Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te gjesh titullin e kenges nga fjalet. Shpesh mund te ndodh qe te degjosh nje kenge qe te pelqen, te ciles nuk i njeh as titullin dhe as autorin, por thjesht i kujton disa fjale te cilat te jane fiksuar kur e ke degjuar.

Ne kete rast, nese do deshiroje te dije se cila eshte kenga dhe kush e kendon, atehere më poshtë do të gjeni disa nga shërbimet dhe aplikacionet më të mira online që ju lejojnë të gjurmoni titullin e një kënge thjesht duke shtypur fjalet qe kujtoni (sa me shume fjale rrjesht te kujtoni, me i sakte do jete rezultati). Përveç kësaj, do të mund të merrni edhe informacione të tjera për këngët që kërkoni, si emrat e kompozitorëve, viti dhe albumi i publikimit. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet: me sherbime Online

Portale dhe shërbime të ndryshme të aksesueshme përmes shfletuesit (si Google Chrome) janë të disponueshme në internet, te cilat ju lejojnë të zbuloni se cili është titulli i një kënge dhe gjithashtu detaje të tjera në lidhje me ndonjë pjesë muzikore, thjesht duke shtypur disa fjalë të tekstit në fushat e duhura të kërkimit. Ato jane të gjitha plotësisht falas. 

Lyrics

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet

Portali Lyrics është një pikë referimi e vërtetë për adhuruesit e muzikës. Ajo pret qindra mijëra tekste këngësh në serverët e saj. Ju lejon gjithashtu të merrni informacione për albumet dhe të kryeni kërkime bazuar në emrat e artistëve, vetë albumet dhe tekstet e këngëve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur këtë portal, hapni faqen kryesore dhe shkruani tekstin e këngës që dëshironi të kërkoni në fushën Kërko për tekste ose artistë/Search for lyrics or artists në krye. Në faqen tjetër, do të renditen më poshtë rezultatet e kërkimit tuaj, duke filluar me ato që përmbajnë numrin më të madh të fjalëve të kërkimit. Nuk është e nevojshme të shkruani rreshta të tëra, gjithashtu mund të kërkoni vetëm disa fjalë që gjenden në tekstin e këngës. Për rezultate më të sakta, nese keni mundësi, shkruani pjesë të sakta të tekstit.

Në pamjen paraprake të rezultateve, do t’ju shfaqet titulli i këngës, autori (ose artisti që e këndon atë) dhe kopertina e albumit (ose albumeve) në të cilën është e pranishme ajo këngë. Duke shtypur në pamjen paraprake të një rezultati, më pas mund të shikoni një video në YouTube të këngës duke shtypur në kutinë me ikonën ▶ në të majtë.

Song Search

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet

Song Search u ofron përdoruesve një mjet kërkimi thelbësor dhe të menjëhershëm që ju lejon të kërkoni për këngë duke filluar nga teksti (edhe vetëm duke shtypur disa fjalë). Portali në fjalë ju mundëson gjithashtu të zbuloni të gjithë artistët që kanë kënduar këngën që kërkoni dhe albumet në të cilat është e pranishme.

Për të kërkuar në Song Search, mjafton të hapni faqen kryesore të portalit të lartpërmendur, të shkruani disa fjalë ose rreshta të tekstit të këngës që ju intereson në fushën në krye dhe të shtypni butonin Search (për rezultat sa me te sakte rekomandojme të shkruani pjesë të sakta të tekstit). Në faqen tjetër mund t’i hidhni një sy rezultateve të dhëna.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të hapur një, thjesht klikoni mbi titullin e këngës. Në këtë mënyrë do të mund të shikoni tekstin e plotë të pjesës, autorin (ose artistin që e këndoi atë), titullin e albumit në të cilin është i pranishëm dhe kopertinën e tij. Duke lëvizur poshtë faqes, mund të dëgjoni këngën që kërkoni duke shtypur butonin ▶ në player e integruar të Spotify. Përveç kësaj, do të mund të zbuloni edhe të gjithë artistët e tjerë që e kanë kënduar këtë këngë në karrierën e tyre.

Genius

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet

Tani le te shikojme se si te gjesh titullin e kenges nga fjalet me Genius. Ndryshe nga faqet e tjera të përmendura më lart, kjo faqe ka gjithashtu informacion të detajuar për kompozitorët e teksteve të këngëve (pra jo vetëm këngëtarët), producentët e tyre dhe vitin e publikimit të tyre.

