Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara. Ne fakt, krijimi i shkronjave/shkrimeve te personalizuara mund t’ju sherbeje per shume qellime, duke filluar nga argetimi, deri te ndertimi i ndonje projekti, kartevizite apo logo te kompanise suaj.

Per te realizuar kete qellim, në shumicën e rasteve do të jetë e mjaftueshme që të përdorni shërbime ne internet. Nëse keni ndërmend të krijoni diçka më komplekse dhe më të përpunuar, atëherë mund të përdorni Photoshop, Gimp etj. Tani vazhdoni lexoni me poshte dhe zgjidhni sherbimin qe i pershtatet me mire nevojave tuaja.

Permbajtja

Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara: Online

Një nga mënyrat më të lehta për të krijuar shkronja/shkrime të personalizuara është përdorimi i një shërbimi në internet. Ka shumë faqe interneti që ju lejojnë të krijoni tekst të personalizuar duke përdorur fonte dhe cilësime të ndryshme. Ato që gjeni të listuara më poshtë janë të gjitha falas (ose duan nje email per tu regjistruar) dhe mund të përdoren nga shfletuesit kryesorë (prsh Google Chrome).

Canva

Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara

Tani le te shikojme se si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara me Canva. Ky eshte një shërbim online që ofron një gamë të gjerë opsionesh të personalizimit të tekstit, duke përfshirë aftësinë për të ndryshuar ngjyrën, madhësinë dhe shtrirjen e tekstit. Megjithëse ka shumë sajte që ju lejojnë të krijoni tekst të personalizuar, besoj se përdorimi i një mjeti të fuqishëm me shumë veçori personalizimi si Canva është zgjidhja më e mirë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Canva është shumë intuitive dhe e thjeshtë për t’u përdorur, e përsosur për ata që janë të rinj në krijimin e teksteve dhe logove të personalizuara. Nëse dëshironi të krijoni shkrime te personalizuara, gjëja e parë që duhet të bëni është të shkoni në faqen kryesor te sherbimit dhe të filloni një projekt të ri. Klikoni në butonin Krijo një projekt/Crea un progetto siper djathtas dhe zgjidhni opsionin që dëshironi. Nëse dëshironi të krijoni një logo ose shkrim të personalizuar, ju sugjeroj të shtypni në Lavagna online/Blackboard online.

Në faqen e re që shfaqet do të vini re se në seksionin në të majtë ka disa opsione. Zgjidhni Tekst/Testo. Këtu mund të zgjidhni midis futjes së tekstit duke përdorur fontet klasike të pranishme në Canva ose modeleve të paracaktuara plot ngjyra dhe forma të ndryshme. 

Në rastin e parë, zgjidhni Shto një kuti teksti/Aggiungi una casella di testo dhe zgjidhni fontin, madhësinë dhe ngjyrën nga menuja e duhur që shfaqet në të majtë. Në rastin e dytë, do të mund të shfletoni një mori shkrimesh të personalizuara shumëngjyrëshe, të pranishme në seksionin Kombinimet e fonteve/Combinazioni di font poshte majtas.

Mund të përdorni kombinime të ndryshme dhe të bashkoni stile të ndryshme teksti. Ju sugjeroj të shtoni edhe disa forma për të pasuruar më tej krijimin tuaj. Mund t’i gjeni në seksionin në të majtë të shënuar nga menuja Elemente. Për të vendosur elementët e ndryshëm që keni krijuar në plan të parë ose në sfond, thjesht klikoni mbi to me butonin e djathtë të miut dhe përdorni funksionet e duhura të renditjes/ordina

Kur të keni mbaruar, mund ta ruani projektin tuaj lart djathtas duke shtypur Share/Condividi dhe më pas Shkarko/Scarica/Download, duke u kujdesur të zgjidhni formatin tuaj të preferuar. Për të ruajtur efektin e transparencës, ju sugjeroj të zgjidhni png. Ju kujtoj se Canva eshtë një shërbim falas, por ka disa veçori me pagesë. 

TextFx.com

Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara

Nëse Canva ju duket shumë komplekse, ju sugjeroj t’i hidhni një sy TextFx.co, një shërbim në internet që ju lejon të krijoni shkronja dhe logo që ofrojnë opsione të shumta personalizimi. Krahasuar me faqet e shumta që ofrojnë të njëjtat veçori, ky është një shërbim plotësisht falas që ofron numrin më të madh të kombinimeve të mundshme të karaktereve, i shkëlqyer nëse doni të krijoni shkronja/shkrime të personalizuara falas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të krijuar tekst të personalizuar me TextFx.co, thjesht shkoni në faqen kryesore të sherbimit dhe shkruani tekstin që dëshironi të përdorni për të krijuar tekst të personalizuar në kutinë e etiketuar TEKSTI JUAJ KETU/YOUR TEXT HERE. Pasi të bëhet kjo, zgjidhni llojin e fontit që dëshironi të përdorni, duke e zgjedhur atë nga shumë opsione të disponueshme. 

