Si te zhbllokosh skeden Sim

Nese skeda Sim eshte bllokuar sepse ke futur me shume me tre here kodin PIN gabim dhe po kerkon zgjidhje atehere je ne vendin e duhur. Ne fakt, ne kete udhezues do te mesosh se si te zhbllokosh skeden SIM me disa hapa.

Megjithatë, do të doja të bëja një sqarim të vogël, por thelbësor: procedura është e mundur, por nuk është gjithmonë e thjeshtë dhe pa pasoja. Në çdo rast, ju nuk duhet të shqetësoheni, unë do të përpiqem të jem sa më i dobishëm.

Për hir të plotësisë së informacionit, ju informoj se do të jetë shqetësimi im gjithashtu t’ju tregoj se si të hiqni përgjithmonë PIN-in nga SIM (me përjashtim të mendimeve të dyta, natyrisht), në mënyrë për të shmangur futjen e tij sa herë që telefoni juaj celular ndizet përsëri. 

 

Permbajtja

Informacioni paraprak

Para se të shpjegoj në detaje se si të zhbllokosh skeden SIM të futur në smartphone, duket se është e drejtë të ju jap disa informacione paraprake në këtë drejtim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, mbani në mend se për të kryer operacionin e mbuluar nga ky udhëzues duhet të keni kodin PIN të kartës. Në rast se nuk e dini, PIN (shkurtesa për “Numri Personal i Identifikimit”) është një kod i përbërë nga katër shifra, i cili lidhet automatikisht dhe rastësisht me secilën SIM të prodhuar, por që mund të modifikohet nga përdoruesi.

Nëse nuk e keni ndryshuar, PIN-i për të përdorur është ai që gjeni në paketën e shitjeve të SIM, në mbajtësen plastike. Nëse mbulohet nga një patinë argjendi, në mënyrë që ta vizualizoni atë, duhet së pari ta hiqni (ndoshta me ndihmën e një monedhe).

Kodi PIN duhet të futet pas ndezjes së telefonit për të përdorur shërbimet e lidhura në rrjetin celular, të tilla si thirrjet telefonike, SMS dhe lidhja e internetit nën rrjetin 3G / 4G / 5G. Nëse nuk futet kur kërkohet, është akoma e mundur të përdoret smartphone, por jo funksionet që lidhen me kartën në kuptimin e ngushtë. Prandaj, kjo do të thotë që në rast të një karte SIM të bllokuar nuk do të jeni në gjendje të bëni dhe të merrni telefonata, nuk do të jeni në gjendje të dërgoni dhe merrni SMS dhe nuk do të jeni në gjendje të shfletoheni në rrjet duke përdorur lidhjen e të dhënave të operatorit tuaj të telefonit.

Kur kodi PIN futet gabim tri herë me radhë, SIM është bllokuar dhe qe te zhbllokosh skeden SIM, është e nevojshme të futesh kodin PUK (shkurtesa për “Çelësi Personal i Zhbllokimit”). Ndryshe nga PIN, ai është një kod tetë shifror që përdoret vetëm për të zhbllokuar kartën në situata të tilla si ajo e përshkruar më sipër. Eshtë siguruar direkt nga operatori telefonik i interesit tuaj dhe nuk mund të ndryshohet sipas dëshirës nga përdoruesi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Si të zhbllokosh skeden SIM me PIN

Tani mund të shkojmë në zemrën e vërtetë të çështjes dhe të shkojmë dhe të zbulojmë se si te zhbllokosh skeden SIM pa PUK në celular. Për ta bërë këtë, ndiqni udhëzimet më poshtë. Procedura që do të zbatohet ndryshon në varësi të faktit nëse jeni duke përdorur një pajisje Android ose iPhone. Sidoqoftë, nuk është e vështirë.

Si të zhbllokosh skeden SIM në Android

Nëse je i interesuar si te zhbllokosh skeden SIM në Android, gjithçka që duhet të bësh është të maresh smartphone (ose tabletë), ta ndezesh, të prisesh që të shfaqet ekrani i futjes se PIN, të shkruani kodin e kërkuar dhe të shtypni butonin OK ose një me simbol në pjesën e poshtme të djathtë të ekranit.

Nëse, nga ana tjetër, e keni ndezur tashmë telefonin tuaj dhe më parë keni anashkaluar kërkesën e hyrjes PIN (duke shtypur butonin për t’u kthyer në ekranin e mësipërm), mund të zhbllokoni kartën SIM të bllokuar duke bërë këtë: hyni në home ose në sirtarin e pajisjes dhe zgjidhni ikonën Cilësimet/Impostazioni (atë në formën e një ingranazhi ), prekni artikullin Scherm. blocco e sicurezza, lëvizni poshtë në ekranin e shfaqur dhe trokitni lehtë mbi formulimin Cilësimet e tjera të sigurisë/Altre impostazioni di sicurezza, më pas shtypni në hyrjen për futjen e PIN, futni kodin dhe konfirmoni gjithçka.

Nëse ajo që po përdorni është një pajisje e vjetër Android, pasi të keni hyrë në cilësimet e pajisjes, mund të duhet të lëvizni poshtë në ekran, të prekni artikullin e Sigurisë/Sicurezza bashkangjitur në seksionin Personale, të prekni formulimin që lidhet me futjen e PIN, të futni kodin dhe të konfirmoni çfarë është futur.

