Si te pershtatesh SIM ne Microsim

Keni blere nje telefon te ri me rrjet 4G dhe keni vene re se karten tuaj te vjeter SIM duhet ta pershtatesh ne Microsim, domethene me madhesine e kartes sim ne telefonin e ri! Padyshim, shumica dërrmuese e pajisjeve të fundit celularë nuk mbështesin më kartat e vjetra, por vetëm Microsim të cilat janë edhe më të vogla se kartat standarde. Në këtë pikë, ju keni dy mundësi të disponueshme: shkoni bleni nje microsim ose mesoni, falë udhëzimeve që do t’ju jap, si te pershtatesh SIM ne Microsim duke e prerë një SIM standard.

Para se të mendoni se kush e di se çfarë dua t’ju them, duhet te dini se përshtatja e SIM ee Microsim nuk është e komplikuar. Sidoqoftë, për t’i bërë gjërat të ecin në mënyrën e duhur, është mirë të kesh një dorë mjaft të qëndrueshme. Në fakt, nëse dëmtoni aksidentalisht çipin në SIM, rrezikoni ta bëni kartën plotësisht të papërdorshme!

Siç ju thashë, hapi i parë për të qenë në gjendje të pershtatesh SIM me Microsim është të verifikoni që keni gjithçka që ju nevojitet në dorë. Për ta bërë këtë do t’ju duhet: një vizore dhe një shënues për të përcaktuar zonën e prerjes në karte, një palë gërshërë për të prerë SIM dhe një lime ose pak letër zmerile për të sheshuar skajet e SIM para se ta futni atë në smartphone ose tabletë.

Pasi të keni gjetur të gjithë materialin e nevojshëm për të qenë në gjendje të përshtatni SIM me Microsim, unë gjithashtu ju ftoj të merrni shënim kodet ICCID dhe IMEI të kartës që mund të humbin gjatë prerjes. 

Në këtë pikë, duke marrë parasysh faktin që dimensionet e Microsim janë të barabarta me 12 × 15 mm, përdorni vizoren dhe shënuesin e pafshishem për të shenuar vijat përgjatë të cilave të bëni prerjen në SIM. Nëse doni disa këshilla, vendosni kartën SIM në tryezën e punës me çipin drejtuar nga ju dhe “prerjen” diagonale në të djathtë. Në këtë mënyrë do të duhet të vizatoni vija vetëm në anën e djathtë dhe në pjesën e poshtme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi SIM të jetë prerë, duke qenë shumë i kujdesshëm për të mos dëmtuar as çipin (përndryshe, e përsëris, karta do të jetë e papërdorshme!), Bëni një prerje të vogël diagonale në fund të djathtë të ngjashme me atë që ishte i pranishëm në SIM para prerjes. Më në fund, merrni limen e thonjve dhe filloni të sheshoni skajet e SIM, në mënyrë që të eliminoni çdo papërsosmëri, dhe kaq.

Për ta bërë jetën tuaj më të lehtë qe te pershtatesh SIM me Microsim në një mënyrë më të shpejtë dhe më të sigurt, gjithashtu mund të mbështeteni në një diagram të para-shtypur dhe të prerë kartën tuaj duke ndjekur udhëzimet e saj.

Nëse vendosni të përdorni skemën e para-shtypur për të përshtatur SIM me Microsim, sidoqoftë mbani mend se do të duhet të keni pajisjet e nevojshme për të pasur sukses: një fletë A4 në të cilën do të printoni modelin per te prerë SIM ne menyre precize, një printer për të printuar modelin për të prerë SIM, Ngjites dyanesh për të fiksuar SIM.

Pasi të keni gjetur materialin për të qenë në gjendje të përshtatni SIM me Microsim, vazhdoni duke shkarkuar modelin që do të përdoret për prerjen. Për ta bërë këtë, klikoni këtu ne mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen e referencës në internet të modelit, më pas shtypni butonin për të shkarkuar skedarin që shfaqet në ekran (forma e butonit dhe pozicioni mund të ndryshojnë në varësi të shfletuesit dhe sistemi operativ i përdorur por zakonisht është një buton në formë shigjete i vendosur në krye ose në fund). Nëse nuk shfaqet asnjë buton për të shkarkuar, mund ta ruani modelin për të marrë udhëzimet për prerjen duke shtypur butonin e djathtë të miut kudo në dokument dhe pastaj duke zgjedhur artikullin Save As/Salva come ose Save/Salva (artikulli mund të ndryshojë në varësi të shfletuesit të internetit ose sistemit operativ që po përdorni) nga menuja që hapet.

