Si funksionon Omegle

Omegle eshte nje sherbim chat dhe videochat qe sherben per te bere miq te rinj nga e gjithe bota ne internet. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si funksionon Omegle nga kompjutri dhe telefoni, duke ju treguar se si te chat-oni dhe videochat-oni. Per detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si funksionon Omegle

Përpara se të shpjegoj se si funksionon Omegle, do të doja t’ju jap disa informacione në lidhje me këtë shërbim.

Omegle është një shërbim falas per te biseduar ne internet që nuk kërkon regjistrim, përmes të cilit mund të filloni biseda me tekst dhe video me njerëz nga e gjithë bota. Duke përdorur Omegle, ju pranoni automatikisht kushtet e shërbimit, të cilat mund t’i shikoni në fund të faqes së saj kryesore, duke u lidhur drejtpërdrejt me faqen zyrtare. Përdorimi i Omegle është i ndaluar për fëmijët nën 13 vjeç dhe për fëmijët nën 18, kërkohet leja nga një prind ose kujdestar.

Në përgjithësi, për përdorimin e shërbimit zbatohen rregullat normale te sjelljes së mirë: duhet të silleni në mënyrë korrekte dhe të respektueshme gjatë bisedës me njerëz të tjerë sepse ndryshe thyeni rregullat e sherbimit. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjithashtu, duhet të dini se, për të përdorur videochat-in e Omegle, duhet të lejoni që shërbimi të hyjë në mikrofonin dhe kamerën e kompjuterit tuaj, nëpërmjet cilësimeve të shfletuesit tuaj. Për ta bërë këtë, lidhuni me faqen zyrtare të Omegle, pastaj nëse për shembull po përdorni shfletuesin Google Chrome, klikoni në ikonën e kyçit që ndodhet në krye (para https të adresës url) dhe shtypni butonin Cilësimet e faqes/Impostazioni sito. Në ekranin tjetër, më pas zhvendosni menutë rënëse Kamera/Videocamera dhe Mikrofono te Lejo/Consenti dhe kaq.

Përveç kësaj, nëse doni të bisedoni në Omegle në italisht ose anglisht dhe për rrjedhojë, me njerëz që flasin të njëjtën gjuhë si ju, duhet të caktoni gjuhën italiane ose angleze për shërbimin nëpërmjet menusë rënëse Zgjidh gjuhën/Seleziona Lingua, që ndodhet në faqen kryesore të e njëjta.

Si funksionon/perdoresh Omegle ne kompjuter

Pasi ju dhame te gjithë informacionin paraprak në lidhje me përdorimin e saktë të Omegle, është koha t’ju flasim për mënyrën e përdorimit të shërbimit në një kompjuter. Në paragrafët e ardhshëm do të flasim se si ta përdorni atë për të chat-uar dhe videochat-uar.

Si te bisedosh/chat-osh ne Omegle

Si funksionon Omegle

Omegle është një shërbim i njohur chat, i cili ju lejon të filloni biseda me tekst me përdorues nga e gjithë bota, duke ofruar gjithashtu mundësinë për të filluar biseda duke u nisur nga interesat e përbashkëta.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, lidhuni me faqen zyrtare të shërbimit dhe për të nisur një bisedë me tekst, klikoni në butonin Tekst.

Nëse dëshironi të jeni të sigurt se po filloni një bisedë me dikë që ka të njëjtat interesa si ju, shkruani disa nga hobet tuaja në fushën e tekstit Shto interesat tuaja/Aggiungere i tuoi interessi, më pas shtypni butonin Tekst. Brenda pak çastesh, do t’ju shfaqet ekrani i bisedës, përmes të cilit mund të filloni një bisedë me tekst, duke ndjekur udhëzimet që do t’ju jap me poshte.

Biseda në Omegle është shumë e thjeshtë: gjithçka që duhet të bëni është të shkruani mesazhin në fushën e tekstit që ndodhet në fund, më pas duhet të shtypni butonin Enter/Invio në tastierë ose butonin Dërgo/Send/Spedire në ekran, për të dërguar mesazhin, i cili do të shfaqet në krye, në seksionin kushtuar regjistrit të bisedave.

