Si te heqesh PIN te SIM ne Xiaomi

Si te heqesh PIN te SIM ne Xiaomi

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te heqesh PIN te SIM ne Xiaomi. Nese per ju eshte e merzitshme qe te fusni kodin PIN te skedes, sa here qe ndizni smartphone tuaj Xiaomi, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si ta hiqni.

Në rreshtat e ardhshëm, në fakt do t’ju ndihmojme të kuptoni se si te heqesh PIN-in e SIM Xiaomi, duke pasur parasysh se do t’ju duhet të dini kodin PIN aktual për ta hequr. Gjithashtu do ju tregojme se si ta rikuperoni PIN nese nuk e kujtoni. Per detajet vazhdoni lexoni me tej. 

Permbajtja

Si te heqesh PIN te SIM ne Xiaomi

Si te heqesh PIN te SIM ne Xiaomi

Ne fakt kërkesa për PIN te SIM të telefonave Xiaomi mund të çaktivizohet duke vepruar nga cilësimet e sistemit. Për të hyrë në këtë të fundit, trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazhit që gjeni në menunë e aplikacioneve, në ekranin bazë ose në faqet e tjera të menusë së sistemit.

Përndryshe, rrëshqitni poshtë një gisht duke filluar nga bordi i sipërm i ekranit dhe më pas shtypni ikonën e ingranazhit që ndodhet siper djathtas të menusë së njoftimeve. Më pas lëvizni nëpër listën para jush dhe trokitni lehtë mbi artikullin Fjalëkalimi dhe siguria/Password e sicurezza. Nga këtu, klikoni në artikullin Privacy që ndodhet në fund.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në menunë që hapet, duhet të shihni, në krye, emrin e operatorit telefonik të skedes SIM: prekni këtë të fundit, më pas shtypni çelësin pranë fjales Blloko SIM/Blocca SIM. Tani do t’ju kërkohet të vendosni kodin PIN: nëse nuk e mbani mend dhe nuk e keni ndryshuar më parë, eshte ai që mund të gjeni në anën e pasme të paketes plastike që përmban SIM-in e telefonit tuaj kur e keni blerë.

Pasi të keni futur kodin PIN, nuk do të keni asnjë operacion tjetër për të kryer dhe do të jeni gati të përdorni telefonin tuaj pa u kërkuar kodi i lartpërmendur. Provojeni duke e fikur dhe ndezur sërish telefonin inteligjent.

Nese keni pasur mendime të dyta dhe dëshironi të aktivizoni përsëri kërkesën për PIN, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni përsëri te Settings/Impostazioni > Password and security/Password e sicurezza > Privacy > [emri i operatorit] dhe në këtë pikë, aktivizoni sërish çelësin pranë artikullit Lock SIM/Blocca SIM (këtë herë duhet të jetë gri në vend të blusë).

Pastaj shkruani përsëri PIN-in e SIM dhe kaq. Ju informoj gjithashtu se për të çaktivizuar kërkesën për kodin PIN në disa Xiaomi, mund të jetë e nevojshme të shkoni te Cilësimet > Cilësimet shtesë > Privatësia > Kyçja e SIM [Emri i SIM]/Impostazioni > Impostazioni aggiuntive > Privacy > Blocco SIM [nome SIM] dhe nga këtu, trokitni lehtë mbi çelësin pranë artikullit të kyçjes së SIM/Blocco SIM

Si te caktivizosh PIN-in e ekranit Xiaomi

Nese përveç kodit PIN të skedes SIM, dëshironi të dini edhe se si te hiqni kodin PIN të Xiaomi nga ekrani i kyçjes, atehere ju them se kjo është një ide jo e mire. Duke hequr atë kod, telefoni juaj inteligjent mund te perdoret nga kushdo. Për më tepër, çaktivizimi i kodit PIN do të çaktivizojë automatikisht të gjitha metodat e tjera të kyçjes së ekranit të vendosura më parë në telefonin tuaj (gjurmë gishtashshkyçje me fytyrë etj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në çdo rast, nëse jeni vërtet të gatshëm të vazhdoni, hyni te cilësimet e sistemit, duke shtypur ikonën e ingranazhit në ekranin bazë, në sirtar ose në ekranin e njoftimeve të Android, më pas prekni artikullin Fjalëkalimi dhe siguria/Password e sicurezza dhe shtypni kutine blu ne artikullin Fjalëkalimi/Password, lart majtas.

Vazhdoni, më pas duke shtypur kodin PIN të Xiaomi-t tuaj dhe më pas trokitni lehtë mbi butonin Next/Avanti. Shtypni më pas, në artikullin Çaktivizo kyçjen e ekranit/Disattiva blocco schermo dhe kaq. Tani kodi PIN nuk do të kërkohet më.

Nëse në një kohë të mëvonshme dëshironi të riaktivizoni kërkesën për këtë kod, thjesht kthehuni te Settings/Impostazioni > Password and Security/Password e sicurezza > Password dhe nga këtu, shtypni artikullin PIN dhe shkruani një kod numerik nga 4 në 16-shifror.

Nëse nuk mbani më mend kodin PIN të vendosur aktualisht për ekranin e kyçjes, do t’ju duhet të bëni një kopje rezervë/backup të të gjitha të dhënave të ruajtura në telefon dhe ta formatoni ate, duke fshirë gjithçka dhe duke e rikthyer sistemin operativ në gjendjen e tij të fabrikës. Duhet të theksohet se kodi PIN do të rivendoset, por që për të hyrë në Android, duhet të shkruani fjalëkalimin e llogarisë së Google të vendosur më parë në pajisje. Nese keni akoma paqartesi mund te kontaktoni me qendren e ndihmes se Xiaomi duke klikuar ketu.