Si te shesesh kriptovalute ne Binance

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te shesesh kriptovalute ne Binance. Kjo e fundit eshte exchange me i famshem dhe me i perdorur ne kete sektor. Ju mund ta perdorni per te blere dhe shitur kriptovalutat me te njohura ne treg ne nje menyre shume te thjeshte.

Me poshte do ju tregojme se si te shisni crypto nga kompjutri dhe telefoni, duke ju ilustruar detajet e operacionit.

Permbajtja

Si te shesesh kriptovalute ne Binance: nga Kompjutri

Si te shesesh kriptovalute ne Binance

Tani le te shikojme se si te shesesh kriptovalute ne Binance nga faqja e saj e internetit. Megjithatë, përpara se të ndërmerrni veprime, është mirë të dini kostot e çdo operacioni shkëmbimi në këtë platformë. Norma e aplikuar është gjithmonë 0,1% mbi shumën e konvertuar, si për shitje ashtu edhe për blerje, e cila bie në 0,075% nëse këmbehet në dhe nga BNB (monedha e Binance). Kjo ndodh nëse bilanci juaj është më pak se 1,000,000 dollarë, që zvogëlohet në mënyrë progresive për ata me portofol më të mëdhenj. Nese doni te dini me shume mbi kostot klikoni ketu.

Thënë këte, gjëja e parë që duhet të bëni është të hapni faqen e internetit dhe të hyni në profilin tuaj duke futur kredencialet e kërkuara. Tani nga kjo pikë ka dy rrugë të mundshme që mund të ndiqni. E para ju lejon të përdorni një ndërfaqe të thjeshtë në mungese te operacioneve më të avancuara, e dyta ju ofron mjete më të sofistikuara per trading. Të dyja çojnë në të njëjtin rezultat, por ju lejojnë të arrini atje në mënyra të ndryshme, ndaj zgjidhni atë që i përshtatet më mirë nevojave tuaja.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani le të fillojmë me procedurën e shitjes. Pasi të keni hyrë, nga Home shkoni në menunë e sipërme dhe klikoni në artikullin Trading dhe më pas zgjidhni artikullin Binance convert nga lista. Nga këtu do të gjeni dy kuti, e para tregon monedhën e nisjes dhe e dyta atë të mbërritjes për shkëmbimin.

Për të konvertuar aktivet tuaja, duhet të vendosni se cilat prej aseteve tuaja do të tregtohen nëpërmjet menysë rënëse të monedhave. Si parazgjedhje duhet të jetë USDT, por nëse doni të zgjidhni ndonjë kriptomonedhë tjetër, klikoni në shigjetën dhe zgjidhni monedhën që ju intereson nga lista. Më pas përsëritni të njëjtën procedurë për monedhën e synuar, në mënyrë që të pasqyrojë atë që dëshironi të keni në portofolin tuaj në fund të procedurës.

Tani duhet të futni shumën e aseteve tuaja që do të konvertohen, domethen vendosni shumën në kutinë e parë. Për ta kuptuar këtë, nëse dëshironi të konvertoni 1 bitcoin në USDT, do t’ju duhet të keni monedhën BTC në rreshtin e parë, të vendosni vlerën 1 në kuti, të keni USDT në rreshtin më poshtë dhe të konfirmoni duke shtypur butonin Anteprima della conversione. Më pas do të shfaqet një ekran që ju tregon se sa monedhë përfundimtare do të merrni dhe kostot e transaksionit, për t’u konfirmuar duke shtypur butonin Konverto/Converti.

Si parazgjedhje, është vendosur konvertimi i tregut, që do të thotë qe kur shtypni butonin Konverto, konvertimi do behet me çmimin më të mirë të disponueshëm për momentin. Në faqe do të gjeni gjithashtu opsionin Limit, i cili është ai që ju lejon të vendosni çmimin me të cilin do të behet konvertimi.

