Si te fitosh kriptovalute / crypto

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te fitosh kriptovalute/crypto, domethen te fitosh parà virtuale, vlera e te cilave vazhdon te rritet gjithnje edhe me shume ne treg. Me poshte do shikojme mënyrat më të thjeshta dhe më të sigurta për të fituar kripto, duke gjeneruar të ardhura pasive, të cilat në disa raste mund të arrijnë edhe shuma interesante.

Natyrisht, duke qenë se kriptovalutat janë një treg shumë i madh, ka shume rrugë të ndryshme që mund të ndiqni, por kujdes sepse disa prej tyre jane të mbushura me rreziqe dhe mashtrime të vërteta. Ne do ju tregojme vetëm opsione te testuara dhe qe mendojme se janë të besueshme. Per me shume lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te fitosh kriptovalute/crypto falas

Si te fitosh kriptovalute / crypto

Ka disa mënyra se si te fitosh kriptovalute/crypto falas, domethënë pa u përballur me një investim fillestar. Disa nga këto janë të identifikueshme si lojëra të quajtura luaj për të fituar/play to earn, në të cilat duhet të luani për të fituar shpërblime në kriptovaluta. Problemi me këto sisteme është se, herët a vonë ju detyrojnë të bëni disa blerje për strumente ose elementë të tjerë brenda vetë lojës, të cilat ju lejojnë të luani dhe të fitoni kriptovaluta.

Një nga këta shembuj është Axie Infinity, falas për t’u shkarkuar, por me detyrimin për të blerë një ekip me Ethereum për të kryer aktivitetet e planifikuara. Shumë të tjera, janë krejtësisht falas, por shpesh, ato përfundojnë të jenë gjysmë mashtrimi. Prandaj po permendim ekzistencën e kësaj bote, por nuk e konsiderojme një mundësi të vlefshme për të fituar kripto falas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, ajo për të cilën do të doja t’ju flisja është Young Platform, një exchange i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS dhe në një version Web, i cili ofron mundësinë për të fituar token e platformës, YNG, duke kryer aktivitete të përditshme si një shëtitje.

Duke përfunduar sfidat brenda një dite, duke grumbulluar një numër të caktuar hapash, duke lexuar artikuj dhe duke iu përgjigjur pyetjeve të kuizit ose duke bërë parashikime të thjeshta për çmimin e monedhës, ju mund të grumbulloni këto YNG që ofrojnë përfitime të caktuara brenda Platformës.

E para është fakti që, duke grumbulluar një numër të mirë të tyre, ju keni të drejtën e uljeve te cmimeve në transaksionet e kriptomonedhave, gjë që është vërtet e dobishme për të gjithë ata që janë mësuar të tregtojnë ose ndryshe lëvizin shpesh kapitalin e tyre. Mundësia e dytë e ofruar është shitja pasi YNG është një token me vlerë fikse (1 = 0,24 €), që do të thotë të jesh në gjendje ta konvertosh në euro në çdo kohë direkt në bursë. 

Si te fitosh kriptovalute/crypto duke luajtur

Si te fitosh kriptovalute / crypto

Siç u shkrua në kapitullin e mëparshëm, ka lojëra të quajtura luaj për të fituar/play to earn që ju lejojnë të fitoni kriptovaluta duke luajtur, dhe me disa prej tyre është e mundur të ndërtoni biznese interesante. Loja që zgjodhem për këtë shembull është Axie Infinity, e cila përfshin shumë sjellje të lojërave shumë të famshme të serisë Pokémon.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Edhe këtu rriten krijesa të quajtura Axie, të cilat në pamje janë të ngjashme me njëra-tjetrën, por kanë një sërë karakteristikash të ndryshme sulmi dhe mbrojtjeje. Kërkesa bazë për të luajtur është të keni 3 Axe dhe e vetmja mënyrë për t’i marrë ato është t’i blini ato nga dyqani online.