Pasi të përfundojë shkarkimi, printoni skemen në fletën A4, duke u kujdesur që të vendosni përqindjen e zmadhimit në 100% dhe të mos ndryshoni në asnjë mënyrë parametrat e parazgjedhur të printimit: nëse kompromentoni diçka në këtë hap, rrezikoni të krijoni një model me matjet e gabuara, pra krejtësisht të padobishme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të jetë printuar skema, për të qenë në gjendje të përshtatni SIM me Microsim, vendoseni kartën në hapësirën MiniSIM (2FF) to MicroSIM (3FF) (ajo e vendosur në pjesën e sipërme të majtë) duke e bërë atë të përputhet në mënyrë të përsosur me formën e shtypur në fletë. Pastaj, duke përdorur një vizore dhe duke ndjekur me kujdes udhëzimet e skemës, shënoni me stilolaps vijat ku duhet të prisni skeden.

Tani merrni gërshërët, prisni kartën SIM në Microsim, duke qenë të kujdesshëm për të mos dëmtuar çipin dhe  siç e kam treguar tashmë më lart  përsosni rezultatin përfundimtar duke sheshuar skajet e skedes me një lime ose pak letër zmerile.

Pastaj, pavarësisht nëse keni zgjedhur të përshtatni SIM me Microsim “manualisht” ose duke përdorur modelin e printuar, futni kartën që keni marrë në smartphone ose tablet tuaj. Nëse gjithçka shkoi mirë, pajisja duhet ta njohë atë duke ju lejuar të bëni thirrje dhe të lundroni në internet përmes operatorit tuaj.

Nëse keni frikë të përshtatni SIM me Microsim duke përdorur një palë gërshërë të thjeshtë sepse nuk keni një dorë veçanërisht të qëndrueshme dhe keni frikë se mos dëmtoni në mënyrë të pariparueshme kartën tuaj, mund ta përfundoni punën me një SIM Cutter. Siç nënkupton qartë emri, SIM Cutters janë mjete që ju lejojnë të prisni kartat SIM me saktësi absolute dhe pa ndonjë rrezik, duke i përshtatur ato në formatin Microsim. Mund të gjendet lehtësisht në internet, në Amazon ose dyqane të tjerë në internet, me çmime që variojnë nga 4.00 € deri në 10.00 € në varësi të modelit.

Për ta përshtatur SIM me Mikrosim duke përdorur një prerës SIM, thjesht fusni kartën në pajisje dhe shtyni, pak si bëni me mjetet që përdorni për të bërë vrima në fletët e letrës.

Duke thënë këtë, mos harroni se tani të gjithë operatorët kryesorë të telefonisë kombëtare ju lejojnë, jo thjeshte te pershtatesh SIM ne Microsim, por ta zevendesoni me një Microsim me të njëjtin numër dhe të njëjtën kredi të mbetur në një mënyrë të lehtë dhe të shpejtë. Thjesht shkoni në çdo pikë të shitjes së operatorit tuaj, plotësoni një formular dhe siguroni dokumentin tuaj të identifikimit dhe brenda pak minutash aktivizohet Microsim për të zëvendësuar kartën SIM të vjetër.

Kostot e operacionit janë të ndryshueshme: disa kompani, përmes pikave të tyre zyrtare të shitjes, ju lejojnë të ndryshoni kartën pa pagesë. Të tjerët, nga ana tjetër, kërkojnë një kontribut që mund të arrijë deri në 10,00 € dhe statusi i SIM që do të zëvendësohet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju gjithashtu mund të shkoni në një qendër të operatorit tuaj në një rast të pafat që procedura me të cilën përshtatja e SIM me Microsim nuk është e suksesshme ose nëse keni hasur në ndonjë mosfunksionim në përdorimin e kartës suaj pasi keni kryer prerjen. Sapo të arrini në dyqan, thoni nëpunësit që keni humbur ose prishur kartën tuaj. Ju do të kërkohet të siguroni ID dhe një mikrosim i ri do të sigurohet për një tarifë.

Per te mesuar se si te pershtatni SIM ne Nano SIM, klikoni ketu.