Si te shesesh kriptovalute ne Binance

Nëse hapni ekranin përkatës te Limit, do të gjeni gjithmonë dy kuti me monedhën fillestare dhe monedhën e destinacionit, por ka edhe dy të tjera shtesë. E para është Çmimi/Prezzo, ku duhet të vendosni çmimin me të cilin do të tregtoni, e dyta është Skadon pas/Scade tra, ose për sa kohë ta mbani porosinë tuaj të vlefshme. Kjo metodë ju lejon të bëni blerje ose shitje me çmime shumë specifike, të dobishme për lëvizjet e papritura të tregut.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për shembull, nëse mendoni se Bitcoin do të zbresë në 10,000 dollarë dhe dëshironi ta blini atë me atë çmim (por nuk dëshironi të jeni 24/7 duke parë Binance dhe grafiket), mund të vendosni një porosi. Kjo do të ekzekutohet vetëm nëse aktivi arrin çmimin e treguar, që do të thotë se, nëse kriptomonedha nuk arrin çmimin që keni vendosur, konvertimi nuk do të bëhet dhe ju do të mbeteni me portofolin tuaj fillestar.

Tani që kemi parë versionin e thjeshte të konvertimit në Binance, le të kalojmë tek ai për ata që kanë nevojë për mjete më të avancuara. Edhe këtu do të gjeni konvertimin e tregut dhe renditjen e kufirit, por me shtimin e disa opsioneve të tjerë. Nga menuja e sipërme, zgjidhni opsionin Tregjet/Mercati dhe më pas zgjidhni kriptomonedhën që dëshironi të shisni ose blini nga lista.

Një ekran plot me numra, informacione, butona e kështu me radhë hapet para jush. Grafiku tregon çmimin në kohë reale të aktivit, në të djathtë gjeni çiftet e konvertimit, në të majtë porositë në kohë reale dhe në fund, butonat për të blerë dhe shitur. Lëvizni faqen poshtë në rast se nuk mund t’i shihni ato.

Edhe këtu do të gjeni skedat Tregu/Mercato dhe Limit, me shtimin e Stop limit dhe më poshtë, menunë rënëse OCO. Tregu dhe Limit, funksionojne ashtu siç u përmend më lart, përkatësisht shitja me çmimin aktual dhe porosite. Ndërfaqja e kësaj faqeje i shton pak ose aspak asaj qe u pa më sipër, me kutinë Sasia/Quantità për të treguar sa kriptovaluta të shesesh, një rrëshqitës që ju lejon të zgjidhni një vlerë përqindje të aktiveve tuaja për të shitur (në vend që të shkruani shifrën e saktë) dhe butonin Shitje/Vendi [emri i monedhës] për të konfirmuar operacionin.

Si te shesesh kriptovalute ne Binance

Stop limit, është një gjë e re, pak më komplekse se Limit. Në praktikë, me Stop limit është e mundur të caktohet një prag çmimi në të cilin Binance do të vendosë një urdhër shitje të aktivit të treguar. Dmth kur vendosni një limit order për blerje ose shitje, ajo shfaqet në kolonën e porosisë në anën e grafikut. Kjo ka pak rëndësi nëse shisni qindra ose mijëra dollarë në kriptovaluta, por ka shumë rëndësi nëse e gjeni veten duke lëvizur miliona.

Në praktikë, kufiri i ndalimit/stop limit është një mënyrë për të mbajtur të fshehtë qëllimin tuaj për të blerë ose shitur nga tregtarët deri në momente para se të realizohet. Nëse nuk doni t’u bëni të ditur njerëzve se dëshironi të blini 100,000 milionë të një aktivi kur të arrihet çmimi X, ndoshta duke ndikuar në çmimin e tij, atëherë mund të vendosni një kufi ndalimi i cili do të mbetet sekret. 

Së fundi, është funksioni OCO, i cili është ai që kombinon mundësinë e vendosjes së dy porosive limit/limit order me dy çmime të ndryshme. Në thelb, nëse blini një bitcoin me 20,000 dollarë, por nuk jeni të sigurt nëse do të ulet apo do të rritet, mund të përdorni OCO dhe të vendosni shitjen në 10,000 dhe 30,000. Në këtë mënyrë, nëse rritet, ju do të merrni fitimet dhe nëse zbret do të kufizoni humbjet tuaja. 

