Si te kthesh nje video ne audio MP3

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te kthesh nje video ne audio MP3, duke përdorur zgjidhje që, përveçse janë të thjeshta për t’u përdorur, janë falas. Nëse dëshironi të veproni nga një kompjuter apo nga një smartphone/tablet, nuk ka rëndësi sepse do të gjeni atë që është e duhura për ju në çdo rast. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te kthesh nje video ne audio MP3: nga Kompjutri

Si te kthesh nje video ne audio MP3

Tani le te shikojme se si te kthesh nje video ne audio MP3 nga kompjutri me Adapter, i disponueshëm për Windows dhe gjithashtu për macOS. Ky konvertues bazohet në FFMPEG, softuer i njohur me burim të hapur për përpunimin e skedarëve multimedialë dhe mbështet të gjitha formatet kryesore të skedarëve video

Për ta shkarkuar atë në kompjuterin tuaj Windows, shkoni në faqen e tij kryesore, klikoni në shigjetën pranë butonit Shkarko/Download Adapter dhe zgjidhni artikullin For Windows në menunë e hapur.

Kur shkarkimi të përfundojë, hapni skedarin Adapter-Setup_x.xxexe që keni marrë, klikoni në butonat PoOK dhe Next dhe vendosni shenjën pranë Unë pranoj marrëveshjen/I accept the agreement. Më pas, klikoni në butonin Next për gjashtë herë radhazi (ndërkohë, lini shenjën në artikujt që kanë të bëjnë me shkarkimin e FFMPEG dhe VLC, dy softuer falas dhe me burim të hapur të nevojshëm për ta bërë programin të funksionojë siç duhet) dhe plotësoni konfigurimin duke klikuar në butonat InstallNext dhe Finish.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse nuk e keni instaluar VLC Media Player në kompjuter, do t’ju duhet të instaloni edhe këtë të fundit (për ta bërë këtë, thjesht ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran, duke klikuar OK dhe Next/Avanti kur është e nevojshme dhe më pas klikoni Install and Finish). Për më tepër, kur Adapter të fillojë për herë të parë, do t’ju kërkohet të shkarkoni FFMPEG. Gjithashtu në këtë rast, ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran për të përfunduar procedurën.

Tani më në fund mund të kaloni në procedurën aktuale të konvertimit. Për të vazhduar, tërhiqni videon e interesit tuaj në dritaren kryesore të adapter, shkoni te menuja rënëse e vendosur poshte (në qendër) dhe zgjidhni formatin e daljes që preferoni, duke klikuar Audio > General dhe duke zgjedhur atë të interesit tuaj (p.sh. MP3AAC, etj).

Pastaj klikoni në butonin e gjelbër Convert dhe prisni që procedura e konvertimit të fillojë dhe të përfundojë. Skedari i daljes do të ruhet në të njëjtën dosje ku ishte skedari origjinal.

Si te kthesh nje video ne audio MP3: nga Mac

Si te kthesh nje video ne audio MP3Si te kthesh nje video ne audio MP3

Nëse dëshironi të ktheni një video në audio me Mac, mund të përdorni Adapter, për të cilin ju folem me siper. Sidoqoftë, nëse dëshironi të konvertoni një video nga formati MP4MOV ose M4V në audio Mp3, mund të shmangni gjithashtu përdorimin e zgjidhjeve të palëve të treta dhe të ktheheni te QuickTime Player, player i përfshirë standard në macOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Per te vazhduar, së pari hapni videon e interesit tuaj duke klikuar dy herë në pamjen paraprake të saj ose nëse keni ndryshuar cilësimet e macOS dhe QuickTime Player nuk është më luajtësi i paracaktuar për videot, klikoni me të djathtën mbi skedarin e interesit tuaj dhe zgjidhni Hapni me/Apri con > QuickTime Player nga menuja që hapet.

Pasi të keni nisur videon në fjalë, klikoni në menunë File (lart majtas, në shiritin e menusë macOS), zgjidhni artikullin Export as/Esporta come nga ky i fundit dhe klikoni mbi fjalët Audio only/Solo audio. Në kutinë që është hapur, më pas tregoni emrin që do t’i caktohet skedarit audio në dalje (duke përdorur fushën Eksport si/Esporta come), specifikoni dosjen e destinacionit të skedarit duke përdorur menunë pranë artikullit Ndodhet në/Situato in dhe për të përfunduar, klikoni në butonin Ruaj/Salva.