Nëse ideja që duhet të futni kodin PIN çdo herë ju shqetëson dhe për këtë arsye, dëshironi të çaktivizoni kërkesën përkatëse të hyrjes për kartën tuaj SIM, mund ta bëni duke shkuar te seksioni Cilësimet/Impostazioni> Schermo blocco e sicurezza> Altre impostazioni di sicurezza ose Settings/Impostazioni> Personale> Sicurezza, duke zgjedhur Configura blocco SIM, duke e kthyer ne OFF butonin Blocca scheda SIM, shtypni PIN aktualisht aktive në kartën dhe pastaj shtypni OK. Nëse nderroni mendje, kaloni ON përsëri.

Mbani në mend se indikacionet që sapo ju dhashë në lidhje me artikujt dhe butonat për të zgjedhur mund të ndryshojnë pak nga ato që shihni në ekranin e telefonit inteligjent, në varësi të versionit të Android në përdorim ose markës dhe modelit të pajisjes.

Si të zhbllokosh skeden SIM në iPhone

Tani le të kalojmë në anën e iOS dhe të zbulojmë se si të zhbllokosh skeden SIM në iPhone (si dhe si të zhbllokosh skeden sim ne iPad). E vetmja gjë që duhet të bësh është të marrësh iPhone, ta ndizësh, të presësh që të shfaqet ekrani i shkyçjes së pajisjes dhe të vendosësh kodin përkatës, pastaj të presësh që te dale ekrani per te futur PIN, të futësh kodin në fjalë dhe të trokit butonin OK.

Nëse, nga ana tjetër, e keni ndezur tashmë iPhone dhe keni anashkaluar kërkesën për futjen e kodit PIN (duke shtypur artikullin Anulo në ekranin përkatës për të vazhduar përdorimin e pajisjes pa një kod), mund të futni këtë të fundit më vonë duke bërë në këtë mënyrë: hyni në ekranin kryesor ose librarine iOS, prekni ikonën Cilësimet/impostazioni (atë në formën e një rrote ingranazhi ), zgjidhni artikullin Mobile në ekranin e shfaqur, pastaj PIN Sim, futni kodin në ekranin e duhur dhe trokitni lehtë mbi artikullin OK.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse ju shqetëson ideja që duhet të futni PIN për të zhbllokuar SIM të futur në iPhone, ju gjithashtu mund të çaktivizoni kërkesën për futjen e tij. Për ta bërë këtë, shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni> Cellulare> PIN SIM, ktheni çelësin pranë SIM PIN në OFF, futni PIN – in e lidhur me kartën, prekni artikullin Fund/Fine në krye të djathtë dhe u be. Nëse e mendoni përsëri, mund ta aktivizoni përsëri kërkesën PIN duke kthyer çelsin e duhur në ON.

Si të zhbllokosh skeden SIM të telefonit tuaj me PUK

A keni futur një PIN të gabuar shumë herë dhe tani keni nevoje te futni kodin PUK per te zhbllokuar skeden, epo mbase unë ende mund t’ju ndihmoj dhe t’ju shpjegoj se si të zhbllokosh skeden SIM të telefonit tuaj në këto rrethana.

Nëse duhet të zhbllokosh skeden SIM me kodin PUK, unë ju informoj se së pari mund të gjurmoni kodin PUK duke hedhur një vështrim të mëtejshëm në mbështjellen plastike të pranishme në paketën e blerjes të së njëjtës. Disa operatorë telefonikë, ju lejojnë të merrni të dhënat në fjalë gjithashtu duke u lidhur me zonën personale në internet të faqes përkatëse të internetit ose duke hyrë në aplikacionin e duhur për pajisjet mobile ose duke kontaktuar ndihmën per klientin.

Për të dhënë disa shembuj praktikë: nëse dëshironi të zhbllokoni kartën SIM të Vodafone, mund të merrni kodin PUK duke hyrë në faqen e internetit të operatorit, duke zgjedhur numrin tuaj të telefonit nga menuja e sipërme dhe duke klikuar në ikonën e syrit që gjeni në korrespodencë me formulimin kodin PUK në pjesën SIM im; Metodat, mund të ndryshojnë nga operatori në operator.

Sapo të rikuperohet PUK, ju mund ta zhbllokoni SIM duke e shtypur në ekranin e duhur që shfaqet automatikisht në ekranin e telefonit celular, ose duke shtypur vargun **05*PUK*PIN i ri*PIN i ri# (duke u kujdesur të zëvendësoni fjalen PUK me kodin Puk qe gjetet dhe fjalen PIN i ri me kodin PIN të ri që synoni ti vini kartës tuaj), pas së cilës karta do të zhbllokohet dhe mund të filloni ta përdorni përsëri normalisht.

Nëse ke nevojë të zhbllokosh skeden SIM pa PIN, mund të kërkosh zëvendësimin e SIM nga operatori juaj celular. Duke vepruar kështu, është mirë ta nënvizoni, nuk do të njoftoheni për kodin PIN të kartës suaj aktuale, por do te pajiseni me një SIM të ri me të njëjtin numër si ai i mëparshmi dhe me të njëjtën kredi të mbetur.

Për të paraqitur kërkesën për zëvendësim, duhet të shkoni personalisht në një dyqan të ofruesit të telefonit tuaj celular dhe t’i tregoni nëpunësit se cilat janë synimet tuaja. Operacioni zakonisht paguhet

Nese deshironi te dini se si te pershtasni skeden sim ne micro sim apo nano sim, atehere klikoni linket perkates.