Si te heqesh PIN te SIM ne Samsung

Nese ke një telefon Samsung dhe sa here qe ndez telefonin te kerkohet qe te futesh kodin PIN te SIM qe te aktivizohet skeda, dije se me disa klikime mund te hiqni qafe kete operacion te bezdisshem. Ne kete udhezues do te shpjegoj se si te hiqesh PIN te SIM ne Samsung. Me poshte do të ilustroj se si të kryeni operacionin në fjalë, si të procedoni në rast të mendimeve të dyta, si të ndryshoni PIN-in e skedes (për ta memorizuar atë më lehtë, nëse problemi që ju bën të dëshironi të çaktivizoni është fakti që ju e keni të vështirë ta mbani mend atë), si ta zhbllokoni skeden nëse shtypni kodin e gabuar disa herë me radhë dhe gjithashtu si të kontaktoni me Samsung (nëse hasni probleme).

Permbajtja

Si te heqesh PIN te SIM ne Samsung

 

Nese je i interesuar të kuptosh se si te heqesh PIN te SIM ne Samsung, atehere mer smartphone-in (ose tabletin), shkyçeni atë dhe hyni në ekranin kryesor, pastaj shkoni në sirtar/drawer (ekranin ku ka ikonat e të gjitha aplikacioneve) dhe shtypni Cilësimet/Impostazioni/Settings (atë me forme ingranazhi)

Në këtë pikë, shtypni artikullin Scherm. blocco. sicurezza, lëvizni poshtë në ekranin e ri të shfaqur dhe shtypni në artikull Cilësimet e tjera të sigurisë/Altre impostazioni di sicurezza. Pasi kjo është bërë, shtyp mbi Configura blocco SIM, ktheje ne OFF celesin prane shkrimit Blocca scheda SIM, futni PIN-in aktualisht aktiv në fushën e duhur dhe shtypni OK. Kaq ishte.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të konfirmuar suksesin e operacionit, çelësi pranë artikullit Blocca scheda SIM, i cili ishte më parë ON, do të caktohet në OFF. Për më tepër, duke filluar nga ky moment, sa herë që fikni dhe ndizni smartphone-in tuaj Samsung me skeden SIM në të cilën keni çaktivizuar PIN-in, nuk do t’ju kërkohet më një kod për të zhbllokuar përdorimin e skedes.

Nese nderron mendje dhe deshiron te riaktivizosh PIN, nuk ka problem, operacioni është i kthyeshëm në çdo kohë. Kështu që, merrni smartphone (ose tabletë) Samsung tuaj, zhbllokoni atë, hyrni në drawer (ekranin ku ka ikonat e të gjitha aplikacioneve) dhe prekni ikonën Settings/Impostazioni (atë me ingranazh).

Pastaj shkoni te seksioni i Scherm. blocco. sicurezza > Altre impostazioni di sicurezza > Configura blocco SIM, vendose ne ON celesin qe ndodht prane Blocca scheda SIM, fut në fushën e duhur shfaqet në ekran, PIN-in që është aktivizuar më parë në skeden tuaj dhe trokitni lehtë mbi OK.

Shënim: Futni PIN-in e kartës suaj siç duhet kur të kërkohet ta fusni atë në cilësimet e pajisjes. Vini re se nëse futni PIN gabimisht më shumë se tre herë, skeda juaj do të bllokohet. Nëse kjo duhet të ndodhë, ndiqni udhëzimet se si të zhbllokoni SIM ne kete artikull.

Si te ndryshosh PIN-in e SIM-it ne Samsung

Nese ishe i interesuar te mesoje se si te heqesh PIN te SIM ne Samsung sepse zakonisht e ke të vështirë të mbash mend kodin, eë këtë rast, në vend që ta çaktivizosh, pse të mos e modifikosh atë me një sekuencë numerike që është më e lehtë për tu mbajtur mend?! Mund te vazhdoni keshtu: zhbllokoni telefonin, hyni në drawer (ekranin ku ka ikonat e të gjitha aplikacioneve) dhe shtypni ikonën Cilësimet/Impostazioni/Settings (atë me ingranazh).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin që shihni në këtë pikë, shtyp artikullin e Scherm. blocco. sicurezza, lëvizni poshtë dhe trokitni lehtë mbi artikullin Cilësimet e tjera të sigurisë/Altre impostazioni di sicurezza. Shtyp në formulimin Konfiguro bllokimin SIM/Configura blocco SIM, pastaj në atë Ndrysho kodin PIN të skedes SIM/Cambiare PIN scheda SIM, fut kodin PIN aktualisht në përdorim në skeden tënde dhe shtyp butonin OK.

Në fund, futni PIN-in e ri që dëshironi të përdorni dy herë radhazi (duke shtypur butonin OK çdo herë). Për të konfirmuar suksesin e operacionit, do të shihni një paralajmërim të veçantë që shfaqet në pjesën e poshtme të ekranit. Për më tepër, duke filluar nga ky moment, sa herë që fikni dhe ndizni smartphone-in tuaj Samsung me brenda SIM në të cilin keni ndryshuar PIN-in, do të duhet të futni kodin e ri të sapo konfiguruar.

Përveç kësaj, ju gjithashtu mund të ndryshoni kodin PIN të skedes suaj përmes dialer (tastiera numerike e telefonit), duke shtypur një varg specifik GSM. Në këtë rast, ajo që duhet të bëni është të hapni aplikacionin Telefon në pajisjen tuaj Samsung duke shtypur ikonën e tij (atë me sfond të gjelbër dhe celularin e bardhë) në ekranin kryesor/Home screen ose në drawer dhe trokitni lehtë mbi butonin me tastier numerike poshte djathtas.

