App per te shkarkuar libra falas

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacionet – app per te shkarkuar libra falas ne telefonin tuaj. Me poshte do të shqyrtojmë të gjitha ato aplikacione që mund te përfaqësojnë burimet më të mira në kete kategori. Nëse jeni duke kërkuar për romane, vepra nga autorë të rinj apo diçka tjetër, me shume mundesi dhe me pak fat do të jeni në gjendje të gjeni atë që kërkoni.

Megjithate duhet t’ju themi se: aplikacionet që do të sugjeroj nuk ofrojnë mundësinë e shkarkimit të publikimeve të reja qe jane në krye të klasifikimeve (ose të paktën nuk e lejojnë falas) por lejojne shkarkimin e veprave shumë të famshme që nuk mbrohen më nga e drejta e autorit dhe për këtë arsye mund të shpërndahen në internet pa asnjë kosto dhe pa shkelur ligjin.

Shenim: nje menyre tjeter per te shkarkuar nje liber falas eshte te shkoni ne Google duke klikuar ketu dhe me pas te shkruani emrin e librit te ndjekur nga shkrimi PDF. Pastaj shikoni nese shfaqen rezultate me file pdf per tu shkarkuar.

Permbajtja

App per te shkarkuar libra falas: në telefon Android

Nese dëshironi të përdorni telefonin ose tabletin tuaj Android për të lexuar ndonje liber, prandaj dhe po kërkoni aplikacionet – app per te shkarkuar libra falas ne telefon Android, atehere më poshtë do ju tregojme aplikacionet më të mira që duhet të përdorni për të qenë në gjendje të shkarkoni dhe lexoni libra falas, direkt nga pajisja juaj.

Amazon Kindle

App per te shkarkuar libra falas

Aplikacioni i parë për të cilin dua t’ju tregoj quhet Amazon Kindle dhe siç sugjeron emri, është bërë nga Amazon, gjiganti i shit-blerjeve ne internet. Ky aplikacion përmban një katalog të pafund librash, falas dhe me pagesë, që mund t’i shkarkoni në pajisjen tuaj dhe t’i lexoni në çdo kohë. Mund ta shkarkoni në pajisjen tuaj nëpërmjet Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni shkarkuar dhe instaluar aplikacionin, hapeni atë dhe identifikohuni me llogarinë tuaj në Amazon ose, nëse nuk keni një të tillë, thjesht prekni butonin Krijo një llogari të re në Amazon/Crea un nuovo account Amazon dhe ndiqni udhëzimet në ekran.

Pasi të jeni në ekranin kryesor të aplikacionit, prekni skedën Zbulo/Scopri/Discover vendosur poshte, për të hyrë në seksionin e dedikuar për librat, ku me siguri do të gjeni disa tituj interesantë. Për më tepër, ju gjithashtu mund të filtroni kërkimin tuaj sipas kategorisë thjesht duke shtypur butonin Menu (ikona me tre vija) që ndodhet lart majtas. Nga menyja që shfaqet, trokitni lehtë mbi kategorinë e interesit tuaj. Fatkeqësisht, nuk ka asnjë mënyrë për të filtruar midis librave falas dhe atyre me pagesë, kështu që do t’ju duhet të prekni kopertinën e librit që ju intereson për të zbuluar nëse mund ta shkarkoni falas.

Pasi të keni identifikuar një libër falas, për ta shkarkuar atë, thjesht trokitni lehtë mbi butonin që tregon se mund ta shkarkoni falas. Pasi të bëhet kjo, libri do të shkarkohet në bibliotekën tuaj virtuale në aplikacionin Amazon Kindle, të cilin mund ta lexoni duke trokitur në skedën Biblioteka/Libreria vendosur poshte. Për të lexuar një libër, thjesht trokitni lehtë mbi kopertinën e tij.