Përdorimi i Genius është me të vërtetë i thjeshte. Lidhuni me faqen e saj kryesore, shkruani fjalet e këngës në fushën lart majtas (do të merrni rezultate më të sakta duke shtypur të paktën një pjesë të tekstit) dhe shtypni butonin e xhamit zmadhues. Në seksionin Top matches të faqes tjetër do t’ju shfaqen rezultatet që përfshijnë numrin më të madh të fjalëve që kërkoni.

Më pas shtypni pamjen paraprake të këngës dhe përveç titullit të saj, producentët dhe autorët (duke klikuar në artikullin Shiko të gjitha kreditet/View all Credits lart djathtas), vitin e publikimit dhe kopertinën e albumit në të cilin bën pjesë.. Për më tepër, duke lëvizur poshtë faqes, do të mund të dëgjoni këngën (duke shtypur butonin ▶ të luajtësit të integruar ose duke klikuar në të njëjtin buton të pamjes paraprake të videos në YouTube të paraqitur më poshtë.

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet: me Google

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet

Google është mjeti i persosur për të marrë të gjitha llojet e informacionit nga interneti. Prandaj ju këshilloj të kryeni një kërkim duke përdorur këtë të fundit. Do të shihni që thuajse menjehere do të jeni pothuajse me siguri në gjendje të gjurmoni titullin e këngës që po kërkoni.

Për të vazhduar, thjesht shkruani disa fjalë të tekstit të këngës në shiritin e kerkimit te Google në këtë faqe dhe shtypni Enter (duke shtypur pjesë të sakta të tekstit, mund të merrni rezultate më të sakta). Google do t’ju tregojë një pamje paraprake të YouTube me titullin e këngës (për të parë videon klikoni butonin ▶ në vetë pamjen paraprake).

Përveç kësaj, nën kutinë me videon e shfaqur në YouTube, do t’ju shfaqet teksti i plotë i këngës (kliko mbi fjalët Altro ose Teksti i plotë/Testo completo për ta parë të gjitha), shërbimet streaming të muzikës në të cilat mund ta dëgjoni (p.sh. Spotify dhe YouTube Music), artisti që e këndon, viti i publikimit dhe albumi.

Nese nuk po shfaqet ndonjë pamje paraprake, tekst ose artist në YouTube në rezultatet e para të kërkimit në Google, atehere në këtë rast, përpiquni të hapni faqet e tjera të internetit që ju ofron motori i kërkimit dhe shqyrtoni me kujdes tekstin (nëse ka) të shfaqur në faqet e hapura. Titulli i këngës që po kërkoni mund të jetë vetëm një klikim larg.

Si te gjesh titullin e kenges nga fjalet: Apple Music

Nese përdorni Apple Music për të dëgjuar dhe mbajtur gjithmonë me vete këngët tuaja të preferuara, duhet te dini se sherbimi ju lejon të kërkoni motorin e tij të brendshëm edhe përmes tekstit/fjaleve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse përdorni Apple Music në një kompjuter, nëpërmjet iTunes në Windows, aplikacionin Music në macOS ose nëpërmjet një shfletuesi, shkruani fjalët ose një pjesë të saktë të tekstit të këngës që ju intereson në fushën që ndodhet lart djathtas të ekranin fillestar të programit. Më pas, klikoni në butonin Apple Music dhe prej andej, në fjalën Kërko për [tekst i shtypur] në Apple Music/Cerca [testo digitato] in Apple Music.

Nëse kërkimi është i suksesshëm, në ekranin tjetër do t’ju shfaqen pamjet paraprake të këngës, të profilit të artistit që e këndon, të albumit ku bën pjesë kënga e kërkuar.

Më poshtë mund të shikoni edhe artistët e tjerë që kënduan këngën e lartpërmendur. Ju gjithashtu mund të përsërisni të njëjtat hapa nga aplikacioni Apple Music i disponueshëm në Android dhe nga aplikacioni Music i iOS/iPadOS.

Si te gjesh titullin e kenges nga audio/muzika: me Shazam

Nese nuk mundet ta gjenit këngën që po kërkoni nga fjalet/teksti, por keni ende një mënyrë për ta luajtur ate ne nje paisje, atehere app Shazam i disponueshëm në Android dhe në iPhone/iPad mund t’ju ndihmoje.

Falë tij, mjafton qe te shtypni butonin në qendër të ekranit në ekranin bazë dhe ky i fundit do të mund t’ju drejtojë menjëherë te titulli dhe detaje të tjera të lidhura (p.sh. artisti dhe viti i publikimit).