Si te heqesh PIN te SIM ne Huawei

Si te heqesh PIN te SIM ne Huawei

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te heqesh PIN te SIM ne HUAWEI. Nese per ju eshte e bezdisshme qe te fusni kodin PIN te skedes telefonike, sa here qe ndizni smartfonin tuaj Huawei, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si ta hiqni. Ne fakt nese keni vendosur edhe nje kod kycje te ekranit te telefonit, gjate ndezjes do t’ju duhet qe te fusni te dy kodet me radhe qe telefoni te aktivizohet.

Me poshte do t’ju tregojme se si te heqesh PIN te SIM ne HUAWEI në mënyrë që të shmangni futjen e dy kodeve PIN për të zhbllokuar telefonin kur e rindizni. Për më tepër, në rast se dëshironi të mbani të dy kodet e aksesit, do t’ju tregojme se si të ndryshoni atë të SIM-it, në mënyrë që të jetë i njëjtë me atë të smartfonit dhe të mos mbani mend dy të ndryshëm. Dhe nëse keni vështirësi për të hyrë në SIM sepse keni futur gabimisht shumë herë PIN-in dhe e keni bllokuar atë, do t’ju shpjegojme se si të ndërhyni për të zgjidhur problemin. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te heqesh PIN te SIM ne Huawei

Si te heqesh PIN te SIM ne Huawei

Nese jeni mërzitur duke futur PIN-in tuaj të SIM sa herë që ndizet telefoni inteligjent dhe per kete arsye po pyesni se si te heqesh PIN te SIM ne HUAWEI (pavarësisht nëse është një smartphone ose tablet), atehere me poshte keni te shpjeguara detajet e procedures.

Merrni pajisjen tuaj HUAWEI me skeden SIM (kodin PIN të së cilës dëshironi të hiqni) brenda saj, (sigurohuni që ta keni futur skeden gjatë fazës fillestare të shkyçjes) dhe hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni, zakonisht i dallueshëm nga ikona e ingranazhit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni hyrë në Cilësimet, trokitni lehtë mbi artikullin Siguria/Sicurezza, më pas Cilësimet e tjera/Altre Impostazioni dhe në fund trokitni lehtë mbi artikullin Imposta il Blocco SIM, (ose Impostazioni > Sicurezza e psizione > Blocco della scheda SIM). Për të hequr kodin PIN të skedes SIM, thjesht vendosni levën kyçjes së SIM/Blocca SIM në OFF (spostoni manjtaz): konfirmoni funksionimin duke futur kodin PIN aktual të SIM dhe trokitni lehtë mbi butonin OK.

Tani kur ndizni pajisjen nuk do të shihni kërkesën për të futur PIN-in e SIM.

Udhezimet që ju kemi dhënë janë të vlefshme për shumicën e pajisjeve HUAWEI, kështu që mund t’i referoheni asaj që ju kam treguar më parë.

Nese deshironi te aktivizoni PIN serish, thjesht ndiqni të njëjtat udhëzime që ju dhashë më parë, por këtë herë do t’ju duhet të vendosni levën Lock/Blocca SIM  ON (sposto djathtas) dhe të vendosni PIN-in që kishit më parë në SIM.

Si te ndryshosh PIN-in e skedes SIM

Si te heqesh PIN te SIM ne Huawei

Ndodh shpesh që nuk e mbani mend PIN-in tuaj të SIM-it, ndaj dëshironi ta ndryshoni atë, duke zgjedhur një kod numerik që është më i lehtë për t’u mbajtur mend. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Merrni telefonin tuaj inteligjent HUAWEI, hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni, i dallueshëm nga ikona e ingranazhit dhe shkoni te Siguria/Sicurezza > Cilësimet e tjera/Altre Impostazioni > Vendosni kyçjen e skedes SIM/Imposta il Blocco SIM (ose Impostazioni > Sicurezza e psizione > Blocco della scheda SIM).

Pasi të jeni në këtë seksion, për të qenë në gjendje të ndryshoni kodin PIN të skedes SIM, duhet të prekni artikullin Ndrysho PIN-in e skedes SIM/Modifica PIN della SIM: futni kodin PIN aktual të SIM, prekni butonin OK, futni kodin PIN të ri dhe përfundoni operacionin duke shtypur butonin OK.

