Si te shkurtosh nje link URL

Si te shkurtosh nje link / URL

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shkurtosh nje link/URL te nje faqe interneti. Mund te ndodh qe adresa e nje faqe interneti (ndryshe: linku ose URL) mund te jete shume e gjate dhe aspak komode per tu kopjuar dhe per tu derguar, ndaj menyra me e mire per te zgjidhur kete problem eshte te shkurtosh linkun e faqes. Per ta bere kete, ka disa mjete ne internet te cilat mund te perdoren shume lehte dhe nuk kerkojne njohuri te vecanta. Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te shkurtosh nje link/URL

Nëse dëshironi të ndani me dike tjeter adresen e nje faqe interneti, URL-ja e së cilës është shumë e gjatë, mund të zgjidhni të shkurtoni adresën në fjalë/URL për të thjeshtuar procesin e dergimit. Në këtë drejtim, ju mund të përdorni, si nga kompjutri ashtu edhe nga telefoni/tableti, një nga shërbimet që do t’ju tregoj në kapitujt në vijim, të cilat ju lejojnë të shkurtoni adresën e një faqe interneti me disa klikime.

Ju lutemi vini re se megjithëse disa nga shërbimet mund të përdoren pa pagesë, mund të kërkohet një abonim nëse dëshironi të përdorni veçori shtesë, si prsh. shikimi i statistikave ose personalizimi i URL-ve të shkurtuara. Gjeni të gjithë informacionin që ju nevojitet më poshtë.

Si te shkurtosh nje link/URL: Bitly

Si te shkurtosh nje link URL

Një nga shërbimet më të njohura në internet që ju lejon të shkurtoni shpejt një adresë te nje faqe interneti është ai i ofruar nga Bitly. Është një nga mjetet më të famshme dhe më të përdorura që ju lejon të personalizoni një URL, duke e shkurtuar atë sipas deshires.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ky shërbim është falas në versionin e tij bazë dhe mund të përdoret edhe pa u regjistruar, por nese nuk regjistroheni ju lejon vetëm të shkurtoni linket dhe jo të personalizoni pjesën përfundimtare (ajo pas http://bit.ly/). Eshte i disponueshem një plan me pagesë, nga 29 dollarë në muaj, i cili ju lejon të personalizoni deri në 1500 linke duke ndryshuar gjithashtu pjesën fillestare (dmth. http://bit.ly/) dhe duke e zëvendësuar atë me markën tuaj.

Per ta perdorur lidhuni me faqen zyrtare. Pas kësaj, nëse nuk dëshironi të regjistroheni sepse dëshironi vetëm të shkurtoni një adresë interneti dhe nuk jeni të interesuar ta personalizoni atë ose të shikoni statistikat e saj, do t’ju duhet vetëm të ngjisni linkun në fushën e tekstit që do shikoni në ekran, në fund, në kutinë Shkurtoni lidhjen tuaj/Shorten your link.

Më pas, për të shkurtuar linkun e futur, thjesht shtypni butonin Shkurto/Shorten. Pasi të kryhet ky hap, një kuti e vogël do të shfaqet në ekran që do t’ju tregojë URL-në e linkut të shkurtuar. Thjesht klikoni në butonin Kopjo/Copy për të kopjuar lidhjen në një format të reduktuar në paisjen tuaj.

Nëse keni vendosur që dëshironi ta përdorni këtë shërbim në mënyrë të avancuar, duke personalizuar linkun e shkurtuar, atëherë do t’ju duhet të vazhdoni me regjistrimin falas. Për ta bërë këtë, thjesht klikoni në butonin Regjistrohu/Sign up që mund ta shihni të vendosur në këndin e sipërm të djathtë të faqes kryesore. Mund të regjistroheni me email ose llogari Google.

Pas regjistrimit, për të shkurtuar një URL dhe për ta personalizuar atë, duhet të klikoni në butonin portokalli Krijo/Create i cili ndodhet në këndin e sipërm djathtas. Pas kësaj, në fushën e tekstit Enter Long URL, do të duhet të ngjisni URL-në që dëshironi të shkurtoni dhe në fund, do të duhet të shtypni butonin Krijo/Create.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në seksionin e ri që do të shihni në ekran, më pas mund të personalizoni linkun e shkurtuar duke iu referuar seksionit Personalizo pjesën e pasme/Customize back-half. Kur të përfundoni, shtypni butonin Ruaj/Save për të konfirmuar.