Kobo Books

App per te shkarkuar libra falas

Një tjetër aplikacion i shkëlqyeshëm për të shkarkuar libra falas Kobo Books. Nëpërmjet aplikacionit në fjalë mundësohet aksesi në dyqanin e kompanisë dhe blerja e të gjithë librave në shitje në këtë të fundit, por edhe shkarkimi falas i librave ne dispozicion. Mund ta shkarkoni aplikacionin në pajisjen tuaj nëpërmjet Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi aplikacioni të jetë shkarkuar dhe instaluar, hapeni atë dhe identifikohuni në platformë duke trokitur mbi artikullin Hyr/Accedi (nëse keni tashmë një llogari) ose në artikullin Krijo llogari/Crea account. Përndryshe, mund të prekni butonin e ikonës Hyr/Accedi me Google për të përdorur llogarinë tuaj të Gmail, ose Hyr/Accedi me ikonën e Facebook për të përdorur një llogari në Facebook.

Pasi të jeni në ekranin kryesor të aplikacionit, trokitni lehtë mbi skedën Kërko/Cerca në fund, shkruani termin falas/gratis dhe filloni kërkimin duke shtypur butonin Kërko në Dyqanin Kobo/Cerca nel Kobo Store. Disa tituj plotësisht falas do të shfaqen në ekran, të ndarë në kategori. Pasi të keni zgjedhur librin që ju intereson, trokitni lehtë mbi kopertinën e tij dhe në ekranin që hapet, trokitni lehtë mbi butonin Shto te librat e mi/Aggiungi ai miei libri.

Pasi të bëhet kjo, mund të filloni menjëherë leximin e librit duke shtypur butonin Shiko/Visualizzalo ose trokitni lehtë mbi skedën Librat e mi/I miei libri në fund. Në ekranin që hapet, do të gjeni një listë të të gjithë librave elektronikë që keni, përfshirë ato falas, të cilët mund të filloni t’i lexoni thjesht duke trokitur mbi to.

Play Books

App per te shkarkuar libra falas

Aplikacioni tjeter për të shkarkuar libra falas në telefon Android quhet Play Books dhe është zhvilluar drejtpërdrejt nga Google. Funksionimi i tij është i ngjashëm me atë të aplikacioneve të mëparshme që kam rekomanduar, kështu që është e mundur të blini libra me pagesë dhe të shkarkoni dhe lexoni libra falas. Mund ta shkarkoni aplikacionin në pajisjen tuaj nëpërmjet Play Store.

Pasi aplikacioni të shkarkohet dhe instalohet, hapeni atë dhe trokitni lehtë mbi butonin Fillo/Inizia. Si parazgjedhje, aplikacioni do të përdorë llogarinë e Google/Gmail të lidhur me pajisjen tuaj Android, por nëse dëshironi të përdorni një tjetër, thjesht trokitni lehtë mbi ikonën e avatarit tuaj lart djathtas dhe më pas te Shto një llogari tjetër/Aggiungi un altro account nga menuja që shfaqet.

Për të kërkuar libra falas për t’u shkarkuar në pajisjen tuaj, thjesht trokitni lehtë mbi skedën Blini/Acquista në shiritin e poshtëm. Tani për të gjetur libra falas, thjesht lëvizni poshtë faqes derisa të gjeni seksionin e renditjes së librave elektronikë dhe më pas prekni artikullin 0 € përmes të cilit mund të përdorni një listë librash që mund të blihen falas. Pasi të keni identifikuar librin që dëshironi të shkarkoni, thjesht trokitni lehtë mbi kopertinën e tij dhe më pas, në ekranin tjetër, në butonin Bli për/Acquista 0 €. Pasi të keni blerë librin, i cili do të shkarkohet automatikisht, mund të filloni ta lexoni menjëherë duke shtypur butonin Lexo/Leggi.

Përndryshe, mund të aksesoni të gjithë librat që keni shkarkuar duke trokitur te skeda Koleksioni/Raccolta në shiritin e poshtëm, më pas duke prekur seksionin Librat e tu/I tuoi libri dhe më pas duke trokitur në kopertinën e librit që dëshironi të lexoni.