Tani videoja do të konvertohet në një skedar audio, në formatin M4A. Nëse dëshironi të ndryshoni formatin, mund të përdorni një nga programet e shumta online si ky.

Si te kthesh nje video ne audio MP3: nga Android

Si te kthesh nje video ne audio MP3

Për ta kthyer një video në audio me telefonat Android, mund të përdorni një nga aplikacionet e shumta të konvertimit në dyqanin e Google, siç është MP3 video converter. Është një zgjidhje falas dhe e lehtë për t’u përdorur, me anë të së cilës mund të konvertoni skedarët video në formate MP3 ose AAC.

Pasi të keni instaluar dhe nisur MP3 Video Converter dhe t’i jepni të gjitha lejet e nevojshme për ta bërë atë të funksionojë, shtypni butonin SELECT/SELEZIONARE lart djathtas dhe zgjidhni videon në të cilën dëshironi të veproni. Më pas shtypni butonin COPY (ACC) dhe zgjidhni një format të synuar midis MP3 dhe AAC (sipas preferencave tuaja) nga menuja e hapur. Nëse dëshironi të veproni edhe në cilësinë e skedarit dalës, veproni duke shtypur butonin xx KB/S/VBR dhe zgjidhni opsionin e interesit tuaj (prsh. 245 kb/s (VBR) ose 192 kb/s (VBR)).

Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin EDIT/MODIFICA që ndodhet në të djathtë dhe tregoni emrin dhe vendndodhjen që dëshironi t’i caktoni skedarit dalës. Kur të jeni gati për ta bërë këtë, shtypni butonin Convert që ndodhet në fund të ekranit dhe prisni që konvertimi i skedarit të përfundojë.

Pasi të përfundojë procedura e konvertimit, mund të dëgjoni skedarin audio që rezulton duke shtypur butonin Luaj/Play. Tani mund të shkoni dhe ta merrni atë në dosjen e destinacionit që keni caktuar më parë dhe ta hapni atë me çdo player të instaluar në pajisjen tuaj.

Si te kthesh nje video ne audio MP3: nga iPhone

Nëse keni një iPhone (ose ndoshta një iPad), mund të përfitoni nga aplikacioni Commands i Apple, i disponueshëm në iOS 12 dhe versionet e mëvonshme (dhe që mund të shkarkohet nga App Store nëse është e nevojshme) për të nxjerrë pjesën audio nga videot të pranishme në galerinë e sistemit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Commands është një zgjidhje e krijuar për të ekzekutuar skriptet që ju lejojnë të automatizoni një numër të pafund operacionesh (madje edhe shumë komplekse) dhe mund të përdoren si për të krijuar skripte të rinj nga e para ashtu edhe për të ekzekutuar skriptet e shkarkuara nga interneti, si ajo që do t’ju propozoj.

Prandaj së pari, shtypni këtë link duke vepruar nga Safari, për të hyrë në komandën e shpejtë për eksportimin e videove në format audio dhe shtypni butonin Merr komanda të shpejta/Shto komanda të shpejta të pabesueshme; Ottieni comandi rapidi/Aggiungi comando rapido non attendibile për ta instaluar.

Nëse iPhone (ose iPad) juaj është përditësuar në iOS 13 (ose një version të mëvonshëm), për të instaluar skriptin duhet së pari të çaktivizoni disa kufizime: dmth shkoni te menuja Cilësimet/Impostazioni > Komandat e shpejta iOS/Comandi Rapidi, lëvizni çelësin e vendosur në korrespondencë me Lejo komandat e shpejta jo të besueshme/Consenti comandi rapidi non attendibili ne ON dhe shtypni artikullin Lejo/Consenti. Pastaj përsëritni instalimin e skriptit siç shihet më sipër.

Më pas, trokitni lehtë mbi artikullin Komandat e mia të shpejta/I miei comandi rapidi, shtypni ikonën e shkurtores Video në Audio dhe pasi t’i jepni kësaj të fundit lejen për të hyrë në listën e iOS, shtypni butonin Luaj/Play (poshtë djathtas), për të nisur komandën. Më pas zgjidhni videon që dëshironi të konvertoni në MP3, duke shtypur në pamjen paraprake të saj dhe prisni që ajo të ngarkohet.

Së fundi, zgjidhni artikullin Zgjidhni/Scegli/Select (poshtë djathtas), prisni që videoja të kompresohet duke përdorur shkurtoren dhe në menunë që hapet, zgjidhni një nga opsionet e ruajtjes ose ndarjes nga ato të disponueshme (prsh. Ruaj në fileMemo vocaliWhatsAppTelegram, etj).