Ka të gjitha çmimet, por si për çdo gjë tjetër në botë, nese kursen do t’ju lejojë të merrni vetëm krijesa me potencial mjaft të dobët, të cilat do të kushtojnë disa disfata dhe shumë pak kënaqësi. Për të krijuar një ekip me të cilin do të synoni të fitoni dhe merni para, është e nevojshme të vendosni një shpenzim fillestar që varion nga 600 në 1000 $.

Kjo mund të shihet si një pengesë mjaft e lartë për ata që thjesht duan të eksperimentojnë për të parë funksionet dhe potencialin, por nëse mendoni se, është e mundur të rriten krijesa që potencialisht mund të arrijnë qindra mijëra dollarë, atëherë investimi fillestar fiton një logjikë të caktuar.

Pasi ekipi është bërë, ekzistojnë dy opsione, mënyra e historisë ku luftoni kundër AI të lojës dhe arena, ku lojtarët nga e gjithë bota konkurrojnë kundër njëri-tjetrit. Duke fituar betejat ju fitoni tokenin SLP i cili ka një vlerë në treg që luhatet sipas periudhës specifike historike.

Megjithatë, ka edhe një pjesë të tretë të kësaj loje, ajo ku AXIE-të lindin për të krijuar të reja, të cilat trashëgojnë karakteristikat e prindërve plus bonuse të llojeve të ndryshme. Krijimi i këtyre AXIE-ve kushton tokenat SLP, por, nëse e bëni siç duhet, mund të krijoni kafshë gjithnjë e më të fuqishme dhe të rralla, të cilat më pas mund të shiten për shifra shumë më të larta në tregun AXIE. Në këtë mënyrë është e mundur të krijohet një biznes i vërtetë, të cilin shumë njerëz tashmë e kanë bërë dhe vazhdojnë ta bëjnë prej disa kohësh.

Si te fitosh kriptovalute/crypto ne Binance

Si te fitosh kriptovalute / crypto

Binance eshte i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS dhe është një nga exchange më të famshme dhe më të përdorura në botë, aq sa krenohet me një vëllim ditor të pakrahasueshëm tregtimi nga konkurrentët e drejtpërdrejtë. Edhe kjo e fundit, ofron mundësi interesante për ata që kërkojnë të fitojnë kriptovaluta, ta blejnë atë ose të tregtojnë.

Metoda që dua të sugjeroj në këtë rast është të marrësh pjesë në launchpad ose launchpool që ofrohen herë pas here në platformë. Këto ngjarje zakonisht përkojnë me ndonjë partneritet tregtar ose për arsye të tjera pak a shumë të lidhura me vetë bursën, por nuk kanë një frekuencë të rregullt. Për ta zbuluar, ju rekomandoj që të shikoni në faqet sociale të Binance, për shembull në FacebookTwitter dhe Instagram.

Duke kaluar te një shpjegim teknik, Launchpool ju lejon të merrni këto tokena të rinj falas: gjithçka që duhet të bëni është të mbani Bnb (monedhën e platformës), të kërkoni ikonën Launchpool në ekranin kryesor të aplikacionit dhe një herë ju keni hapur seksionin, depozitoni Bnb-në tuaj në këtë lloj llogarie. Për paratë e depozituara, interesi i ndryshueshëm do të jepet në këto token, të cilat më pas do të jenë të disponueshme në portofolin personal për shitje ose për mbajtje të pacaktuar. Në fund të periudhës së treguar, të gjitha BnB-të e depozituara kthehen në portofolin tuaj të paprekur, kështu që i gjithë operacioni është plotësisht falas.

Metoda e dytë është Launchpad, e përdorur gjithmonë për lëshimin e kriptove të reja, por me një funksion pak më të ndryshëm nga ai i mëparshmi. Këtu depozita është falas, por në shumën e ndarë, do të shitet një përqindje e ndryshueshme në këmbim të këtyre token, të cilët megjithatë zakonisht kanë një çmim shumë të favorshëm pasi nuk janë ende të listuara. Ky nuk është një rregull, por në përgjithësi, këto monedha përjetojnë rritje të çmimeve kur shitja është e hapur për të gjithë publikun, duke sjellë të ardhura të shkëlqyera për ata që i kanë marrë ato nga Launchpad.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të marrë pjesë, është gjithashtu e nevojshme të qëndroni të përditësuar vazhdimisht në lajmet e Binance, pasi ato ka mundësi që hapen dhe mbyllen shpejt. 

