Si te pershtatesh SIM ne Nano SIM

Nese keni blere nje telefon te ri dhe keni vene re qe karta e vjeter SIM nuk pershtatet me madhesine e vendit te kartes ne telefonin e ri, sepse kjo e fundit eshte me vogel domethene Nano Sim. Atehere ketu je ne vendin e duhur per te mesuar si te pershtatesh SIM ne Nano SIM.

Atehere nese nuk keni deshire te kontaktoni operatorin e telefonit dhe te kerkoni zevendesimin, gje e cila kerkon kohe, mund ta beni vete trasformimin.

Jam i lumtur t’ju informoj se është akoma e mundur të zgjidhet problemi sepse eshte e mundur te pershtatesh SIM në Nano SIM.

Ndryshe nga sa duket, te pershtatesh SIM me Nano SIM është një procedurë mjaft e thjeshtë për tu realizuar. Sidoqoftë, për t’i bërë gjërat të ecin në mënyrën e duhur, është mirë që të keni një dorë mjaft të qëndrueshme dhe sasinë e duhur të përqendrimit, merrni parasysh këtë. Nëse dëmtoni aksidentalisht çipin e SIM, rrezikoni ta bëni kartën plotësisht të papërdorshme, kujdes!

Para se të hyni në zemër të udhëzuesit, duket e drejtë që t’ju ofrojë një listë të gjithçkaje që ju nevojitet për të qenë në gjendje të përshtatni SIM me nano SIM.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Një fletë A4 në të cilën do të printoni modelin për të prerë SIM saktësisht.
  • Një printer për të shtypur modelin për të prerë kartën SIM.
  • Ngjits e dyanshme për të rregulluar kartën SIM në model.
  • Një stilolaps qe nuk fshihet për të shenur vendet e prerjes në SIM.
  • Një palë gërshërë për të prerë kartën SIM.
  • Një lime ose pak letër zmerile për të sheshuar skajet e SIM para se ta fusni në smartphone.

Pasi të keni gjetur të gjithë “materialin” e nevojshëm, unë gjithashtu ju ftoj të merrni shënim kodet ICCID dhe IMEI të kartës SIM që mund të humbin gjatë prerjes. Në të vërtetë, këto kode mund të rikuperohen në një mënyrë tjetër, por është gjithmonë më mirë të vazhdoni me kujdes.

Pasi të keni gjetur të gjithë materialin e nevojshëm dhe pasi të keni shënuar kodet ICCID dhe IMEI të kartës suaj, hapi i parë që duhet të bëni për të qenë në gjendje të pershtatesh SIM ne Nano SIM është të shkarkosh modelin në kompjuterin tuaj për të marrë udhëzimet për prerjen. Për ta bërë këtë klikoni këtu në mënyrë që të mund të lidheni menjëherë me faqen e referencës në internet të modelit, më pas shtypni butonin për të shkarkuar skedarin që shfaqet në ekran (forma e butonit dhe pozicioni mund të ndryshojnë në varësi të shfletuesit të internetit dhe sistemit operativ të përdorur, por zakonisht është një buton në formë shigjete i vendosur në pjesën e sipërme ose të poshtme). Nëse asnjë buton nuk shfaqet për të kryer shkarkimin, mund ta ruani modelin për të marrë udhëzimet për prerjen duke shtypur butonin e djathtë të miut dhe më pas duke zgjedhur artikullin Save as/Salva con nome ose Save/Salva (artikulli mund të ndryshojë në varësi të shfletuesit ose sistemi operativ që po përdorni) nga menuja që hapet.

Kur të përfundojë shkarkimi, hapni modelin që sapo keni shkarkuar, thirrni komandën e printimit nga menyja File dhe më pas printoni dokumentin në një fletë A4. Para se të filloni procedurën e printimit, kontrolloni që niveli i zmadhimit të jetë vendosur në 100% përndryshe rrezikoni të merrni një dokument me përmasa të ndryshuara dhe për këtë arsye nuk është i përdorshëm në mënyrë që të përshtatni SIM në Nano SIM.

Në fund të shtypjes, lëreni që modeli i sapo marrë të thahet për disa minuta, pastaj merrni disa ngjitse të dyanshme dhe fiksoni kartën SIM në fushën MicroSIM (3FF) to NanoSIM (4FF) për ta prerë.

Vazhdoni tani duke marrë stilolapsin që folem më parë dhe vizatoni në karten sim udhëzimet që shihni në model: dy vijat horizontale, dy vijat vertikale dhe vija diagonale në të djathtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani shkëputni kartën nga fleta dhe përdorni një palë gërshërë për të pershtatur SIM në Nano SIM. Unë rekomandoj, përpiquni të jeni sa më të kujdesshëm që të mos dëmtoni qarkun dhe të mos prisni më shumë plastikë se sa është e nevojshme përndryshe do të përfundoni me një copë plastike të gatshme për tu hedhur në kosh.

Dimensionet përfundimtare të Nano SIM duhet të jenë afërsisht 12 milimetra në gjerësi dhe 8 milimetra në gjatësi. Sidoqoftë, duke marrë parasysh që disa papërsosmëri minimale tolerohen edhe pse ju keni “tejkaluar” pak, duhet të jeni në gjendje të përdorni Nano SIM tuaj pasi të ketë përfunduar e gjithë procedura.

Në fund, merrni një lime ose letër zmerile dhe sheshoni lehtë skajet e SIM, pastaj merni smartphone-in tuaj dhe futni kartën e prerë në vendi e duhur.

Nëse gjithçka shkoi mirë brenda pak minutash do të shihni se emri i operatorit tuaj shfaqet në pjesën e sipërme të ekranit të telefonit celular. Pastaj mund të bësh dhe të marrësh thirrje, të dërgosh mesazhe, të shfletoje internetin në 3G / LTE e kështu me radhë siç ke bërë gjithmonë derisa të adaptoje SIM në Nano SIM.

Përveç që jeni në gjendje të përshtatni SIM me SIM siç e kam treguar tashmë ju mund ta kryeni këtë operacion duke u mbështetur në SIM cutter. Këto janë pajisje që ju lejojnë të prisni kartat SIM me saktësi ekstreme, duke shmangur dëmtimin e çipit dhe pa pasur nevojë të mereni me gërshërë, shënues etj.

Prerësi SIM që mund ta blini lehtësisht në Amazon dhe dyqanet e tjera në internet kanë çmime që variojnë nga 4.00 € deri në 15.00 € në varësi të modelit dhe janë shumë të thjeshtë për tu përdorur. Për të përshtatur SIM me Nano SIM me një prerës SIM është në fakt e mjaftueshme për të futur kartën brenda saj dhe… shtypni, në mënyrë të ngjashme me mënyrën se si bëni me mjetet që përdoren për të bërë vrima në fletët e letrës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në një rast të pafat që ka probleme në kryerjen e procedurës me të cilën përshtatja e SIM në Nano SIM dhe karta e prerë nuk funksionon mirë, atehere shkoni në një qendër të operatorit tuaj dhe thoni që e keni humbur ose prishur kartën. Do t’ju kërkohet të siguroni ID dhe do t’ju jepet një kartë e re në formatin që ju preferoni, në këtë rast specifik një Nano SIM. Eshtë e qartë që operacioni paguhet, por është gjithashtu zgjidhja e vetme e mundshme nëse jeni të interesuar të jeni në gjendje të filloni të përdorni kartën tuaj të formatit të ri pa probleme. 

Per te mesuar se si te pershtatni Sim ne Microsim, klikoni ketu.