Tani që shihni dritaren e softuerit në ekran, klikoni butonin Shfleto/Browse dhe zgjidhni videon që dëshironi të kompresoni/zvogeloni madhesine ne Mb. Më pas zgjidhni profilin më të përshtatshëm të ngjeshjes dhe konvertimit midis atyre që gjeni në menunë në fund, duke klikuar mbi të dhe duke zgjedhur artikullin Video dhe pajisjen që ju intereson ose formatin e dëshiruar të output.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në rast se cilësimet e paracaktuara për profilin e zgjedhur të konvertimit nuk ju pëlqejnë, mund t’i ndryshoni duke përdorur opsionet e bashkangjitura në shiritin anësor të djathtë (nëse nuk është e dukshme, mund t’i hapni duke shtypur butonin me rroten e ingranazhit që gjendet në në fund), duke vepruar në bazë të bitrate, rezolucionit, etj.

Pasi të keni rregulluar të gjitha cilësimet e duhura, shtypni butonin Konverto/Convert që ndodhet në të djathtë dhe prisni që të përfundojë procedura e kompresimit. Si parazgjedhje, video e ngjeshur do të ruhet në të njëjtin vend me skedarin burimor.

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video me HandBrake

Si te zvogelosh madhesine ne Mb video

Një mjet tjetër i shkëlqyeshëm se si te zvogelosh madhesine ne Mb te video pa humbur cilësinë që mund të përdorni është HandBrake.Eshtë një softuer falas dhe me burim të hapur, i disponueshëm si për Windows ashtu edhe për macOS. Falë tij është e mundur të krijoni video të optimizuara për smartphone, tableta dhe pajisje të ndryshme të tjera në disa klikime. Në sipërfaqe mund të duket e vështirë për t’u përdorur, por në realitet nuk është kështu.

Për të shkarkuar HandBrake në Windows, vizitoni faqen zyrtare të programit dhe shtypni butonin Download HandBrake x.x.x të vendosur në qendër.

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, nëse përdorni Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shihni shfaqet në ekran, klikoni në butonat PoNext (dy herë me radhë) dhe Install, pastaj përfundoni konfigurimin duke shtypur butonin Finish. Pastaj filloni programin duke zgjedhur lidhjen përkatëse që është shtuar në menunë Start.

Nëse jeni duke përdorur macOS, hapni paketën.dmg që sapo keni marrë dhe tërhiqni ikonën e HandBrake në dosjen Aplications në kompjuterin tuaj, pastaj klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni artikullin Open/Apri nga menuja e kontekstit. Më pas, shtypni butonin Open/Apri në përgjigje të dritares që shfaqet në ekran, në mënyrë që të filloni softuerin dhe duke kaluar kufizimet e vendosura nga Apple kundër zhvilluesve të pa certifikuar (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillim).

Tani që shihni dritaren kryesore HandBrake, zgjidhni videon që keni ndërmend të kompresoni nga menuja në të djathtë (nëse nuk është e dukshme, për ta bërë atë të shfaqet klikoni në butonin Open Source në pjesën e sipërme të majtë). Pastaj, zgjeroni menunë Presets të vendosur në pjesën e sipërme të djathtë të shiritit të veglave HandBrake dhe zgjidhni emrin e pajisjes ku do shkoje video ose një profil të përgjithshëm të interesit tuaj.

Nëse dëshironi, mund të bëni personalizime të mëtejshme të videos duke ndërhyrë në cilësimet e bashkangjitura në skedat në qendër të dritares më sipër, në mënyrë që të rregulloni formatet, rezolucionin, audion, etj.

Së fundi, klikoni në butonin Shfleto/Browse në fund për të zgjedhur vendndodhjen në kompjuterin tuaj, për të ruajtur skedarin e output dhe klikoni në butonin Start në të majtë lart për të filluar procesin e zvogelimit tre videos.

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video me VLC

Si te zvogelosh madhesine ne Mb video

VLC është një player multimedial përmes të cilit mund të hapni çdo format video dhe audio pa iu drejtuar përdorimit të codec të jashtëm. Duke pasur parasysh se ai gjithashtu ofron mundësi për të kryer operacione konvertimi, kompresimi dhe editimi, mund të jetë gjithashtu e dobishme të kryeni operacionin per te cilin po flasim ne kete udhëzues. Për më tepër, është plotësisht falas, me burim të hapur dhe mund të përdoret si në Windows ashtu edhe në macOS dhe Linux.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar VLC në kompjuterin tuaj, shkoni në faqen e saj të internetit dhe klikoni butonin Shkarkoni VLC/Scarica VLC/Download VLC.