T.LY

Si te shkurtosh nje link URL

Një mjet online se si te shkurtosh nje link/URL është T.ly. Është një shërbim jashtëzakonisht i lehtë dhe i menjëhershëm që mund të përdoret falas (deri në 3 URL), duke përfshirë statistikat publike. Përndryshe, mund të abonoheni në një plan (duke filluar nga 5 dollarë/muaj) i cili ju lejon të krijoni lidhje më të shkurtuara dhe statistika private.

Për të përdorur T.ly falas dhe pa regjistrim, thjesht ngjitni URL-në që do të shkurtohet në kutinë Ngjit një lidhje për ta shkurtuar atë/Paste a link to shorten it. Më pas shtypni butonin Shkurto/Shorten për të gjeneruar URL-në. Duke përdorur butonin Kopjo/Copy pranë tij mund të kopjoni URL-në e re në paisjen tuaj, ndërsa shtypni artikullin Statistika/Stats do të ridrejtoheni te statistikat.

Për të përdorur veçoritë shtesë të këtij shërbimi, fillimisht duhet të regjistroni një llogari (me një version provë 4-ditor, më pas do t’ju duhet të paguani abonimin), duke shtypur butonin Regjistrohu/Sign up në krye dhe duke dhënë emrin tuaj, adresën e emailit dhe fjalëkalimin që do të lidhen. Në panelin e kontrollit, në skedën Links, ngjisni URL-në në kutinë e duhur dhe shtypni butonin Shkurto/Shorten. Nëpërmjet ikonës së ingranazhit, mund të përdorni statistika të avancuara, të ndryshoni URL-në e shkurtuar, si dhe të krijoni një kod QR.

Si te shkurtosh nje link/URL: Tiny URL

Si te shkurtosh nje link URL

Ndër shërbimet që ju lejojnë të shtypni ose kopjoni adresën e një faqe interneti dhe të merrni një më të shkurtër, është edhe TinyURL, shumë i vlerësuar dhe i përdorur nga shumë përdorues prej vitesh.

Gjëja e parë që duhet të bëni për ta përdorur është të lidheni me faqen zyrtare. Më pas shkruani adresën e faqes së internetit që dëshironi të shkurtoni në fushën e tekstit Futni një URL të gjatë për të bërë TinyURL/Enter a long URL to make TinyURL dhe klikoni butonin Make TinyURL!.

Nëse dëshironi, para se te shtypni butonin Make TinyURL! ju mund të personalizoni formatin përfundimtar të URL-së që do të shkurtohet. Thjesht shkruani disa shkronja, numra ose viza në fushën e tekstit Alias.

Pas kryerjes së këtyre veprimeve, do t’ju duhet vetëm të prisni që ngarkimi të përfundojë dhe në pjesën anësore që ju shfaqet, do të mund të shihni adresën e re të internetit të shkurtuar nga TinyURL.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në rast se formulimi i personalizuar që keni vendosur nuk është i disponueshëm, do t’ju paraqitet URL-ja e shkurtuar me një formulim të krijuar rastësisht. Nëse jo, do të mund të shihni URL-në e shkurtuar, e cila do të tregojë pseudonimin që keni vendosur në fund.

Në këtë pikë, mund të kopjoni URL-në e shkurtuar duke shtypur butonin Kopjo/Copy. Lidhja do të ruhet në memorien e kompjuterit tuaj (ose pajisjes celulare), kështu që ju mund ta ndani atë kudo që dëshironi.

Urly

Urly është një tjetër shërbim i rëndësishëm, i cili dallohet për ndërfaqen e tij veçanërisht të thjeshtë.

Gjithçka që duhet të bëni për ta përdorur është të lidheni me faqen zyrtare dhe të shkruani ose ngjisni URL-në që do të shkurtohet në fushën e tekstit që shihni në ekran. Siç mund ta shihni, ndërfaqja e përdoruesit e shërbimit është paraqitur në italisht, prandaj për të shkurtuar URL-në e shtypur ose ngjitur, thjesht shtypni butonin Shkurto/Accorcia.

Pasi të bëhet kjo, do të shihni URL-në që keni shkruar në një format të shkurtuar. Fatkeqësisht, nuk do të mund ta riemërtoni me një emer të personalizuar, por mund ta ndani lehtësisht duke përdorur butonin Share/Condividi ose duke shtypur butonin e kodit QR, për të marrë një kod QR.

Mund ta përdorni këtë mjet falas pa u regjistruar, megjithatë mund të shtypni në Accedi > Registrati qe ndodhen lart djathtas dhe të plotësoni fushat e tekstit që do të shihni në ekran për të vazhduar me regjistrimin dhe kështu të përfitoni nga veçori shtesë, të tilla si statistikat.