Faqe interneti për të shkarkuar libra falas

App per te shkarkuar libra falas

Nese aplikacionet që kam sugjeruar më parë nuk ju kanë kënaqur plotësisht, kështu që tani po kërkoni faqe interneti për të shkarkuar libra falas, atehere më poshtë do t’ju tregoj disa faqe interneti ku librat nuk mbrohen nga e drejta e autorit ose janë në dispozicion falas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Project Gutenberg: është një bibliotekë e vërtetë online, përmes së cilës mund të shkarkohen mijëra libra falas, pasi ato nuk mbrohen nga e drejta e autorit. Për të hyrë në faqen nga shqiperia mund te jete e nevojshme te shkarkoni nje VPN (si Windscribe ose ProtonVPN).
  • Liber Liber: Platformë italiane që ofron shkarkim falas të mbi 4000 librave, duke përfshirë klasikë të mëdhenj të letërsisë dhe vepra të pambrojtura nga e drejta e autorit. Çdo libër është i disponueshëm për shkarkim në formate të ndryshme.
  • Ebook falas: portal italian përmes të cilit ju mund të shkarkoni falas libra, revista, komike, ese dhe koleksione me tregime të shkurtra të prodhuara nga autorë të pavarur.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth këtyre faqeve të internetit dhe mbi të gjitha, se si të shkarkoni libra falas përmes këtyre platformave, lexoni udhezuesin: site per libra falas.

App per te shkarkuar libra falas: ne iPhone

Nese dëshironi të shkarkoni libra falas në iPhone tuaj, në mënyrë që t’i lexoni në çdo kohë drejtpërdrejt nga pajisja juaj, atehere edhe ne kete rast mund të përdorni të njëjtat aplikacione për të cilat ju thashë me siper në kapitullin kushtuar telefonave Android, përkatësisht Amazon KindleKobo Books dhe Play Books.

Megjithatë, ka disa dallime në përdorim. Për shembull, përmes aplikacionit Kindle për iPhone nuk është e mundur të shkarkohet libri direkt, por do t’ju duhet të veproni nga shfletuesi (prsh safari). Për këtë arsye, hapni Safari dhe shkoni te seksioni i dedikuar për Amazon Kindle Store, gjeni librin që dëshironi të shkarkoni falas dhe trokitni lehtë mbi butonin Lexo falas/Leggi gratis.

Më pas, trokitni lehtë mbi butonin Shko te Kindle për/Vai a Kindle per iOS, i cili do të hapë automatikisht aplikacionin Amazon Kindle. Tani gjithçka që duhet të bëni është të prekni skedën Biblioteka/Libreria, trokitni lehtë mbi artikullin Të gjitha/Tutti dhe më pas trokitni lehtë mbi kopertinën e librit të sapo shtuar për ta shkarkuar. Për të filluar ta lexoni, thjesht trokitni sërish në kopertinën e librit.

App per te shkarkuar libra shkollorë falas

Zakonisht, kur blini një libër shkollor prej letre, keni mundësinë të shkarkoni versionin e librit elektronik ose përmbajtjen dixhitale të bashkangjitur librit duke ndjekur udhëzimet që gjeni të shtypura në libër. Më poshtë do t’ju tregoj disa aplikacione përmes të cilave mund të përdorni përmbajtje dixhitale dhe të shkarkoni libra shkollorë.

  • Lattes Play (Android/iPhone/iPadOS): aplikacion që ju lejon të shikoni përmbajtjen multimediale të lidhur me librat Lattes thjesht duke inkuadruar faqen me kamerën e smartphone ose tabletit tuaj.
  • My bSmart (Android/iPadOS): platformë e përmbajtjes dhe shërbimeve dixhitale për shkollat ​​dedikuar studentëve dhe mësuesve dhe përdoret nga shtëpi të ndryshme botuese.
  • Booktab (Android/iPadOS): platformë për konsultimin dhe studimin e librave shkollorë multimedialë të krijuar nga Zanichelli.
  • MyLIM (Android/iPhone/iPadOS): Platforma e botuesit Loescher që lejon studentët dhe mësuesit të përdorin tekste dixhitale, përveç burimeve ndërvepruese dhe multimediale të lidhura me to.