Tani per tu pergjigjur pyetjes se cilat mënyra për të shitur kriptomonedha duhet të përdorni, logjika dikton që investitori të përdorë vetëm ekranin Binance convert, ku ka mjete të thjeshta. Shitja dhe blerja në treg është opsioni më i lehtë dhe i menjëhershëm, i cili siguron që tregtitë tuaja të jenë të suksesshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni eksperience, atëherë përdorimi limit order për të vendosur një veprim të mundshëm spekulativ me blerje dhe shitje agresive mund të rezultojë të jetë fitimprurëse. Nëse nuk lëvizni para të mëdha ose nuk jeni një tregtar vërtet me përvojë, nuk keni arsye që t’i drejtoheni ekranit të avancuar të tregtimit dhe mjeteve komplekse si stop limit dhe OCO.

Si te shesesh kriptovalute ne Binance: nga Telefoni dhe Tableti

Tani le te shikojme se si te shesesh kriptovalute ne Binance nga Telefoni dhe Tableti. Ne fakt, nëse përdorni aplikacionin Binance (i disponueshëm për Android dhe iOS/iPadOS), dijeni se mund t’i shesni lehtësisht kriptovalutat tuaja edhe përmes kësaj të fundit. Së pari, duhet të dini se ekziston një version Lite dhe një Pro i aplikacionit Binance, të cilat ju japin akses në opsione dhe ekrane shumë të ndryshme. Ato janë të integruara me njëri-tjetrin, kështu që nuk keni nevojë për dy shkarkime të ndryshme.

Nëse jeni përdorues fillestar, atëherë ju këshilloj të përdorni versionin light, shumë më të thjeshtë dhe më të menjëhershëm. Për ta aktivizuar, hyni ne aplikacion dhe trokitni lehtë mbi logon e Binance lart majtas, më pas aktivizoni levën pranë artikullit Binance Lite.

Aplikacioni do të bëjë një ndryshim total të pamjes. Prej këtu shtypni butonin me dy shigjetat e kundërta që gjeni në qendër të ekranit, më pas zgjidhni artikullin Shitet/Vendi ose Konverto/Converti. Shitja përdoret për të parë kriptovalutat dhe për të marrë monedhën Fiat, dmth euro. Convert përdoret për të tregtuar nga kripto në kripto, kështu që zgjidhni atë që ju nevojitet.

Nëse keni nevojë për konvertim, shtypni artikullin Konverto/Converti, nga këtu ekrani dhe opsionet janë saktësisht identike me ato të versionit të internetit nën menunë Binance convert, kështu që ju sugjeroj të ktheheni te leximi i pjesës së parë të paragrafit të mëparshëm. Nëse duhet të kaloni në euro, shtypni artikullin Shitet/Vendi, zgjidhni monedhën në portofol me një trokitje e lehtë dhe më pas vendosni shumën për të shitur, duke konfirmuar me butonin Shitet/Vendi [emri i monedhës].

Nëse ju nevojiten mjete të avancuara si grafiku, shitja përmes Stop limit dhe OCO, veçori shtesë për investitorët dhe mundësi fitimi përmes Binance, atëherë shtypni ikonën e profilit tuaj dhe çaktivizoni çelësin pranë Binance Lite.

Ju mund t’i shisni aktivet tuaja duke shkuar te artikulli Portofoli/Portafoglio, duke trokitur mbi monedhën në fjalë, duke zgjedhur opsionin e shkëmbimit dhe më pas duke trokitur te opsioni Shit/Vendi. Nga këtu, metodat e shitjes, kutitë dhe e gjithë ndërfaqja pasqyrojnë atë që është thënë tashmë për kompjuter, ndaj ju sugjeroj të ktheheni në kapitullin e mëparshëm për të zbuluar detajet e mjeteve të disponueshme.