Kur shkarkimi të ketë përfunduar, nëse përdorni Windows, hapni file.exe të marrë dhe në dritaren që shfaqet në desktop, klikoni në butonat Po dhe OK. Pastaj, klikoni në butonat Avanti/Next (tre herë rresht), Install dhe Fine.

Tani që shihni ekranin kryesor të VLC, klikoni në menunë Media> Convert/Save;Salva në pjesën e sipërme të majtë, klikoni në butonin Add/Aggiungi, zgjidhni videon që dëshironi të kompresoni dhe shtypni në butonin Convert/Save;Salva.

Pastaj, zgjidhni profilin e kompresimit që preferoni nga menuja rënëse e Profilit, bëni ndonjë përshtatje të mëtejshme me karakteristikat e skedarit përfundimtar duke shtypur butonin me çelësin anglez, specifikoni vendin ku dëshironi të ruani videon e output duke shtypur Shfleto/Sfoglia/browse dhe shtypni butonin Start/Avvia për të filluar procedurën.

Ne Mac, hapni paketën.dmg të shkarkuar nga faqja e internetit e programit, tërhiqni ikonën VLC në dosjen MacOS Applications, klikoni me të djathtën mbi të dhe zgjidhni artikullin Open/Apri nga menuja e kontekstit, pastaj shtypni butonin Hap/Apri/Open në dritaren që ju shfaqet, në mënyrë që të filloni softuerin duke kaluar kufizimet e vendosura nga Apple në aplikimet nga zhvilluesit e pa certifikuar (një operacion që duhet të kryhet vetëm në fillimin e parë).

Pasi të shfaqet dritarja e aplikacionit, klikoni në menunë File > Converti/Trasmetti në pjesën e sipërme të majtë, klikoni në butonin Open media/Apri media dhe zgjidhni videon që dëshironi të zvogëloni.

Zgjidhni profilin e kompresimit për të cilin jeni të interesuar nga menuja zbritëse Zgjidhni profilin/Scegli il profilo/Select profile, klikoni në butonin Customize/Personalizza për të bërë ndonjë përshtatje me karakteristikat e skedarit përfundimtar dhe filloni të përpunoni videon duke klikuar në butonin Save as file/Salva come file, pastaj në butonin Shfleto/browse/sfoglia për të treguar vendndodhjen e output dhe në fund, shtypni butonin Ruaj/Salva/Save.

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video me Compressor Video WonderShare

Nese nuk do të shkarkoni dhe instaloni programe të reja në kompjuter dhe do të doje të kuptoje nëse ka një mënyrë se si te zvogelosh Mb video direkt nga dritarja e shfletuesit, duke përdorur një shërbim online, atehere përgjigja është po. Për ta bërë këtë, mund t’i drejtoheni Wondershare, i cili punon online, falas dhe eshte i lehtë për t’u përdorur dhe gjithashtu mjaft i shpejt. Duhet gjithashtu të theksohet se është i përdorshëm pa regjistrim dhe se mbron privatësinë e përdoruesve duke hequr videot nga serverët e tij brenda 24 orëve nga ngarkimi.

Për të përdorur shërbimin, shkoni në faqen e tij kryesore, klikoni në butonin Zgjidh skedarin/Scegli file/select file dhe zgjidhni videon që ju intereson. Nëse videoja është në Dropbox ose Google Drive, ju gjithashtu mund ta merrni nga atje, duke klikuar në ikonën e interesit tuaj dhe më pas duke dhënë të dhënat tuaja të hyrjes.

Tani përcaktoni rezolucionin e file te output, dimensionet dhe formatin e këtij të fundit, duke përdorur menutë zbritëse Risoluzione, Ripristina le dimensioni e Formato, pastaj klikoni në butonat Compress/Comprimi dhe prisni që procedura të përfundojë. Nëse dëshironi të njoftoheni me email kur të përfundoni, vendosni shenjen ne kutinë Njoftomë kur të mbaroj/Avvisami quando è finito.

Kur kompresimi të ketë përfunduar, klikoni butonin për të vazhduar me shkarkimin e file te output. Nëse nuk keni bërë ndonjë ndryshim në cilësimet e paracaktuara të shfletuesit tuaj, skedari do të ruhet në dosjen download e kompjuterit tuaj.

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video në telefon dhe tablet

Tani le te futemi ne detaje te temes se si te zvogelosh madhesine ne Mb te video nga telefon dhe tablet. Për të gjetur se cilat janë mjetet më të mira të përshtatshme për këtë qëllim, gjithçka që duhet të bëni është të vazhdoni të lexoni: mund t’i gjeni të listuara më poshtë, si për Android ashtu edhe për iPhone (dhe iPad).