Shkruani vargun **04* PIN aktual*PIN i ri*PIN i ri#. Si shembull, nëse PIN-i juaj aktual është 1234 dhe dëshironi ta ndryshoni në 4321, shtypni kodin **04*1234*4321*4321#. Pasi të shtypni dhe futni karakterin e fundit që përbën vargun, mesazhi Modifica PIN Registrazione riuscita do te shfaqet në ekranin e pajisjes tuaj. Pastaj shtypni butonin OK për të mbyllur lajmerimin.

Shënim: Mund të ndryshoni PIN-in e shoqëruar me kartën tuaj SIM nëse nuk e keni çaktivizuar më parë. 

Si te zhbllokosh SIM-in e bllokuar ne Samsung

Nese kur u perpoqe të çaktivizosh ose heqesh PIN te SIM ne Samsung, por e ke futur kodin gabimisht më shumë se tre herë me radhë dhe tani nuk je më në gjendje të përdoresh skeden pasi ajo është e bllokuar, pa problem sepse mund te perdoresh kodin PUK per ta zhbllokuar.

Kur bëni një gabim me PIN-in e SIM më shumë se tre herë, hyrja në SIM bllokohet dhe në ekranin e telefonit shfaqet një paralajmërim që ju kërkon të futni kodin PUK. Në rast se nuk keni dëgjuar kurrë për të, PUK (shkurtesa për ” Personal Unblocking Key”) është një kod tetë shifror që përdoret për të zhbllokuar SIM për të lejuar mbajtësit e tyre të hyjnë në rrjet përsëri pasi të jetë futur PIN-i përkatës gabimisht disa herë me radhë.

Kodin PUK të SIM mund ta gjeni në kontratën telefonike ose në pjesën e pasme të etiketës plastike që përmbante skeden. Për më tepër, disa operatorë telefonikë ju lejojnë të merrni edhe PUK-un nga zona personale në internet ose duke kontaktuar shërbimin përkatës të klientit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse e keni futur PIN-in gabimisht, do t’ju kërkohet të futni kodin PUK. Pasi ta bëni këtë, do të duhet të shkruani një PIN të ri për ta përdorur dy herë radhazi. Përndryshe, hapni aplikacionin Telefon, duke shtypur ikonën e tij (atë me sfond të gjelbër dhe celularin e bardhë) që gjeni në home screen ose ne drawer (ekranin ku ka ikonat e të gjitha aplikacioneve), shtypni në butonin me tastierën numerike në të djathtë dhe shtypni ne dialer (tastiera numerike) vargun **05*PUK*PIN të ri*PIN i ri#.

Si shembull, nëse kodi PUK është 00000000 dhe dëshironi të vendosni PIN-in e ri me 1234, shtypni kodin **05*00000000*1234*1234#. Shfaqja pasuese e një mesazhi specifik në ekran do t’ju informojë për suksesin e operacionit.

Duhet gjithashtu të theksohet se nëse kodi PUK futet gabimisht më shumë se dhjetë herë, SIM bllokohet plotësisht. Në këtë rast, mënyra e vetme për të korrigjuar këtë do të jetë të kërkosh zëvendësimin e skedes.

Në rast dyshimesh ose problemesh

Nese ke ndjekur të gjitha udhëzimet se si te heqesh PIN te SIM ne Samsung por gjatë punës, doli një problem që nuk ishit në gjendje ta përballonit, atehere përpiquni të gjeni një zgjidhje për këtë duke vizituar seksionin e faqes në internet Samsung kushtuar community. Ju mund të gjeni informacione dhe këshilla të dobishme të dhëna nga përdorues të tjerë të cilët nga ana tjetër zotërojnë një produkt nga kompania e famshme koreane.

Edhe nëse duke vepruar kështu nuk mund të gjeni zgjidhje, atehere kontaktoni qendrën e kujdesit të Samsung. Për ta bërë këtë, vizitoni seksionin e kujdesit, shkruani emrin e saktë të modelit tuaj të telefonit celular Samsung në fushën e kërkimit të vendosur në qendër dhe zgjidhni sugjerimin përkatës nga ato që shfaqen. Sapo të bëhet kjo, më në fund mund të konsultoheni me faqen që lidhet me produktin referues.

Nëse situata bëhet edhe më e komplikuar, gjithmonë mund të kontaktoni drejtpërdrejt me shërbimin ndaj klientit Samsung përmes një prej kanaleve të renditura më poshtë.

  • Nga VoIP – bëni një telefonatë zanore përmes internetit, duke përdorur shërbimin VoIP të ofruar nga Samsung në faqen e dedikuar.
  • Me e-mail – dërgoni një mesazh me email te Samsung duke plotësuar formularin e duhur në internet.
  • Me chat – shkoni në faqen e Internetit për chat dhe plotësoni formularin e propozuar me informacionin e kërkuar.
  • Përmes Twitter – dërgoni një mesazh në llogarinë Twitter @supportosamsung duke shpjeguar problemet që keni.
  • Përmes qendrës së shërbimit – shkoni në një nga qendrat e autorizuara të shërbimit Samsung dhe kërkoni ndihmë nga stafi i shitjeve. Nëse nuk e dini se ku është qendra më e afërt, mund ta zbuloni në faqen e dedikuar.