Si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM

Nese keni nje skede SIM qe nuk e perdorni prej kohesh dhe deshironi ta rimbushni me qellim qe mos te skadoje apo sepse doni ta perdorni serish, por nuk kujtoni numrin e telefonit qe ajo kishte, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur zgjidhje (Apo ne rastin qe deshironi te shikoni numrin e telefonit te skedes tuaj aktuale). Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM. Si fillim duhet te fusni skeden ne nje smartphone android ose iPhone (nese nuk e keni bere) dhe me pas te ndiqni procedurat qe do ju tregojme. Mund te perdorni gjithashtu metoda alternative qe mund te rezultojne te dobishme. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

Si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM nga telefoni dhe tableti

Nëse dëshiron të mesosh se si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM, fillimisht mund të shkoni të veproni drejtpërdrejt nga telefoni dhe tableti juaj. Mund ta bëni si nga Android ashtu edhe nga iPhone dhe iPad. Për të zbuluar se si, lexoni më tej.

Si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM: Android

Si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM

Nëse keni një smartphone ose tablet Android, mund të zbuloni numrin e telefonit të një SIM përmes cilësimeve të pajisjes tuaj. Për ta bërë këtë, futni skeden SIM në vendin skedes (nëse nuk e keni bërë tashmë), ndizni dhe hyni në ekranin home ose në listen me aplikacione te Android.

Më pas zgjidhni ikonën e Cilësimeve/Impostazioni (ajo në formën e një rrote ingranazhi) dhe në ekranin që shihni, trokitni lehtë mbi artikujt Sistema > Info telefoni > Stato > Stato SIM ose Info sul dispositivo pastaj në Info sul telefono dhe pastaj zgjidhni Stato (kjo varet nga versioni i Android).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, gjithçka që duhet të bëni është të lëvizni poshtë ekranit të propozuar, derisa të identifikoni artikullin Numri i telefonit/Numero di telefono ose atë Numri i telefonit tim/Il mio numero di telefono dhe në korrespondencën e tyre do të gjeni numrin e lidhur me skeden SIM në përdorim. Nese keni dy skeda, mund te zgjidhni ate qe po kerkoni nga dy emrat e kompanise se telefonit qe shfaqen ne krye te ekranit te fundit.

Siper, nga i njëjti ekran, mund të rikuperoni edhe emrin e operatorit aktual, duke hedhur një sy se çfarë raportohet nën artikullin Rrjeti/Rete.

Nëse në fushën që duhet të tregojë numrin e telefonit shihni fjalën Numër i panjohur/Numero sconosciuto ose nuk mund të shihni emrin e operatorit, është e qartë se jeni duke përdorur një SIM zëvendësuese/skaduar ose një SIM pa numër të regjistruar.

Mbani mend se udhezimet në lidhje me artikujt në cilësimet e Android që ju kam dhënë më parë mund të ndryshojnë pak nga ato që shihni në ekranin e telefonit tuaj. Kjo në thelb varet nga marka dhe modeli i pajisjes që po përdorni, si dhe nga versioni i Android që po përdorni.

Si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM: iPhone dhe iPad

Si te gjesh numrin e telefonit te nje skede SIM

Mund të zbuloni numrin e telefonit të një skede SIM gjithashtu duke përdorur një iPhone ose një iPad me një modul celulari. Për ta bërë këtë, futni skeden e interesit tuaj në slotin e duhur (nëse nuk e keni bërë tashmë), ndizni atë dhe hyni në ekranin home ose në listen e aplikacioneve iOS/iPadOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani trokitni lehtë mbi ikonën Cilësimet/Impostazioni (ajo në formën e një rrote ingranazhi) dhe më pas trokitni lehtë mbi artikullin Telefono. Numri që kërkoni është i dukshem në korrespondencë me formulimin Numri im/Il mio numero.

Nëse ju intereson të zbuloni operatorin SIM, atehere kthehuni në ekranin kryesor të Cilësimeve/Impostazioni të iOS/iPadOS, thjesht trokitni mbi artikullin Generali, pastaj mbi atë info dhe do të gjeni informacionin që ju nevojitet në fjalën Rrjeti/Rete.

Nëse nuk mund ta shihni numrin ose emrin e operatorit, me siguri po përdorni një skede SIM që nuk ka numër telefoni të regjistruar ose një skede SIM zëvendësuese/skaduar.

Zgjidhje të tjera për të gjetur numrin e telefonit të një SIM

Nese sistemet që ju kam treguar nuk kane funksionuar për të ditur numrin e telefonit të një skede SIM, atehere mund te perdorni edhe zgjidhje të tjera të dobishme për këtë qëllim.

Fillimisht, ju ftoj të kontrolloni SIM-in e së cilës dëshironi të dini numrin: në disa skeda të vjetra, numri i telefonit shoqërues tregohet pikërisht në pjesën plastike te saj.

Në këtë pikë, identifikoni sekuencën e shifrave të shtypura në pjesën plastike dhe vëzhgoni me kujdes: nëse ajo që lexoni duket sikur përfaqëson një prefiks te shoqeruar nga numra, ky mund të jetë numri i telefonit që po kërkoni.

Një sistem tjetër që mund të përdorni për të gjetur numrin e telefonit të një SIM është të hidhni një sy në paketën e shitjes së saj. Numri i skedes, në disa raste, printohet në kutinë e krijuar për të përmbajtur SIM (në praktikë atje ku mund të gjeni PIN dhe PUK) ose në një leter të printuar dhe ngjitur në qesen plastike që e përmban, nën titullin Numri i telefonit/Numero di telefono ose N. Tel.

Kushtojini vëmendje përbërjes së shifrave që shihni: nëse grupi i numrave fillon me sekuencën e shifrave 8939, ka shumë të ngjarë që po lexoni serialin e SIM (ose ICCID) dhe jo numrin e saj të telefonit. Gjithashtu, nëse bëhet fjalë për një skede SIM zëvendësuese, numri i celularit i printuar në paketë mund të korrespondojë me nje të përkohshëm. Gjithmonë bëni një telefonatë provë për t’u siguruar që keni të bëni me numërin e saktë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në çdo rast, për të konfirmuar që ajo që keni lexuar është numri që kërkoni (dhe jo një numër serial, as numri provizor i skedes SIM), futni SIM në fjalë në telefon dhe bëni një telefonatë kontrolli nga një telefon tjetër. Nese bie zilja, atehere keni gjetur numrin e duhur.