Për të ndërprerë bisedën, shtypni në çdo kohë butonin Stop/Fermare, që ndodhet poshtë majtas, dhe më pas butonin Esc, për të konfirmuar operacionin.

Një veçori tjetër e bisedës me tekst të Omegle, për të cilën ia vlen të flitet, është Modalità Spy. Ajo ju lejon të lexoni përgjigjet e një pyetjeje të rastësishme ose të një pyetjeje specifike, që do t’u bëhet personalisht përdoruesve të shërbimit.

Për ta përdorur atë, klikoni në butonin Spy Mode/Modalità Spy, që ndodhet në fund të faqes kryesore, më pas nëse dëshironi të bëni një pyetje, klikoni në butonin Bëj një pyetje/Fare una domanda. Më pas shkruani pyetjen që dëshironi të bëni në fushën e tekstit Enter a question/Inserire una domanda dhe klikoni butonin Pyet panjohur/Chiedi Sconosciuti.

Si funksionon Omegle

Përndryshe, nëse nuk doni të bëni ndonjë pyetje, pasi të klikoni në butonin Modalità Spy, shtypni drejtpërdrejt Controlla. Në të dyja rastet, do t’ju shfaqet ekrani i bisedës dhe do të mund të bisedoni me njerëz të tjerë, duke ndjekur udhëzimet që ju kam dhënë në rreshtat e mëparshëm.

Në çdo kohë, për t’u kthyer në menynë kryesore të shërbimit, klikoni në logon Omegle, që ndodhet në krye, dhe më pas butonin OK, për të konfirmuar.

Si te videochat-osh ne Omegle

Si funksionon Omegle

Nëse dëshironi të filloni një bisedë me video në Omegle, fillimisht duhet të aktivizoni aksesin në kamerë dhe mikrofon, përmes cilësimeve të shfletuesit: për ta bërë këtë, ndiqni udhëzimet që ju dhashë me siper.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jetë bërë kjo, për të nisur videochat-in tuaj, lidhuni me faqen zyrtare të Omegle dhe shtypni butonin Video. Brenda pak çastesh do të hapet seksioni i videochat-it të shërbimit, përmes të cilit mund të ndërveproni me njerëz të tjere.

Përndryshe, nëse preferoni të shkruani një mesazh me tekst, mund të përdorni bisedën me tekst qe ndodhet më poshtë. 

Nëse dëshironi të ndaloni bisedën me video, klikoni butonin Stop/Fermare dhe më pas konfirmoni operacionin duke shtypur butonin Esc. Për t’u kthyer drejtpërdrejt në menunë kryesore të shërbimit, në vend të kësaj, klikoni në logon Omegle (sipër). Nëse kërkohet, konfirmoni duke shtypur butonin OK.

Si funksionon/perdoresh Omegle ne telefon

Duhet të dini se nuk ka asnjë aplikacion të dedikuar për këtë shërbim, por ai mund të përdoret lehtësisht përmes çdo shfletuesi, si Google Chrome per android ose Safari për iOS.

Për një përdorim më të mirë të platformës, edhe nëse shërbimi është i optimizuar në mënyrë perfekte për përdorim nëpërmjet shfletuesit celular, mund të aktivizoni modalitetin e ekranit të desktopit. Për ta bërë këtë nëpërmjet Google Chrome, trokitni lehtë mbi ikonën dhe në menunë që ju shfaqet, trokitni lehtë mbi artikullin Richiedi sito destkop.

Nëse përdorni shfletuesin Safari në iOS, shtypni ikonën e ndarjes/share në fund dhe në menunë që ju shfaqet, shtypni artikullin Richiedi sito destkop.

Në këtë pikë, për të qenë në gjendje të përdorni Omegle në telefon, gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzimet që ju dhashë në kapitujt e mëparshëm, për të filluar një bisedë me tekst (Tekst) ose një bisedë me video (Video).