Gjithashtu në këtë rast mund të zgjidhni midis shkronjave klasike, të pranishme në menunë rënëse që shfaqet djathtas dhe që mund të modifikohen për sa i përket efektit dhe ngjyrës, dhe shkronjave më komplekse, të pajisura me një efekt 3D.

Nëse dëshironi të zgjidhni një nga këto fonte, lëvizni poshtë listën e gjerë të shkronjave, të renditura sipas kategorisë dhe klikoni mbi të preferuarin tuaj. Do t’ju duhet të zgjidhni ikonën e vogël të trekëndëshit të përmbysur që shfaqet. Pas disa sekondash do të transportoheni në një ekran të ri ku do të keni mundësinë të zgjidhni një sfond për tekstin tuaj të personalizuar. 

Edhe këtu, zgjidhni nga shembujt e shumtë në të djathtë dhe ruani punën tuaj. Për ta bërë këtë, shtypni butonin në fund Standard me sfond/Standard with background nëse dëshironi të ruani shkrimin tuaj duke përfshirë sfondin ndërsa cilësia standarde transparente/Standard quality transparent nëse dëshironi të ruani vetëm shkrimet në formatin png me një efekt të përsosur transparence.

Shërbime të tjera për të krijuar shkronja shkrime të personalizuara online

Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara

Me poshte do gjeni edhe disa sherbime te tjera per te krijuar shkrime te personalizuara online.

  • Desygner: një shërbim online që ofron një shumëllojshmëri opsionesh të personalizimit të tekstit, duke përfshirë aftësinë për të ndryshuar ngjyrën, madhësinë dhe shtrirjen e tekstit. Për më tepër, Desygner ofron një gamë të gjerë modelesh që mund të personalizohen lehtësisht për t’iu përshtatur nevojave tuaja.
  • Adobe Express: është një faqe interneti e Adobe që ofron një shumëllojshmëri opsionesh personalizimi për shkronjat. Me Adobe Express, ju mund të zgjidhni nga një shumëllojshmëri fontesh, të ndryshoni ngjyrën, madhësinë dhe shtrirjen e tekstit dhe të krijoni shkronja të personalizuara për çdo projekt.
  • Textcraft: është një faqe interneti e lehtë për t’u përdorur për krijimin e shkronjave të personalizuara me një gamë të madhe shkronjash dhe opsionesh personalizimi. Textcraft ju lejon të krijoni shkronja të personalizuara në pak minuta me ndërfaqen e tij intuitive dhe të thjeshtë. Ai gjithashtu ofron një gamë të gjerë modelesh dhe aftësinë për të eksportuar tekstin tuaj në formate të ndryshme.

Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara: ne Kompjuter

Nëse jeni të mërzitur me fontet e paracaktuara dhe po kërkoni më shumë fleksibilitet dhe kontroll, mund të përdorni programe te grafikës vektoriale për të krijuar shkronja të personalizuara. Në fakt, ka disa programe që mund të përdorni për këtë qëllim. Me poshte do gjeni me shume detaje mbi to.

Adobe Photoshop (Windows/macOS)

Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara

Photoshop është një nga programet më të njohura për krijimin e shkronjave të personalizuara, pjesë e paketës me pagese Adobe, falë opsioneve të fuqishme të personalizimit dhe ndërfaqes intuitive.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, shkarkoni Photoshop nëse nuk e keni tashmë dhe instaloni atë (softueri është i disponueshëm për Windows dhe macOS në një version provë falas 7-ditore) dhe krijoni një projekt të ri. Përdorni mjetin Tekst nga shiriti i veglave në të majtë (ai përmban një ikonë T) për të futur tekst në dokumentin tuaj. Për të personalizuar fontin, madhësinë, shtrirjen dhe ngjyrën e tekstit, përdorni shiritin e vetive në krye.

Për të krijuar efekte interesante të tekstit, mund të përdorni mjetet e shtresës dhe stilit në shiritin e vetive. Për shembull, mund të shtoni një hije në tekst, një skicë, një gradient ose një imazh të sfondit. Për të krijuar tekst të lakuar ose të pjerrët, mund të përdorni mjetin Krijo tekst të shtrembëruar/Crea del testo alterato. Më pas zgjidhni ikonën përkatëse të një “T” me një valë të lakuar poshtë dhe zgjidhni nga opsionet e ndryshme të personalizimit, si Arch dhe Flag.

Përveç kësaj, mund të përdorni funksionin Krijo 3D nga teksti/Crea 3D da testo për të krijuar shkronja të personalizuara me efekte 3D. Me këtë funksion mund të krijoni efekte të tilla si hije dhe perspektivë. Zgjidhni ikonën 3D pranë asaj të mëparshme dhe hapni menunë e personalizimit 3D ku mund të rrotulloni germat tuaja të personalizuara, ti ndryshoni ato dhe të shtoni hije.

Për të ruajtur punën tuaj, më pas, hapni menunë File, zgjidhni artikullin Ruaj si…/Salva con nome…/Save as dhe në dritaren që hapet, zgjidhni dosjen në të cilën do të ruani punën tuaj, caktojini asaj një emër duke e shtypur në fushën e tekstit Emri i skedarit/Nome file dhe shtypni Ruaj/Save për të përfunduar operacionin. 