Si te fitosh kriptovalute/crypto ne Coinbase

Coinbase është exchange i dytë më i përdorur në botë, menjëherë pas Binance, i cili mund të mburret me rregullim të plotë në tregjet në të cilat operon, përfshirë SHBA-në. Kjo do të thotë se institucionet, në këtë periudhë ku po tentojnë të miratojnë ligje që rregullojnë kriptot, nuk do të kenë asnjëherë përplasje ligjore me këtë platformë, ndryshe nga sa ka ndodhur me shumë të tjera. Ky informacion mund të jetë i dobishëm në shumë raste pasi tashmë ka ndodhur që exchange të tjera janë detyruar të ndalojnë ofrimin e disa shërbimeve për të shmangur paditë.

Thënë kete, mënyra më e lehtë dhe më e shpejtë për të fituar kripto në këtë exchange është krijimi i një profili duke shkarkuar aplikacionin për Android ose iOS/iPadOS ose nëpërmjet versionit të tij në ueb dhe duke ndjekur procedurën e verifikimit të identitetit. Pasi operacioni të përfundojë dhe llogaria të aktivizohet, Coinbase ofron kuize për përdoruesit e rinj nga të cilët është e mundur të fitoni kripto.

Në fakt, në ekranin kryesor shfaqet një dritare që propozon të filloni të bëni kuize, duke iu përgjigjur pyetjeve të thjeshta rreth kriptomonedhave. Gjëja e bukur, përveçse paguheni dhe mund të merrni deri në 100 dollarë në monedha dixhitale, është se ju mund ta përsërisni kuizin pafundësisht nëse merrni përgjigje të gabuara.

Një avantazh tjetër është se, këtë bonus në para të marrë, mund ta tërhiqni lehtësisht duke e dërguar në bankë me transfertë bankare, ose ta konvertoni në Bitcoin ose në çdo kriptomonedhë tjetër që dëshironi. 

Si te fitosh ne Crypto.com

Tani dua t’ju ofroj Crypto.com, një tjetër platformë e tregtimit të kriptomonedhave e cila ofron mundësi interesante për të fituar të ardhura pasive. Crypto.com është i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS, për të mos u ngatërruar me Crypto Exchange, i cili ka funksione të tjera, por ende i përket së njëjtës kompani.

Thënë këtë, edhe këtu gjëja e parë që duhet të bëni është të shkarkoni aplikacionin dhe të krijoni një profil duke plotësuar kontrollet e sigurisë. Pasi të keni kryer këtë hap, duhet të blini disa kriptovaluta të interesit tuaj në mënyrë që të krijoni një portofol.

Pasi të keni mbaruar, trokitni lehtë mbi ikonën Crypto.com në fund, gjeni artikullin Fitim/Earn dhe zgjidhni atë dhe nga menuja tjetër, do të keni akses në një seri të tërë monedhash që mund të depozitohen për të marrë të ardhura të qëndrueshme në atë aktiv të caktuar.

Lista është e gjatë, por përfshin BitcoinEthereum dhe shumë të tjera pak a shumë të rëndësishme, të cilat do t’i japin interesa të ndryshme nga njëri-tjetrit. Nëse zotëroni vetëm Bitcoin, për shembull, duke bllokuar kapitalin tuaj për 3 muaj, ju merrni 4.5% të interesit vjetor, i cili mund të rritet nëse zotëroni një sasi të caktuar të tokenëve CRO, origjinalin e platformës.

Për të gjithë ata që dëshirojnë të investojnë në kriptovaluta për një afat të gjatë, kjo është sigurisht një mundësi për t’u marrë parasysh pasi lejon të ardhura diskrete pasive me rrezik të ulët dhe kosto zero.