Nese nuk është aktiv artikulli Ndrysho PIN-in e skedes SIM/Modifica PIN della SIM, do te thote qe e keni të çaktivizuar PIN-in e SIM-it, kështu që fillimisht duhet ta aktivizoni përsëri, siç e shpjegova më lart, dhe më pas të vazhdoni të ndryshoni PIN-in.

Nese nuk po gjeni menune e duhur, atehere gjithçka që duhet të bëni është të hapni Cilësimet/Impostazioni dhe të përdorni fushën e kërkimit në krye: shkruani fjalën kyçe blocco SIM ose SIM dhe do të shihni që menjëherë rezultatet e kerkuara.

Si te zhbllokosh skeden SIM të bllokuar

Nese keni futur gabimisht një PIN të pasaktë tre herë radhazi, skeda SIM bllokohet. 

Pas bllokimit të kartës SIM duke futur gabimisht kodin PIN, duhet ta zhbllokoni SIM duke futur kodin PUK (Çelësi i zhbllokimit personal/Personal Unblocking Key) që jepet kur blini një SIM të re së bashku me PIN-in.

Duke përdorur kodin PUK, do të mund të zhbllokoni përsëri SIM-in tuaj, kështu që thjesht duhet ta rikuperoni atë. Zakonisht kodi PUK, i përbërë nga tetë shifra, është i pranishëm si në kontratën telefonike të përcaktuar me operatorin tuaj (gjithashtu për skedat SIM të rikarikueshme) ose në anën e pasme të etiketës plastike që përmban skeden SIM, ku tregohet gjithashtu kodi ICCID dhe PIN.

Gjithashtu per te gjetur kodin PUK, mund te përdorni aplikacionin zyrtar të kompanisë suaj telefonike, gjithmon nese eshte i disponueshem.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, përpara se të vazhdoni, sigurohuni që jeni lidhur me një rrjet Wi-Fi, pasi nuk do të mund të përdorni lidhjen tuaj të të dhënave SIM pasi ajo është aktualisht e bllokuar.

Nese keni gjetur kodin PUK te skedes SIM, hapni Cilësimet/Impostazioni dhe shkoni te Sicurezza > Altre impostazioni > Imposta il Blocco SIM (ose Impostazioni > Sicurezza e psizione > Blocco della scheda SIM). Tani futni kodin PUK kur ju kërkohet dhe më pas mund të vazhdoni me futjen e kodit PIN te ri (cilido që ju preferoni).

Kini shumë kujdes që të mos e futni kodin PUK më shumë se dhjetë herë gabim. Në atë rast SIM do të bllokohej përgjithmonë dhe nuk do të përdorej më. Për të qenë në gjendje të përdorni përsëri numrin tuaj, do t’ju duhet të kërkoni një zëvendësim nga ofruesi juaj i telefonit.

Ne rast problemesh

Nëse keni ndonjë dyshim ose problem, HUAWEI ofron një sistem ndihme në internet që synon posaçërisht për të ndihmuar përdoruesit në vështirësi.

Për të përfituar nga ky shërbim, thjesht lidhuni me faqen zyrtare të mbështetjes HUAWEI dhe shkruani problemin që keni hasur në shiritin e kërkimit në qendër të faqes. Për shembull, mund të shkruani si të hiqni PIN ose si të ndryshoni PIN dhe më pas të lexoni udhëzimet që do të shfaqen në ekran.

Në rast se ende nuk jeni në gjendje ta zgjidhni problemin, mund të përpiqeni të kontaktoni një operator dhe t’ia shpjegoni problemin atij me një nga metodat e mëposhtme.

  • Live Chat: shkoni në këtë faqe interneti dhe klikoni butonin Chat Tani.
  • Email: dërgoni një email te HUAWEI duke plotësuar formularin zyrtar.
  • Qendra e shërbimit: shkoni në një nga qendrat e shërbimit të certifikuara nga HUAWEI. Nëse nuk e dini se ku është më afër pozicionit tuaj, përdorni faqen e dedikuar të faqes për ta gjetur atë.