Në përgjithësi, Photoshop ofron një gamë të gjerë opsionesh për krijimin e shkronjave të personalizuara. Me pak përvojë dhe eksperiment, ju mund të krijoni shkronja unike dhe origjinale për çdo projekt. 

Programe të tjera për të krijuar shkronja shkrime të personalizuara ne kompjuter

Nëse zgjidhjet e përmendura më sipër nuk ju kënaqën, me poshte do gjeni programe të tjera për të krijuar shkronja të personalizuara.

  • GIMP: është softuer grafik me burim të hapur që ju lejon të krijoni shkronja të personalizuara duke përdorur një shumëllojshmëri fontesh dhe opsionesh personalizimi. GIMP ofron një shumëllojshmëri mjetesh për vizatim dhe redaktim vektorial, duke përfshirë aftësinë për të ndryshuar ngjyrën, madhësinë dhe shtrirjen e tekstit. Për më tepër, GIMP është falas dhe i disponueshëm për Windows, macOS dhe Linux. 
  • CorelDRAW: ofron një shumëllojshmëri mjetesh vizatimi të avancuara, mjetet e përzgjedhjes dhe mjetet e redaktimit. Programi kushton 30.75 euro në muaj
  • Adobe InDesign: është softuer profesional që ofron një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh të personalizimit të tekstit, duke përfshirë aftësinë për të ndryshuar ngjyrën, madhësinë dhe shtrirjen e tekstit. Programi kushton 24.39 euro në muaj

Si te krijosh shkronja shkrime te personalizuara: ne Telefon

Tani dua t’ju tregoj se si të krijoni shkronja të personalizuara me aplikacione per telefon. Ne fakt, ka shumë aplikacione të disponueshme që ju lejojnë të krijoni shkronja të personalizuara në pak minuta, direkt nga smartphone ose tableti juaj.

Typorama (Android/iPhone/iPadOS)

Typorama është një aplikacion i lehtë për t’u përdorur i disponueshëm si për Android ashtu edhe për iPhone/iPadOS, duke ofruar një gamë të gjerë opsionesh për krijimin e shkronjave të personalizuara për çdo projekt, qoftë për përdorim personal apo profesional.

Për të filluar, shkarkoni aplikacionin, hapeni atë dhe shkoni te seksioni PRESETS lart majtas. Këtu, zgjidhni një nga shumë mdelet e paracaktuara, për shembull 4×3. Do të përfundoni me një tekst provë, tani mund ta modifikoni për të krijuar shkrimin tuaj të personalizuar duke përdorur fontet e shumta të disponueshme.

Pasi të keni zgjedhur modelin e fontit në listën STYLES, mund të vazhdoni të redaktoni ngjyrën, gradientin dhe hijet. Një nga veçoritë unike të Typorama është se ju gjithashtu mund të krijoni shkronja të personalizuara duke përdorur imazhet tuaja. Mund të importoni një foto nga galeria e pajisjes tuaj ose të bëni një foto nga kamera dhe ta përdorni si sfond për shkrimin e personalizuar duke e zgjedhur atë në menunë përkatëse të shënuar me një ikonë fotografie.

Pasi të përfundojë projekti, ai mund të ruhet dhe të ndahet në rrjetet tuaja sociale duke trokitur në OK, SHARE! lart djathtas. Typorama është një aplikacion falas, prandaj mund t’i ruani shkrimet tuaja të personalizuara në galeri, por ato do të kenë një filigran të cilin mund ta hiqni duke blerë versionin Typorama PRO me një kosto prej 2,99 euro në muaj.

Aplikacione të tjera për të krijuar shkronja shkrime të personalizuara ne telefon

Ketu do te gjeni aplikacione te tjera per tu instaluar ne telefon dhe qe krijojne shkrime te personalizuara.

  • Phonto (Android/iPhone/iPadOS): është një aplikacion i thjeshtë dhe i lehtë për t’u përdorur për pajisjet celulare që ju lejon të krijoni shkronja të personalizuara me një gamë të gjerë shkronjash dhe opsionesh personalizimi. Aplikacioni vjen me një sërë shkronjash të para-instaluara dhe aftësinë për të importuar fontet e personalizuara. Për më tepër, Phonto ofron opsione për të ndryshuar madhësinë, ngjyrën dhe efektin e tekstit, dhe mund ta përdorni gjithashtu për të shtuar tekst në imazhe.
  • Vectornator (iPhone/iPadOS): është një aplikacion që ju lejon të krijoni shkronja të personalizuara duke përdorur një gamë të gjerë shkronjash dhe mjetesh vizatimi vektoriale. Vectornator ofron një shumëllojshmëri të gjerë opsionesh personalizimi, duke përfshirë aftësinë për të ndryshuar ngjyrën, madhësinë dhe shtrirjen e tekstit.
  • Canva (Android/iPhone/iPadOS): është gjithashtu i disponueshëm si aplikacion per telefonat inteligjentë.