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video në Android

Si te zvogelosh madhesine ne Mb video

Nese perdor nje smartphone ose tabletë Android, dhe dëshironi të kompresoni/zvogeloni madhesine e një video, ju sugjeroj të përdorni app Video Compress. Ai lejontë zvogëlosh peshën e skedarëve video duke i ofruar përdoruesit mundësinë për të zgjedhur personalisht cilësinë përfundimtare. Ai pranon të gjitha formatet e njohura të videove dhe është tepër i lehtë për t’u përdorur. Eshtë falas, por përmes blerjeve brenda aplikacionit (me një kosto prej 7.49 euro), ju lejon të zhbllokoni funksione shtesë.

Për ta shkarkuar në pajisjen tuaj, hyni në Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Pastaj filloni aplikacionin duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në ekranin kryesor ose ne drawer (vendi ku ndodhen te gjitha app).

Tani që shihni ekranin kryesor të Video Compress, zgjidhni videon në të cilën dëshironi të veproni përmes menaxherit të skedarëve brenda aplikacionit, prekni opsionin Compress Video, zgjidhni shkallën e zvogelimit që ju intereson nga listat që gjeni në skedat Cilësi e Lartë/alta qualità dhe Cilësi e Ulët/Bassa qualità dhe pritt që procedura të përfundojë. Video e output do të ruhet më pas në Galerinë e pajisjes.

Nëse e konsideroni të nevojshme, mund të rregulloni personalisht parametrat e kompresimit të videos, duke shkuar paraprakisht te usanza dhe duke lëvizur rrëshqitësit që gjeni nën rezolucionin e videos dhe artikujt birate (bit për sekondë) sipas dëshirës tuaj. Ju gjithashtu mund të zgjidhni nëse do ta hiqni audion nga ky i fundit dhe nëse do ta ktheni atë në bardh e zi, duke zgjedhur opsionet e duhura në krye.

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video në iPhone

Si te zvogelosh madhesine ne Mb video

Nese ke një iPhone (ose një iPad) dhe dëshiron të kuptosh se si te kompresosh/zvogelosh madhesine ne MB te nje video, atehere ju sugjeroj të përdorni app Video Compressor/Compressore video. Ky është një aplikacion falas për iOS/iPadOS, i cili ju lejon të ndërhyni në formatet më të njohura të skedarëve video duke i ngjeshur ato përmes paravendosjeve të ndryshme ose duke ndryshuar personalisht rezolucionin dhe ritmin e bitrate. Eshtë falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me një kosto prej 1.99 euro) për të zhbllokuar të gjitha funksionet në dispozicion.

Për të shkarkuar aplikacionin në pajisjen tuaj, vizitoni App Store, shtypni butonin Get/Ottieni, pastaj butonin Install dhe autorizoni shkarkimin përmes Face IDTouch ID ose fjalëkalimit të Apple ID. Pastaj filloni aplikacionin duke zgjedhur ikonën e tij që është shtuar në ekranin kryesor.

Tani që shihni ekranin kryesor të aplikacionit, prekni butonin Compress video/Comprimi video, zgjidhni videon në pajisjen tuaj të cilën dëshironi te zvogeloni dhe shtypni fjalën Done.

Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni opsionin që preferoni nga pjesa e Raportit të Kompresimit në pjesën e poshtme, në mënyrë që të përcaktoni sa të kompresoni videon.

Ju gjithashtu mund të personalizoni parametrat e kompresimit të videos duke shkuar në skedën Modaliteti i Avancuar dhe duke lëvizur shiritat e rregullimit të Larghezza, Altezza dhe Bit rate sipas gjykimit tuaj. Përndryshe, zgjidhni një nga paravendosjet në dispozicion duke trokitur në artikullin e Preset.

Ne fund shtypni butonin Compress/Comprimere dhe kur procesi të ketë përfunduar, ruani videon në aplikacionin Photos/Foto iOS/iPadOS duke trokitur në butonin Save/Salva. Ju gjithashtu mund të vendosni ta ruani skedarin e output në një vend tjetër ose ta ruani atë në një aplikacion të zgjedhur nga ju, duke shtypur butonin Më shumë/Di piu dhe duke bërë zgjedhjen tuaj nga menuja që hapet.

Si te zvogelosh madhesine ne Mb te video për WhatsApp

Nese dëshiron të kuptosh se si të kompresosh/zvogelosh madhesine ne MB te video, për të qenë në gjendje ta dërgosh atë pa probleme në WhatsApp, atehere duhet te dish se WhatsApp kompreson automatikisht videot dhe fotot e dërguara, megjithatë duke e prishur disi cilesine.